solgt

Sarpsborg - Borgenhaugen , Brusemyrtoppen 15 B

Type Leilighet
Primærrom 109m²
Bruksareal 114m²
Bruttoareal 126m²
Tomt 28 894m²
04/09/2019 15:19
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1978
Gårdsnummer 1049
Bruksnummer 236
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 2 150 000,-
Totalpris 2 328 953,-
Ligningsverdi 570 318,-

Beregnet totalkostnad

2 150 000,- (Prisantydning) 171 044,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 321 044,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 328 953,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Brusemyrtoppen 15B!

Rekkehus over to etasjer med garasjeplass og parkeringsmulighet på stensatt gårdsplass med belegningssten ved inngang, som ligger i et attraktivt boligeområde på Borgenhaugen. Fra boligen er det gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Inne i boligens 1. etasje finner du entré, 2 soverom, walk in closet og gjestetoalett. I 2. etasje er det stue med utgang til stor terrasse mot sydøst og hage, romslig kjøkken, flislagt baderom og soverom med utgang til balkong med kveldssol. Det er parkeringsplass i garasje og gårdsplass foran boligen.

De fleste overflater oppusset i nyere tid, da spesielt i 1. etasje. Kjøkkeninnredning er fra nyere tid. Bad/vaskerom har blitt renovert med nytt gulv med membran, gulvvarme og fliser, andre overflater oppusset samt baderomsinnredning, klosett og dusjkabinet er installert nytt.

Velkommen til visning!

Innhold

Underetasje: Vindfang, gang, soverom/kontor, gang m/trapp, walk in closet, soverom, wc, bod
1. Etasje: Stue/spisestue m/trapp, kjøkken, bad/vaskerom m/wc, soverom, gang

Standard

Entré:
Innbydende entré med plass til å henge fra seg yttertøy.

Stue:
Lys og trivelig stue med plass til både sittegruppe og spisestue. Fra stuen er det utgang til dolrik terrasse på va. 25 kvm.

Kjøkken:
Romslig og praktisk kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med innebygget ovn og platetopp, samt vegghengt kjøkkenventilator. Her er det også plass til spisebord.
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen.

Bad:
Pent, flislagt baderom med varme i gulv. Badet er innredet med klosett, servant med underskap, vegghengt skap og dusjkabinett. Det er plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Nyoppusset overflater, nye fliser, nymontert servantskap, klosett samt dusjkabinett i 2019.

Soverom:
Boligen har tre soverom. Det ene soverommet har skyvedørsgarderobe. Ved to av soverommene er det walk in closet.

Overflater:
Gulv: Laminat i de fleste oppholdsrom. Nyere laminat i 1. etasje.
Vegger: Malt strie, malte/folierte veggpanelplater, tapet, malt panel, malte slette flater. Overflater var nylig oppusset/under oppussing ved befaringen.
Himling: Malte slette flater, flere med downlights. Himlingsplater utskiftet i del av bod, uferdig løsning. De fleste overflater i 1. etasje oppusset og malt i senere tid, flere med nyinstallerte downlights.

Annet:
Naturlig ventilasjon med ventiler til pipe/yttervegg, spalteventiler i vinduer. Mekanisk avtrekk på kjøkken.
Brann/røykvarsler og brannslukker i boligen.

Se vedlagt takst for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.

Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.

Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter

Tomt

Areal: 28 894 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasjerekke. Opparbeidet stensatt gårdsplass med belegningssten med plass for flere kjøretøy.
Det kan søkes til styret for etablering av el-bil lader.

Felleskostnader

3 993 pr. mnd. TV og internett, avsetning til vedlikeholdsfond, drift av borettslaget, nedbetaling av lån, felles forsikring på bygningsmassen, garasjeleie med kr 75,-, strøm til fellesarealer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Arbeid utført i 2018:
Det har blitt byttet bord som har vært råtne og vann lekker inn, på en del av boligene. Garasjer er satt opp nye ved rekke   35. Det er utført vedlikeholdsmaling på nesten alle rekkene. Asfaltarbeid og graving av parkeringsplassen på nedre plan er utbedret. Det er byttet alt av nye hovedstoppekraner inn til borettslagets leiligheter og alle stoppekraner i leiligheter skal være byttet. Det er felt noen gamle, store trær.

Saker under arbeid:
Styret jobber videre med å bygge nye garasjer og se til at bygninger fortsatt blir rettet opp i. Styret jobber også med å sette opp en levegg ved vei som skal skjerme for innsyn ved leiligheter. Det jobbes med å få montert nye vannmålere som er pålagt fra kommunen. Styret jobber med grunnbakken, asfaltering slik at dette kan holde seg. Styret jobber også med å få fjernet lysmaster som kommunen har satt opp meget ubeleilig foran leiligheter. Det jobbes på lang sikt med å få etterisolert og kledd om boliger.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett i borettslaget som avklares i etterkant av salget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er ikke tilknyttet sikringsordning.
Det er ikke innført IN-ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12132196808, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 23.04.2019: 2.25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 23.04.2019: 12 634 907
Andel av saldo: 171 044
Første termin/første avdrag: 30.03.2016 ( siste termin 30.12.2045 )

Andel fellesgjeld

171 044

Andel formue

70 938

Forsikring

Gjesidige forsikring Polisenummer: 87371789

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseiere overholder regler for dyrehold.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1978

Antall soverom

3

Byggeår

1978

Byggemåte

Rekkehus oppført med støpt plate på mark med grunnmur i betong/mur fundamentert på fjell/
komprimerte, faste masser.
Vegger over grunnmur/ringmur i bindingsverk utvendig kledd med liggende malt/beiset kledning.
Saltak i trekonstruksjon tekket med betong taksten tekking omlagt i regi av borettslaget i 2015.
Metall takrenner og nedløp.
Beslåtte piper.
Gulv i underetasje støpt dekke, etasjeskiller ellers i trekonstruksjon.
Vinduer og balkong-/terrassedør i tre med isolerglass vinduer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest datert 08.05.1978.

Boligens areal

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 114 kvm, Bruttoareal: 126 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, soverom/kontor, gang m/trapp, walk in closet, soverom, wc

1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/spisestue m/trapp, kjøkken, bad/vaskerom m/wc, soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vedovn i gang m/trapp i underetasje, ovn med forskriftsmessig plassering ifht. avstand brennbare
materialer.
Panelovn observert i ett soverom i underetasje.
Gulvvarme på bad.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 570 318 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 053 146 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Arealplanen er under rullering. Rulleringen kan resultere i endringer av både kart og bestemmelser.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og kloakk.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.500,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, markedsføring kr. 9.900,- For visninger er det avtalt kr. 1.950,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Eiendomsmegler
Jonas Nikolai Grimsøen

41 26 88 91

jonas@gpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
85%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier