Sentrum

Koselig leilighet i rolig gate - veranda med utsikt mot Bøkeskogen og gode solforhold - 2 soverom - garasjeplass

Høyers gate 18 , 3257 Larvik

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Camilla Bjaaland
Camilla Bjaaland Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 56 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 1 056 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1997
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 359
Energimerking E
FINN.no 178853362
Sist endret 05.06.2020 13:16
Prisantydning 2 100 000
Totalpris 2 161 492
Ligningsverdi 469 135,-

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 61 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 161 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje. Den inneholder romslig entré, stue med peis og utgang til delvis innglasset og overbygget veranda på ca. 10 kvm, kjøkken i åpen løsning mot stue, to soverom og flislagt bad. Praktisk lagringsbod i leiligheten.
Parkeringsplass i garasje. Sportsbod i sidebygning.

Standard

Trivelig leilighet i veletablert sameie. Bygget stod ferdig i 1997 og leiligheten er i gjennomgående god stand. De fleste overflater er fra byggeår, og ble malt i 2009. Det ble lagt gulvfliser på bad samme år.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stue. Innredningen er i god stand med skrog av foliert spon og heltre fronter. Fin planløsning på kjøkkenet gir godt med arbeids- og oppbevaringsplass. Frittstående hvitevarer kan medfølge hvis kjøper ønsker det. Selger gjør oppmerksom på at oppvaskmaskin trenger en service og ikke har vært i bruk i eiers eiertid.
Bad
Badet har flislagte vegger og gulv - sistnevnte ble lagt i 2009. Det er varmekabler i gulvet. Det er installert innredning med vask, toalett, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin i rommet. Dusjnisjen ble laget i forbindelse med skifte av gulv i 2009.
VVS/Teknisk
- Hovedkran på kjøkken.
- Varmtvannstank i bod.
- Automatsikringer.
- Calling anlegg med døråpner.
Overflater
Leilighetens overflater fremstår i god stand uten større bruksslitasje. Det er benyttet panel i tak, malte plater på vegg og laminat på gulv.
Det er blitt utført noe oppussing/renovering de senere år. Det er bla:
2018 - Ny ytterdør til entre
2009 - Montert dusjnisje og lagt fliser på gulv på bad
2009 - Malt innvendige overflater
Montert nytt glass på sør fasade på veranda.

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i Høyers gate - en rolig sentrumsgate med gangavstand til butikker, kafeer, bibliotek og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester i Larvik sentrum.
Det er også kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter.
Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden ligger kun noen minutters gange unna leiligheten.

Tomt

Areal: 1 056 kvm, Eierform: Fellestomt
Sameiet har fine fellesarealer med blant annet felles stenlagt uteplass til bruk i sommerhalvåret.
Tomten er fellesareal. Larvik kommune opplyser at eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev. Dette betyr at eiendommens areal og plassering kan avvike fra det digitale kartgrunnlaget som er registrert i kommunens systemer. Ved en eventuell tvist om eiendommens grenser vil det analoge målebrevet gjelde foran det som er registrert i kommunens digitale karter hvis det skulle vise seg å være avvik.

Etasje

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje.

Garasje / Parkering

Leiligheten har parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Felleskostnader

Kr. 1 300 pr. mnd.
Felleskostnadene dekker driftsutgifter, vedlikehold, avsetning bank og forsikring av bygg. Faktureres per kvartal.

Sameie

Sameiet Grevekvartalet, org.nr.
Styreleder i sameiet er Ellen Lisbeth Holt.
Det gjennomføres dugnad i sameiet. Trappevask og snømåking fordeles mellom beboerne.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har planer om å male vinduene. Det ventes på tilstandsrapport og tilbud for jobben. Planen er at dette skal dekkes av oppsparte midler hvis ikke noe uventet oppstår.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 86166438

Regnskap

Styreleder opplyser at de per 31.12.2019 stod kr. 232.277,- på sameiets konto. Regnskap er ikke mottatt.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler for sameiet følger vedlagt salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men det er begrensninger på ett dyr per leilighet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1997

Antall soverom

2

Byggemåte

Bygning trolig oppført i tre- og betongkonstruksjoner. Utvendige fasader er pusset og malt. Takkonstruksjonen er ukjent, det er takstein som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Leiligheten har midlertidig brukstillatelse fra 1997. Ved utstedelse av midlertidig brukstillatelse gjenstod følgende arbeider i leilighetene: installere barnesikring på vinduer, installere brannvarslere og brannslukningsapparat. Se kopi av midlertidig brukstillatelse vedlagt salgsoppgaven. Larvik kommune opplyser at kjellernedgang ble godkjent i 2005.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, to soverom og stue/kjøkken. 
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod. 
Sportsbod i sidebygning på ca. 6,6 kvm er ikke medtatt i arealberegningene over.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Ved og elektrisitet.
Det er installert peis med innsats i stue. Larvik kommune opplyser at siste branntilsyn ble utført i 2019, det er ikke registrert avvik ved tilsynet. Siste feiing ble utført i 2013, det skulle også vært feiing i 2017 men dette ble ikke utført pga. lite bruk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 165 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 469 135 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 688 885 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Høyers gate. Det vil bli skiltet i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligbebyggelse, mindre del av eiendommen er avsatt til gang-/sykkelveg.
I kommunedelplan for Larvik by er eiendommen avsatt til boligbebyggelse og inngår i bestemmelsessone BEV_1 med formål hensyn, bevaring bygning og annet kulturmiljø.
Vedlagt salgsoppgaven følger reguleringsplan  med kart og utdrag fra kommunedelplan med kart. Komplett versjon av kommunedelplan kan fås ved henvendelse til megler eller på Larvik kommune sine hjemmesider. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På sameiets eiendom er det tinglyst bestemmelse om bebyggelse fra 1973, i forbindelse med betingelser satt av Statens vegvesen. Det er også tinglyst seksjonering på eiendommen, denne ble tinglyst i 1997. Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler. Det er ikke funnet tinglyste rettigheter på andre eiendommer.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, og har privat septikanlegg tilknyttet kommunalt avløp.
Adkomst via kommunal vei.

Offentligrettslig pålegg

Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank. Kostnadene til dette vil måtte betales av beboerne i sameiet. Larvik kommune opplyser at det per i dag ikke foreligger konkrete planer som kan føre til pålegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger i handelen hvis kjøper ønsker det. Selger skal ha med seg to gamle taklamper. Det er mulighet for kjøp av enkelte møbler etter avtale med selger. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Vi anbefaler budgivere å påføre ønsket overtagelsestidspunkt i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Det er avtalt fast pris kr. 45.000,- ved salg. 1 stk. visning inkludert, deretter kr. 2.250,- per visning. Meglervederlag dekkes av selger. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.