#SENTRUM

Kulås Terrasse | Utsiktsleilighet med to vestvendte terrasser, masse sol! | To soverom | Parkeringskjeller og heis!

Kulås terrasse 62 , 1724 Sarpsborg

VISNINGER

8. juni mandag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 79 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 89 m²
Tomt 5 012 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1982
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3740
Energimerking F
FINN.no 178629869
Sist endret 03.06.2020 13:14
Prisantydning 2 275 000
Totalpris 2 770 339
Ligningsverdi 539 943,-

Beregnet totalkostnad

2 275 000,- (Prisantydning) 481 330,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 756 330,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 770 339,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KULÅS TERRASSE 64!
Grimsøen & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne lekre utsiktsleiligheten i Kulås Terrasse! Beliggende i 3.etasje med heis og direkte adkomst fra parkeringskjeller med tilhørende biloppstillingsplass - er dette den perfekte sentrumsleiligheten for et praktisk og behagelig liv!
Fra stuen er det utgang til en fantastisk terrasse på ca 16 kvm med gode sol- og lysforhold. Et stort baderom med alle fasiliteter, praktisk kjøkken, 2 soverom og en innbydende gang. Fra leiligheten er det gangavstand til alle sentrums fasiliteter, og du har Kulåsparken i umiddelbar nærhet med flotte tur- og rekreasjonsrområder.

Innhold

3.etasje: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad, bod og wc.

Standard

Entré
Det heis fra garasjeanlegget og opp til 3.etasje der leiligheten befinner seg. Du møtes av en praktisk og innbydende entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
Stue
Stuen er romslig og lys med store vinduer og utgang til terrasse som gir god romfølelse og godt lysinnslipp. Her har du tydelige soner for både tv-krok og spisestue.
Kjøkken
Kjøkkenet har en innredning med malte profilerte fronter og laminerte benkeplater. Det er ventilator med kullfilter over komfyren, og det er montert fliser på veggene mellom kjøkkenbenker og overskap. Her er det god skap- og benkeplass.
Bad
Badet ble pusset opp i 2008, og har belegg med oppbrett og lokalt fall til sluk på gulvene. Overskap med speil, søyleservant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Ved siden av badet er det et eget toalettrom med klosett og servant.
Soverom
Leiligheten har to praktiske soverom av god størrelse med frittstående garderobeløsninger. Rommene er lune og delikate.
Innvendige overflater
Gulv: På gulvene er det laminat.
Vegg: På veggene er det diverse malt tapet.
Himling: Det er pussede malte himlinger.
Det er også en innvendig bod, samt oppbevaringsbod og matbod i kjeller.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande cstorsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Tomt

Areal: 5 012 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Borettslaget omfatter også Gnr. 1, Bnr. 3791. Totalt samlet areal for begge parsellene er på 6234 kvm.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasjekjeller. Borettslaget har også noen gjesteparkeringer.

Felleskostnader

6 610 pr. mnd. Varmtvann, driftskostnader, eiendomsskatt, kommunale avgifter, kabel-tv/Internett, felles forsikring, renhold av fellesareal, strøm i fellesareal, serviceavtale heis, rentekostnader og avdrag på felleslån, styrehonorar, revisjon og forretningsførsel.

Borettslag

Nedre Kulås Borettslag, Org.nr: 948 785 439

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2007: Rehabilitert terrasser.

Forkjøpsrett

Ja. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt forretningsfører eller megler for ytterligere opplysninger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke innført IN-ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 82100120875, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.05.2020: 5.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 74
Saldo per 08.05.2020: 15 555 714
Andel av saldo: 409 033
Første termin/første avdrag: 02.02.2009 ( siste termin 02.11.2038 )
Fastrente til 03.11.2023
Lånenummer: 12135156661, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.05.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 90
Saldo per 08.05.2020: 2 749 498
Andel av saldo: 72 297
Første termin/første avdrag: 30.12.2017 ( siste termin 30.09.2042 )

Andel fellesgjeld

481 330

Andel formue

31 215

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Fra husordensreglene: Dyrehold er ikke tillatt. Unntak kan gjøres av styret for anskaffelse av førerhund etc.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1982

Antall soverom

2

Byggeår

1982

Byggemåte

Terrasseblokk over 5 etasjer. Modulbygg i betong med deler av vegger i bindingsverk med liggende kledning. Grunnmur i betong fundamentert til fjell/faste, komprimerte masser. Flat takkonstruksjon antatt tekket med takpapp/banembran. Etasje og leilighetsskiller i betong/mur. Stor vestvendt terrasse/balkong. Trevinduer med isolerglass. Bygget har heiser og garasjer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble gitt midlertidig brukstillatelse på eiendommen den 10.09.1982.

Boligens areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Det benyttes elektrisk oppvarming.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 539 943 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 943 794 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert.
Reguleringsplan:
Nedre Kulås (12019)
Formål: Bolig
Godkjent: 27.06.1977

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 35 000,-
Tilrettelegging: kr. 6 900,-
Grunnpakke: kr. 9 900,-
Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.