Varden/Stavern

BUD MOTTATT - Innholdsrik enebolig i attraktivt boligområde - nydelig hage - fine uteplasser og gode solforhold

Vardeveien 37A , 3292 Stavern

BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Kristin Sundling
Kristin Sundling Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 166 m²
Bruksareal 199 m²
Bruttoareal 228 m²
Tomt 696 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1970
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 565
Energimerking G
FINN.no 182936933
Sist endret 12.08.2020 11:51
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 421 492
Ligningsverdi 914 715,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 121 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 421 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Kristin Sundling har gleden av å presentere Vardeveien 37A!
Dette er en fin familiebolig beliggende i rolige omgivelser på Varden i Stavern. Fra boligen er det kort vei til Stavern sentrum med et variert og godt tilbud av butikker, restauranter, kafeer og mye mer. Det er ikke langt til flotte turområder, stender og båthavn i Stavern. Det tar ca. 10 min. å gå fra boligen og ned til sentrum - super rusleavstand for en rolig søndagstur med besøk innom populære Ingris Isbar eller vakre Fredriksvern Verft. Har du ungdommer i hus ligger Brunla ungdomsskole nesten rett over veien, i tillegg til at det er kort vei til barneskole og barnehage. Like i nærheten er det også tennisbane og herlig kort vei til flotte skogsstier.
Boligen har en god planløsning som går over 2 etasjer. Boligens hovedetasje har gang, mellomgang, stue, kjøkken, 3 soverom, toalettrom, og bad. I underetasjen er det innredet med entré, ett disponibelt rom som i dag brukes til soverom, gang, stue, vaskerom, bad, 3 boder og garasje. Det er også plass til flere biler i innkjørselen dersom du har gjester.
Boligen ligger omkranset av den vakre hagen som er pent opparbeidet med gressplen, busker og hekk. Her er det god boltreplass for hyggelige sommeraktiviteter eller avslapning dersom du ønsker det. Fra boligen er det direkte utgang til hagen både foran og bak med fine uteplasser. Fra kjøkkenet et det utgang til en koselig frokostterrasse hvor du kan nyte late morgener i fred og ro. I tillegg er det en fin terrasse i tilknytning til stua. Uteplassene er lune og har gode solforhold slik at du kan sitte ute både vår, sommer og høst. På terrassen foran er det sol til kl. 21:30 midtsommer ifølge selger - så er kan du sitte å nyte den vakre himmelen mot vest mens sola går ned.
Dette er en super bolig for en familie eller deg som ønsker å bo med god plass i et rolig område.
Ditt neste hjem?

Innhold

Hovedetasje:
Gang: 11 kvm
Stue: 36 kvm
Mellomgang: 3.7 kvm
Soverom 1: 7.4 kvm
Soverom 2: 11.6 kvm
Soverom 3: 6.7 kvm
Toalettrom: 1.9 kvm
Dusjbad: 3.5 kvm
Kjøkken: 14 kvm
Underetasje:
Entré: 6 kvm
Disponibelt rom omtalt som soverom i tilstandsrapporten: 5 kvm - Rommet tilfredsstiller ikke volumkrav til soverom totalt, men er i praksis et godt fungerende soverom. Rømning via første tilstøtende rom, ikke via vindu
Gang: 13.4 kvm
Stue: 31 kvm
Vaskerom: 6.5 kvm
Dusjbad: 4 kvm
Bod 1: 7 kvm
Bod 2: 3.7 kvm
Bod 2: 3.7 kvm
Garasje: 18 kvm

Standard

Enebolig over to plan beliggende på solrik eietomt på Varden nær Brunla Ungdomsskole i Stavern. Boligen ble opprinnelig oppført i 1970, overtatt av dagens eier i 1980 og på særlig 80-tallet ble flere store oppgraderinger foretatt. De innvendige overflater består eksempelvis av parkett på gulv, vegger av tapetserte plater, samt malte trefiberplater/Takess-plater i himlinger. Boligen besitter normal innvendig standard.
Bad underetasje
Baderommet beliggende i sokkeletasjen ble renovert som egeninnsats i ca. 1985. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himling av MDF-panel. Av installasjoner finnes dusjhjørne, vegghengt servant og toalett. Det er varmekabler i gulvet, og rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte til friluft.
Vaskerom
Boligens vaskerom ligger i underetasjen og er i opprinnelig stand fra byggeår, dog flislagt på gulv i ettertid. Det er vegger av malt betong og malt trepanel, samt himling av trepanel. Av installasjoner finnes opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, varmtvannstank og vaskekum i plast. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk, samt mulighet til å lufte via vindu. Deler av flisarbeidet på gulvet bærer preg av ufaglært egeninnsats og det er varierende fallforhold på gulv.
Bad hovedetasje
Badet i boligens hovedetasje ble også renovert som delvis egeninnsats i ca. 1985. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling av Takess-plater. Av installasjoner finnes dusjkabinett og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk i himling, samt mulighet til å lufte via vindu.
Toalettrom
Praktisk separat toalettrom beliggende i boligens hovedetasje. Det er vinylbelegg på gulv, vegger av trepanel og tapet, samt himling av malte trefiberplater. Av installasjoner finnes toalett og servant. Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk i himling, samt mulighet til å lufte via vindu.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i boligens hovedetasje. Det er parkett på gulv, vegger av malt glassfiberstrie, samt himling av trepanel. Innredningen er fra 1985 fra HTH og har fronter av heltre eik, skrog av foliert spon, samt benkeplate av heltre eik. Det er integrerte hvitevarer av samme alder som innredning, og rommet er ventilert via ventilator over stekeovn med utblåsning til yttervegg.
VVS/Teknisk
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsnett via privat septiktank. Det pågår prosess med bytte av vann- og avløpsrør i gata.
Alle rørføringer er i opprinnelig stand fra byggeår.
Innvendige trykkvannsrør av kobber, der deler av rørene er nyere (1980-tallet).
Avløpsrør av plast/PVC innvendig i huset, men med overgang til eldre støpejernsoil ut av bygget, deler av avløpsrør i bodhimling i underetasjen er ikke festet til himling, bør utbedres.
Innvendig stoppekran tilkoblet hovedvannledning av galvanisert stål finnes tilgjengelig på vaskerom.
200 liter varmtvannstank fra 2000-tallet plassert i rom med sluk.
Elektrisk anlegg i opprinnelig stand fra byggeår. Det oppgis å foreligge godkjent el.tilsyn. Enkelte løse kabler i himling i boder, samt stedvis også i hovedetasjen.
Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet med panelovner, varmekabler, samt vedfyring i to ildsteder.
Nedgravd parafintank opplyses å ville bli fjernet/tettet før overtagelse.
Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
1980-Skiftet en del vinduer og terrassedører
1985-Innbygget areal under terrasse til soverom og gang
1985-Renovert kjøkken med HTH-innredning
1985-Renovert bad 1. etg.
1985-Renovert bad 2. etg.
1985-Ny parkett og generell innvendig overflateoppussing med ny veggips, tapetsering osv.
2000-Ny varmtvannstank
2002-Skiftet stort stuevindu
2005-Skiftet enkelte kledningsbord på sørvegg
2014-Skiftet trepanelhimling på vaskerom etter lekkasje fra overetasje. Utbedret av forsikring.
2015-Ny terrasse på baksiden av huset
2017-Renovert terrasse utenfor stue, inkl. utskiftning av isolasjon og foliemembran mot underliggende boligrom
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på, dette er:
Tilstandsgrad 2:
VVS: Eldste rørføringer gis TG:2 grunnet utgått forventet levetid
Kjøkken: Innredningens alder utløser TG:2, men det skal presiseres at den faktisk brukstilstanden er god. Solid innredning.
Toalettrom: Tilstandsgrad oppjusteres til TG:2 grunnet alder - tross god funksjonsevne.
Vaskerom: Tilstandsgrad settes med bakgrunn i rommets alder vurdert opp mot statistisk forventet levetid.
Rom under terreng: Risikokonstruksjon med innredet areal under terreng
Pipe og ildsted: Medgått forventet levetid utløser TG:2
Takstein: Medgått forventet levetid utløser TG:2
Takrenner og nedløp: Medgått forventet levetid utløser TG:2
Takkonstruksjon: Alder utløser TG:2. Konstruksjonen er minimalt ventilert.
Vinduer: Medgått forventet levetid for de fleste vinduer/terrassedører
Drenering: Drenering som har passert 30år har pr teori og levetidsbetraktninger utgått forventet levetid.
Grunnmur: Tilstandsgrad er satt med bakgrunn i konstruksjonenes alder. Dette er således ingen indikasjon på at muren ikke fungerer i henhold til sin tiltenkte funksjon.
Tilstandsgrad 3:
Kledning: Enkeltbord med råteskader bør skiftes
Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med vurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og etablert boligområde i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Tomt

Areal: 696 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasjen og på egen gårdsplass.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1970

Antall soverom

4
Boligen har også et rom som i praksis fungerer godt som soverom, men som ikke tilfredsstiller volumkravet til soverom totalt. Rommet har rømning via første tilstøtende rom, ikke via vindu. Rommet finnes ikke på godkjente bygningstegninger og er ikke byggemeldt hos kommunen.

Byggeår

1970

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst AS v/Einar Schau:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning med grunnmurer av betongblokker og støpt betongdekke mot mark. Boligens sokkeletasje ligger delvis under terreng. På bakvegg mot høyeste terrengnivå er det registrert saltutslag og fuktskjolder på eksponerte grunnmur - dette bekrefter at dreneringen er svekket, samt at det tydeliggjør at innredet areal under terreng er en risikokonstruksjon. Yttervegger av stenderverk med 10 cm isolasjon fra byggeår. Brorparten av kledning fra byggeår. På sørvegg er enkeltbord skiftet i 2005, men ytterligere flere bør skiftes grunnet råte i underkant. All kledning opplyses å være rengjort og overflatebehandlet regelmessig. Flere eldre vinduer fra byggeår, for øvrig er brorparten skiftet på 1980-tallet og fram til nyeste stuevindu i 2002. Vinduer av ulike alder - nytt stuevindu i 2002, flere vinduer nye på 1980-tallet, samt enkelte fra 1970-tallet. Påregn utskiftning av eldre vinduer og terrassedører innen rimelig tid. Valmet takkonstruksjon fra byggeår. Konstruksjonen er ikke tilstrekkelig luftet med spalter ved takutstikk/gesims. Dette er løst som typisk er på 1970-tallet. Boligens tak er tekket med betongtakstein fra byggeår - brorparten av forventet levetid er medgått. 5 kvm stor takoverbygget balkong utenfor kjøkken, samt trapp til lavereliggende platting på mark med areal 24 kvm. Skjermet uteplass med tette vegger. Normal værslitasje finnes, naturlig nok, men jevnt over OK stand. 22 kvm stor veranda utenfor stue. Verandaen ble praktisk talt nybygget i forbindelse med utskiftning av isolasjon, deler av bjelker, rekkverk, tettemembran mot boligrom under, samt nye gulvbord i 2017.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "midlertidig ferdigattest" datert 07.01.1971 for eiendommen. Denne er gitt med følgende merknader:
- Det gjenstår innredning av kjeller.
- Fullføring av terrasse.
- Avslutning av taknedløp.
 Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Nåværende bruk av areal i kjelleretasjen er ikke overensstemmende med opprinnelige byggetegninger, samt at deler av kjøkkenet er på opprinnelige bygningstegninger tegnet inn som bod. Det er ikke kjent at  bruksendring er gitt. Tilbygg med entré og disponibelt rom innredet til soverom i kjeller finnes heller ikke på godkjente bygningstegninger og er ikke byggemeldt hos kommunen. Selger har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.
Eiendommens bebyggelse er byggesøkt i henhold til tegninger vedlagt salgsoppgaven, som er mottatt fra kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 166 kvm, Bruksareal: 199 kvm, Bruttoareal: 228 kvm
1. etasje/underetasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, et disponibelt rom, gang, stue, vaskerom og bad.
I tillegg finnes 3 boder og en garasje som s-rom på totalt 33 kvm.
2. etasje/hovedetasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken mellomgang, 3 soverom, toalettrom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Larvik kommune opplyser at siste tilsyn på eiendommen ble utført 21.04.2006 og siste feiing ble utført 18.09.2019.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas eiendommen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 20 000kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 058 pr. år
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring og strøm/oppvarmning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 914 715 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 292 975 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst direkte fra Vardeveien.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommunedelplan for Stavern by. Eiendommen ligger i et område som omfattes av bestemmelsesområde VAR_1 som sier at det i områdene kan fortettes, også i nyskapende strukturer, men slik at volumet er tilpasset tilliggende bebyggelse. Se den relevante bestemmelsene i kommunedelplan for Stavern by, som er inntatt i salgsoppgaven.
En liten del av eiendommen mot vest (ca. 17 kvm) omfattes av reguleringsplan for Vardeveien, Z-43, fortau og rundkjøring - dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.
Det foregår reguleringsarbeid i nærheten for Brunla skole. Det planlegges arbeid med detaljert reguleringsplan for å legge til rette for samlokalisering av eksisterende Brunla ungdomsskole og ny Brunla skole 1-7 trinn, inkludert nødvendig parkeringsareal og gang-sykkelvei. Planområdet er ca. 77 daa. Se http://tema.webatlas.no/larvik/planinnsyn og søk opp ID 201905 for ytterligere informasjon eller kontakt megler.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt rullering av Kommunedelplan for Stavern by.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Eiendommen er tilknyttet offentlig ledningsnett via privat septikanlegg. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Larvik kommune er i gang med separering av vann og avløpsledninger i området. Dette vil føre til pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank. Foreløpig er det sendt varsel om pålegg. Pålegg vil bli gitt snart. Kostnaden og arbeidet med dette er kjøpers ansvar iom at man ikke kan gjennomføre dette før salget. For ytterligere informasjon om dette, vennligst kontakt megler.

Offentligrettslig pålegg

Se punkt om vei/vann/avløp.

Tilbehør

Nytt kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr, vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke. Fryseboks medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristin@leinaes.no eller SMS: 95 92 09 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.900,-, tilrettelegging. kr. 6.900,- og elektronisk spørring i grunnboken kr. 518,-. For visninger/overtagelse er det avtalt kr. 2.250,- pr. visning (første fellesvisning og privatvisning er inkludert).
Ved avslutning av oppdraget har megler krav på kr. 10.000,- for medgått arbeid. I tillegg kommer tilrettelegging, visninger, avtalte utlegg og markedsføring.
Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at det har forekommet fukt på mur i kjeller, samt at oljetank blir fjernet/tettet.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.