Nordlitoppen

Innholdsrik familiebolig på fin tomt med usjenert hage beliggende i blindvei - Dobbel garasje med innredet rom over

Nordlitoppen 11 , 3271 Larvik

BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 143 m²
Bruksareal 195 m²
Bruttoareal 213 m²
Tomt 716 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1985
Gårdsnummer 2008
Bruksnummer 369
Energimerking F
FINN.no 179714868
Sist endret 05.06.2020 11:57
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 967 842
Ligningsverdi 807 101,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 76 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 77 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 967 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette er en innholdsrik familiebolig beliggende i blindvei som grenser til store grøntarealer mot vest. Rolig og barnevennlig område med kort vei til barnehager og skoler.
Romslig tomt med dobbel garasje med innredet hems/stue over, steinlagt gårdsplass og flott hage på baksiden av huset med delvis naturtomt og plen. Her sitter du helt usjenert.
Boligen inneholder vindfang med inngang til toalettrom, romslig stue og spisestue i delvis åpen løsning med kjøkkenet, kjøkken med spiseplass og inngang til vaskerom og kjølerom. Fra stua er det utgang til hagen.
Gang videre til bad og 3 soverom hvorav hovedsoverommet har utgang til terrasse. Fra gangen er det trapp til loftet med flere muligheter.
Praktisk innredet rom over garasjen - hva med en ekstra stue, kontor eller hobbyrom?
Velkommen til visning!

Innhold

God planløsning med alt på et plan, store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse.
Boligen har inngang fra overbygget inngangsparti og inneholder vindfang med inngang til toalettrom, romslig stue og spisestue i delvis åpen løsning med kjøkkenet, kjøkken med spiseplass og inngang til vaskerom og kjølerom. Fra stua er det utgang til flere fine uteplasser og stor, fin hage.
Gang videre til bad og 3 soverom hvorav hovedsoverommet har utgang til terrasse. Fra gangen er det trapp til loftet med flere muligheter. Noe begrenset takhøyde.
Stor dobbel garasje med innredet stue over.

Standard

Enebolig med dobbel garasje fra 1985.
Stue
Lys og romslig stue og spisestue med gode møbleringsmuligheter og store lysflater. Fra spisestua er det stor skyvedør ut til hagen og usjenerte uteplasser. I stua er det peis i tillegg til varmepumpe og varmekabler i gulvet. Stue og kjøkken er i delvis åpen løsning.
Ekstra stue over garasjen.
Kjøkken
Boligens kjøkken har praktiske fliser på gulvet og kjøkkeninnredning i heltre. Innredningen har god plass i skap og skuffer, samt på benkeplaten. Innebygd stekeovn og keramisk topp. God plass til spisebord ved det store vinduet på kjøkkenet.
Fra kjøkkenet er det inngang til vaskerom og kjølerom. Nytt aggregat i kjølerommet fra 2018.
Bad, toalettrom og vaskerom
Boligen har inngang til badet fra soveromsgangen. Badet har fliser på gulv og vegg og er i opprinnelig stand fra byggeåret. Badet inneholder toalett, dusjkabinett, badekar og servant i innredning. Det ble ikke funnet tegn til råte og det var ingen utslag på fuktmåler. Det er ikke flyttet på innredninger og utstyr. Da det er benyttet lukket dusjkabinett er rommets overflater i stor grad beskyttet mot unødig fuktbelastning. Det er montert naturlig avtrekk, det er ikke tilluft v/dør. Det bør monteres periodisk avtrekk på sikt. Det er varmekabler i gulvet, de er trinnstyrt.
Fra vindfanget er det inngang til toalettrom med toalett og servant. Fliser på gulv.
Vaskerommet på innsiden av kjøkkenet har varmtvannsbereder fra 2006, opplegg for vaskemaskin og utslagsvask. Sikringsskapet er plassert på veggen.
Soverom
Det er 3 soverom inne i boligen. Hovedsoverommet har utgang til terrasse.
Diverse
Fra soveromsgangen er det innvendig trapp opp til loftet. Her er det god plass, men noe begrenset takhøyde noen steder.
Overflater
Selger opplyser at parkettgulv i stue/spisestue er slipt i nyere tid.
Gulv: Parkett, flis, belegg, teppe, heltre plank
Vegger: Panel, tapet, malte flater, plater
Himling: Panel, MDF plater, tak-ess plater
VVS/Teknisk
Boligen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett. Hovedkran ble observert på vaskerom. Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast. Røropplegg er fra byggeår. OSO VV-tank på 198 liter fra 2006. Den står plassert på vaskerom og det er sluk i rommet.
Sikringsskap med automatsikringer og skrusikringer plassert på vegg på vaskerommet.
* Det er lagt fibernett inn i boligen.
* Det er montert utvendig manuell markise på fasade mot vest.
* Det er montert en luft-luft varmepumpe i boligen. Innerdel er plassert i stue.
Boligen er vedlikeholdt over tid og de fleste bygningsdeler og installasjoner er fra byggeåret. Det bør påregnes noe etterfølgende vedlikehold, oppgradering og påkostninger. For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde på Nordlitoppen i Larvik kommune. Området grenser til Vestmarka med 70 km blåmerkede sommerløyper, turstier, fiskevann, og flere skogsbilveier som egner seg godt for blant annet sykkelturer. Om vinteren er det kilometervis med oppkjørte skiløyper i området. Ca. 1,4 km inn i Vestmarka ligger også populære Damgården ridesenter i idylliske omgivelser.
Eiendommen ligger også i nærhet til den nye storskolen Fagerli som ligger i tilknytning til Hagalia og Nordbylia. Skolen er en av Norges største barneskoler med fire paralleller og et bygningsareal på 12500 m². Det er også barnehage og flerbrukshall i tilknytning til området.
Nanset idrettspark ligger også i nærområdet og er en av de største fleridrettslagene i Vestfold, som tilbyr både ski, triatlon, sykkel, diskgolf og fotball. Lovisenlund idrettsplass som benyttes av Larvik Turn & IF ligger heller ikke langt unna, og her er de aktive innen håndball, fotball, friidrett, turn og bryting.
Området har enkel tilgang til Farris med flere deilige badeplasser, og ikke minst nydelige tursti i lett terreng rundt vannet. Her kan du enkelt følge stien ned til Bøkeskogens med kafé, kulturminner og festplass med utescene. Skogen er på ca. 300 mål, rundt 1000 år gammel og et naturlig samlingspunkt for byens innbyggere.
Det er kort vei til Larviks indre havn og Batteristranda, hvor du blant annet finner Bølgen kulturhus og Farris Bad. Sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. Fra indre havn strekker Strandpromenaden seg hele veien ut til Tolleroddens rekreasjonsområder. Kyststien byr på vakker natur, og badeplassene ligger som perler på en snor.

Tomt

Areal: 716 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor, fin tomt med steinlagt gårdsplass og koselig hage på baksiden. Usjenerte uteplasser og delvis plen og naturtomt.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbel garasje. Ellers god plass til parkering i oppkjørselen.

Barnehage / skole i området

Trollsteinen barnehage, Fagerli barneskole og Hedrum ungdomsskole.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1985

Antall soverom

4

Byggeår

1985

Byggemåte

Det er grunnmur av lettklinkerblokker. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er stående kledning på fasader. Takkonstruksjon m/delvis kaldt loft, det er papp/shingel som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 04.11.1986 for eiendommen. Dokumenter følger vedlagt.
Godkjente tegninger av boligen og garasje følger vedlagt i salgsoppgaven. Det foreligger ikke dokumentasjon på at bod/uthus på eiendommen (ligger over eiendomsgrense) er omsøkt eller godkjent i kommunens arkiv. På opprinnelige tegninger er det tegnet inn bod/klesrom hvor det i dag er en trapp opp til loftet. Dette er ikke omsøkt hos kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 195 kvm, Bruttoareal: 213 kvm
Enebolig:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 120 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, toalettrom, stue, kjøkken, vaskerom, 3 soverom, bad, gang
Garasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue over garasjen
Uthus:
Bruksareal: 9 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
BOLIG 2 ETG:
Bod: 5,9
Det er beregnet noe mindre arealer i 2 etg. pga. skråtak og lav takhøyde.
1 ETG.
NIVÅ 2:
Gang: 7,4
Bad: 5,4
Soverom 1: 7,5
Soverom 2: 9,8
Soverom 3: 13,5
NIVÅ 1:
Entre: 1,7
Toalettrom: 1,8
Stue/spisestue: 46,7
Kjøkken: 14,9
Vaskerom: 5,5
Kjølerom: 2,1
GARASJE 1 ETG:
Soverom/stue: 22,5
Det er beregnet noe mindre arealer i 1 etg. pga. skråtak.
GARASJE SOKKEL ETG:
Garasje 1: 18,8
Garasje 2: 8,7
Bod: 8,7
Det innredede rommet over garasjen er ikke søkt som rom til varig opphold og er dermed ikke godkjent som soverom.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Varmekabler i alle gulv i boligen bortsett fra i kjølerom. Det er også kombiovn i stua, samt luft-luft varmepumpe.
Siste tilsyn og feiing ble utført i 2010 ifølge Larvik kommune. Kommunen har registrert et avvik på adkomsten på taket i forbindelse med tilkomst til røykløpet.
Selger har hatt årlige strømutgifter på ca kr 26 000,-.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 807 101 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 905 563 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Elveveien tar du inn til Kverken og følger veien til venstre til toppen av bakken. Ta til venstre inn på Nordliveien og følg veien til toppen av bakken. Ta til høyre inn Nordlitoppen og følg veien til venstre. Eiendommen ligger på høyre side av veien.
Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Regulering

Eiendommen  er regulert til småhusbebyggelse i reguleringsplanen Nordbyåsen Nord. Et mindre delareal på 150 kvm vest for eiendommen er regulert til offentlig friområde. Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger vedlagt salgsoppgaven.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2015-2027 og underlagt bestemmelsesområde Variert bebyggelsesstruktur (VAR_1). Utdrag av relevante bestemmelser fra kommuneplanen ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel for Larvik. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen utgangen av 2020.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innen 100 meter fra eiendommen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,6% provisjon av salgssum, tilrettelegging kr. 13 900 og oppgjør kr. 6 900,-. For visninger er det avtalt kr. 2 250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.