solgt

Frostvedt , Frostvedtveien 60

Type Enebolig
Primærrom 183m²
Bruksareal 202m²
Bruttoareal 222m²
Tomt 959m²
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1972
Gårdsnummer 2004
Bruksnummer 118
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 3 890 000,-
Totalpris 3 998 872,-
Ligningsverdi 959 214,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 872,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 998 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Frostvedtveien 60!

Boligen ligger i et rolig og barnevennlig område med gangavstand til Nordbyen, butikker servicetilbud på Hovland, Thor Heyerdahl Videregående skole og Byskogen barnehage. Buss til og fra Larvik sentrum og Nordbyen går i gangavstand fra boligen.

I første etasje er det gang, romslig hall og bod som i dag benyttes til  soverom. Deler av denne etasjen er utleid, og inneholder stue, kjøkken, bad og bod som i dag benyttes til soverom. Andre etasje inneholder stor stue med utgang til veranda, kjøkken med spiseplass, flislagt bad og to soverom samt vaskerom. Hovedsoverommet har utgang til veranda, og vaskerommet har utgang til baksiden av huset. Garasje i tilknytting til boligen.

Boligen ble bygget i 1972 og har gjennomgått oppgraderinger opp i gjennom årene.

Innhold

Boligen går over to plan, i første etasje er det gang, romslig hall og bod som i dag benyttes til  soverom. Deler av denne etasjen er utleid, og inneholder stue, kjøkken, bad og bod som i dag benyttes til soverom.

I andre etasje er det stor stue med utgang til veranda, kjøkken med spiseplass, flislagt bad og to soverom samt vaskerom. Hovedsoverommet har utgang til veranda, og vaskerommet har utgang til baksiden av huset.

I tilknytting til boligen er det garasje med plass til en bil og vegghengte oppbevaringsskap.

Bak boligen er det oppført en frittstående utebod.

Standard

Enebolig fra 1972 med "hybeldel" i sokkel etg. Den ligger i et rolig område i Byskogen/Frostvedt, med bl.a. kort avstand til offentlig transport, barnehage, skole og idrettsanlegg. Det er ca. 1-4 km til Larvik sentrum, kjøpesenter, indre havn m/kulturhus, dagligvare, strender og fine naturområder. Det er lagringsplass på loft, i uthus og i garasje. Det er gode solforhold på uteområder og på terrasse.

Kjøkken
Kjøkkenet i 1. etasje har innredning fra Sigdal med malte, profilerte fronter og god benkeplass. Det er integrert stekeovn og koketopp. Opplegg for kjøleskap med innlagt vann. Selger la nye veggfliser over kjøkkenbenk, malte vegger, la nytt gulv og nye takplater i 2017. Øvrige deler av rommet er fra 2005.

Kjøkkenet i underetasjen ble montert i 2017, men er av eldre dato og har noe overflateslitasje. Det er integrert stekeovn og koketopp. Varmtvannstank er montert i rommet og det er sluk i gulvet.

Bad og vaskerom
Badet i 1. etasje har flislagte vegger og gulv, og ble sist pusset opp i 2004. Det er installert innredning med vask, dusjkabinett fra 2018 og toalett i rommet. Det er varmekabler med termostat i gulv. Takstmann kommenterer at det er montert downlights i taket, og at dette er en risikokonstruksjon når våtrom grenser mot kaldt loft pga. fare for kondens.

Badet i underetasjen har flislagt gulv og vegg, og er fra byggeår. Det er installert innredning med vask og toalett, samt dusjkabinett fra 2017 i rommet. Takstmann bemerker at det kun er sluk i tidligere dusjnisje, og at en kan forhindrer evt. lekkasjevann fra badet i å renne ned i sluket. Dette kan utbedres ved å lage slisje/hull i nisjen.

Vaskerommet har belegg på gulv og malte flater på vegg. Det er installert opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og varmtvannstank i rommet.

VVS/Teknisk
- Varmtvannstank i 1. etasje fra 2004
- Varmtvannstank i hybel fra 2005
- Hovedkran montert på kjøkken i underetasje
- Innvendig trykkvannsledning av kobber/plast
- Hovedledning / avløpsledning av plast.
- Sikringer skiftet rundt 2008 - automatsikringer
- Fibernett
- Utvendige markiser som styres manuelt og elektrisk

Overflater i øvrige rom
Gulv: Parkett, laminat, flis
Vegger: Panel, MDF panel plater, malte flater
Himling: Malte flater, tak-ess plater, huntonitt plater/bord.

Selger opplyser at det er laget lydhimling i hybeldel, montert nytt parkettgulv i stue/spisestue/gang i 2009 og at det er pusset opp en del innvendige overflater i 2010-2019. Det bør monteres lufteventiler på soverom og stue i sokkel etg.

Oppgraderinger
2017 - Montert dusjkabinett på bad i sokkel etg.
2017 - Pusset opp overflater på kjøkken
2017 - Montert brukt innredning på kjøkken i sokkel etg.
2016 - Montert luft-luft varmepumpe
ca. 2015 - Bygget ut terrasse
ca. 2013 - Montert ny garasjeport
ca. 2011 - Montert nytt ildsted i stue/spisestue 1 etg.
2010-2016 - Etterisolert og montert ny kledning på store deler av fasader
2010 - Etterisolert og platet gulv på loft
2009 - 2019 - Pusset opp det meste av innvendige overflater
2009 - Lagt nye trinn i innvendig trapp
ca. 2009 - Lagt belegningsstein i innkjøring
2008 - Ny taktekking
ca. 2008 - Nye sikringer i el-skap
ca. 2006 - Montert uthus i hage
2005 - Pusset opp kjøkken m/ny innredning
2004 - Pusset opp bad i 1 etg.
2004 - Ny VV-tank
2000-tallet - Montert en del vinduer og dører

Oppsummering fra tilstandsrapport
Tilstandsgrad 2 (Middels kraftige symptomer):
- Drenering - Elde
- Veggkonstruksjoner/fasader - Eldre konstruksjoner uten tilleggsisolering, lite lufting, mangler ihht. foringer
- Vinduer og dører - Noe eldre vinduer og dører
- Overlys/takluke - Merke/skade på plate
- Etasjeskillere - Noe skjevheter
- Rom under terreng - Fuktutslag og fuktskjolder/saltutslag
- Bad 1 etg - Manglende fall på gulv
- Bad sokkel etg - Bærer noe preg av elde og slitasje, manglende tilkomst til sluk fra rommet
- Vaskerom - Noe eldre overflater og innredninger
- Kjøkken sokkel etg - Noe preg av slitasje, noe av eldre dato
- Innvendige trapper - Noe mangler, liggende rekkverk
- Garasje - Fuktskjolder/saltutslag

Tilstandsgrad 3 (Kraftige symptomer):
- Veggkonstruksjoner/fasader - Noe råte

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og barnevennlig område. Det er gangavstand til kjøpesenteret på Nordbyen, samt diverse butikker og servicetilbud på Hovland.

Gang/sykkelavstand til sentrum med alle fasiliteter og Indre Havn. Det er også kort vei til Vestmarka og Bøkeskogen med veldig flotte turområder hele året.

Thor Heyerdahl Videregående skole og Byskogen barnehage ligger like ved. Buss til og fra Larvik sentrum og Nordbyen går i gangavstand fra boligen.

Tomt

Areal: 959 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, busker og trær. Gårdsplassen og området bak huset er belagt med belegningsstein. Fine og usjenerte uteplasser både på veranda fra stue og bak huset. 

Grense mot øst er ikke oppmålt av kommunen i nyere tid. Grensemerkets plassering i kartet kan avvike fra den faktiske plassering i marka / tiltenkt plassering i skylddelingsforretning. Oppgitt areal i eiendomskartet fra kommunen og i salgsoppgaven er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene mot naboeiendom i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje med plass til 1 stk. bil. Det er installert nyere port og elektrisk portåpner rundt 2013.

Ellers parkering i gårdsplass eller i gate etter gjeldene bestemmelser.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1972

Antall soverom

3

Boligen har i dag totalt fire rom som benyttes til soverom. Begge rommene som benyttes til soverom i 1. etasje er ikke byggesøkt som soverom, men som bod. Stue i hybel er opprinnelig godkjent som soverom.

Byggemåte

Følgende tekst er hentet fra boligsalgsrapport vedlagt salgsoppgaven:
Boligen har grunnmur av lettklinker (Leca). Det er etterisolert utvendig fasade mot sør i nyere tid. Det er pusset/slemmet og malt utvendige fasader. Det ble ikke observert noen form for sprekker eller setningsskader. Det ble ikke observert noen form for utvendig fuktsikring eller drenering på befaringsdagen. Drensrør er trolig av eldre dato. Ut fra alder er det mulig grunnmur er påført Gudron fuktsikring på ytterside og at det er eldre sementrør som drenering. Det bør påregnes utskifting/utbedringer av dette på sikt.

Tradisjonelle trekonstruksjoner med liggende vestlandskledning og stående tømmermannskledning av forskjellig alder (stort sett mellom 2010-2016). Det er impregnert tømmermannskledning på sør fasade. Store deler av fasader er etterisolert i nyere tid. Det er lite lufting bak kledning. Det ble observert tegn til råte på gavl vegg mot nord (nedre del). Takstmann opplyser om at manglende utførelser v/vindusforinger utvendig ble observert.

Konstruksjonen er lukket, men etasjeskiller antas å være bygd opp i tradisjonelt bjelkelag i tre med bærende gulvbord eller plater, samt himlet med plater eller panel. Det ble foretatt stikkmålinger med krysslaser. Det ble registrert skjevheter på 4-21 mm i stue/spisestue og 3-10 mm i gang 1 etg. Det må påberegnes mindre skjevheter og gulvknirk som følge av elde og setninger. Ingen tegn til svikt i konstruksjonen ble observert på befaringsdagen.

Boligen er oppført med følgende vinduer og dører.
* Toppsving vinduer
* Fastkarm vinduer
* Topphengslede vinduer
* Balkongdør i stue og på soverom i 1 etg.
* Ytterdør til entre og til soverom 1 etg.
* Leilighetsdører (brann/lyddører) til bolig og hybeldel
* Innerdører av typen lettdører

Det meste av vinduer og dører er fra 2000-tallet og var i grei stand. Det er montert selvvaskende glass i vindu og balkongdør (hev/skyvedør) i stue 1 etg. Vinduer og dører av eldre dato bar noe preg av elde og slitasje. Det er montert blyglass i ett vindu i stue/trapp.

Takkonstruksjonen er et saltak av W-takstoler fra byggeår. Det ble ikke observert synlig fukt, sopp eller råte på befaringsdagen. Det må sies at befaring ble noe begrenset pga. manglende tilkomst pga. lagrede gjenstander. Loftet benyttes som lagringsrom og det er gangbart gulv i deler av loftet. Det ble ikke flyttet på lagrede gjenstander. stort sett god lufting i gesimser, stedvis ligger isolasjon noe langt ut mot gesimser. Det er lufteventiler i gavl vegger. Etasjeskiller er isolert med isolasjonsmatter. I følge selger er loft etterisolert i 2010.

I følge selger er taktekking fra 2008. Det er benyttet tekking med enkeltkrummet glassert tegl takstein, undertak er av rupanel. Vindskier og gesimser så bra ut på befaringsdagen.

Alle takrenner, nedløp og beslag er fra 2008 ifølge selger. Det så bra ut på befaringsdagen, ingen tegn til rust eller mekanisk skade.

Det ligger en stor terrasse på sørvest siden av boligen, den har adkomst fra stue og soverom. Den er oppført i trekonstruksjoner og er oppført på tresøyler. Normal værslitasje på dekker og rekkverk. Det ble utført stikktakninger og det var ingen tegn til råte. Høyde på rekkverk ble kontrollert og det var bra. Selger opplyser at terrasse er påbygget/utvidet i ca. 2015.

Boligen har pipestokk fra byggeår. Feieluke ble observert på soverom i sokkel etg. (ikke montert ildfast plate på gulv). Det er montert ildsted av typen lukket vedovn (ny i ca. 2011) og åpent ildsted i stue 1 etg. Det er tidligere benyttet parafin, parafintank ligger nedgravd i hage. Det er usikkert hvorvidt denne er av glassfiber, mulig parafintank må fjernes på sikt. Det ble observert sprekk på pipens (brannmur) synlige side i gang/hall i sokkel etg. Det ble observert at pipe var helbeslått over tak (nytt i 2008) og at det er montert feietrinn på tak (nytt i 2008).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse - følgende arbeider gjenstod ved utstedelse av den midlertidige brukstillatelsen:
- Ventil i stue.

Boligen er byggemeldt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at soverom i 1. etasje tilhørende hovedenheten ikke er omsøkt til soverom, men som bod. For å kunne benytte dette som soverom bør det søkes bruksendring, dette kan medføre ekstra krav til lysinnslipp ifht. dagens forhold.

Utleiedel/hybel er ikke omsøkt som egen boenhet, og leies ut som "del av egen bolig". Det gjøres oppmerksom på at stue i hybel opprinnelig er omsøkt som soverom. Kjøkken og rom som i dag brukes til soverom er godkjent som vedbod og matbod. Utleiedelen har således ikke eget soverom, men kombinert stue og soverom.    

Larvik kommune opplyser at lekestue ikke er byggesøkt. Det er ikke gjort undersøkelse på hvorvidt denne kunne oppføres uten søknad på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 183 kvm, Bruksareal: 202 kvm, Bruttoareal: 222 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang/hall, stue, bad, kjøkken og 2 x soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/spisestue, gang, kjøkken, vaskerom, bad og 2 x soverom.

I tillegg er det uthus på 6 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Selger har utleid deler av boligen som "del av egen bolig". Se kommentar i pkt. "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

Leien er for tiden kr. 5 500,- per mnd. Leien inkluderer internett og strøm.
Leieforholdet er løpende med 1 måneds oppsigelse.

Oppvarming

Det er følgende oppvarmingsmetoder:
- Varmeovner
- Vedfyring/ildsted (stue 1. etasje)
- Varmekabler i gulv (badene og sov i 1. etasje mot syd)
- Luft-luft varmepumpe (i trappeløp)

Siste feiing ble utført 06.03.2018. Kommentar fra Larvik kommune: Feietilkomst fra tak, sotmengde lite. Feiehyppighet hvert 4. år.
Siste branntilsyn utført 10.01.2013, kommentar den gang: brannslange må kobles til.

Parafintank ligger nedgravd i hage. Denne bør påregnes fjernet på sikt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 610 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 959 214 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 453 170 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Frostvedtveien 60

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Regulering

Reguleringsplan: Frostvedt
Vedtatt: 01.07.1976
Formål: Bolig, offentlig friområde, kjørevei.

Kommunedelplan for Larvik by 2015-2027
Formål: Boligbebyggelse - nåværende, grønnstruktur og veg.
Hensysnssone H540_2: Hensyn grønnstruktur
Bestemmelsessone VAR_1: Variert bebyggelsesstruktur

Reguleringskart og bestemmelser, samt kommuneplankart og utdrag fra kommuneplan følger vedlagt salgsoppgaven.

Selger opplyser at det er byggesøkt garasje på naboeiendom mot syd, garasjen er for tiden under oppføring.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% provisjon beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt kr. 9.900,- for tilrettelegging og kr. 4.900,- for oppgjør. For visninger er det avtalt 2 stk. inkludert, deretter kr. 2.250,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Marius Strøm Grønn

45 40 40 09

marius@leinaes.no

VERDIVURDERING