#SENTRUM

Praktisk og luftig leilighet i 2.etg | Garasjeplass | Romslig soverom | Innglasset balkong på 13kvm | God lagringsplass!

Håkons gate 5 F , 1721 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 67 m²
Bruksareal 72 m²
Tomt 3 243 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1978
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 455
Energimerking E
FINN.no 177389139
Sist endret 02.06.2020 08:10
Prisantydning 1 590 000
Totalpris 1 931 290
Ligningsverdi 498 124,-

Beregnet totalkostnad

1 590 000,- (Prisantydning) 327 281,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 917 281,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 931 290,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL HÅKONS GATE 5F!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne praktiske sentrumsleiligheten i Håkons gate beliggende i 2.etasje! Leiligheten inkluderer vindfang, bad/vaskerom, 2 boder, stue, kjøkken og soverom. Fra stuen er det utgang til en deilig innglasset balkong på ca. 13 kvm med utvendig bod. Det følger også parkeringsplass i felles garasjekjeller! Her har du altså alt du måtte trenge for et praktisk og behagelig sentrumsliv.
Det er gangavstand til sentrums alle fasiliteter som blant annet Storbyen kjøpesenter, butikker, restauranter, Kulåsparken, Sarpsborg stadion og andre idrettsanlegg.

Innhold

Inneholder entré, bad/vaskerom, 2 boder, stue, kjøkken og soverom. Leiligheten har også en innglasset balkong på ca 13 m².
Leiligheten disponerer i tillegg en bod i felleskjeller på ca 1 m².

Standard

Entré:
Imøtekommende og romslig entré med plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.
Stue:
Stuen er av god størrelse med tydelige soner for spisestuemøbler og tv-krok. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong. Store vindusflater gir godt lysinnslipp og økt romfølelse.
Kjøkken:
Kjøkkenet har antatt benkeplate i sten og mange skap er med glassfronter, ett høyskap er innfelt i vegg. Kjøkkeninnredning med malte/folierte profilerte fronter m/håndtak, Innbygde høyskap. Integrert oppvaskkum og utslagskum og platetopp. Ettgreps blandebatteri. Innbygget ovn. Plass for oppvaskmaskin og kjøle/fryseskap. Kjøkkenventilator. Det er montert fliser mellom benkeplate og overskap. Røropplegg i kobber, synlig avløpsrør i plast. Stengekraner i benk for vanntilførsel. Uttak m/stengekran for oppvaskmaskin.
Bad/ vaskerom:
Gulvstående baderomsinnredning med benkeplate antatt i sten/kompositt m/underlimt servant. Glasshylle m/utsmykning. Ettgreps klassisk servantarmatur. Vegghengt speil m/hylle. Gulvstående klosett. Dusjkabinett m/dusjgarnityr. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Flislagte gulv og vegger. Malt slett himling. Rosett og lysarmatur.  Lysstofflampe på vegg. Skjult røropplegg i kobber. Synlig del avløpsrør i plast. Sluk ikke tilgjengelig under dusjkabinett, kunne ikke vurderes.
Soverom:
Soverom av meget god størrelse. Her er det et garderobeskap. Det er ellers plass til både skrivebord og nattbord.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med hovedkurs på 50 ampere med 6 fordelerkurser på hhv. 10,16 og 25 ampere. Porselenssikringer.
VVS-installasjoner:
Naturlig ventilasjon basert på termisk oppdrift (varm luft stiger).
Tilluft via klaffeventiler yttervegger og mekanisk avtrekk fra kjøkken.
Sentralt varmtvann
Vannrør av kobber.
Avløpsrør synlig del, av plast.
Panelovn i soverom.
Forøvrig elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Tomt

Areal: 3 243 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkering på egen biloppstillingsplass i fellesgarasje merket F22, m/tilgjengelig vaskeplass og lagringsmuligheter for bilhjul. Gjesteparkering samme sted. Ellers gateparkering etter kommunens regelverk.

Felleskostnader

4 933 pr. mnd. Kommunale avgifter, eiendomsskatt, revisjon, forretningsførerhonorar, felles strøm, varmtvann, vedlikehold, kabel-tv og øvrige driftskostnader.

Borettslag

Håkonsgate V Borettslag, Orgnr. 950151048.

Forkjøpsrett

Ja. Det er forkjøpsrett internt i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forettningsfører for ytterligere informasjon.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke innført IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12134601750, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 22.04.2020: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 88
Saldo per 22.04.2020: 26 580 817
Andel av saldo: 327 281
Første termin/første avdrag: 30.06.2017 ( siste termin 31.03.2042 )

Andel fellesgjeld

327 281

Andel formue

31 044

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP1484093.1.8

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er generelt forbud mot dyrehold i borettslaget. Les vedtekter for utfyllende informasjon.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1978

Antall soverom

1

Byggeår

1978

Byggemåte

Elementbygg i betongkonstruksjon. Fundamentert med faste, komprimerte masser til ukjent grunn. Fasader påført teglsten, fasadeplater og felter med kledning. Flat takkonstruksjon i armert betong, antatt tekket med takpapp/banemembran. Etasjeskiller i betong. Innglassede terrasser/balkonger. Vinduer med isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble gitt ferdigattest på eiendommen den 07.12.1978.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 72 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Panelovn i soverom.
Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 498 124 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 793 247 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert.
Reguleringsplan:
Kvartal 93 (11041)
Formål: Blokkbebyggelse, felles lekeplass, -avkjørsel, -oppholdsareal -gangvei
Godkjent: 25.8.1976

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr.
Tilrettelegging: kr.
Grunnpakke: kr.
Oppgjørshonorar: kr.
Visningshonorar: kr.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.