solgt

Stavern sentrum , Rådhusgaten 18A

Type Leilighet
Primærrom 66m²
Bruksareal 68m²
Bruttoareal 74m²
Tomt 873m²
02/04/2020 14:53
Oppholdsrom
Soverom 2
Byggeår 1900
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 461
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 2 251 820,-
Ligningsverdi 515 733,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 61 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 251 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder entré, 2 soverom, bad, samt stue og kjøkken.

Bod med inngang fra felles trappegang i samme etasje.

Standard

Treroms eierleilighet beliggende i overetasjen i veletablert flermannsbolig i Stavern Sentrum. Gården er tidligere omtalt som «Lensmannsgården» og er et eldre trebygg som i 1988 ble renovert til dagens løsning med flere leiligheter.

Kjøkken og stue
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stue. Innredningen ble demontert, malt og remontert på 2010-tallet. Heltre innredning med god skap- og benkeplass. Frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap som medfølger i salget. I tilknytning til kjøkkenet er det plass til spisestue. Lys og koselig stue med takvindu for ekstra lys.

Bad
Pent, flislagt bad som ble pusset opp i ca 2012 i forrige eierskap. Det er satt inn nytt dusjkabinett i 2019. Badet inneholder servant i innredning, toalett, opplegg til vaskemaskin og vaskekum. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte, samt at det er mulighet til å lufte via vindu. Bruk av lukket dusjkabinett begrenser i stor grad fuktbelastningen av rommets overflater.

Soverom
Leiligheten har 2 gode soverom hvorav det ene har utgang til terrasse.

Overflater
Leilighetens innvendige overflater fremstår hele og pene, malt i lyse farger. Gulv er hovedsaklig av laminat, vegger av plater med ulik overflatebehandling som tapet og malin. Himling hovedsaklig av sparklede og malte plater.

VVS/Teknisk
I 2019 ble et montert ny 200liter varmtvannstank i bod. I rommet ble det samtidig lagt nytt vinylbelegg på gulv, samt anlagt sluk. På tilgjengelige steder ble det registrert trykkvannrør av kobber, samt avløpsrør av plast. Kontrollmuligheten er begrenset, men det ble ikke registret spesielt negative forhold på synlige plasser av takstmann. I kjeller finnes det hovedvannledning av plast.

Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra renoveringsperioden av bygget. Sikringsskap med automatsikringer montert på vegg i gang.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1981-Montert enkeltfløyet terrassedør på soverom1 (punktert glass)
1987-Skiftet de fleste postvinduer
1987-Ny 200liter varmtvannstank
2012-Bad oppusset i forrige eierskap
2013-2015-Delvis innvendig oppusset med maling etc.
2018-Foretatt el.tilsyn
2019-Montert nytt dusjkabinett
2019-Ny varmtvannstank, samt lagt vinylbelegg og montert sluk i gulv i tilhørende bodrom

Følgende rapportpunkter er gitt TG:2
ETASJESKILLER: Bygget er av betydelig alder og således må planavvik/skjevheter i etasjeskiller forventes.
VINDUER: Forventet levetid er utgått

Følgende rapportpunkter er gitt TG:3
TERRASSEDØR: Punktert isolerglass

For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Stavern sentrum med gangavstand til blant annet dagligvarebutikker, kafeer og bakeri. Restauranter som Skipperstua, Det Gule Galleriet og SMAK ligger rett i nærheten og er verdt et besøk. Stavern er et populært sted å bo og feriere i, og byr på koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flott skjærgård.

For den aktive kan Kyststien anbefales. Denne strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa. En kort kjøretur unna ligger Larvik Golfklubb. Dette er en av Norges beste golfbaner og har avholdt blant annet NM. Her finner du 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull.

Gode bussforbindelser til Larvik sentrum hvor du blant annet finner kjøpesenter, Bølgen kulturhus og Farris Bad. En rusletur langs Tollerodden er også å anbefale.

Tomt

Areal: 873 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og er asfaltert med biloppstillingsplasser for sameiet.
Informasjon fra Larvik kommune: Nymatrikulert eiendom. Eiendommen er ikke opprettet med skylddelingsforretning, eller annen oppmålingsforretning. Plasseringen i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka,
oppgitt areal er tilsvarende usikkert.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Felles biloppstillingsplasser for sameierne i bakgården. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Det er flere barnehager i Stavern, Stavern barneskole og Brunla ungdomsskole.

Felleskostnader

2 000 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer felles forsikring, TV og internett samt andre driftskostnader.

Sameie

Samiet Storgt 18 består av leilighetene i Rådhusgaten 18 A og B, totalt 8 leiligheter. Styreleder og forretningsfører i sameiet er Unni Alfstad.

Sameiet har innestående på konti pr 1/1-2020 kr. 297 635,-. Det praktiseres ikke forkjøpsrett eller styregodkjennelse av kjøper i sameiet. Dyrehold er tillatt etter godkjenning fra styret.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

I følge forretningsfører har sameiet en samlet formue på kr. 297 635,- pr. 1/1-2020.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 80831348

Husdyrhold

I følge styreleder i sameiet er husdyrhold er tilltatt etter godkjenning fra styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1900

Antall soverom

2

Byggeår

1900/1988

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten: Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. I denne forenklede tilstandsrapporten er bygningsmetode begrenset vurdert og omtalt. Leilighetens vinduer og takvinduer er tradisjonelle postvinduer av treverk med isolerglass fra 1987. Den forventede levetid er utgått og utskiftning må påregnes. Montert enkeltfløyet terrassedør på soverom1 i 1981. Døra har punktert glass og bør således skiftes. Loftsluke i ganghimling gir tilkomst til eldre, delvis forsterket takkonstruksjon med mye lagrinsareal. 14kvm stor balkong med kveldssol og utsikt retning Larvik utenfor soverom1. Gulvdekke av nyere, beisede terrassebord over bærende bjelkelag, samt rekkverk i trekonstruksjon som ivaretar høydekravet. Se mer i tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.04.1989 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Bygningstegninger følger også vedlagt i salgsoppgaven. Leiligheten er opprinnelig byggesøkt med 1 soverom og det uvisst om deler av stua er omsøkt til ytterligere 1 soverom til.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, dusjbad, 2x soverom, stue, kjøkken

Bod i felles trappegang:
Bruksareal: 2 m².
Primærrom: 0 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Gang: 8.2kvm
Dusjbad: 5.8kvm
Soverom1: 11.2kvm
Soverom2: 12.2kvm
Kjøkken og spisestue: 12kvm
Stue: 13.7kvm
Bod i felles trappegang: 2.1kvm

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten, dog må leietaker ha registrert bostedsadresse på boligen da den er underlagt boplikt.

Oppvarming

Elektrisitet. Larvik kommune opplyser at det var branntilsyn på røykløp på eiendommen 04.04.2014. Larvik kommune har ikke registrert fyringsanlegg (ildsted) på denne leiligheten.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 618 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 515 733 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 856 637 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Rådhusgaten. Se kart i nettannonsen.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til sentrumsformål i kommunedelplanen for Stavern by 2015-2027. Eiendommen er underlagt hensynssone H570_2 (bevaring kulturmiljø): Hensikten med hensynssonene er å bevare regionalt, nasjonalt og internasjonalt viktige
historiske områder hvor kulturminner og landskapsrom samlet danner et særegent, helhetlig kulturmiljø. Eiendommen er også underlagt hensynssone H710_2 (båndlegging for regulering etter plan- og bygningsloven): Områdene er båndlagt for at det skal utarbeides reguleringsplaner for Kvartalstrukturen, Pumpeparken og Fjerdingen.

Utdrag fra kommuneplanen med relevante bestemmelser er vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommunedelplan for Stavern by 2020-2032. Det antas at arbeidet er fullført innen sommeren 2020.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen i følge Larvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Erklæring/avtale, hjemmel til eiendomsrett og seksjonering, tinglyst 01.03.1988 med doknr. 1528. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,1% provisjon, tilrettelegging kr. 9 900,- og oppgjør kr. 4 900,-. For visninger er det avtalt kr. 2 250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Eiendomsmegler / Partner
Cecilie Moe

93 24 37 67

cecilie@leinaes.no

VERDIVURDERING