solgt

Byskogen , Svaleveien 21

Type Enebolig
Primærrom 132m²
Bruksareal 164m²
Bruttoareal 180m²
Tomt 566m²
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1966
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 2101
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 2 490 000,-
Totalpris 2 572 622,-
Ligningsverdi 717 504,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 572 622,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Enebolig tegnet av arkitekt Thore Holm på solrik tomt i barnevennlig boligområde i Byskogen. Her bor du med nærhet til sentrum i et rolig område. Eiendommen har solrik terrasse og hage med gressplen og diverse beplantning. Carport i tilknytning til boligen.

Boligen har en god planløsning og inneholder blant annet: stue og kjøkken i åpen løsning, bad, 3 soverom, kjellerstue, vaskerom og flere bodrom. Boligen besitter normalt god boligstandard hvor det er foretatt oppgraderinger og vedlikehold over tid.

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde i Byskogen med kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er nærhet til flotte turområder og blant annet Doktorfjellet med flott utsikt. Larvik sentrum ligger en kort kjøretur unna eiendommen og byr på trivelige handlegater med kafeer, restauranter og alt av bymessige fasiliteter. Her ligger også kjøpesenteret Amfi. Kort vei også til Nordbyen kjøpesenter med flere butikker.

Velkommen til visning!

Innhold

Boligen har en god planløsning og inneholder vindfang, entre, 3 soverom, dusjbad, toalettrom, kjøkken og stue med utgang til solrik terrasse. Kjelleren består av romslig kjellerstue og flere bodrom som gir godt med lagerplass.

Standard

Arkitekttegnet enebolig fra 1966 som fremstår som godt vedlikeholdt. Nytt bad og kjøkken i 2013 ifølge selger. Fin planløsning med god lagerplass i kjelleren.

Stue og kjøkken
Stua har store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Fra stua er det utgang til solrik terrasse.
Det er montert varmepumpe i 2013 i stua med ny innerdel fra 2018.

Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stua i 1. etasje og er pusset opp i 2013 ifølge selger. Kjøkkenet har godt med skapplass og delvis integrerte hvitevarer. Ventilator over keramisk topp. Gulv av parkett, vegger av flis og MDF plater, himling av MDF plater. Benkeplate av foliert spon/MDF plate.

Bad
Pent flislagt bad som ligger med adkomst fra gang. Badet er ifølge selger pusset opp i 2013 og inneholder vegghengt toalett, dusjnisje og servant med innredning. Varmekabler i gulvet. Montert downlights i himling. Det er montert periodisk avtrekk. Gulv og vegger av flis, himling av malte flater.

Soverom
Boligens 3 soverom fremstår som lyse og trivelige. Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng.

VVS/Teknisk
Hovedkranen på vaskerommet. Det er montert rør-i-rør system, fordelerskapet er plassert på badet. Varmtvannstank på 198 liter fra 2013 på vaskerommet. Sikringsskap plassert i kjellerstue med nye automatsikringer fra 2013 ifølge selger. Opplegg for fibernett til tomten.

Taktekking
Det er lagt ny taktekking og noe nytt undertak i november 2019 pga. tidligere vannlekkasje i undertak. Dette er nå utbedret og utgjør ingen risiko for bygningsmassen i dag.

Dette er en enebolig opprinnelig fra 1966 hvor det må påregnes noe vedlikehold og påkostninger. Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2, bl.a. grunnet alder og bruksslitasje, noe som er vanlig for en bolig med denne alderen. Det er observert noe fuktskjolder i rom under terreng. Interessentene oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde i Byskogen med kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er nærhet til flotte turområder og blant annet Doktorfjellet med flott utsikt.

Videre er det gangavstand til Fram Stadion med fotballbane, og Arena Larvik - byens storstue med konserter, messefasiliteter og en rekke arrangementer. Her er også hjemmebanen til Larvik håndballklubb. I tillegg byr nærområdet på lekeplass, svømmehall og treningssenter. Gode badeplasser finnes langs fjorden, der bystrendene Karistranda og Smiestranda er noen av de mest populære.

Kort vei til Fritzøe Bygge, Bølgen kulturhus og Farris Bad. I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Bøkeskogen på ca. 300 mål, og flotte turområder innover i Vestmarka.

Larvik sentrum byr på trivelige handlegater med kafeer, restauranter og alt av bymessige fasiliteter. Her ligger også kjøpesenteret Amfi. Kort vei også til Nordbyen kjøpesenter med flere butikker.

Tomt

Areal: 566 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet og beplantet. Gode solforhold på uteområdet og sørvendt terrasse.

Garasje / Parkering

Parkering i carport.

Barnehage / skole i området

Byskogen barnehage ligger en kort gåtur unna. Fra eiendommen er det gangavstand til Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, samt Thor Heyerdal videregående skole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Det finnes et godt utvalg av barnehager i området.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1966

Antall soverom

3

Byggeår

1966

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Total - Takst & Eiendom v/ Petter Christiansen:
Det er grunnmur av betongblokker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er papp som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Enebolig godkjent 1966 og terrasse godkjent 1972 iflg. opplysninger fra kommunen. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det foreligger ikke dokumentasjon på at det er søkt bruksendring fra bod til kjellerstue. Det er gjort noen endringer i planløsningen fra opprinnelige bygningstegninger uten at dette er omsøkt hos kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Bruttoareal: 180 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, gang og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue med trapp, kjøkken, gang, bad og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via varmeovner, vedfyring, varmekabler i gulv og varmepumpe.
Siste utførte feiing var 27.02.2013 ifølge Larvik kommune.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 610 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 717 504 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 583 013 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Frankendalsveien tar du inn Håkons gate mot øst. Følg veien og ta til venstre inn Frostvedtveien. Ta deretter til høyre inn Grensen og første til venstre inn Svaleveien. Hold til høyre og eiendommen ligger på venstre side av veien. Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i reguleringsplan for Frostvedt, ikraft 16.05.1966. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommunedelplan for Larvik by 2015-2027, ikraft 16.09.2015. Hensynssone BEV_1: Bevaring bygning og annet kulturmiljø.

Det er igangsatt planlegging om detaljregulering for Tagtvedt område S1. Utdrag av kommuneplan, samt reguleringsbestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel for Larvik. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Offentlig vann og avløp. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via septiktank. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, kan det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2% provisjon beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging kr. 5.000,-. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Advokat, Megler, Partner
Knut Leinæs

92 05 35 33

knut@leinaes.no

VERDIVURDERING
Cecilie Moe
Eiendomsmegler / Partner
Cecilie Moe

93 24 37 67

cecilie@leinaes.no

VERDIVURDERING