Byskogen

Svært tiltalende nyere selveierleilighet beliggende i rolig boligområde - flott terrasse med gode solforhold - garasje

Håkons gate 72 , 3258 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 82 m²
Bruksareal 85 m²
Bruttoareal 91 m²
Tomt 1 536 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2012
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 921
Energimerking B
FINN.no 174590054
Sist endret 02.06.2020 15:59
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 586 242
Ligningsverdi 922 997,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 586 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Håkons gate 72!
Dette er en fin selveierleilighet beliggende i et etablert boligområde i Byskogen. Her bor du med herlig kort vei til mye av det Larvik sentrum har å by på med butikker, kafeer, restauranter, kjøpesenter og et rikt kulturtilbud på bla. Bølgen kultursenter. I tillegg er det kort vei til fine turområder og fine strender langs kysten.
Leiligheten ligger i 1. etg. i en firemannsbolig. På baksiden av bygget er det en felles garasjerekke der denne leiligheten har en egen garasje slik at du kan parkere bilen i ly for vær og vind. Leiligheten har en god planløsning og fremstår som lys og trivelig. Leiligheten inneholder: Entré og gang med god plass til å henge bort yttertøy, lyst kjøkken, stor stue og spisestue, flislagt baderom, 2 gode soverom og en bod/teknisk rom. Det er varmekabler i gulvene i alle rom med unntak av bod/teknisk rom og montert calling-anlegg med døråpner i leiligheten. Fra stua er det utgang til en herlig terrasse på ca. 30 kvm. Terrassen er delvis takoverbygget og har gode solforhold. Tomten er i hovedsak fellesareal for sameiet, men denne leiligheten leier halvparten av fellesarealet ved terrassen, som totalt utgjør 24 kvm med herlig gressplen.
Dette er en super leilighet for deg som ønsker noe lettstelt i rolige omgivelser litt utenfor sentrum.
Ditt neste hjem?

Innhold

Leiligheten ligger 1. etasje og inneholder:
Entré/gang: 7,3 kvm
Bad: 6,6 kvm
Soverom 1: 6,1 kvm
Soverom 2: 10,2 kvm
Bod/teknisk rom: 2,9 kvm
Kjøkken: 8 kvm
Stue/spisestue: 40 kvm

Standard

Selveierleilighet i 4-manssbolig fra 2012 beliggende i et rolig og barnevennlig område i Byskogen. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett på gulv, vegger av MDF panel plater, samt himling av malte flater, plater. Innvendig besitter leiligheten en normal god standard med normal slitasjegrad.
Bad
Leilighetens baderom ligger tilgjengelig fra entré. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av malte flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin og innredning med servant. Rommet er ventilert via balansert ventilasjonsanlegg, og det er tilluft v/dør. På vegg finnes skap for rør-i-rør system. Det er varmekabler i gulvet som styres via termostat.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger tilgjengelig via gangen. Rommet har parkett på gulv, vegger av MDF panel plater, samt himling av malte plater. Kjøkkeninnredningen er av MDF/spon/kryssfiner og benkeplate i heltre. Det er integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Øvrige hvitevarer er frittstående. Det er montert ventilator over komfyr og varmekabler i gulvet som styres via termostat.
VVS/Teknisk
Leiligheten er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.
Hovedkran ble observert i rør-i-rør skap på bad.
Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast.
Det er montert balansert ventilasjon m/varmegjenvinning som kan justeres i bod/teknisk rom.
VV-tank fra byggeår står plassert i bod i felles gang.
Elektrisk anlegg fra byggeår med automatsikringer er plassert i bod/teknisk rom.
Det er noen få punkter i tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 og som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er:
Terrasse, balkong og utv. trapp - Fuktskjolder i himling under terrasse mot 2. etg.
Innvendige overflater - Fuktskade på parkettgulv.
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med vurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt og barnevennlig område i Byskogen i Larvik kommune. Boligområdet ligger øst for Larvik sentrum og har kort vei til skoler, barnehager, idrettsanlegg, flotte turområder og mye mer. Larvik sentrum ligger ikke langt unna og byr på et godt utvalg av butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi, samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Det er heller ikke langt til det populære kjøpesenteret Nordbyen.
Fra leiligheten er det gangavstand til Fram Stadion med fotballbane, og Arena Larvik - hjemmebanen til Larvik håndballklubb. I tillegg byr nærområdet på svømmehall og treningssenter. Gode badeplasser finnes langs fjorden, der bystrendene Karistranda og Smiestranda er noen av de mest populære. I tillegg er det flotte turområder i Vestmarka og vakre Bøkeskogen, samt fine badeområder i Farris-vannet.
Legg gjerne søndagstuten langs havnepromenaden i Larvik. Her kan du rusle vestover gjennom Indre havn, forbi Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge, Farris Bad og helt bort til populære Batteristranda.

Tomt

Areal: 1 536 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal, men det foreligger en avtale om leie av fellesareal - mellom Sameiet Håkonsgate 72 og leilighetene i første etasje. Leilighetene i første etasje leier hver sin halvdel av fellesarealet som er begrenset av husveggen, terrassene og bøkehekken. Det samlede arealet er 24 kvm. Leieavtalen gjøres gjeldene for 10 år, med mulighet for en forlengelse når avtaleperioden utløper. Årlig leie settes til kr. 1 000,- som deles likt mellom de to leilighetene. Leieavtalen er vedtektsfestet.
Larvik kommune opplyser at eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og
beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal er tilsvarende usikkert.

Etasje

Leiligheten ligger i 1. etg.

Garasje / Parkering

Ja - Garasje i felles anlegg.

Felleskostnader

3 400 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: TV, bredbånd, snømåking, ventilasjon, gressklipping, felles bygningsforsikring, ytre vedlikehold og andre driftskostnader.
I tillegg til felleskostnadene tilkommer det kr. 500,- pr. år for leie av fellesareal under nybygd platting, se mer info om dette under punktet som omhandler tomt.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Håkons gate 72, og har gårdsnummer 3020 og bruksnummer 921 i Larvik kommune. Sameiet ble opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst 10. desember 2012. Sameiet består av 4 boligseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Halvparten av huset ble beiset i 2019, den andre halvparten beises på våren 2020. Dette er lagt inn i husleien og medfører ingen merkostnad for beboerne.
Seksjonseieren er forpliktet til å holde bruksenheten vedlike. Se vedtektenes punkt 5 ang. vedlikehold, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen gjeld utover løpende kostnader.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

Sameiet har ingen gjeld utover løpende kostnader.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste regnskap og budsjett for sameiet er rekvirert, men ikke mottatt. I referatet fra årsmøtet avholdt 20.01.2020 fremkommer det følgende regnskapstall for 2019:
Sameiets konto: kr. 89 898,- pr. 01.01.2019 og kr. 64 668,- pr. 01.01.2020.
Inntekter 2019: kr. 145 502,-.
Utgifter 2019: kr. 170 732,-.
Referat fra årsmøtet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Det er ikke krav til styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene følger inntatt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge vedtektene tillatt.
Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

2

Byggeår

2012

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet 25.03.20 som i sin helhet er inntatt i salgsoppgaven:
Sannsynligvis fundamentert på oppfylte masser. Det er støpt plate på grunn. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon er ukjent, det er takstein som tekking.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som følger inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.03.2013 for firemannsbolig med frittliggende garasjeanlegg. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 91 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue/spisestue.
I tillegg finnes en bod/teknisk rom på 3 kvm som s-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Ved utleide skal sameiets styre underrettes.

Oppvarming

- Varmekabler i gulv
- Balansert ventilasjon m/varmegjenvinning
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 553 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon. Det er kvartalsvis fakturering i Larvik kommune.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, felleskostnader, leie av fellesareal og innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 922 997 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 322 790 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Det er montert calling-anlegg med døråpner i leiligheten.

Adkomst

Eiendommen har bl.a. tilkomst fra Frostvedtveien og inn til Håkons gate. Det er innkjøring fra Håkons gate til eiendommen.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by. En liten ubetydelig del av eiendommen (3 kvm) er avsatt til veg. Eiendommen ligger i et område som omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i området kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasser tilliggende bebyggelse. Deler av eiendommen omfattes av hensynssone H540_2 som sier at verdifull grønnstruktur skal være førende for hvordan bebyggelsen plasseres i terrenget.
Se utdrag av de relevante bestemmelsene fra kommunedelplan for Larvik by som følger inntatt i salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommunedelplan for InterCity jernbane Stokke-Larvik: Eiendommen ligger like ved området som er avsatt til ny fremtidig dobbeltsporet jernbane. Planen er vedtatt med innsigelser. Se kartutsnitt vedlagt salgsoppgaven eller kontakt megler for ytterligere informasjon.
Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1956/2502-1/30 Bestemmelse iflg. skjøte tinglyst 28.08.1956 
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
Overført fra: 3805-3020/921
Gjelder denne registerenheten med flere
- Rett for kommunen til å uten avgift bygge, betjene og vedlikeholde luftledninger, stolper, kabler etc. som er nødvendig for elektrisitetsforsyningen. Gjerdehold er kommunen uvedkommende.
1962/585-1/30 Bestemmelse om gjerde tinglyst 26.02.1962 
Overført fra: 3805-3020/921
- Eieren av Håkons gate 72 har til enhver tid gjerdeplikt mot Håkons gate 74.
2012/121334-1/200 Seksjonering tinglyst 10.02.2012 
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/4
Utdrag av de nevnte dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Larvik kommune opplyser at eiendommen har privat septikanlegg tilknyttet offentlig avløpsordning, samt offentlig vei og vann. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Ved en evnt. fremtidig separering i området kan det komme pålegg om utkobling av septiktanken.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5% beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, elektronisk spørring i grunnboken kr. 518,-, inneståelse til kjøpers bank kr. 2.800,- og henvendelse til kreditorer for sletting av pant kr. 400,- pr. heftelse. For visninger/overtagelse er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (1 fellesvisning samt privatvisninger er inkl.). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.