Helgeroa

Usjenert beliggende hytte på Søndersberget midt i Helgeroa med kort rusleavstand til badestrender, brygge, marina mm.

Hyttesone I 392 , 3295 Helgeroa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 70 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 975 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1962
Gårdsnummer 4093
Bruksnummer 111
Energimerking G
FINN.no 182538518
Sist endret 10.08.2020 10:01
Prisantydning 2 290 000
Totalpris 2 361 242
Ligningsverdi 558 852,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 361 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hytta har svært attraktiv beliggenhet på Søndersberget midt i vakre Helgeroa. Helgeroa er et idyllisk tettsted midt i sørøstlandets mest populære ferieområde med et yrende sommerliv. Fra hytta er det kort gåavstand til flere badestrender, båthavn, restauranter, butikker, Kyststien mm. Kort vei også til Nevlunghavn koselige smågater, bakeri og flott sandstrand; Oddane Sand.
Hytta har usjenert beliggenhet på selveiet tomt med solrik terrasse mot sør-vest. Innholdsrik planløsning med kjøkken og stue i åpen løsning, 4 soverom, bad, toalettrom og bod. Hytta ble opprinnelig bygd i 1962 og tilbygget i 1980. Det er foretatt tidvise oppgraderinger inn- og utvendig, men flere av bygningsdelene er fra byggeårene. Det bør påregnes noe oppgradering. Nytt taktekke, nedløp og takrenner fra ca. 2010. Nytt forbrenningstoalett fra 2020.
Velkommen til visning!

Innhold

Hytta inneholder stue og kjøkken i åpen løsning, gang med inngang til 4 soverom, bad, toalettrom og bod. Fra hovedsoverommet er det utgang til balkong.

Standard

Usjenert beliggende hytte som ble oppført på Søndersberget i Helgeroa i 1962. I 1980 ble hytta tilbygget, og har siden den gang hatt tidvis oppgraderinger inn- og utvendig, og det bør påregnes noe oppgraderinger.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1980-Skiftet de fleste vinduer
1980-Hytta tilbygget
1993-Ny terrassedør på soverom2
1996-Ny 120liter varmtvannstank montert på bad
2010-Nytt taktekke, samt nye takrenner og nedløp
Kjøkken og stue er i åpen løsning og har utgang til terrasse mot sør-vest. Kjøkkenet har innredning fra byggeår i enkel, men solid kvalitet. Skrog og benkeplate i heltre. Fronter av finér. Dobbel vaskekum i stål med heldekkende benkebeslag. Frittstående hvitevarer.
Gang videre til 4 soverom, bad og toalettrom. Badet er i opprinnelig stand med vinylbelegg på gulv, vegger av tapetserte plater og himling av trepanel. Av installasjoner finnes dusjkabinett, varmtvannstank og vegghengt servant. Det er ikke montert ventilasjon, men det kan luftes via vindu. Separat toalettrom med nytt Incinolet forbrenningstoalett. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu.
Hytta er tilkoblet kommunalt vann, men har ingen avløpsløsning for spillvann. Forbrenningstoalett. Gråvann fra servanter etc. føres til direkte avrenning i terreng. Dagens krav er at alle eiendommer med innlagt vann skal ha godkjent gråvannsavløp. Dagens løsning vil trolig ikke bli godkjent pga. manglende gråvannsavløp. 120 liter varmtvannstank fra 1996 plassert på badet.
Elektrisk anlegg med to stk sikringsskap montert i mellomgang. Eldste skap med nye automatsikringer, samt nytt skap med kun strømmengdemåler og hovedsikringer. Kabler og kontaktpunkter er en kombinasjon av nyere og eldre.
Hyttas innvendige overflater fremstår lyse og fine med gulv av laminat og teppe, samt vegger og himling av malt trepanel. Stua og kjøkken får mye lys fra store vindusflater, samt terrassedør ut til usjenert og solrik uteplass.
For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen har attraktiv beliggenhet i Helgeroa med nærhet til brygga med småbåthavn, marina og restauranter, samt sjøen med badestrand. Fantastiske tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet med bl.a. Kyststien til Stavern.
Kort vei også til dagligvare og gode bussforbindelser mellom Helgeroa og Larvik.
Helgeroa er et idyllisk lite tettsted midt i sørøstlandets mest populære ferieområde med et yrende sommerliv. Her er det marina med alle fasiliteter og en gjestehavn for båtturistene. Her finner du spisesteder hvor du kan innta gode måltider og drikke, og skue ut over den vakre fjorden. Kort vei også til Nevlunghavn koselige smågater, brygge, bakeri og flott sandstrand på Oddane Sand.

Tomt

Areal: 975 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen består av 2 gårds- og bruksnummer: gbnr 4093/111 og 4093/109.
Eiendommen er etablert i grunnboka via analogt målebrev. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka, oppgitt areal er tilsvarende usikkert.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass hvor stien bort til hytta begynner.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1962

Antall soverom

4

Byggeår

1962

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Hytta står fundamentert med murer og søyler direkte til fast fjell. Ingen tradisjonell drenering/fuktsikring foreligger. Vann vil naturlig følge terreng og således vil deler av fundamentene kunne påvirkes av vann fra grunn - dog anses ikke dette som et større problem. Etasjeskiller av tradisjonelt trebjelkelag montert på dragere og søyler til terreng. Det registreres sig i søyler og skjevheter i bjelkelag som videre er enkelt synlig og målbart i hyttas innredede rom, yttervegger og takkonstruksjon. Underfra er montert stubbloftplater og panel som stedvis har løsnet fra innfesting - dette har medført at isolasjonen stedvis er eksponert. For å begrense eventuell tilkomst for skadedyr må dette utbedres.
Yttervegger av tradisjonelt stenderverk med antagelse om opp mot 10cm isolasjon. Skjevheter i vegger i området hvor også etasjeskiller har dette, er målbare. Særlig langvegg mot lavereliggende terreng har sig i vegg som stedvis påvirker enkelte vinduer. Kledning av liggende vestlandspanel fra bygge- og tilbyggingsåret. Stedvis ikke korrekt montert beslag rundt vinduer. Flere steder registreres uheldige kledningskjøter i form av hyppighet/tetthet av skjøter, samt at flere skjøter spriker. Kledningen framstår OK overflatebehandlet.
Brorparten av hyttas vinduer skiftet i 1979. Vinduene har isolerglass og malt rammeverk. Slitasje og alder tilsier at utskiftning faller naturlig innen rimelig tid - dog intet akutt. Enkeltfløyet terrassedør med tolags isolerglass fra 1993 på soverom3. Døra framstår hel og fungerende, men er 27år gammel og har utgått forventet levetid.
Takkonstruksjon av sperreløsning med opplegg på mønebæring og yttervegger. Synlig skjevheter, samt underdimensjonert forlengelse av taktstokk over trapp opp til veranda. Boligens tak er tekket med Decra taksteinimiterte stålplater hvor underegnede ikke kjenner konkret alder, men anslår at platene er fra nyere enn 2010. Råte i noe undertaksbord og vindskier ved luftepipe fra toalett. Takrenner og nedløp vurderes til å være skiftet samme tidsperiode.
6.4kvm stor balkong utenfor soverom3. Gulvdekke av eldre, impregnerte terrassebord montert på bjelkelag av tre fundamentert med søyler til terreng.
Tilsvarende finnes romslig terrasseplatting utenfor stue/inngangsparti - fra denne finnes trapp til terreng. Greit fungerende - normalt vedlikeholdsbehov er nødvendig.

Ferdigattest / brukstillatelse

Fritidsbolig godkjent 1962 med godkjent tilbygg i 1980. Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse, dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Kommunen utsteder ikke ferdigattest på tiltak omsøkt før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd.
Godkjente bygningstegninger (tegningene av tilbygget er speilvendt) følger vedlagt i salgsoppgaven. Det er noe avvik mellom de opprinnelige tegningene og slik hytta er pr i dag. I forbindelse med tilbygget på 80-tallet ble deler av en veranda mot nord-vest bygd inn som en del av stua, samt at balkongen ut fra hovedsoverommet og terrassen ved inngangspartiet ble bygd. Hyttas innvendige planløsning er også omgjort noe fra tegningene. Dette er ikke omsøkt hos kommunen, men hyttas totale areal og terrasseareal er innenfor det som normalt tillates, jf. Kommuneplan som åpner for hytter inntil 130 kvm + 50 kvm terrasse.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken, 2x mellomganger, dusjbad, toalettrom og 4x soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
Stue og kjøkken: 32kvm
Mellomgang1: 3.5kvm
Mellomgang2: 5.9kvm
Soverom1: 5.6kvm
Soverom2: 5.2kvm
Soverom3: 7.5kvm
Soverom4: 4kvm
Dusjbad: 3.7kvm
Toalettrom: 1.8kvm
Bod: 3kvm

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 805 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 558 852 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Farriseiet ved E18 Larvik følger du Fylkesvei 302 (Brunlanesveien) ca. 11 km videre mot Helgeroa og Nevlunghavn. Ta til høyre ned Strandebakken og skilt mot Helgeroa og Blokkebukta. Ta til venstre inn veien etter Helgeroa Bedehus (Strandebakken 41). Følg veien til enden og følg sti herfra bort til hytta, ca 70 meter.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan Helgeroa, ikraft 19.06.1996. Et delareal på 12 kvm. i enden av tomta mot sør-vest er reguler til friluftsområde. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i Kommuneplanens arealdel 2015-2027, ikraft 16.09.2016. Det samme delarealet mot sør-vest på ca. 11 kvm. er avsatt til grønnstruktur.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen iflg. Larvik kommune.
Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Eiendommen er registrert som fritidseiendom og det er ikke boplikt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Eiendommen har en tinglyst veirett fra Strandebakken. Kopi av dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Privat vei fra hovedveien og bort til hyttas biloppstillingsplass. Sti fra biloppstillingsplassen bort til hytta.
Offentlig vann iflg. Larvik kommune. Sommervann som åpnes i mai og stenges i oktober. Selger har brukt Bernardsen hytte og hageservice (nabo) til å tømme varmtvannstank og gjort hytta klar for "vinteren". Han åpner og stenger vannet også da krana er i hagen hans. Pris avtales.
Forbrenningstoalett. Det er ingen avløpsløsning for spillvann. Gråvann fra servanter etc. føres til direkte avrenning i terreng. Dagens krav er at alle eiendommer med innlagt vann skal ha godkjent gråvannsavløp. Dagens løsning vil trolig ikke bli godkjent pga. manglende gråvannsavløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hytta kan selges med innbo, dette avtales nærmere ved inngivelse av bud.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,25% provisjon, tilretteleggingshonorar kr. 9 900,- og oppgjørshonorar kr. 4900,-. For visninger er det avtalt kr. 2 250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.