Praktisk og fin 3 roms leilighet med flott beliggenhet | Solrik terrasse | Pent flislagt bad | Fin utsikt | Sentralfyr |

Olsokveien 28 , 1727 Sarpsborg

VISNINGER

2. juni tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Hilde Due Rismark
Hilde Due Rismark Eiendomsmegler
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Tomt 23 690 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1963
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3431
FINN.no 174288775
Sist endret 25.05.2020 11:06
Prisantydning 1 700 000
Totalpris 2 090 386
Ligningsverdi 471 370,-

Beregnet totalkostnad

1 700 000,- (Prisantydning) 376 377,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 076 377,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 090 386,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Olsokveien 28!
Dette er en romslig og praktisk leilighet beliggende på populære Kurland med gangavstand til både sentrum og turområder. Leiligheten ligger i tredje etasje, og inneholder entré med plassbygd garderobe, lys stue med plass til både salong og spisestue, separat kjøkken med eldre kjøkkeninnredning, flislagt og tidløst baderom, samt 2 soverom med garderobeløsning. Fra stuen er det utgang til en hyggelig og overbygd balkong. Borettslaget har felles oppvarming fra varmepumpeanlegg (fjernvarme) tilknyttet radiatorer med vannbåren varme, og det er felles oppvarming av tappevann i borettslaget. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Parkering på biloppstillingsplass og garasjeplass etter venteliste.
Kort fortalt:
- 3. etasje
- Flott utsikt
- Overbygd balkong
- 2 soverom
- Gode oppbevaringsmuligheter
- Flislagt baderom
- Lave strømkostnader
- Sentral beliggenhet
- Kort vei til lysløypa

Innhold

Entré, bad, kjøkken, stue, 2 soverom.

Standard

Stue:
Pen stuen med store panoramavinduer som gir godt med lys til stuen. Stuen er romslig og har god plass både til sofaløsning og til spisegruppe. Det er utgang fra stuen til stor balkong med flott utsikt.
Kjøkken:
Lyst og hyggelig kjøkken med 60-talls innredning med skrå overskap og skyvedører. Kjøkkenet har vindu som gir godt med lys til rommet og herifra har man _Jutsikt mot Glengshølen. Det er god plass for kjøkkenbord og stoler.
På kjøkkengulvet er det parkett og på vegger er det tapet.
Baderom:
Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2004, og inneholder veggmontert wc, innredning med slette folierte fronter. servant og dusjkabinett. Baderommet har flislagte gulv og vegger. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.. Det er felles oppvarming av tappevann i borettslaget.
Soverom:
Leiligheten inneholder 2 romslige soverom med plassbygde garderobeløsninger. Flott utsikt fra begge soverommene.
Innvendige overflater:
På baderomsgulvet er det fliser. På de øvrige gulvene er det vinyl og teppe. På baderomsvegger er det fliser. På de øvrige veggene er det tapet og malte flater. Det er nedsenket himling med malte plater på badet . Ellers er det pussede malte himlinger.
Uteområdet:
Fra stuen er det utgang til en overbygd balkong. Det er støpt gulv av betong med Epoxymaling, og det er rekkverk av platekledd aluminiumskonstruksjon med frostet glass. Balkongene i borettslaget ble utvidet i regi av borettslaget i 2010. Borettslaget har nylig foretatt oppussing av tak og gulv på balkongene. Tomten som er felles for hele borettslaget er pent opparbeidet med grøntarealer slik som gressplen, beplantning, prydbusker og trær. Deler av tomten har skogvegetasjon, og borettslaget har anlagt egen lekeplass med diverse lekeapparater og ballplass. Det er flere felles bord og sitteplasser rundt på eiendommen, og det er asfalterte gangarealer, parkeringsplasser og trafikkarealer.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde på Kurland. Dette er et meget populært boligområde i Sarpsborg, med nærheten til sentrum og Sarpsborgmarka rett utenfor døra. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole. Like i nærheten finner man også butikker og eget spisested.
Sarpsborgmarka er et flott rekreasjonsområde som strekker seg fra Kurland, mot Tunevannet og oppover mot Øvre Tune. Lysløype passerer like ved boligen, så her er det bare å spenne på seg joggesko eller ski og legge av sted. Her er det oppkjørte skispor samt belysning, på vinterstid. En kort spasertur unna finner du også Tunevannet med idylliske badeplasser, flytebrygge, store plenareal og fine turstier.
På Kurland bor man innenfor fin sykkelavstand eller en kort kjøretur til sentrum. Her finner du en gågate med koselige butikker, mange hyggelige caféer og spisesteder og Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker. I sentrum finner du også det du trenger av offentlige tjenester og tilbud.
Sarpsborg er et godt utgangspunkt for deg som skal på reise. Byen ligger strategisk plassert langs jernbane og E6, og vil du reise kollektivt finner du gode buss- og togforbindelser.
Innenfor gangavstand:
Bussholdeplass
Inngangen til Sarpsborgmarka med lysløype
Barnehage
Barneskole
Dagligvareforretning
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 5 minutter - Sarpsborg Jernbanestasjon
Ca. 5-10 minutter - Tunevannet med badestrand og flott parkanlegg
Ca. 5-10 minutter - Grålum med på/avkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sykehuset på Kalnes
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 30 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo Sentrum

Tomt

Areal: 23 690 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Det er felles parkeringsplasser utenfor blokkene. Borettslaget disponerer også 26 garasjeplasser som tildeles etter venteliste. Ved tildeling av garasjeplass vil det også påløpe garasjeleie på kr. 200,- /mnd.

Barnehage / skole i området

Kort vei til barneskole og barnehager. Videregende skoler i Sarpsborg sentrum.

Felleskostnader

4 276.

Borettslag

St. Hansveien borettslag, org.nr. 948803585, er oppført i 1962-63 og består av 8 høyblokker med til sammen 134 leiligheter. Borettslaget disponerer også 26 garasjeplasser.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utvendig ble det foretatt utvidelse av balkonger og utskiftning av samtlige vinduer og verandadører i regi av borettslaget i 2010. Balkongene har nylig blitt pusset opp og malt

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og boligbyggelagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler for ytterligere opplysninger om meldefrist.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet er ikke tilknyttet sikringsordning eller IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12136125476, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 29.11.2019: 2.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 133
Saldo per 29.11.2019: 50 213 179
Andel av saldo: 376 377
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.12.2052 )

Andel fellesgjeld

376 377

Rentekostnader fellesgjeld

991

Avdrag fellesgjeld

555

Andel formue

13.841

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: SP1409425.1.5

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Se vedlagte vedtekter salgsoppgave.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter skriftilig søknad innvilget av styret.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1963

Antall soverom

2

Byggeår

1963

Byggemåte

Blokken er fundamentert med støpte fundamenter på faste masser, og ringmuren er av støpt betong. I kjelleren er det støpte gulv på oppfylte faste masser. Yttervegger og delevegger mellom leilighetene er oppført av betong. Yttervegg mot balkong er av isolert bindingsverk. Blokken har dobbel pultak oppført i sperrekonstruksjon med rupanel som undertak. Utvendig er taket tekket med betongtakstein. Vinduene er med karm og ramme av tre med 3-lags isolerglass, og utvendig er vinduene beslått med aluminium. Vinduene ble skiftet i regi av borettslaget i 2010

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest finnes ikke på denne eiendommen i Sarpsborg kommunes byggesaksarkiv.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Borettslaget har felles oppvarming fra varmepumpeanlegg (fjernvarme) tilknyttet radiatorer med vannbåren varme, og det er felles oppvarming av tappevann i borettslaget.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 471 370 pr. 14.01.2020
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 696 932 pr. 14.01.2020
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Leiligheten er utstyrt med porttelefon og fjernbetjent åpning av hoveddøren i blokken.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert, men omfattes av kommuneplanens arealdel 2015-2026 m/tilhørende temakart. Formål: Bebyggelse og anlegg.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig iflg. kommunen

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hilde@gpartners.no eller SMS: 99 59 54 82 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,3%provisjon beregnet av salgssummen min.prov.
43 700 I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.500,-, tilrettelegging. kr. 4.500,-, grunnpakkekr. 13.900,-,- For visninger er det avtalt kr. 1.250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.