Holmejordet

Enebolig på fin hjørnetomt i familievennlig område - sjøutsikt og kort vei til strand - muligh. tilleggstomt 330 kvm

Støperiveien 24 , 3267 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Advokat, Megler, Partner
Marius Strøm Grønn
Marius Strøm Grønn Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 103 m²
Bruksareal 103 m²
Tomt 722 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1951
Gårdsnummer 4047
Bruksnummer 146
Energimerking G
FINN.no 191680182
Sist endret 28.09.2020 09:59
Prisantydning 2 550 000
Totalpris 2 627 742
Ligningsverdi 565 344,-

Beregnet totalkostnad

2 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 550 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 77 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 627 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Støperiveien 24!
Boligen ligger på en fin tomt på Holmejordet mellom Larvik og Stavern. Det er kort vei til Støperistranda med bademulighet og kyststien. Nærområdet byr på flere matbutikker, treningssenter, offentlig kommunikasjon samt barnehage og barneskole.
Dagens planløsning inneholder fire soverom, stue, spisestue, bad og kjøkken, samt et disponibelt rom. Dette er en eldre bolig hvor det bør påregnes en del vedlikehold.
Tomten har utsikt mot Larviksfjorden og fin solgang.
Vi anbefaler alle interessenter å laste ned salgsoppgaven for komplett informasjon om eiendommen.
Selger har fått godkjent vedtak om rivning fra Larvik kommune. Det er også utarbeidet tegninger for ny bolig. Det presiseres at disse tegningene ikke er byggesøkt og at dette skjer på kjøpers risiko.

Innhold

1. etasje:
Gang, kjøkken, spisestue, stue, to soverom og bad.
2. etasje:
Gang og tre soverom.

Standard

Boligen går over to plan og ble bygget rundt 1951. Tilbygg med bad, ett soverom og mellomgang fra 1993.
Kjøkken av eldre dato, trolig fra byggeår. Baderom fra rundt 1993. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
De fleste bygningsdeler bærer preg av slitasje og manglende vedlikehold. Det bør derfor påregnes oppussing av boligen. Interessenter oppfordres til å lese salgsoppgave og tilstandsrapport nøye. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er innhentet ny tilstandsrapport i forbindelse med salget, og at rapporten er fra et tidligere salg.
Selger har fått godkjent vedtak om rivning fra Larvik kommune.
Vedlagt salgsoppgaven følger tegninger utarbeidet av selger. Det gjøres oppmerksom på at disse tegningene ikke er byggesøkt, og at dette gjøres for kjøpers regning og risiko. Det er tidligere gitt tilbud på ca. 6.500.000,- for oppføring av huset. Kjøper må selv innhente tilbud på oppføring av huset - det tas forbehold om at kjøpers tilbud kan avvike fra det selger har innhentet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til ved Holmejordet mellom Larvik og Stavern. Herfra er det kort vei til både butikker, skole, barnehage og kollektivtransport. Nærbutikkene Rema 1000 og Coop Extra ligger innen gangavstand fra eiendommen. I tillegg er det rusleavstand ned til fantastiske Støperistranda - Her kan du nyte varme sommerdager ved sjøen, eller sette ut på fottur langs kyststien mot Larvik eller Stavern.
Stavern ligger ikke langt unna og er en liten perle langs Vestfoldkysten. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.
Larvik sentrum er kun en kort bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen, samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.
Ikke langt unna finner man også Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet. Her arrangeres også den populære Stavernsfestivalen hver år - et arrangement som trekker til seg folk fra store deler av landet.

Tomt

Areal: 722 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten ligger fint til med utsikt mot Larviksfjorden og fin solgang. Skrånende terreng mot sjøen.
Larvik kommune eier arealet mellom tomten og veien i vest - ca. 330 kvm. Kommunen har tidligere gitt tilbud på kjøp av arealet til kr. 1.000,- per kvm (totalt 330 000,-). Tilbudet gjelder frem til 31.12.20 under forutsetning av at plansituasjonen ikke endres.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1951

Antall soverom

4
Takstmann kommenterer at det ene soverommet i 2. etasje har en standard og slitasjegrad som gjør rommet nært å definere som en bod, rommet er derfor ikke medregnet i antall soverom.
Det gjøres også oppmerksom på at megler ikke har mottatt tegninger på 2. etasje, man kan derfor ikke med sikkerhet fastslå at rommene er opprinnelig godkjente som soverom.

Byggemåte

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser og stein fra marin avsetning. Grunnmurer av eldre, pussede betongblokker for opprinnelig del. Tilbygget del er fundamentert med tresøyler til terreng, samt at det på seinere tidspunkt er forsøkt oppført lecavegger mellom søylene. Løsningen framstår lite hensiktsmessig og bærer preg av ufagmessighet.
Ingen tradisjonell kjeller er registrert å finnes, men utenfra er gitt tilkomst til åpen areal under deler av huset. Arealet er ikke avlukket med dør og således ikke målbart. Dette arealet bærer preg av å ha stått åpent/eksponert for «vær og vind» over vind, samt at skadedyr i form av rotter og mus har enkel tilkomst til deler av etasjeskiller/bjelkelag. Under øvrige deler av boligens opprinnelige del finnes lav blindkjeller tilgjengelig via mindre luke i grunnmursvegg.
Det forventes at boligen tidligere har hatt en veranda i forkant av boligen retning mot sjøen. Bærevegg av lecablokker står igjen, men bjelkelag og øvrige trekonstruksjoner for terrassen er i sin helhet fjernet. Lecaveggen framstår OK. Bunnstokk og deler av bjelkelag ved tidligere veranda har store råteskader - påregn åpning av konstruksjon og utskiftning av bærende trevirke.
Yttervegger av stenderverk med mulighet for opp mot 10cm isolasjon i opprinnelig del, samt forventning om 15cm i tilbygget del. Fasadene er kledd med en kombinasjon av liggende og stående trepanel - totalt tre ulike kledningstyper. Betydelig slitasje på flere fasader - påregn utskiftninger.
Nymontert ytterdør har ikke skum/isolasjon rundt ramme og veggens stenderverk, samt ingen form for inn eller utvendig omramming - ergo åpen spalte fra varm trappegang til friluft. Terrassedør i stue fra ca 1976 har punktert isolerglass og råteskader i rammeverk /dørblad. Da det ikke finnes utenforliggende veranda, er døra innvendig dekket med et horisontalmontert dekkbord. Brorparten av boligens vinduer skiftet på 1970-tallet - ett stort antall har punktert isolerglass, og flere har råteskader utvendig. Påregn utskiftning.
I ett av rommene i 2.etg er himling fjernet slik at taksperrer er eksponert - her er isolasjon fjernet/finnes ikke. Påregn utbedring.
Tak er tekket med eldre, korrugerte stålplater. Konkret alder for disse er ikke kjent, men vurderes til å være markant nyere enn byggeår. Dog har platene en slitasje i innfesting - skruer etc., som tilsier at optimal tetthet ikke er ivaretatt. Påregn utskiftning av taktekke, samt bytte av takrenner av sink-materiale.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen ble godkjent i 1951. Tilbygg med soverom, gang og bad i 1. etasje ble godkjent i 1993.
Vedlagt salgsoppgaven følger bygningstegninger fra Larvik kommunes arkiver.
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for boligen. Dette vil ikke la seg fremskaffe på grunn av boligens alder.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 103 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, stue, 2x soverom, kjøkken, mellomgang og baderom.
2. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang og 3x soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er installert eldre vedovn med parafinbrenner i stue. Dagtank til parafinbrenner i gang - det er ikke avklart hvorvidt det finnes nedgravd parafintak på eiendommen. Takstmann opplyser at fyringsanlegget bør skiftes ut.
Siste feiing ble utført 03.06.2015. Det er ikke gjennomført branntilsyn i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 633 pr. år
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Ovenstående beløp er basert på prisliste tilgjengelig på kommunens nettsider.
Regninger sendes ut i 4 terminer med forfall 28. februar, 20. mai, 31. august og 20. november.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 565 344 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 035 239 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan "Holmejordet", vedtatt 11.09.1996. Mindre del av eiendommen er avsatt til lekeplass.
I kommunedelplan for Stavern by er eiendommen avsatt til boligbebyggelse.
Vedlagt salgsoppgaven følger reguleringsbestemmelser, utdrag fra kommunedelplan og karter.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Rullering av kommuneplanen - det er igangsatt rullering av:
- Kommuneplanens arealdel for Larvik og Lardal
- Kommunedelplan for Larvik by, Stavern by og Svarstad
Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Adkomst over gnr. 4047 bnr. 8. Denne tomten ble fradelt gnr. 4047 bnr. 10 i 2002. I forbindelse med fradelingen ble det satt vilkår om kjørbar veirett frem til offentlig vei, og rett til legging og vedlikehold av ledninger for vann- og avløp frem til offentlig ledningsnett. Rettighetene ble ikke tinglyst da kommunen mente dette ikke var nødvendig når eiendommen grenser mot kommunal grunn, bnr. 8 mot vest. Dette er protokollført hos kommunen i forbindelse med fradelingen av tomten i 2002.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Eiendommen selges slik den fremstår på visning, eventuelle gjenstander som er på eiendommen vil også følge. Det vil ikke bli utført ytterligere rengjøring eller rydding av eiendommen før overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
Eiendommen selges slik den fremstår på visning, eventuelle gjenstander som er på eiendommen vil også følge. Det vil ikke bli utført ytterligere rengjøring eller rydding av eiendommen før overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.