Nordbylia

Flott familiebolig i barnevennlig boligområde med bl.a. 4 soverom og 2 bad - Solrike uteplasser og hage - Garasje

Nordbylia 15 , 3271 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 155 m²
Bruksareal 190 m²
Bruttoareal 210 m²
Tomt 871 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1965
Gårdsnummer 2008
Bruksnummer 112
Energimerking F
FINN.no 160550406
Sist endret 19.05.2020 14:06
Prisantydning 3 125 000
Totalpris 3 216 992
Ligningsverdi 947 999,-

Beregnet totalkostnad

3 125 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 125 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 216 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Nordbylia 15 - En fin familiebolig i barnevennlig boligområde.
Boligen går over 2 plan og inneholder stor entré/oppholdsrom, 2 soverom, bad og bod i 1. etasje/sokkeletasjen. I 2. etasje er det gang, 2 soverom bad, bod, kjøkken og stue. Fra stua er det utgang til veranda, terrasseplatting og hage. Gode solforhold.
Eneboligen ble opprinnelig bygd i 1965 og tilbygd i 1981. Det er gjort flere oppgraderinger og oppussing siden byggeåret. Det er i 2018 bl.a. pusset opp 2 bad, overflater i sokkeletasjen, samt montert downlights i store deler av boligen. Noe etterfølgende vedlikehold og oppgraderinger på likevel påregnes.
Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde som grenser til Vestmarka med flotte turområder. Det er kort vei til barnehager og skoler, idrettsanlegg, Nordbyen kjøpesenter og Larvik sentrum.
Velkommen til visning!

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder stor entre/oppholdsrom, 2 soverom, bad og bod i 1. etasje/sokkeletasje. I 2. etasje er det gang, 2 soverom bad, bod, kjøkken og stue.

Standard

Eneboligen ble opprinnelig bygd i 1965 og tilbygd i 1981. Det er gjort flere oppgraderinger og oppussing siden byggeåret.
Det er blitt utført noe oppussing de senere år. Det er bl.a.:
2018 - Pusset opp 2 stk. bad
2018 - Pusset opp en del innvendige overflater
2018 - Noe nyere el-opplegg
2018 - Noe nyere røropplegg
2018 - Montert luft-luft varmepumpe
2011 - Montert luft-luft varmepumpe
Stue
Boligen har stue i 2. etasje med god plass til spisestue og sofagruppe. Store vindusflater gir mye lys til rommet, samt at det er utgang til veranda og platting mot sydvest. Plattingen ble lagt av selger i 2015.
Muligheter for en ekstra stue i boligens sokkeletasje. Denne ble pusset opp i 2018 med nytt gulv, panelplater og downlights.
Kjøkken
Kjøkken i 2. etasje med innredning i solid heltre og frittstående hvitevarer. God plass i skaper og på benkeplate, samt egen spiseplass på kjøkkenet. Det er satt inn downlights i taket, rommet forøvrig er av eldre dato.
Bad
Det er 2 nye bad i boligen - et i hver etasje. Begge badene ble pusset opp i 2018 med egeninnsats. Badet i sokkeletasjen har vegghengt toalett, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin og servant i innredning. Flislagte vegger og gulv, samt termostatstyrte varmekabler. Det ble ikke funnet tegn til råte og det var ingen utslag på fuktmåler iflg. tilstandsrapporten. Det er noe begrenset fall til sluk, samt at det bør monteres periodisk avtrekk og lages en slisje/åpning til dusjnisjen slik at vann ved en eventuell lekkasje har tilkomst til sluket.
Badet i 2. etasje har servant i innredning, toalett og dusjkabinett. Belegg på gulv og vegger av baderomsplater. Det ble ikke funnet tegn til råte og det var ingen utslag på fuktmåler iflg. tilstandsrapporten. Det bør monteres periodisk avtrekk, samt at det er motfall på gulv. Da det er benyttet lukket dusjkabinett er rommets overflater i stor grad beskyttet mot unødig fuktbelastning. Badet bærer noe preg av egeninnsats og manglende utførelser. Det er fuktmerker/hull i himling v/dør, i følge selger kommer dette av tidligere vannlekkasje ved pipehatt. Dette bør kontrolleres v/tilkomst til loft.
Soverom
Det er totalt 4 soverom i boligen. Fra entré/oppholdsrom i sokkeletasjen er det inngang til 2 av soverommene, mens de 2 andre er i 2. etasje. Soverommene er av god størrelse med plass til garderobeskap. Det er i tillegg god lagringsplass i boder og i garasje.
VVS/Teknisk
Hovedkran ble observert i rør-rør skap. Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast. Noe av røropplegget er av nyere dato. VV-tank står plassert i bod, det er usikkert om det er sluk i rommet (ble ikke besiktiget pga. manglende tilkomst).
Sikringsskap med automatsikringer i entré i sokkeletasjen. Iflg. selger er det utført en del nye elektriske installasjoner i 2018, bl.a. downlights. Iflg. selger er dette utført av en elektriker, men ikke via firma. Det foreligger derfor ikke samsvarserklæring på arbeidet.
Overflater
Boligens innvendige overflater er pusset opp over tid. Det er pusset opp overflater i sokkeletasjen i 2018. Det er også gjort endringer i planløsningen i sokkeletasjen; fjernet noen vegger og laget større entré/oppholdsrom. 
Utstyr
Det er montert utvendig elektrisk markise på fasade mot sør. Det er også montert 2 luft-luft varmepumper i boligen - en i hver etasje. Nyeste fra 2018, den andre fra 2011.
Det er tilkomst til loft via loftsluke på soverom i 2. etg. Det er montert noen nyere vinduer og dører. Boligen har grunnmur av lettklinker (Leca). Den er pusset og malt på fasader og det ble observert noe sprekker/riss og avflassing. Drensrør er trolig av eldre dato. Det ble observert antydning til Gudron fuktsikring (smøremembran/fuktsikring) på ytterside. Det ble ikke observert fukt i sokkel etg. Alder på kledning er ukjent. Det bør skiftes et hjørnebord mot nordvest. Taket ble besiktiget fra bakkenivå av takstmann. Det er derfor uvisst hvilken tilstand tekking har. Takstein er trolig av nyere dato, alder er ukjent. Alle takrenner, nedløp og beslag er trolig fra nyere dato, alder er ukjent.
Noe etterfølgende vedlikehold, oppgraderinger og påkostninger må påregnes. For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde i Nordbylia i Larvik kommune. Området grenser til Vestmarka med 70 km blåmerkede sommerløyper, turstier, fiskevann, og flere skogsbilveier som egner seg godt for blant annet sykkelturer. Om vinteren er det kilometervis med oppkjørte skiløyper i området. Ca. 1,4 km inn i Vestmarka ligger også populære Damgården ridesenter i idylliske omgivelser.
Eiendommen ligger også i nærhet til den nye storskolen Fagerli som ligger i tilknytning til Hagalia og Nordbylia. Skolen er en av Norges største barneskoler med fire paralleller og et bygningsareal på 12500 m². Det er også barnehage og flerbrukshall i tilknytning til området. Gangsti fra boligen og til skolen.
Nanset idrettspark ligger også i nærområdet og er en av de største fleridrettslagene i Vestfold, som tilbyr både ski, triatlon, sykkel, diskgolf og fotball. Lovisenlund idrettsplass som benyttes av Larvik Turn & IF ligger heller ikke langt unna, og her er de aktive innen håndball, fotball, friidrett, turn og bryting.
Området har enkel tilgang til Farris med flere deilige badeplasser, og ikke minst nydelige tursti i lett terreng rundt vannet. Her kan du enkelt følge stien ned til Bøkeskogens med kafé, kulturminner og festplass med utescene. Skogen er på ca. 300 mål, rundt 1000 år gammel og et naturlig samlingspunkt for byens innbyggere.
Det er kort vei til Larviks indre havn og Batteristranda, hvor du blant annet finner Bølgen kulturhus og Farris Bad. Sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. Fra indre havn strekker Strandpromenaden seg hele veien ut til Tolleroddens rekreasjonsområder. Kyststien byr på vakker natur, og badeplassene ligger som perler på en snor.

Tomt

Areal: 871 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor tomt med flott gressplen og diverse beplantning. Solrik veranda og terrasseplatting.

Garasje / Parkering

Det er garasje på eiendommen. Ellers god plass til parkering i innkjørselen. Garasjen har støpt plate på mark og er oppført i betongblokker og støpt himling. Det er leddport. Garasjen bærer noe preg av slitasje og elde.

Barnehage / skole i området

Trollsteinen barnehage, Fagerli barneskole og Hedrum ungdomsskole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1965

Antall soverom

4

Byggeår

1965

Byggemåte

Det er grunnmur av lettklinkerblokker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er takstein som tekking. Hentet fra tilstandsrapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Opprinnelige bygningstegninger fra 1964 følger vedlagt i salgsoppgaven. Boligen ble omsøkt og godkjent tilbygd i 1981. Tegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det er gjort noen endringer i planløsningen som ikke er omsøkt hos kommunen. Det gjelder et soverom i 2. etasje som er søkt som vaskerom, samt at 2 boder i 1. etasje er omgjort til bad. Stue/oppholdsrom i 1. etasje er utvidet med deler av bod.

Boligens areal

Primærrom: 155 kvm, Bruksareal: 190 kvm, Bruttoareal: 210 kvm
Sokkeletasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/hall, 2 x soverom, bad
2. etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 91 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, 2 x soverom, bad, kjøkken, stue/spisestue
Garasje:
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra tilstandsrapporten og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er 2 luft-luft varmepumper i boligen - en i hver etasje. I stua i 2. etasje er det lukket kombiovn (ved/parafin). Dagtank ble ikke observert. Ellers elektrisk oppvarming. Det er ukjent om det er nedgravd olje/parafintank på eiendommen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 610 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 947 999 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 412 795 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Larvik sentrum følger du Nansetgata nordover og forbi Nordbyen kjøpesenter. Ta til venstre inn Nordbyveien og deretter første til høyre inn Nordbylia. Eiendommen ligger på venstre side av veien.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i reguleringsplan for Haga-Nordby, ikraft 12.06.1975. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse og delareal til veg i kommunedelplan for Larvik by 2015-2027, ikraft 16.09.2015. Bestemmelsesområde VAR_1: variert bebyggelsesstruktur. I områdende kan det fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Ulike takformer kan tillates etter en konkret vurdering. Se mer i bestemmelsene til kommunedelplanen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt arbeid med områderegulering for Faret - Nordby, inkludert utbyggingsavtale, samt offentlig ettersyn av forslag til planprogram for områdeplan Faret - Nordby, id 201206.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelse om gjerde, tinglyst 22.09.1964. Kjøpers bank vil evt. få prioritet bak denne. Kopi av dokumentet er vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5% provisjon, tilrettelegging kr. 9 900,- og oppgjør kr. 4 900,-. For visninger er det avtalt kr. 2 250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.