Sentrum

3-roms leilighet midt i sentrum - 2 soverom - innglasset balkong - parkeringsplass

Nansetgata 18 , 3256 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 69 m²
Bruksareal 80 m²
Bruttoareal 87 m²
Tomt 1 631 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 669
Energimerking C
FINN.no 186241023
Sist endret 30.09.2020 16:03
Prisantydning 3 135 000
Totalpris 3 222 362
Ligningsverdi 743 003,-

Beregnet totalkostnad

3 135 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 135 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 87 362,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 222 362,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder vindfang, to soverom, flislagt bad og stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stue er det utgang til innbygget balkong med kveldssol. På svalgangen ved inngangspartiet er det morgensol.
Det er parkeringsplass og bod i kjeller.

Standard

Leiligheten stod ferdig i 2013 og holder normalt god standard fra byggeår. De fleste materialer og overflater er fra byggeår. Stue og gang er nylig malt.
Kjøkken i åpen løsning mot stue. Det er benyttet hvite slette fronter og benkeplate i laminat. Integrerte hvitevarer; induksjonstopp, stekeovn, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin.
Badet har flislagte gulv og vegger. Det er installert vegghengt toalett, dusjnisje og servant med innredning. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv.
På gulv i samtlige rom foruten våtrom er det benyttet parkett og malte flater på vegg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Larvik sentrum med kort vei til alle sentrumsfunksjonene med butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter.
Det er også kort vei til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Tomt

Areal: 1 631 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje.

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i parkeringskjeller. Avgiftsparkering like utenfor inngangsdør, tidsbegrenset parkering i gate like ved.

Felleskostnader

Kr. 2 110 pr. mnd.
Felleskostnadene er fordelt slik:
- Fellesutgifter: 1.081,-
- Garasjeplass: 100,-
- TV/bredbånd: 429,-
- Måler - varme: 400,-
- Måler - tappevann: 100,-

Sameie

Sameiet Kvartal 8, org.nr. 898913392, består av 26 boligseksjoner og 10 næringsseksjoner.
Styreleder i sameiet er Arne Sandnes.
Forretningsfører i sameiet er USBL.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i årsmøteperioden avholdt 5 styremøter.
Utover vanlig styresaker som HMS, vedlikehold etc. har den mest omfattende saken vært å klargjøre og håndtere behovet for kapitalinnkreving. Som det ble informert om på sameiets årsmøte 14/5-19, har sameiet over tid hatt en anstrengt økonomi og for å kunne gjøre opp sine betalingsforpliktelser sett seg nødt til å inngå en midlertidig avtale
en kassekreditt. For å kunne avslutte kassekreditten og få en bedre likviditet konkluderte styret i samarbeid med forretningsfører at samtlige av sameiets seksjonseiere måtte inn med et engangsbeløp i form av en kapitalinnkreving. Denne ble fordelt med et fast beløp på kr 7.000,- pr plass til dekning for kostnader relatert direkte til bilheisen og et beløp som ble differensiert i forhold til seksjons/-sameiebrøken som ligger til grunn for fordelingen.
Som følge av denne innkrevingen har sameiet i dag en arbeidskapital som må sees som positiv og som gjør at styret kan håndtere løpende rutinemessige kostnader. Allikevel må det legges til grunn at sameiets bygningsmasse nå er ca 8 år og behovet for kommende reparasjoner anses som såpass sannsynlig at styrets oppfatning er at sameiets økonomi må forsterkes om man skal unngå fremtidige kapitalinnkrevninger.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

Leiligheten har ingen fellesgjeld ihht. opplysningene fra forretningsfører.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 85481488
Ved skadesaker skal henvendelse gjøres til styret. Privat innbo/eiendeler må forsikres ved egen polise.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 358.009,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 0,- i overskudd/underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2013

Antall soverom

2

Byggemåte

Det er oppført i betongkonstruksjoner, forblendet med teglstein. Takkonstruksjon er ukjent, det er papp/belegg som tekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest for leiligheten, kopi av dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 87 kvm
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 69 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, to soverom, bad og stue/kjøkken.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, innebygd balkong. 
Kjellerbod er ikke inkludert i arealene over.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ikke funnet begrensninger i retten til utleie av leiligheten. Utleie av parkeringsplassen krever samtykke fra styret. Samtykke til utleie kan bare nektes dersom det foreligger en saklig grunn.

Oppvarming

Elektrisitet og vannbåren varme. Det er installert varmekabler i gulv på bad. Oppvarming med vannbåren varme i radiatorer. Forbruk faktureres i felleskostnadene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 8 141 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Det gjøres oppmerksomt på at det er installert vannmåler og at ovennevnte beløp er basert på eiers forbruk i 2019. Kjøper kan oppleve at kommunale avgifter endres som følge av sitt forbruksmønster.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 743 003 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 674 809 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra Nansetgata og Haralds gate.

Regulering

Eiendommen er hovedsakelig avsatt til kombinert bebyggelse i reguleringsplan og kommunedelplan for Larvik by. Kopi av reguleringsbestemmelser følger vedlagt salgsoppgaven. For kopi av kommunedelplan for Larvik by, se kommunens nettsider eller ta kontakt med megler.
Det pågår for tiden reguleringsarbeider med detaljregulering av Kvartal 4.
Larvik kommune opplyser at det pågår rulleringsarbeid av kommunedelplan for Larvik by.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst rettighet for rømningsvei over terrasse i snr. 16 ved nødssituasjoner.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges fra et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.