solgt

Holmejordet , Støperiveien 24

Type Enebolig
Primærrom 103m²
Bruksareal 103m²
Bruttoareal 114m²
Tomt 722m²
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1951
Gårdsnummer 4047
Bruksnummer 146
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 2 265 122,-
Ligningsverdi 565 344,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 75 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 265 122,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Støperiveien 24!

Boligen ligger på en fin tomt på Holmejordet mellom Larvik og Stavern. Det er kort vei til Støperistranda med bademulighet og kyststien. Nærområdet byr på flere matbutikker, treningssenter, offentlig kommunikasjon samt barnehage og barneskole.

Dagens planløsning inneholder fire soverom, stue, spisestue, bad og kjøkken, samt et disponibelt rom. Dette er en eldre bolig hvor det bør påregnes en del vedlikehold.

Tomten har utsikt mot Larviksfjorden og fin solgang.

Vi anbefaler alle interessenter å laste ned salgsoppgaven for komplett informasjon om eiendommen. Vel møtt til visning!

Innhold

1. etasje:
Gang, kjøkken, spisestue, stue, to soverom og bad.

2. etasje:
Gang og tre soverom.

Standard

Boligen går over to plan og ble bygget rundt 1951. Tilbygg med bad, ett soverom og mellomgang fra 1993.

Kjøkken av eldre dato, trolig fra byggeår. Baderom fra rundt 1993. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

De fleste bygningsdeler bærer preg av slitasje og manglende vedlikehold. Det bør derfor påregnes oppussing av boligen. Interessenter oppfordres til å lese salgsoppgave og tilstandsrapport nøye.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til ved Holmejordet mellom Larvik og Stavern. Herfra er det kort vei til både butikker, skole, barnehage og kollektivtransport. Nærbutikkene Rema 1000 og Coop Extra ligger innen gangavstand fra eiendommen. I tillegg er det rusleavstand ned til fantastiske Støperistranda - Her kan du nyte varme sommerdager ved sjøen, eller sette ut på fottur langs kyststien mot Larvik eller Stavern.

Stavern ligger ikke langt unna og er en liten perle langs Vestfoldkysten. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.

Larvik sentrum er kun en kort bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen, samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Ikke langt unna finner man også Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet. Her arrangeres også den populære Stavernsfestivalen hver år - et arrangement som trekker til seg folk fra store deler av landet.

Tomt

Areal: 722 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten ligger fint til med utsikt mot Larviksfjorden og fin solgang. Skrånende terreng mot sjøen.

Larvik kommune eier arealet mellom tomten og veien i vest - ca. 350 kvm. Kommunen er grunnleggende positive til salg av tilleggsarealer der disse er avsatt til bolig. Vilkårene for et eventuelt kjøp, herunder pris, vil bero på en nærmere vurdering og vil ikke bli avklart før salg. Ta kontakt med megler ved spørsmål.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1951

Antall soverom

4

Takstmann kommenterer at det ene soverommet i 2. etasje har en standard og slitasjegrad som gjør rommet nært å definere som en bod, rommet er derfor ikke medregnet i antall soverom.

Det gjøres også oppmerksom på at megler ikke har mottatt tegninger på 2. etasje, man kan derfor ikke med sikkerhet fastslå at rommene er opprinnelig godkjente som soverom.

Byggemåte

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser og stein fra marin avsetning. Grunnmurer av eldre, pussede betongblokker for opprinnelig del. Tilbygget del er fundamentert med tresøyler til terreng, samt at det på seinere tidspunkt er forsøkt oppført lecavegger mellom søylene. Løsningen framstår lite hensiktsmessig og bærer preg av ufagmessighet.

Ingen tradisjonell kjeller er registrert å finnes, men utenfra er gitt tilkomst til åpen areal under deler av huset. Arealet er ikke avlukket med dør og således ikke målbart. Dette arealet bærer preg av å ha stått åpent/eksponert for «vær og vind» over vind, samt at skadedyr i form av rotter og mus har enkel tilkomst til deler av etasjeskiller/bjelkelag. Under øvrige deler av boligens opprinnelige del finnes lav blindkjeller tilgjengelig via mindre luke i grunnmursvegg.

Det forventes at boligen tidligere har hatt en veranda i forkant av boligen retning mot sjøen. Bærevegg av lecablokker står igjen, men bjelkelag og øvrige trekonstruksjoner for terrassen er i sin helhet fjernet. Lecaveggen framstår OK. Bunnstokk og deler av bjelkelag ved tidligere veranda har store råteskader - påregn åpning av konstruksjon og utskiftning av bærende trevirke.

Yttervegger av stenderverk med mulighet for opp mot 10cm isolasjon i opprinnelig del, samt forventning om 15cm i tilbygget del. Fasadene er kledd med en kombinasjon av liggende og stående trepanel - totalt tre ulike kledningstyper. Betydelig slitasje på flere fasader - påregn utskiftninger.

Nymontert ytterdør har ikke skum/isolasjon rundt ramme og veggens stenderverk, samt ingen form for inn eller utvendig omramming - ergo åpen spalte fra varm trappegang til friluft. Terrassedør i stue fra ca 1976 har punktert isolerglass og råteskader i rammeverk /dørblad. Da det ikke finnes utenforliggende veranda, er døra innvendig dekket med et horisontalmontert dekkbord. Brorparten av boligens vinduer skiftet på 1970-tallet - ett stort antall har punktert isolerglass, og flere har råteskader utvendig. Påregn utskiftning.

I ett av rommene i 2.etg er himling fjernet slik at taksperrer er eksponert - her er isolasjon fjernet/finnes ikke. Påregn utbedring.

Tak er tekket med eldre, korrugerte stålplater. Konkret alder for disse er ikke kjent, men vurderes til å være markant nyere enn byggeår. Dog har platene en slitasje i innfesting - skruer etc., som tilsier at optimal tetthet ikke er ivaretatt. Påregn utskiftning av taktekke, samt bytte av takrenner av sink-materiale.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen ble godkjent i 1951. Tilbygg med soverom, gang og bad i 1. etasje ble godkjent i 1993.

Vedlagt salgsoppgaven følger bygningstegninger fra Larvik kommunes arkiver.

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for boligen. Dette vil ikke la seg fremskaffe på grunn av boligens alder.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 103 kvm, Bruttoareal: 114 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, stue, 2x soverom, kjøkken, mellomgang og baderom.

2. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang og 3x soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er installert eldre vedovn med parafinbrenner i stue. Dagtank til parafinbrenner i gang - det er ikke avklart hvorvidt det finnes nedgravd parafintak på eiendommen. Takstmann opplyser at fyringsanlegget bør skiftes ut.

Siste feiing ble utført 03.06.2015. Det er ikke gjennomført branntilsyn i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 610 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 565 344 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 035 239 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan "Holmejordet", vedtatt 11.09.1996. Mindre del av eiendommen er avsatt til lekeplass.

I kommunedelplan for Stavern by er eiendommen avsatt til boligbebyggelse.

Vedlagt salgsoppgaven følger reguleringsbestemmelser, utdrag fra kommunedelplan og karter.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Adkomst over gnr. 4047 bnr. 8. Denne tomten ble fradelt gnr. 4047 bnr. 10 i 2002. I forbindelse med fradelingen ble det satt vilkår om kjørbar veirett frem til offentlig vei, og rett til legging og vedlikehold av ledninger for vann- og avløp frem til offentlig ledningsnett. Rettighetene ble ikke tinglyst da kommunen mente dette ikke var nødvendig når eiendommen grenser mot kommunal grunn, bnr. 8 mot vest. Dette er protokollført hos kommunen i forbindelse med fradelingen av tomten i 2002.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Eiendommen selges slik den fremstår på visning, eventuelle gjenstander som er på eiendommen vil også følge. Det vil ikke bli utført ytterligere rengjøring eller rydding av eiendommen før overtagelse.

Dødsbo

Eiendommen selges fra offentlig dødsbo. Advokat som forestår salget og arvingene har ingen kunnskap om boligens tilstand. Vi anbefaler interessenter til å gjennomgå boligsalgsrapport nøye.

Dersom interessenter ønsker å ha med egen fagkyndig til å kikke på eiendommen, kan megler kontaktes for å avtale privatvisning.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Eiendommen selges slik den fremstår på visning, eventuelle gjenstander som er på eiendommen vil også følge. Det vil ikke bli utført ytterligere rengjøring eller rydding av eiendommen før overtagelse.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 50.000,- ved salg. I tillegg betaler selger honorar for oppgjør kr. 4.900,- og tilrettelegging kr. 9.900,- For visninger er det avtalt 2 stk. inkludert, deretter kr. 2.250,- per visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Advokat, Megler, Partner
Knut Leinæs

92 05 35 33

knut@leinaes.no

VERDIVURDERING
Marius Strøm Grønn
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Marius Strøm Grønn

45 40 40 09

marius@leinaes.no

VERDIVURDERING