solgt

Sarpsborg - Alvim , C. E. Holters vei 7A

Type Leilighet
Primærrom 68m²
Bruksareal 68m²
Bruttoareal 73m²
Tomt 4 374m²
24/03/2020 08:41
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1957
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 2321
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 1 800 000,-
Totalpris 2 200 313,-
Ligningsverdi 0,-

Beregnet totalkostnad

1 800 000,- (Prisantydning) 386 404,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 186 404,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 000,- (Paralellavklaring forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 13 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 200 313,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Jonas Bergtun v/Grimsøen & Partners har gleden av å presentere en pen 4-roms leilighet beliggende i sentralt område i Sarpsborg. Her vil du oppleve å bo svært sentralt i byen med kort vei til det meste. Innvendig har leiligheten en innbydende entré, romslig stue og utgang til solrik, sydvendt balkong, pent kjøkken med spiseplass, praktisk bad og tre soverom. Leiligheten er malt i tidsriktige farger og har en gjennomgående god standard. Borettslaget har også skiftet vinduer, byttet ytterdør, byttet tak og rehabiliterte el. anlegget. Det er oppbevaringsplass i to kjellerboder og en loftsbod.

Kort fortalt:
- Tre soverom
- Solrik, sydvendt balkong
- El. anlegg, vinduer og ytterdør oppgradert i 2010/11
- Varmtvann inkludert i felleskostnadene
- Attraktiv beliggenhet!

Innhold

3. Etasje: Entré, bad, kjøkken, stue, 3 soverom.
Kjeller: 2 boder.
Loft: Bodplass.

Standard

Entrè
Velkommen inn! Entrè med gulvvarme.

Stue
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Varmepumpe er plassert her. Det er også elektrisk gulvvarme i stuen.

Kjøkken
Moderne, separat kjøkken med spiseplass. Innredningen består av malte profilerte fronter og laminerte benkeplater. Det er montert fliser på veggene mellom kjøkkenbenker og overskap. Det er integrerte hvitevarer slik som koketopp og stekeovn. Kjøkken antas å være fra 2008. Nåværende eiere har imidlertid malt fronter og skiftet benkeplater i 2017.

Bad
Flislagt bad med gulvvarme. Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 1995 og inneholder wc, servant og dusjkabinett. Det er plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom
Boligen har hele tre soverom. Her er det plass til hele familien!

Innvendige overflater
Gulv: I entrè, bad og kjøkken er det fliser. På de øvrige gulvene er det laminat.
Vegger: På badet er det fliser. På de øvrige veggene er det malte panelplater og malt tapet/mur.
Himling: I himlingene er det malt trepanel med downlights.

Uteområder
Fra stuen er det utgang til solrik, sydvendt balkong.

Annet/diverse
- Varmtvann inkludert i felleskostnadene
- To boder i kjeller og bodplass på loft

Beliggenhet

Alvim er en sentral bydel i Sarpsborg, med kun ca. 2,5 km til sentrum. Her vil du oppleve å bo svært sentralt i Sarpsborg, da det er enkel adkomst til det meste. Fra boligen er det gangavstand til kjøpesentre og flere spisesteder, og kort avstand til sentrum. I Sarpsborg sentrum finner man blant annet restauranter, caféer, Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker, treningssenter, kino, bibliotek, Sarpsborg stadion, bussterminal og togstasjon.

Skole og barnehage ligger i umiddelbar nærhet fra boligen. Det er kun 200 meter til Alvimhaugen skole og barnehage. Skolens klassetrinn strekker seg fra 1. - 7. klasse.

Sarpsborg er fylkeshovedstaden i Østfold, og kommunen har en sentral plassering ca. 1 times kjøretur fra Oslo, og en halvtimes kjøretur fra svenskegrensen. Sarpsborg er nettopp kåret til den beste Østfold-kommunen å bo og leve i. Byen har en sentral beliggenhet i hjertet av Østfold med gode kommunikasjoner til Europa og resten av Norge. Vi har et stadig voksende næringsliv, naturskjønne omgivelser langs kyst og innland, og gode bostedskvaliteter.

Innenfor gangavstand:
Friområde med fotballøkke
Amfi Borg Storsenter
Alvimhaugen skole og barnehage
Eventyrfabrikken
Sparta Amfi

Tomt

Areal: 4 374 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Parkering på felles biloppstillingsplass.

Felleskostnader

4 528 pr. mnd. Inkluderer: Kabel TV, varmtvann, felles forsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles strøm, vedlikehold, driftskostnader, diverse honorarer.

Borettslag

Høgda Borettslag. Org. Nr.: 948348853.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

1984: Omtekking av tak med aluminiumsplater
1985: Ny fasadekledning med Steni-plater
1995: Rehabilitering av bad, med fliser på vegg og våtromsbelegg.
1995: Nye vann- og avløpsrør i blokkene. Nye felles beredere.
1998: Nye balkonger
2010-11: Omfattende rehabiliteringsarbeider med bla byttet det elektriske anlegg, alle vinduer og balkongdører byttet, nye ventiler, byttet branndører, etterisolering og puss av fasader.
2011: Vedtatt på ekstraordinær GF 15.11 - Videre oppussing av verandaer, rehabilitering av el.anlegg i leilighetene og stikk i boder.
2019: Vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 16.05 å igangsette rehabilitering av tak og utskifting av hovedinngangsdører og porttelefon.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for opplysninger om meldefristen.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet er ikke tilknyttet sikringsordning.
Det er ikke innført IN ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12125529265, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.10.2019: 2.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 93
Saldo per 18.10.2019: 21 009 959
Andel av saldo: 254 137
Første termin/første avdrag: 30.06.2013 ( siste termin 31.12.2042 )

Lånenummer: 12138362270, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.10.2019: 2.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 118
Saldo per 18.10.2019: 10 934 824
Andel av saldo: 132 268
Første termin/første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 31.03.2049 )

Andel fellesgjeld

386 404

Andel formue

34 485

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 87371118

Husdyrhold

Søknad om hundehold skal sendes styret. En søknad må være behandlet, og godkjent av styret, før anskaffelse av hund. Kattehold tillates ikke, dog med unntak av innekatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1957

Antall soverom

3

Byggeår

1957

Byggemåte

Bygningen er fundamentert med støpte fundamenter på antatt faste masser, og grunnmuren er oppført av plasstøpt betong med sparestein. Det er støpte gulv i kjelleren. Ytterveggene antas å være oppført av porebetong. Saltak yttertak oppført i sperrekonstruksjon og langsgående bærebukker av tre. Taket er tekket med stålpanner, lagt i regi av borettslaget i 2019. Vinduene ble skiftet i regi av borettslaget i 2010-11, og er med karm og ramme av PVC med 3-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Kan ikke leveres, i følge Sarpsborg kommune.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue, 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Oppvarming

Det er en luft til luft varmepumpe i stuen, og det er elektrisk gulvvarme i entré, stue og bad.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen omfattes av følgende planer:
- Kommuneplanens arealdel 2015-2026 m/tilhørende temakart. Formål: Bebyggelse og anlegg.

Tomten er uregulert.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Eiendommen er overbeheftet, dvs. at summen av de tinglyste pengeheftelsene pr. 22.10.19 overstiger den forventede salgssummen. Etter forutgående avtale med kreditorene, er det inngått avtale om frivillig salg. Skulle det bli tinglyst flere utleggspant på eiendommen/andelen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at også eventuelle fremtidige utleggstagere aksepterer å slette sitt pant uten å få full innfrielse av det underliggende kravet. Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet, i følge Sarpsborg kommune.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Meglerprovisjon kr 33.000,-
Sletting av utleggsforretning kr 1.000,- per stk.
Grunnpakke borettslag kr 13.900,- per stk.
Markedsføring og tilrettelegging kr 9.725,-
Oppgjørshonorar kr 5.500,-
Visningshonorar kr 1.775,- per annonserte.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Eiendomsmegler / Partner
Jonas Bergtun

99 31 36 54

bergtun@gpartners.no

VERDIVURDERING