Skrim

Helårshytte beliggende i et populært område i Middagslia - 2 soverom + hems - usjenert - flotte turområder

Skrim - Middagslia , 3648 Passebekk

BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 70 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 84 m²
Soverom 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 42
Bruksnummer 4
FINN.no 174454884
Sist endret 05.06.2020 13:29
Prisantydning 2 290 000
Totalpris 2 353 992
Ligningsverdi 531 469,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 63 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 353 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta god planløsning med alt på et plan i tillegg til hems. Flislagt gang med bod/teknisk rom på innsiden, videre til en romslig hall med inngang til 2 soverom, bad og romslig stue og kjøkken i åpen løsning. Fra stua er det utgang til takoverbygd terrasse.
Fra hallen er det trapp til romslig hems. Det er i tillegg en bod med utvendig adkomst.

Standard

Solid hytte oppført i 2006 som holder en normalt god hyttestandard. Ytterveggene er tjæra og selger opplyser om at disse er ferdig behandlet. Ytterveggene vil dermed kreve svært lite vedlikehold fremover. De innvendige overflater består eksempelvis av heltrebord og fliser, samt trepanel på vegger og i himlinger.
Stue og kjøkken
Lys og romslig stue og kjøkken i åpen løsning. Rommet har åpen himling med ekstra takhøyde og derav mye lys. I stua er det gode møbleringsmuligheter med plass til spisestue og sofagruppe. Fra stua er det utgang til takoverbygd terrasse.
Kjøkkenet har ventilasjon via ventilator til filter. Fronter av heltre, skrog av foliert spon samt benkeplate av foliert sponkjerne.
Soverom
Det er 2 gode soverom i hyttas 1. etasje. Det er i tillegg en praktisk hems for ekstra soveplasser.
Bad
Flislagt bad med våtromsplater på veggene. Badet inneholder forbrenningstoalett, dusjløsning og servant i innredning. Det er lagt varmekabler i gulv. Ventilasjon via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.
VVS/Teknisk
Hytta har trykkvann tilkoblet lokalt oppført anlegg. Innvendig pumpe tilkoblet vanninntaksledning. Da vannledningen ligger høyt i terreng er det innmontert varmekabel for å begrense risiko for frostsprengning i vinterhalvåret. Innvendige trykkvannsrør av kobber er delvis eksponert som åpent anlegg i innvendig bod. Disse er videre tilkoblet rør-i-rør-system. Durgoventil montert i åpnet del av vegg i innvendig bod. 200 liter varmtvannstank plassert i rom med sluk. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i innvendig bod.
Følgende rapportpunkter er gitt TG:2
Etasjeskillere - Målbart planavvik på flislagt gulv i entrè. Begrenset omfang og konsekvens.
Vinduer - Noe heng i rammer til karm. Dette medfører ikke-optimal tettefunksjon for pakninger. Dørvrider/låsekasse på terrassedør demontert, samt er bunnkarm festet mot dørblad med grove skruer.
For nærmere informasjon om hyttas tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Hytta ligger fint til i et attraktivt hytteområde i Middagslia på Skrim i Kongsberg kommune. Skrim er kjent for sine gode løypeforhold og flotte turmuligheter sommer og vinter. Her kan du nyte et fristed i naturskjønne omgivelser.
Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert. Turløypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Med mer enn 60 km oppkjørte skiløyper er det bare å pakke sekken og spenne på seg skia! For deg som er interessert i slalåm- eller snowboardkjøring ligger Kongsberg Skisenter ca. 30 minutter unna med bil.
Sommerstid er det flere flotte bademuligheter i området samt fiskemuligheter. Turistforeningen har merket stier både i nærområdene til hyttene og mot Skrimfjella, Støle og Vindoren. Her er det mye sopp og bær å finne. Legg turen til blant annet Nordre Støveltjern som har blitt et yndet badevann for hyttefolket. Her er det bl.a. badebrygge og bålplass.
Med en drøy times kjøreavstand fra alle Vestfold-byene og Sandvika er det et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.
På visitskrim.no kan du lese mer om Skrim og hva området byr på.

Tomt

Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2085, Festeavgift: 7663
Eiendommen er etablert i grunnboka via festekontrakt som punktfeste. Ved punktfeste er det ikke definerte grenser til eiendommen. Man disponerer det som faller seg naturlig i marka, oppad begrenset til ett mål. Det gjøres oppmerksom på at bebyggelse og installasjoner skal holdes i direkte tilknytting til boligen slik at man opptar minst mulig areal.
Grunneier er Sigurd Ole Ruud.
Festeavgiften utgjør pt. 7 663,- per år.
Festekontrakten gjelder i 80 år fra 10.04.2005 og utløper i 2085.
Festeavgiften ble sist regulert i 2020 og neste regulering av festeavgiften er i 2021. Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeksen så ofte som tomtefesteloven tillater, for tiden hvert år.
Det kreves samtykke fra bortfester i overdragelsen.
Festekontrakten er lagt ved i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106. Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Forsikring

Sparebank1 Polisenummer: 10338972

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2006

Antall soverom

2

Byggeår

2006

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten: Hytta er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget har ingen tradisjonell drenering/fuktsikrende. Regnvann vil naturlig følge terreng og deler av dette vil trekkes opp i betongkonstruksjonen som utgjør hyttas fundament. Det registreres ikke tegn til uheldig og uønsket fuktbelastning fra terreng.
Yttervegger av tradisjonelt, isolert sett stenderverk med ca. 15cm isolasjon. Fasadene er kledd med kledning av type liggende villmarkspanel. Dette er en type kledning med grov finish og således må noe «overflatevariasjon» i både utførelse overflater forventes. Sett over ett framstår kledningen i god stand.
Hytta har postvinduer med fast stolpe og utvendige løse sprosser. Tolags isolerglass med isolasjonsevne. Se eget punkt for ytterligere kommentarer om vinduer og terrassedør.
Takkonstruksjonen er oppført av taksperrer anlagt på bærelinjer av yttervegger og dragere/nedstolping til underliggende bæring. Over stue består konstruksjon av tilsvarende sperretak og mønedrager, men uten undergurt/bjelkelag som i praksis gir åpen skråhimling med dertil god takhøyde i stue. Hyttas tak er tekket med torv lagt over underliggende, tettene sjikt av Platon-plast. Taket var nær komplett snødekket pr befaring og således kan ikke torvens tilstand vurderes. Innvendig registreres ikke indikasjoner på lekkasjer.
14kvm stor, takoverbygget veranda utenfor stue. Gulvdekke av beisede terrassebord, samt rekkverk av stående  villmarkspanel av samme type som på fasader. Helt og pent - grove materialer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Opplysninger om ferdigattest/brukstillatelse og bygningstegninger er rekvirert, men ikke mottatt når salgsoppgaven ble laget. Kongsberg kommune opplyser at de ikke har tilgang til arkivet sitt med denne informasjonen pt. pga koronasituasjonen og hjemmekontor. Megler har derfor ikke fått kontrollert forholdene rundt godkjente bygningstegninger eller eventuell manglende ferdigattest/brukstillatelse.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, dusjbad, 2x soverom, samt kjøkken og stue
Hems:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m². Hems har 22kvm stort gulv. Arealet ikke målbart grunnet maks takhøyde 188 cm, men har en meget god bruksverdi.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
Entrè: 3kvm
Gang: 9.5kvm
Dusjbad: 4.9kvm
Soverom1: 8.4kvm
Soverom2: 5.8kvm
Stue/kjøkken: 37kvm
Innebod: 2.7kvm
Utebod: 3kvm

Adgang til utleie

Ingen kjente hindringer for utleie av hele hytta.

Oppvarming

Oppvarming via vedfyring og elektrisitet.
Kongsberg kommune opplyser om at siste feiing samt tilsyn på røykløpet var 22.10.2018. Kommunen kommenterte at det ikke er tilstrekkelig med røykvarslere i hytta pt. hvor det mangler en røykvarsler i 2. etasje.

Energimerking

Ifølge takstmann var det ikke mulig å opprette en energiattest for hytta grunnet en feil i datasystemet som ikke kunne overstyres. For ytterligere informasjon ta kontakt med megler.

Energiforbruk

Selger har hatt i gjennomsnitt ca. kr. 1 300,- pr mnd i strømkostnad. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 385 pr. år
Det betales kommunale avgifter for renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Utover kommunale avgifter, eiendomsskatt og forsikring har selger følgende kostnader:
Skrim Hytteservice, kr 2 000,- pr år.
Vanntilførsel, samt brøyting og strøing av Middagsliveien helt frem til hytta, kr. 5 800,- pr år.
Canal Digital ca. kr. 585,- pr mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 531 469 pr. 31/12-2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Larvik kjører man oppover Lågendalen mot Kongsberg, forbi Svarstad og igjennom Hvittingfoss. Ca 8 km etter Hvittingfoss tar man av RV40 til venstre over Hvål bru(smal bro). Ta til høyre og følg veien ca 4,5 km. Ta av til venstre merket SKRIM NORD. Ved avkjøringen står det en rekke gamle militærkjøretøy. MERK: viktig å ikke ta av til Skrim Syd.
Følg Digerhaugveien oppover ca 5,8 km hvoretter du tar til venstre ved skilt til Middagslia. Følg veien forbi tre stikkveier hvoretter eiendommen ligger på venstre hånd rett etter den tredje stikkveien.
Alternativt kan dere taste følgende koordinater i din kart-app:
59.5026029,9.7595618

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplanen Omholtfjell ikft. 11.03.2009. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i Kommuneplanens arealdel 2013 - 2025 for Kongsberg kommune. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Eiendommen er registrert som fritidsbolig og det er ikke boplikt i området.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bortfester har panterett i festeretten og bygninger på tomten for inntil 3 års forfalt festeavgift. Bortfesters panterett har 1. prioritet.

Vei/vann/avløp

Privat vei inn til hyttefeltet. Hytta har trykkvann tilkoblet lokalt oppført anlegg. Innvendig pumpe tilkoblet vanninntaksledning. Da vannledningen ligger høyt i terreng er det innmontert varmekabel for å begrense risiko for frostsprengning i vinterhalvåret. Innvendige trykkvannsrør av kobber er delvis eksponert som åpent anlegg i innvendig bod. Disse er videre tilkoblet rør-i-rør-system. Durgoventil montert i åpnet del av vegg i innvendig bod.
Iflg. festekontrakten gis festeren rett til adkomst, parkering, vannforsyning og utslipp av gråvann til sandfilterkum på grunneiendommen, eller annen godkjent løsning for gråvann.
Det må påregnes kostnader til vedlikehold av vannforsyning, vei og snøbrøyting. Dersom det kommer offentlig pålegg om å bygge anlegg i forbindelse med vann og avløp, renovasjon o.a. forplikter fester seg til å dekke sin forholdsmessige andel av disse kostnadene iflg. festekontrakten.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Hytta selges fullt møblert med og med løsøre med unntak av 3 bilder, bøker og "stuten" i stua. Madrass og sengebunn til sengen på hovedsoverommet må påregnes skiftet. Servant-skapdør må festes/skiftes, samt dørhåndtak ut til terrassedør.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.