Nanset

Nyere 3-roms leilighet med populær og sentrumsnær beliggenhet - balkong i 1. og 2. etasje

Greveveien 46 A , 3257 Larvik

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 90 m²
Bruksareal 90 m²
Tomt 1 295 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 2015
Gårdsnummer 2011
Bruksnummer 62
Energimerking G
FINN.no 161089889
Sist endret 04.06.2020 09:26
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 455 492
Ligningsverdi 886 560,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 500,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 65 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 455 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Greveveien 46A på Nanset!
Dette er en sjarmerende selveierleilighet med kort vei til Larvik sentrum og fine turområder i Bøkeskogen. Leiligheten går over to plan og inneholder to soverom, stue og kjøkken i åpen løsning, tv-stue og flislagt bad. Det er utgang til terrasse/balkong fra stue i 1. og 2. etasje.
Leiligheten holder god standard med malte panelplater på vegg og trestavs eikeparkett på gulv. Kjøkkeninnredning fra Marbodal med integrert oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn. Flislagt bad med dusjnisje og opplegg for vaskemaskin.
Leiligheten ligger i et eldre bygg som i 2015 gjennomgikk en større oppussingsprosess hvor det ble laget tre leiligheter. Det er blant annet nytt elektrisk anlegg og røropplegg.
Her har du muligheten til å bo rolig, men sentralt. Fra balkongen i 2. etasje kan du skimte Larviksfjorden.
Håper vi ses på visning!

Innhold

Leiligheten går over to plan. Første etasje inneholder gang, stue og kjøkken i åpen løsning, soverom og bad. Andre etasje inneholder stue og soverom.
Det er utgang til terrasse/balkong fra både stue i 1. etasje og stue i 2. etasje.

Standard

Leiligheten holder god standard med malte panelplater på vegg og trestavs eikeparkett på gulv. Kjøkkeninnredning fra Marbodal med integrert oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn. Flislagt bad med dusjnisje og opplegg for vaskemaskin.
Leiligheten ligger i et eldre bygg som i 2015 gjennomgikk en større oppussingsprosess hvor det ble laget tre leiligheter. Det er blant annet nytt elektrisk anlegg og røropplegg.

Beliggenhet

Nanset ligger nord for Larvik sentrum, et tilbaketrukket og veletablert boligområde med nærhet til sentrum og alle sentrumsfunksjonene. Kort vei til barnehage og Nanset skole. Fra Nanset er det gangavstand til Bøkeskogen og Vestmarka med flotte tur -og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. I nærheten ligger flere idrettsanlegg med fritidstilbud for store og små.

Tomt

Areal: 1 295 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal, i hovedsak opparbeidet med gressplen og asfaltert gårdsplass.
Eiendommen er etablert i grunnboka via skylddelingsforretning, og er ikke oppmålt av kommunen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet fra kommunen og i salgsoppgaven er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene mot naboeiendommer i matrikkelen. Det ble gjennomført grensegang for grense mot nord i 2007, uten at dette medførte arealendring.

Etasje

Leiligheten har inngang fra 1. etasje og går over to plan.

Garasje / Parkering

Utvendig parkering. Leiligheten har vedtektsfestet rett til oppføring av garasje, det gjøres dog oppmerksom på at det ikke er søkt oppføring av garasje til kommunen.

Felleskostnader

Per i dag betales det kr. 1 000 pr. mnd. i felleskostnader.
Felleskostnadene inkluderer: Forsikring av bygget og avsettning til vedlikehold.
Det vurderes å øke felleskostnadene. Beløpet er ennå ikke fastsatt, men det blir trolig en økning mellom 500,- og 1.000,- per måned. Økningen skal behandles av styret om litt.

Sameie

Leiligheten inngår i Sameie Greveveien 46, som består av fire boligseksjoner.
Styreleder i sameiet er Steinar Hansen.

Fellesgjeld / lånevilkår

Det er ikke fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Sameiet har ikke skrevet regnskap eller laget budsjett.

Vedtekter / husordensregler

Kopi av vedtekter og husordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styret har inntatt begrensning på 1 stk hund/katt per leilighet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2015.
Det gjøres oppmerksom på at bygget ble omgjort til leiligheter i 2015, og at eksakt byggeår for selve bygningen ikke er kjent eller registrert i kommunens systemer. Basert på at bygningen er registrert i SEFRAK-registeret bør det påregnes at bygningen er fra før 1900.

Antall soverom

2

Byggemåte

Bygget er oppført i tre på gråsteinsmur. Kjeller med boder og lav takhøyde under deler av bygget. Taket er tekket med betongtakstein. Noen vinduer skiftet i forbindelse med omgjøring til leiligheter i 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest. Dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 90 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, soverom og stue/kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og soverom. 
Arealene er hentet fra tegninger inntatt i seksjoneringen og er ikke kontrollmålt av megler. Det er tatt forbehold om mindre avvik i areal i tegningene og selger tar forbehold om evt. avvik i areal ved salget.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer mot utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, det er installert varmekabler på bad. Eventuelle panelovner i leilighetene følger ikke med ved overtagelse.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest Rød - G. (laveste klassifisering).
Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Kommunale avgifter

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Da det er installert vannmåler i bygningen vil de kommunale avgiftene variere utfra vann- og avløpsforbruk.
Larvik kommune opplyser at det regnes cirka 60/70m3 vann pr. person i husstanden pr. år. Avløpsforbruk regnes likt vannforbruk.
Ved normalt forbruk for boliger over 70 kvm (170m3 vann og 170m3 avløp pr. år) vil de kommunale avgiftene utgjøre ca. 11 198,- inkl. mva. pr. år.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnader må kjøper betale:
- Innboforsikring
- Kommunale avgifter
- Strøm
- TV/Internett (valgfritt)

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 886 560 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 191 616 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Tallene over er beregnet ved hjelp fra Skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at endelig formuesverdi hos kjøper avviker fra dette.

Adkomst

Direkte fra Greveveien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig i reguleringsplan "Nanset Øst II", vedtatt 29.07.1981.
I kommunedelplan for Larvik by er eiendommen avsatt til offentlig eller privat tjenesteyting og inngår i bestemmelsessone HAG_1: Eplehagebyen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Eiendommen leveres fri for pengeheftelser, foruten lovbestemt legalpant til sameiet for riktig betaling av fellesutgifter. Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling av kommunale avgifter.  Det er ikke tinglyst servitutter (råderettsbegrensninger) på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Bygget er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra Greveveien som er kommunal vei.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Leiligheten er klar for overtagelse etter 1. januar 2020, megler anbefaler budgiver å påføre ønsket overtagelsestidspunkt i budskjema. Kontakt megler ved spørsmål eller ved ønske om overtagelse før 1. januar.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,25% provisjon beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt kr. 2.500,- for oppgjør. For visninger er det avtalt kr. 1.500,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.