solgt

Stavern , Kysthospitalveien 50A

Type Enebolig
Primærrom 82m²
Bruksareal 87m²
Bruttoareal 99m²
Tomt 3 735m²
19/03/2020 15:25
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 2008
Gårdsnummer 4040
Bruksnummer 201
Energimerking D
Sist endret
Prisantydning 2 030 000,-
Totalpris 3 037 982,-
Ligningsverdi 568 448,-

Beregnet totalkostnad

2 030 000,- (Prisantydning) 1 000 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 030 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 037 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Kysthospitalveien 50A!

Dette er en lekker enebolig i kjede beliggende i et borettslag like utenfor Stavern sentrum. Boligen ligger like ved Kysta og har kort vei til flotte naturområder, sjøen, sandstrand og flotte bademuligheter. Like ved eiendommen ligger også Grevle barnehage, samt at det heller ikke er lang vei til barne- og ungdomsskole. I tillegg har du Stavernshallen som ligger like i nærheten og byr på et godt idrettstilbud. Stavern sentrum ligger en liten rusletur unna boligen. I Stavern sentrum er det søndagsåpne butikker, restauranter, dagligvare, bakeri, frisør, bank, småbåthavn og mye mer. Det er gode bussforbindelser til bla. Larvik sentrum få minutters gange unna boligen.

Boligen har en fin beliggenhet med parkering rett utenfor. I tillegg finnes en praktisk utvendig bod rett ved inngangspartiet med god lagringsplass. Denne boden er ypperlig til oppbevaring av private hageredskaper, sportsutstyr og mye mer. I tillegg finnes det en felles bod for felles hageredskaper sammen med søppelrom for borettslaget. På baksiden av boligen er det en pent opparbeidet hage. Hagen er lun og god, og har gressplen og bed, og er rammet inn av en hekk slik at du har lite innsyn. Her er det også en fin uteplass med direkte adkomst fra stua. Her kan du nyte noen av Staverns mange soldager og ifølge selger har du gode solforhold her midtsommer. Terrasseplattingen er stor nok til at du kan sette frem det du måtte trenge av utemøbler og grill - et godt utgangspunkt for hyggelige sommerkvelder med venner og kjente.

Boligen er tegnet av arkitekt Hellum og har et stilig og særpreget uttrykk. Planløsningen er gjennomtenkt og byr på smakfulle løsninger. 1. etg. inneholder entré, gang, separat toalettrom, eget vaskerom, kjøkken med spisestue og stue i åpen løsning. Den åpne løsningen gir en hyggelig atmosfære og de store vinduene i stua gjør at man alltid er tett på årstidene. Sommerstid er boligen lys og luftig, mens vinteren gjøres lun og varm mye takket være vedovnen i stua som gir godt med varme og kos. Trappa opp til 2. etg. er rammet inn av vinduer hele veien opp som slipper inn dagslyset. I 2. etg. har boligen gang, baderom og 3 fine soverom. I tillegg er det tilkomst til loft med ekstra lagringsmulighet.

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje:
Entré: 1.7 kvm
Gang: 4.1 kvm
Toalettrom: 1.6 kvm
Vaskerom: 3.1 kvm
Kjøkken med spisestue: 17.5 kvm
Stue: 13 kvm

Utebod: 5.2 kvm

2. etasje:
Gang: 9.4 kvm
Soverom 1: 8.2 kvm
Soverom 2: 10.2 kvm
Soverom 3: 7.5 kvm
Dusjbad: 5.2 kvm

Standard

Andelsenebolig i kjede beliggende i populært og nyere boligområde nær Kysthospitalet ved Rakke i Stavern. Bygget ble oppført av solid, lokal byggentreprenør i 2008 og framstår uten vesentlige avvik. Boligen holder en god standard og har begrenset slitasjegrad. Vegger i stue i 1. etg. er nylig malt, men utover dette har det ikke vært behov for oppgradering grunnet boligens alder. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett og fliser, vegger av malte og tapetserte plater, samt malte plater.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i 1. etg. innenfor boligens toalettrom. Rommet har fliser på gulv med oppkantfliser til vegg, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin, varmtvannstank, sikringsskap og koblingsskap for rør-i-rør-system. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft. Svakt tilstøpt fall mot gulvsluk, samt begrenset terskelhøyde til dør.

Toalettrom
Praktisk, separat toalettrom i boligens 1. etg. har fliser på gulv, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av malte plater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett og servant. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i 1. etg. i åpen løsning med stue. Rommet har parkett på gulv, vegger av malte plater, samt himling av malte plater med innfelte downlights. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av foliert sponkjerne. Det er frittstående hvitevarer av samme alder som innredning.

Bad
Boligens baderom ligger i 2. etg. og er i opprinnelig stand fra byggeår. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte plater med innfelte downlights. Av installasjoner finnes dusjkabinett, servant med skapinnredning, samt vegghengt toalett. Rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft. Gulv i forkant av dusj registreres å være plant, samt at terskelhøyde ved dør er minimal.

VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg.
Hovedvannledning og avløpsrør er av plast. Hovedstoppekran finnes i vaskerom.
I vaskerom er det i vegg integrert koblingsskap for rør-i-rør-system som fører trykkvann til øvrige tappepunkter i boligen. Koblingsskapet er drenert via slange til rom med sluk.
200 liter CTC varmtvannstank fra byggeår er plassert i vaskerom med sluk.
Elektrisk anlegg med sikringsskap og automatsikringer plassert i boligens 1. etasje.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2010-tallet-Montert dusjkabinett på bad
2019-Overflatemalt vegger og himling i 1.etg.

Det er få punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Slitasje på parkett i 1. etg. (TG2)
Begrenset tilstøpt fall mot sluk på vaskerom (TG2)

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og barnevennlig område nær Kysthospitalet i Stavern. En liten rusletur unna boligen finner man deilig sandstrand og svaberg med gode bademuligheter. Stavern sentrum ligger ikke langt unna - her kan man ta bilen, sykkelen eller beina fatt. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet

Larvik sentrum ligger heller ikke langt unna med bil. Her har du bla. populære Amfi kjøpesenter og ellers mange gode servicetilbud og fasiliteter. Fra sentrum er det ikke langt til Nordbyen kjøpesenter, Bølgen kultursenter, samt flotte tur og rekreasjonsområder med Bøkeskogen, Farris-vannet og Vestmarka, samt kort vei til Fritzøe Brygge, Indre Havn og bystranda.

Torp Flyplass ligger ca. 30 min kjøring fra eiendommen.

Tomt

Areal: 3 735 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for borettslaget.

Denne andelen disponerer de utearealene som er naturlig rundt boligen.

Etasje

Boligen går over 2 etasjer.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass rett ved boligen, samt gode parkeringsmuligheter på parkeringsplasser rett bortenfor eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 6 128 pr. mnd.

Av disse er kr. 2 628,- pr. mnd. felleskostnader som inkluderer: Snørydding, revisjon, forretningsførsel, utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, internett/kabel TV, kommunale avgifter etc.

Det resterende beløpet på kr. 3500,- pr. mnd. gjelder for renter på felleslån. Lånet er avdragsfritt frem til 2038 og andel gjeld for denne boligen utgjør kr. 1 000 000,- pr. 29.05.2019 ifølge opplysninger fra forretningsfører.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Om drøye 20 år, når lånets løpetid er utløpt, vil andelshaverne og borettslaget måtte avgjøre om fellesgjelden skal refinansieres av den enkelte eller av borettslaget. På det tidspunkt vil det være naturlig å ha en nedbetalingstid på for eksempel 25 år, hvilket gir en økning i felleskostnadene på drøye kr. 3 000,-. Dette er da nedbetaling av fellesgjelden, og således ingen kostnad.

Borettslag

Borettslaget Presteløkka borettslag, org.nr. 992431806.

Styreleder i borettslaget er: Daniel Jonsson.

Forretningsfører for borettslaget er Dekon Regnskapskontor.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget arrangerer dugnad når styret finner det nødvendig.

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett, men ny eier må godkjennes av styret.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er ikke medlem av sikringsfond mot tap av felleskostnader.

Borettslaget praktiserer ikke individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har lån i Sparebank 1 BV
Saldo: kr. 16 000 000,- pr. 06.11.2019
Antall terminer årlig: 4
Årlig rentesats: 4,2%* pr. 06.11.2019
Lånet er avdragsfritt frem til 2038.

*Effektiv rente 4,27% ref. brev fra Sparebank 1 BV datert 03.10.2019

Om drøye 20 år, når lånets løpetid er utløpt, vil andelshaverne og borettslaget måtte avgjøre om fellesgjelden skal refinansieres av den enkelte eller av borettslaget. På det tidspunkt vil det være naturlig å ha en nedbetalingstid på for eksempel 25 år, hvilket gir en økning i felleskostnadene på drøye kr. 3000,-. Dette er da nedbetaling av fellesgjelden, og således ingen kostnad.

Andel fellesgjeld

Kr. 1 000 000,- pr. 06.11.2019

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via borettslagets forsikring i Tide og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert. Polisenummer: 100-10009144.

Regnskap

Regnskap for 2018 viste et underskudd på kr. 27 650,-. Underskuddet skyldes i hovedsak store kostander til maling av flere av husene. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 77 793,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel.

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, ordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge opplysninger fra forretningsfører tillatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Borettslag), byggeår: 2008

Antall soverom

3

Byggeår

2008

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:

Konstruksjonsmessig er bygget oppført med støpt betongplate på mark, yttervegger isolert med 15 cm isolasjon og kledd med liggende trepanel, samt tak uten takutstikk tekket med banelagt papp. Boligen har vinduer i opprinnelig stand fra byggeår. Det er benyttet både fastkarmer, samt tradisjonelle «husmorvinduer». I 2.etg. finnes himlingsluke med nedfellbar loftstrapp. Denne gir tilkomst til byggets takkonstruksjon og lagringsloft.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 07.07.2010 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 99 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, toalettrom, vaskerom, kjøkken med spisestue og stue.

I tillegg finnes en utebod på 5 kvm som s-rom.

2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, dusjbad og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisitet og ved.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på ca. 12 000 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Felleskostnader, renter på felleslån, innboforsikring og strøm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 568 448 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 046 411 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Kysthospitalveien.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område, avsatt til boligformål i kommunedelplan for Stavern. En liten del av eiendommen er avsatt til veg og park. Eiendommen omfattes av bestemmelsessone ENH_1: byggegrenser, og VAR_1 med formål fysisk utforming av anlegg. Se kommunedelplan for Stavern by for mer informasjon, eller utdrag fra de relevante bestemmelsene som ligger vedlagt salgsoppgaven. Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Presteløkka med formål bolig, felles lekeareal og kjørevei.

Det pågår reguleringsarbeid for Helgeroveien 99-101, kontakt megler for ytterligere informasjon.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2004/3380-2/30  Best om garasje/parkering tinglyst 07.05.2004 
Rettighetshaver: Knr: 0712 Gnr: 4040 Bnr: 201
- Nærværende eiendom skal ha rett til parkering på gnr: 4040 bnr: 42 som følger av reguleringsplan for Presteløkka av 11092002, reguleringsbestemmelsenes § 11.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 45.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 4.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (2 stk. fellesvisninger, samt privatvisninger dagtid er inkludert). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Kristin Sundling

95 92 09 52

kristin@leinaes.no

VERDIVURDERING