Stavern

Sjarmerende og koselig enebolig i rolig blindgate - vakker hage og fine uteplasser - god planløsning - carport

Buktaveien 21 , 3290 Stavern

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 115 m²
Bruksareal 127 m²
Bruttoareal 141 m²
Tomt 374 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1994
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 572
Energimerking E
FINN.no 173974890
Sist endret 05.06.2020 14:49
Prisantydning 4 690 000
Totalpris 4 817 742
Ligningsverdi 738 627,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 113 750,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 127 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 817 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Buktaveien 21!
Dette er en sjarmerende og fin enebolig med flott beliggenhet ved nær sentrum i Stavern. Boligen ligger fint til i en blindgate med lite trafikk. Her bor du sentral til, men likevel i et rolig og tilbaketrukket område. Fra boligen er det deilig rusleavstand til matbutikk, apotek, vinmonopolet, restauranter og butikker. Er du glad i sjøen er det flere fine strender i området i tillegg til stor båthavn.
Eiendommen har stor gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. I tillegg er det er carport i tilknytning til boligen hvor det også finnes en bod til ekstra oppbevaring. Tomten er omkranset av vakkert hvitt stakittgjerde og hekk, og har flere fine uteplasser. Hagen er pent opparbeidet med gressplen, busker og bed. Sommerstid viser hagen seg fra sin beste side og blir til en vakker oase med friske, fine farger.
Boligen har en gjennomtenkt planløsning. 1.etg inneholder gang, praktisk vaskerom, kjøkken og stor stue. Fra stua er det utgang til en fin sydvendt terrasse. Terrassen har god plass til utemøbler slik at du kan nyte en av Staverns mange soldager. I 1. etg. finnes det også et rom som opprinnelig var et bad med badekar, toalett og bidet - dette kan enkelt tilbakeføres.  I 2. etg. er det en gang, bod til oppbevaring, 2 soverom og et rom som i dag er innredet til soverom (dette rommet mangler godkjent rømningsvindu).
I Buktaveien 21 er det lett å trives. Boligen er gjennomgående lys og trivelig, og har i tillegg gode lagringsmuligheter. Stua kan deles inn flere soner slik at det er god plass til hele familien. Ditt neste hjem?
Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje:
Gang: 4.5 kvm
Trapperom: 6.7 kvm
Vaskerom: 5.6 kvm
Kjøkken: 11.5 kvm
Tidligere bad : 6.5 kvm
Stue: 26 kvm
TV-stue: 12 kvm
Utebod: 6.5 kvm
2. etasje:
Gang: 7.2 kvm
Rom innredet til soverom: 8.7 kvm - rommet har ikke godkjent rømnignsvindu
Soverom 1: 9.3 kvm
Soverom 2: 12.3 kvm
Bod 1: 1.1 kvm
Bod 2: 3.2 kvm

Standard

Boligen ble oppført i 1994 og de fleste installasjoner og overflater er fra byggeår. Boligen er vedlikeholdt og holder en normal god innvendig standard. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett og heltrebord på gulv, vegger av tapetserte plater, samt Takess-plater i himlinger. Det er iflg eier gulvvarme i deler av 1 etasje, bla gangen og det meste av stuen.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i 1. etg. og har heltrebord på gulv, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av beiset trepanel. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er frittstående hvitevarer og rommet er ventilert via ventilator over stekeovn, men ifølge selger er denne defekt.
Vaskerom
Boligens vaskerom ligger i 1. etg. og er i opprinnelig stand fra byggeår. Det er vinylbelgg på gulv med oppkant til vegg, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av Takess-plater. Det er observert brudd i veggplater på hjørne. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, 200 liter varmtvannstank, sentralstøvsuger av nyere dato, innredning, samt vaskekum i stål. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.
Bad
Boligens baderom ligger i 2. etg. og er opplyst å være renovert på seint 90-tallet. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av trepanel. Av installasjoner finnes dusjnisje med skråtak, servant med skapinnredning, samt toalett. Det er stekk i servanttopp, samt noe sig/skjevheter i innredningens fronter. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu. Avtrekksventil i himling er styrt av avtrekksvifte som ikke er i bruk. Sluk med begrenset tilstøpt fall. Det har også vært et bad i 1 etasje, som enkelt kan tilbakeføres.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett.
Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av plast finnes tilgjengelig i vaskerom i 1. etg.
Innvendige trykkvannsrør av kobber, samt avløpsrør av plast/PVC fra byggeår.
Avtrekksvifte i kneveggskott på bad i 2.etg framstår å være tilkoblet våtrommene.
200 liter varmtvannstank fra byggeår plassert i rom med sluk.
Sentralstøvsuger montert på vaskerom. Denne er iflg eier av nyere dato.
Elektrisk anlegg med automatsikringer fra byggeår.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
Seint 1990-tallet-Bad 2.etg oppusset av forrige eier
2001-Innvendig overflateoppusset med maling av flere vegger og himlinger
2016-Kledning sist gang malt/beiset
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på, dette er:
Tilstandsgrad 2:
VVS: Varmtvannstankens forventede levetid er nær utgått.
Innvendige overflater: I stuehimling registreres noe langsgående svelling i himlingsplater, fremstår tørt pr. i dag.
Kjøkken: Enkelte slitasjepunkter på kjøkkeninnredning tilsier TG2.
Vaskerom: Vaskerom har ikke tilstrekkelig fall til sluk, samt brudd i del av veggplate.
Bad: Rommet statistisk forventede levetid er utgått.
Takrenner: Erfaringsmessig brytes takrenner og nedløp av plast ned av UV-stråling i sollys. Dette medfører at plasten blir sprø og dermed vesentlig mer utsatt for mekanisk skade og utløser derfor TG2.
Vinduer: Brorparten av vinduenes statistisk forventede levetid er medgått, dette utløser TG2.
Kledning: Noe sprekkdannelser i klendingsbord på sørvendte gavelvegg - den mest værutsatte fasade.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med vurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i vakre Stavern. Boligen ligger i et rolig boligområde ved nær sentrum i Stavern med deilig kort vei til det meste Stavern har å by på. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Stavern er særlig kjent for sitt fantastiske sommerliv med et stort innslag av kulturelle tilbud, sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
Fra boligen er det kort vei til søndagsåpen matbutikk, restauranter som SMAK, Skipperstua mfl. ligger i nærheten og er verdt et besøk året rundt.  Her bor du sentralt til med rusleavstand til båthavna, butikker og spisesteder. Hva med å rusle gjennom sentrum en varm sommerdag og ta en is eller en kopp kaffe? Påskeutstillingen er en av flere arrangementer som hvert år drar mange folk til Stavern og "Leiren".
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.
Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Tomt

Areal: 374 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med stor gårdsplass, pen hage, blomsterbed, busker og trær.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i carport og på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1994

Antall soverom

2. Boligen har et 3. rom som er innredet til soverom, men dette rommet har ikke godkjent rømningsvindu.

Byggeår

1994

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført direkte med støpte plate på mark. Yttervegger med 15 cm isolasjon og utvendig liggende trepanel i jevnt over godt vedlikehold stand. Den mest værutsatte fasade har en del tørrsprekker i panelbordene. Boligen har vinduer og terrassedør fra byggeår hvor brukstilstanden er OK, men hvorav brorparten av den forventede levetid er medgått med dertil kommende utskiftningsbehov.
Ca. 50 kvm stor terrasseplatting på mark utenfor stue. Utvendig ligger terreng med jordmasser og løv opp mot rekkverk dette vil gi fuktopptak og risiko for råte over tid.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen er omsøkt, godkjent og registrert tatt i bruk av Larvik kommune i 1994 uten at det pt foreligger ferdigattest eller brukstillatelse. Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd. Byggverkene det er søkt om før 01.01.1998 kan lovlig brukes uten ferdigattest. Dette betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige, kun at saken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.
Nåværende eier har iverksatt søknadsprosess overfor Larvik Kommune for å få utstedt brukstillatelse; det foreligger pt ikke svar fra kommunen og man kan ikke garantere for utfallet.
Tilbygg for bod/carport ble godkjent i 1998 ifølge Larvik kommune.
Nåværende bruk av areal i 1. etg. for baderom er ikke overensstemmende med opprinnelige byggetegninger. Det er ikke kjent at evnt. bruksendring er gitt. Ingen av terrassene finnes på bygningstegningene megler har fått fra kommunen. Det er ikke kjent at evnt. godkjennelser er gitt.

Boligens areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 127 kvm, Bruttoareal: 141 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, trapperom, vaskerom, kjøkken, tidligere bad , stue og TV-stue.
I tillegg finnes 1 utvendig bod som s-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 3 soverom (det ene soverommet har ikke godkjent rømningsvindu).
I tillegg finnes 2 boder som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring. Det er iflg eier varmekabler i deler av 1 etasje.
Larvik kommune opplyser at siste branntilsyn ble utført 06.06.2014 og siste feiing utført 15.05.2019.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning. Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema om en liten sprekk i mur på peis ved veldig sterk varme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring, strøm, utgifter til brøyting/vedlikehold av veien.
Selger opplyser at det betales kr. 500,- for beredskap, samt en sum ved hver brøyting.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 738 627 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 659 057 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Buktaveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen ligger i et område som omfattes av hensynssone H540_1 som sier at topografi, enkelttrær og stiforbindelser bør være førende for hvordan bebyggelsen plasseres i terrenget. Eiendommen omfattes også av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. En liten, ubetydelig del av eiendommen på 1 kvm er avsatt til bestemmelsesområde BEV_1 - bevaring. Se de relevante bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Jordemarka, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Det planlegges utbygging på Risøya, kontakt megler for ytterligere informasjon.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter i eiendomsrett, rettighet på 3805 - 4044/4:
1994/716-1/30 Bestemmelse om veg tinglyst 28.01.1994 
- Denne eiendommen har tinglyst veirett over Gnr: 4044 Bnr: 4 for adkomst til sin bolig.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Adkomst via privat vei.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, elektronisk spørring i grunnboken kr. 518,-, inneståelse til kjøpers bank kr. 2.800,-, henvendelse til kreditorer for sletting av pant kr. 400,- pr. heftelse. For visninger/overtagelse er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (1 fellesvisning inkludert). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Selger opplyser at ventilatoren på kjøkkenet er defekt.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.