Stavern / Brunla

Oppgradert og vesentlig oppusset ende-rekkehus i barnevennlig område - 4 soverom - 2 bad - vannbåren gulvvarme - fiber

Bergknausveien 4D , 3292 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe
Cecilie Moe Eiendomsmegler / Partner
Type Rekkehus / Selveier
Primærrom 164 m²
Bruksareal 166 m²
Bruttoareal 187 m²
Tomt 265 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1975
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 451
Energimerking F
FINN.no 183108633
Sist endret 03.08.2020 13:02
Prisantydning 3 190 000
Totalpris 3 283 742
Ligningsverdi 626 936,-

Beregnet totalkostnad

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 283 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Oppgradert og innholdsrik ende-rekkehus over 3 plan. Boligen ble opprinnelig oppført i 1975 og tilbygd med gang og 1 soverom i 2007. Boligen er jevnlig påkostet, oppgradert og oppusset i senere år og fremstår som en tidsriktig og moderne bolig du kan flytte rett inn i. Boligen har flere gode kvaliteter som blant annet vannbåren gulvvarme i flere rom, fibernett og en svært innholdsrik planløsning med mulighet til å leie ut del av egen bolig.
Innholdsrik planløsning med romslig gang, 4 soverom og bad i 1. etasje. I 2. etasje er det romslig stue og kjøkken i delvis åpen løsning med utgang til veranda. I kjelleretasjen er det stue og kjøkken i åpen løsning, bad, vaskerom og teknisk rom.
Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde på Brunla i Stavern. Herfra er det kort vei til barnehage, skole, dagligvare, flotte turområder og Stavern sentrum. Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Innhold

Boligen har romslig gang i tilbygd del av boligen med god takhøyde og garderobeskap. Videre er det gang med inngang til 4 soverom og bad, samt trappenedgang til kjelleretasjen og trapp til 2. etasje.
I 2. etasje er det lys og romslig stue og kjøkken i delvis åpen løsning, med utgang til usjenert veranda mot vest.
I kjelleretasjen er det teknisk rom, stue og kjøkken i åpen løsning, vaskerom og egen utgang til baksiden av huset.
Det er oppført en liten utebod i hagen.

Standard

Oppgradert og innholdsrik ende-rekkehus over 3 plan. Boligen ble opprinnelig oppført i 1975 og tilbygd med gang og 1 soverom i 2007. Boligen er jevnlig påkostet, oppgradert og oppusset i senere år og fremstår som en tidsriktig og moderne bolig du kan flytte rett inn i. Boligen har flere gode kvaliteter som blant annet vannbåren gulvvarme i flere rom, fibernett og en svært innholdsrik planløsning med mulighet til å leie ut del av egen bolig.
Kjøkken
Lyst og romslig kjøkken i 2. etasje i delvis åpen løsning med stua. Kjøkkenet var nytt i 2011 iflg. tidligere eier. Innredningen har god plass i skuffer og skap, samt på benkeplaten i heltre. Det er installert integrerte hvitevarer i form av komfyr (ny i 2018), mikro-ovn, platetopp og oppvaskmaskin.
Det er i tillegg montert et kjøkken fra 2013 i kjelleren. Innredningen har minimal slitasje og fremstår i god stand. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Vannbåren gulvvarme.
Stue
Lys og romslig stue i 2. etasje med mye lys fra store vindusflater. Stua har god plass til møblering av spisestue og sofagruppe. Kjøkken og stue er i delvis åpen løsning og har utgang til veranda mot vest med gode solforhold. Det er montert markise på verandaen. I stua er det montert ny varmepumpe med aircondition i 2019. Det er også pelletsovn med vannvarmer på kjøkkenet.
Det er i tillegg en ekstra stue i åpen løsning med kjøkkenet i kjelleretasjen - perfekt for barnefamilier eller de som ønsker å leie ut del av egen bolig.
Bad og vaskerom
Det er 2 bad i boligen, et i 1. etasje og et i kjelleretasjen. Badet i 1. etasje var nytt i 2014 iflg. forrige selger. Det er praktisk og pent belegg på gulv, baderomsplater på vegg og MDF-panel i himling. Badet inneholder vegghengt toalett, dusjkabinett og servant i innredning. Det ble brukt krysslaser for å kontrollere fall til sluk som ligger under dusjkabinett, det ble observert fall på gulv mot dusjkabinett (stedvis noe begrenset). Det er høy terskel v/dør (ca. 22 mm). Da det er benyttet lukket dusjkabinett er rommets overflater i stor grad beskyttet mot unødig fuktbelastning. Det er montert periodisk avtrekk, det er tilluft v/dør. Det er vannbåren varme i gulvet.
Badet i kjelleretasjen har flislagte gulv og vegger med panel i himlingen. Badet har ny servant i innredning fra 2019, nytt dusjkabinett fra 2019 og toalett. Det ble av takstmann brukt krysslaser for å kontrollere fall til sluk som ligger under dusjkabinett, det ble observert fall på gulv mot dusjkabinett. Det er høy terskel v/dør (ca. 25 mm). Da det er benyttet lukket dusjkabinett er rommets overflater i stor grad beskyttet mot unødig
fuktbelastning. Det er montert periodisk avtrekk, det er ikke tilluft v/dør. Det er vannbåren varme i gulvet.
I tillegg til badene er det et vaskerom i kjelleren med flis på gulv og panel på vegg og i himling. Det er montert opplegg for vaskemaskin og det er sluk i rommet. Vannbåren gulvvarme.
Soverom
Alle 4 soverommene er på samme plan i 1. etasje. Hovedsoverommet har i tillegg en praktisk walk-in-garderobe.
Overflater
Boligens innvendige overflater er jevnlig oppusset over tid. Det er laminat, flis og betong på gulv, panel/MDF-panel og malte flater på gulv og himling av MDF-panel. Malt heltre trapper. Her kan du flytte rett inn!
VVS/Teknisk
Hovedkran er i bod/teknisk rom i kjelleretasjen. Innvendige trykkvannsledninger er av kobber/plast og hovedledning/avløp er av plast. Det er montert rør-rør opplegg, det er montert vannlås (til oppvaskmaskin) i benkeskap på kjøkken og det er montert vannføler i benkeskap på kjøkken i 2 etg.
Det er montert vannbåren varme i gulv i kjelleretasjen (unntatt i bod/teknisk rom) samt i entre, ett soverom og bad i 1 etasje. Hoveddel er plassert i bod/teknisk rom i kjelleren. Det er tilkomst til deler av røropplegg via luke på vegg i trapperom til kjeller (mot bad). Det er etablert i 2002.
OSO VV-tank på 198/120 liter fra 2002 (nye varmeelementer i 2018). Den står plassert i bod/teknisk rom og det er sluk i rommet.
Sikringsskap med automatsikringer plasser på vegg i kjellerstua.
Det er noen punkter i tilstandsrapporten som har fått TG2, hovedsakelig grunnet alder og forventet levetid. Det er 1 soveromsvindu som bør skiftes. Selger har kjøpt vindu og dette medfølger i salget.
Det er oppført en utvendig bod på ca. 7 kvm.
For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde på Brunla i Stavern. Herfra er det kort vei til barnehage, skole, dagligvare, flotte turområder og Stavern sentrum. Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.
Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.
En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Larvik sentrum er også kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge, Farris Bad og strandpromenaden til Tollerodden.

Tomt

Areal: 265 kvm, Eierform: Eiet tomt
Svært pent opparbeidet tomt med plen, diverse busker og beplantning og skjermet veranda mot vest.

Garasje / Parkering

1 garasjeplass i rekke medfølger. Felles biloppstillingsplasser rett på utsiden av boligen.

Barnehage / skole i området

Lysheim barnehage, Jordet barneskole og Brunla ungdomsskole.

Felleskostnader

3 100 pr. halvår.
Det betales felleskostnader á kr. 3100,- 2 ganger i året. Disse dekker strøm i fellesarealer, brøyting, kabel TV og internett, samt noe felles vedlikehold.
Felleskostnadene forfaller til betaling i januar og desember.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Selveier), byggeår: 1975

Antall soverom

4

Byggeår

1975

Byggemåte

Hentet fra vedlagte tilstandsrapport: Det er grunnmur av støpt betong. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er liggende og stående kledning på fasader. Takkonstruksjon m/kaldt loft, det er papp/shingel som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 23.12.1975. Riving og gjenoppføring av tilbygg godkjent 2007.
Det foreligger ikke dokumentasjon på at bod/uthus er omsøkt eller godkjent i kommunens arkiv. Godkjente tegninger fra 1975, samt fra tilbygget i 2007 følger vedlagt i salgsoppgaven. De innredede rommene i kjelleren er ikke søkt bruksendring til oppholdsrom. Ifølge tidligere selger ble verandaen forsterket, utvidet og laget ny i 2012, samt at det tidligere er laget utvendig trapp ned til kjelleretasjen. Det foreligger ikke tegninger eller dokumentasjon på dette i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 166 kvm, Bruttoareal: 187 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, 2 x soverom, soverom m/garderobe, soverom/kontor, gang, bad
2. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/spisestue/kjøkken
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad, vaskerom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.
1 ETG:
Entre: 8,2
Soverom 1: 9,7
Soverom 2: 9,7
Soverom m/garderobe: 14,3
Soverom/kontor: 7,0
Gang: 11,7
Bad: 4,9
2 ETG:
Stue/spisestue/kjøkken: 50,9
KJELLER ETG:
Stue/kjøkken: 38,8
Bod/teknisk rom: 1,8
Bad: 3,3
Vaskerom: 1,2
Det er lite lysinnslipp i stue/kjøkken ihht. oppholdsrom.
Utvendig bod på ca. 7 m2 er ikke med i arealberegninger.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Dersom man vil leie ut kjelleretasjen som del av egen bolig må det settes opp en vegg hvor det er mulighet for adkomst mellom fra hoveddel og til den utleide delen.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i flere rom, luft-luft varmepumpe i stue i 2. etasje, samt pelletsovn med vannvarmer på kjøkken. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 633 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 626 936 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 256 968 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Stavernsveien tar du inn til skilt mot Brunla og inn Brunla allé. Følg veien et lite stykke og ta til høyre inn Krokliveien. Ta første til venstre inn Bergknausveien. Boligen ligger på høyre side av veien.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig med delareal til felles avkjørsel (3 kvm.), offentlig friområde (2 kvm.) og felles gangareal (3 kvm.) i reguleringsplanen Brunlaskogen, ikraft 19.02.1974. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse med delareal veg og grønnstruktur, i Kommunedelplan for Stavern by 2015-2027, ikraft 16.09.2016. Eiendommen omfattes av boligsonen ENH_1: Enhetlig bebyggelsesstruktur: Nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlig bebyggelsesstrukturen i området, dvs. volum, takform, materialbruk og fargebruk.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
Kommuneplanens arealdel 2020-2032.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Eiendommen eier andel av realsameie med eierandel 1/53.
Erklæring/avtale, tgl. 22.06.1976 med dagboknr. 3988: Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig.
Kopi av dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Privat vei inn fra kommunal vei. Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

De to taklampene i stua medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cecilie@leinaes.no eller SMS: 93 24 37 67 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5% provisjon, oppgjørshonorar kr. 4900,- og visninger kr. 2 250,- pr stk. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.