Kurland

Attraktivt enderekkehus på 2 plan | Flott beliggenhet | Skogen som nærmeste nabo | Utsikt | Flislagt bad | Varmepumpe ||

Per Kremmers vei 11A , 1709 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Hilde Due Rismark
Hilde Due Rismark Eiendomsmegler
Type Rekkehus / Borettslag
Primærrom 92 m²
Bruksareal 99 m²
Bruttoareal 111 m²
Tomt 39 564 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1968
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 4163
Energimerking E
FINN.no 191604693
Sist endret 01.10.2020 10:48
Prisantydning 2 400 000
Totalpris 2 779 552
Ligningsverdi 615 536,-

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) 365 543,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 765 543,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 779 552,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL PER KREMMERSVEI 11 A
Grimsøen & Partners presenterer dette enderekkehuset med fantastisk beliggenhet. Boligen ligger usjenert til innerst i blindvei, har koselige uteplasser og skogen som nærmeste nabo.
Rekkehuset er på to plan med utgang til terrasse fra stue på plan 1 og til balkong fra soverom på plan 2.
Boligen har et flott hellebelagt og overbygd  inngangsparti hvor en av de fine uteplassene er opparbeidet. På plan 1 ligger et lyst og pent vindfang med glassdør til gang, trappegang, romslig stue med varmepumpe, matbod og kjøkken med plass for bord og stoler. På plan 2 ligger 2 soverom (2 soverom slått sammen - opprinnelig 3 soverom))begge med garderobeløsninger, bod og nyoppusset, lekkert bad m/v.kabler. I gangen er det nedtrekkstrapp til loft med god lagringsplass.
Kort fortalt:
•Flotte uteplasser
•Enderekkehus med skogen som nabo
•Flislagt, nyoppusset bad
*Det elektriske anlegget er oppgradert
*Automatsikringer
*Varmepumpe
*Vannuttak hage
*Loft med nedtrekkstrapp
•Nær turområder og lysløyper
Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje: Kjøkken, stue, trapperom, vindfang og bod
2. etasje: Bad, 2 soverom(tidligere 3 soverom), trappergang og kott

Standard

Entrè:
Lyst og hyggelig vindfang med åpen garaderobe og trappegang med glassdør imellom. Fra gangen er åpningen mot stue utvidet. Det er vinyl på gulv og panel på vegger.
Kjøkken:
Romslig kjøkken med god plass for bord og stoler.  Skrogene til innredningen er opprinnelig med skrå overskap. Fronter til skrog er fornyet og laminert. Det har kun vært en eier av boligen så alt er pent behandlet. Det er også en vask på kjøkkenet og opplegg for vaskemaskin. Det er vinyl på gulv og tapet på vegger.
Stue:
Lys og pen stue med god plass for både sofagruppe og spisestue.  Stuen har store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Det er god plass for seksjoner og bilder langs vegger. I stuen står en eldre parafinovn samt en varmepumpe for oppvarming. Det er utgang fra stue til en flott uteplass.
Bad:
Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2014. Badet er flislagt og har v.kabler i gulv og er innredet med vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin, dusjhjørne, håndkletørrer og vask i innredning. Badet har separat lysstyring og downlights i tak.
Soverom:
Det er totalt 2 soverom av god størrelse(2 soverom er sammenslått til ett - opprinnelig 3 soverom) i rekkehuset.  Det er garderobeløsninger på soverommene. Fra det ene soverommet er det utgang til en fantastisk balkong med utsikt
Det er tepper på gulv og tapet/panel på vegger på soverommene.
Boligen har godt med lagringsplasspå soverom,  i kott med lys og på loft.

Beliggenhet

Rekkehuset ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde på Kurland. Dette er et meget populært boligområde i Sarpsborg, med nærheten til sentrum og Sarpsborgmarka rett utenfor døra. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole. Like i nærheten finner man også butikker og eget spisested.
Sarpsborgmarka er et flott rekreasjonsområde som strekker seg fra Kurland, mot Tunevannet og oppover mot Øvre Tune. Lysløype passerer like ved boligen, så her er det bare å spenne på seg joggesko eller ski og legge av sted. Her er det oppkjørte skispor samt belysning, på vinterstid. En kort spasertur unna finner du også Tunevannet med idylliske badeplasser, flytebrygge, store plenareal og fine turstier.
På Kurland bor man innenfor fin sykkelavstand eller en kort kjøretur til sentrum. Her finner du en gågate med koselige butikker, mange hyggelige caféer og spisesteder og Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker. I sentrum finner du også det du trenger av offentlige tjenester og tilbud.
Sarpsborg er et godt utgangspunkt for deg som skal på reise. Byen ligger strategisk plassert langs jernbane og E6, og vil du reise kollektivt finner du gode buss- og togforbindelser.
Innenfor gangavstand:
Bussholdeplass
Inngangen til Sarpsborgmarka med lysløype
Barnehage
Barneskole
Dagligvareforretning
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 5 minutter - Sarpsborg Jernbanestasjon
Ca. 5-10 minutter - Tunevannet med badestrand og flott parkanlegg
Ca. 5-10 minutter - Grålum med på/avkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sykehuset på Kalnes
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 30 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo Sentrum

Tomt

Areal: 39 564 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Borettslaget har garasjeanlegg, bestående av 44 garasjeplasser. Borettslaget har venteliste for garasjeplass. Eiere opplyser at det medfølger rett til en biloppstillingsplass utenfor husrekka, men at det er plass til flere biler. I tillegg har borettslaget egne gjesteparkeringsplasser.

Barnehage / skole i området

Nærhet til barnehage og barneskole. Ungdomsskole og videregående skoler i Sarpsborg sentrum

Felleskostnader

4 630 pr. mnd.

Borettslag

Tussefaret borettslag

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2011: Oppgradering av el anlegginntakskabler.
2014: Bad, vann og kloakk ble rehabilitert. Nytt brannvarslingsanlegg
2018: Maling utvendige fasader
2018: Nye balkonger

Forkjøpsrett

Ja. Forhåndsavklaring,

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12131584510 - Dnb bank - annuitetslån - rentesats 1,6% - 4 term. pr. år - 100 term. til innfrielse
Lånenummer: 12136256368 - Dnb bank - annuitetslån - rentesats 1,6% - 4 term. pr. år - 111 term. til innfrielse

Andel fellesgjeld

365 543

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 984

Avdrag fellesgjeld

kr. 758

Andel formue

63 747

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 87369809

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Fra husordensreglene:
Dyrehold er tillatt, men skal meldes til styret på eget registreringsskjema. Det settes en begrensning på en katt eller en hund pr boenhet. Styret kan etter søknad gjøre unntak fra regelen. Eieren plikter å påse at dyreholdet ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å binde fast husdyr på fellesområder.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1968

Antall soverom

3

Byggeår

1968

Byggemåte

Tussefaret borettslag er oppført i 1968 og består av 22 vertikaldelte rekkehus med til sammen 84 leiligheter.
Det er støpte fundamenter på oppfylte masser. Det er støpte gulv på oppfylte masser i underetasjen, og antatt tilfarergulv i trekonstruksjoner. Grunnmuren er oppført av plasstøpt betong med sparestein, og lettklinkerblokker.
Utvendig er fasadene kledd med trepanel som er beiset/malt. Fasadene ble malt i 2018. Ytterveggene er oppført av bindingsverk isolert med mineralull. Det var vanlig med 10 cm isolasjon i yttervegger når denne bygningen ble oppført.
Vinduene er med karm og ramme av tre av 2-lags isolerglass fra 1991-92. Vinduene er beslått utvendig med aluminium. I vindfanget er det ytterdør i lakkert utførelse, og i stuen og det ene soverommet er det vanlige balkongdører fra 1991.
Saltak yttertak oppført av prefabrikerte W-takstoler, og rupanel som undertak. Takkonstruksjonen er isolert mot oppvarmet boligrom. Taket er tekket med papp fra 1991-92. Takrenner og nedløpsrør er av plastbelagt stål.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble gitt ferdigattest på eiendommen den 22.sept 1969.

Boligens areal

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 99 kvm, Bruttoareal: 111 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varme i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 615 536 pr. 31.08.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 215 928 pr. 31.08.20
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Reguleringsplan:
Kurland, nabolag E (23012)
Formål: Rekke- og kjedehus, vei
Godkjent: 20.02.1967

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hilde@gpartners.no eller SMS: 99 59 54 82 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.