Tveidalen

Høyt- og frittliggende hytte med stor, solrik terrasse med sjøutsikt

Hyttesone H 296 , 3295 Helgeroa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 57 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 662 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1973
Gårdsnummer 4080
Bruksnummer 3
Energimerking G
FINN.no 178642220
Sist endret 27.05.2020 09:12
Prisantydning 1 790 000
Totalpris 1 848 742
Ligningsverdi 526 918,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 58 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 848 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Fritidseiendom med flott beliggenhet, gode solforhold og fantastisk sjøutsikt!
Hytta inneholder romslig stue med god plass til spisestue og sofagruppe, kjøkken, 3 soverom, bad og innvendig bod. Stor terrasse rundt hytta med god plass til møblering. Deler av terrassen er takoverbygget.
Hytta er vedlikeholdt og oppgradert gjennom tiden og fremstår som lys og trivelig med normal hyttestandard. Noen skjevheter og utførelser med egeninnsats. Noe påkostninger må påregnes.
Fra hytta er det umiddelbar nærhet til skjærgårdens destinasjoner med båt- og badeliv. Litt lenger ut i sundet er Blokkebukta badestrand, populære Omlidstranda, Helgeroa Marina og Nevlunghavn med Oddane Sand. Mulighet for båtplass etter avtale med grunneier.
Velkommen til visning!

Innhold

Hytta har inngang fra terrassen og inneholder stue, kjøkken, 3 soverom, bad og 2 boder.
Stor terrasse med flott utsikt og gode solforhold. Deler av terrassen er takoverbygget.

Standard

Hytta ble bygd i 1973 og har blitt jevnlig vedlikeholdt og oppgradert siden byggeår. Utvidelse av terrassen ble godkjent i 1981 og tilbygg godkjent i 2000.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1978-Nye stuevinduer
2003-Skiftet flere vinduer
2000-tallet-Montert 200liter varmtvannstank under hytta, samt montert vannpumpe
2011-Alle vegger- og himlingsplater malt
2011-Malt innvendige dører
2012-Brorparten av yttervegger er etterisolert og påmontert ny kledning
2015-Montert nye stålplater på tak
2015-Utbedret lekkasje rundt pipe
2015-Montert forbrenningstoalett
2018-Montert nytt dusjkabinett
Hyttas innvendige overflater består av heltrebord på gulv og panel på vegger og i himling. Overflatene er malt i senere tid og hytta fremstår lys og trivelig.
Kjøkkenet er et eldre Sigdal-kjøkken med frittstående hvitevarer. Kjøkken er i delvis åpen løsning med stua. Lys og fin stue med god plass til sofagruppe og spisestue. Det er også åpen peis av tegl- og ildfast stein i stua. Utgang til terrassen som er delvis takoverbygget.
Det er 3 soverom i hytta.
Badet har dusjkabinett fra 2018, forbrenningstoalett fra 2015 og servant i innredning. Badet er ikke bygget som et våtrom, og har gulv av heltrebord og vegger av panel. Man skal derfor være forsiktig med vannsøl. Ventilasjon via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.
Det er planlagt helårs vann og avløp til hyttene i området, trolig i løpet av 2021. Pr. i dag er gråvann fra servant, dusj etc er før til fjellkløft i terreng. Under terrasse er det montert 200liter varmtvannstank, samt vannpumpe. Anlegget framstår greit fungerende iflg. takstmann, men har indikasjoner på ufagmessig montasje. Vanntilførsel i form av takvann ført til sisterner montert under terrasse.
Det er flere skjevheter i hytta som iflg. selger vært slik i deres eiertid. Det var andre krav og praksis for dimensjonering av tak da hytta ble bygget enn pr i dag. Det har over tid medført målbare skjevheter grunnet nedbrytning av konstruksjonen og er også synlig fra innsiden.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår. Sikringsskapet er plassert på veggen på det ene soverommet.
For nærmere informasjon om hyttas tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven. Noen punkter i rapporten utløser TG2/TG3 grunnet alder og løsninger utført med egeninnsats.

Beliggenhet

Fra hytta er det umiddelbar nærhet til skjærgårdens destinasjoner med båt- og badeliv. Litt lenger ut i sundet er Blokkebukta badestrand, populære Omlidstranda, Helgeroa Marina og Nevlunghavn med Oddane Sand. I tillegg befinner vi oss på grensen til Telemarkskysten, og med båt eller ferje er kystperler som Langesund og Brevik rett over fjorden.
Helgeroa har flere gode spisesteder i en hyggelig og avslappet atmosfære, omgitt av sjarmerende trehusbebyggelse. Sommeridyllen er kjent for sin spektakulære solnedgang, samt en hyggelig og bedagelig stemning. Fra Tveidalen kan du følge kyststien mot Helgeroa og videre til Stavern, og mellom Helgeroa og Nevlunghavn kan Mølen`s mektige kulturlandskap gi storslåtte naturopplevelser.
I fjorden trafikkerer fergene med fast rute mellom Helgeroa og Langesund. Det tilbys ikke bare rekreasjon i form av nydelige badeplasser, her finner du også fantastisk turterreng, og topper med vidstrakt utsikt mot Skagerak og fjelltopper i Telemark. I Helgeroa og Nevlunghavn finnes både dagligvare, bakeri osv.  Fra Helgeroa er det i overkant av et kvarters kjøring til Larvik sentrum med en rekke fasiliteter. Her finner du Farris Bad, golfbane, flere butikker og kjøpesenter.

Tomt

Areal: 662 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 8484
Festeavgift: kr. 8 484,- pr år.
Grunneier: Simon Andersen v/ Sigmund Andersen m.fl.
Festeavgiften faktureres forskuddsvis og er betalt ajour ut 2020.
Festeavtalen ble inngått for 30 år fra 01.10.1975 med rett til fornying for ytterligere 50 år, og utløper i 2055. Grunneier opplyser at det ikke er gjennomført engangsløft av festeavgiften, dette må påregnes i forbindelse med utløp av kontrakten i 2055.
Iflg. grunneier ble festeavgiften sist regulert i 2016 og reguleres hvert 10. år ihht. KPI. Neste regulering er i 2026.
Grunneier har forkjøpsrett og kan tre inn i høyeste bud. Grunneier har foreløpig gitt uttrykk for at det ikke er aktuelt å benytte forkjøpsretten, men dette avklares etter budaksept. Det kreves ikke samtykke av grunneier ved overdragelse av festeforholdet.
Det er mulighet for båtplass etter avtale med grunneier (avhenger av ledig kapasitet). Pris avhenger av størrelse på båt/bredde på plass. Nåværende eier har leid en 3,5 meters bred båtplass, men har sagt opp denne fra sesongen 2020.
Festeavgiften vil øke med kr. 2300,- pr år til grunneier (ulempesavgift) ved innleggelse av vann og avløp.
Festekontrakten og informasjonsskjema fra grunneier er lagt ved i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106. Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler.
Eiendommen som er etablert i grunnboka via festekontrakt, er ikke oppmålt av kommunen. Viser til festekontrakten for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal er tilsvarende usikkert.

Garasje / Parkering

Rett til parkering, men ikke fast plass.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1973

Antall soverom

3

Byggeår

1973

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten som er vedlagt i salgsoppgaven:
Hytta står fundamentert med murer og søyler direkte til fast fjell. Ingen tradisjonell drenering/fuktsikring foreligger. Vann vil naturlig følge terreng og således vil deler av fundamentene kunne påvirkes av vann fra grunn - dog anses ikke dette å være et dominerende problem for bygget. Det ble registrert flere skjevheter som resultat av underdimensjonering, samt mangel av planhet i fundamenter. Underfra er montert stubbloftplater oppunder bjelkelag mot grunn. Disse har delvis løsnet fra innfesting som videre har medført at isolasjonen stedvis er eksponert. For å begrense tilkomst for skadedyr må dette utbedres. Det registreres en forholdsvis stor skjevhet i takkonstruksjon og bakvegg, samt noe planavvik i bjelkelag mot grunn. Det oppgis at tilstanden har vært stabil over lang tid, og tross betydeligheten av avvik er det liten grunn til å anta annet enn at hytta står støtt pr i dag.
Yttervegger av typisk stenderverk med liggende trepanel. Yttervegger opplyses å ha fått ny isolasjon og ny kledning i 2012. Flere beslag er feilmontert - særlig ved tak over oppunder vinduer. Enkelte vindusbrettbeslag har fall inn mot vinduet. Flere fasadedetaljer er ufagmessig montert, men totalt sett er kledningsbordene i OK stand. I 2003 ble enkelte vinduer skiftet. Fabrikkmalte vinduer med tolags isolerglass i OK stand. God restlevetid. Øvrige vinduer er eldre, tradisjonelle vinduer med glass fra 1978. Utgått forventet levetid for eldste vinduer - påregn utskiftning.
Tak tekket med stålplater som ble montert over underliggende papptekking i 2015. Ingen kjente lekkasjer, men noe ufagmessig utførelse i montasjen er registrert. Det er krav om snøfangere på de takflater hvor mennesker eller dyr ferdes under. Merk, dette er i stor grad ei «sommerhytte» og med tanke på byggets relativt svake konstruksjon er det fordelaktig å ikke ansamle for mye snø på tak.
Stor terrasse av trekonstruksjoner i forkant av hele hytta. Del av terrassen er takoverbygget med underdimensjonert sperretak hvor gjennomskinnelige plastplater er montert over. Trapp til lavereliggende terreng/kjørevei - flere av trinnene har framoverlente trinn. Terrassen har flere indikasjoner på ufagmessige løste detaljarbeider.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på hytta. Dette var ikke uvanlig på oppføringstidspunktet. Hytta er godkjent i 1974, utvidelse av veranda godkjent i 1981 og tilbygg godkjent i 2000. Tegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.
Kommunen opplyser om at det ikke foreligger dokumentasjon på at bod/uthus er omsøkt eller godkjent i deres arkiv.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, gang, kjøkken, 3 x soverom og dusjbad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
Stue og gang: 31kvm
Kjøkken: 4kvm
Soverom1: 7.2kvm
Soverom2: 6.2kvm
Soverom3: 5.2kvm
Dusjbad: 4.4kvm
Innebod: 1.6kvm
Utebod: 2.5kvm

Adgang til utleie

I følge festekontrakten er framfeste, utlån og utleie av lengre varighet kun tillat med grunneiers samtykke.

Oppvarming

Elektrisitet med panelovner, samt vedfyring i ovn tilkoblet byggets pipestokk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 366 pr. år
Det betales kommunale avgifter for renovasjon. Kommunale avgifter forventes å øke til ca. kr. 8.000,- per år ved tilknytning til vann- og avløpsanlegget.

Løpende kostnader

Vedlikehold av privat vei deles på brukerne av veien etter behov.
Det vil trolig opprettes et lag for VA-anlegget når det kommer.
Mulighet for båtplass etter avtale med grunneier.
TV fra Canal Digital ble lagt inn i 2019 iflg. selger. Har ikke abonement for internett.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 526 918 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Larvik/E18:
Følg Brunlanesveien 302 mot Helgeroa. Etter ca. 10 km ta av til høyre inn på Tveidalsveien. Etter ca. 5,5 km ta av til venstre inn på Hyttesone I (merket med skilt). Ta til høyre ved første avkjørsel. Resten av veien frem til hytta er skiltet med Leinæs & Partners skilt.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse, samt at et lite delareal på 70 kvm. mot øst er avsatt til LNF, i kommuneplanens arealdel 2015-2027, ikraft 16.09.2016. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2020-2032 er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Festekontrakt / erklæring/avtale tinglyst 01.11.1976 med dagboknr. 7024. Kopi av dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Hytta er ikke tilknyttet vann og avløp.
Det er per i dag ikke registrert gråvannsavløp på eiendommen. Det er krav om at alle eiendommer med innlagt vann skal ha godkjent gråvannsavløp. Dagens løsning vil trolig ikke bli godkjent pga. manglende gråvannsavløp.
Det er planer om å legge helårs vann og avløp til hyttefeltet. Kostnaden for dette vil for denne hytta utgjøre ca. kr. 237 000,- i tillegg til tilknytningsgebyr kr. 10 000,- til kommunen. Eventuelt arbeid som må utføres av rørlegger innvendig i hytta må bestilles og bekostes av kjøper. Det kan tilkomme en årlig serviceavgift til leverandør for service på anlegget. Kommunale avgifter forventes å øke til ca. kr. 8.000,- per år ved tilknytning.

Tilbehør

Innbo og løsøre kan medfølge i handelen etter avtale med selger. Møbler ute, spisebord og stoler medfølger ikke. Dette avtales nærmere ved utfyllelse av budskjema.
Boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,7% av salgssum, tilrettelegging kr. 9 900,- og oppgjør kr. 4 900,-. For visninger er det avtalt kr. 2 250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.