Husøysund

Arkitekttegnet enebolig på 1,6 mål eiertomt. Utviklingsmuligheter. Barnehage og skole i gangavstand. På idylliske Husøy

Solbakken 10 , 3132 Husøysund

VISNINGER

7. juni søndag kl. 16:00-17:00

8. juni mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 255 m²
Bruksareal 273 m²
Bruttoareal 306 m²
Tomt 1 627 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1974
Gårdsnummer 159
Bruksnummer 497
Energimerking E
FINN.no 137811232
Sist endret 04.06.2020 12:45
Prisantydning 7 700 000
Totalpris 7 908 519
Ligningsverdi 1 435 831,-

Beregnet totalkostnad

7 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 192 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 700 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 208 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 908 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
Underetasjen:
Vindfang, hall med garderobe, kjellerstue, 4 soverom, gang, dusjrom og badstue, verktøybod/hobbyrom med direkte adkomst til carport.
Hovedetasjen:
Stor stue med sofakrok og stilren peis med utgang til herlig veranda via doble dører, hyggelig kjøkken med koselig sitteplass og utgang ut til hagen via glassdører, praktisk grovkjøkken/vaskerom med utgang ut til hagen, mellomgang med nyttige garderobeskap, separat toalett med vask, soveromsgang, 3 soverom med garderobeskap hvorav det ene soverommet har utgang til veranda, dusjbad/wc med boblebadekar og vask i innredning.
Loft
Carport.

Standard

Nydelig eiendom - arkitekttegnet (Tor Hovi jr.) bolig på en fantastisk flott naturtomt. Dette er en svært innholdsrik, funksjonell og praktisk familiebolig - ideell for storfamilien. God planløsning og gode romløsninger! Kjøkkenet ble påkostet og modernisert i 2012 med moderne kjøkkeninnredning som ble levert av Strai og montert av Gulli Trevarefabrikk. Integrerte hvitevarer som ventilator (type Røroshetta), komfyr i høyden, steketopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Rommet kan innredes på ulike måter. Med gulvvarme er det et typisk samlingssted for alle familiens funksjoner og  kan innredes deretter, være seg med leksekrok, sofa eller mer tradisjonelt med spisebord.
Fra kjøkkenet er det direkte utgang til hagen via store glassdører. Praktisk grovkjøkken som ligger i forbindelse med kjøkkenet. Herfra er det utgang mot vest. Stuen må fremheves - stort, lyst og hyggelig rom med store og fine vindusflater som gjør at masse lys slipper inn. Stuen ligger i tilknytning til kjøkkenet og her kan man dekke langbord til familie og venner. Stilren og arkitekttegnet peis i stuen - et møbel i seg selv.
Badet i 1. etasje ble pusset opp, påkostet og modernisert i 2011 og fremstår som stilrent og smakfullt. Alt av arbeider ble utført av fagkyndige (se vedlagt tilstandsrapport). Pipen er helbeslått med plastbelagte stålplater over tak og nytt beslag i 2014. Ny terrassedør på kjøkkenet i 2011. Flere av vinduene og ytterdørene er skiftet ut de senere år. Interiørmessig materialvalg av god kvalitet.
Boligen oser av god atmosfære - velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen har en flott beliggenhet i et idyllisk og populært boligområde på Husøy i Tønsberg kommune. Husøy er en hyggelig øy som ligger rett øst for Føynland/Nøtterøy og ca. 7 km fra Tønsberg sentrum. Husøy har ikke boplikt, noe som åpner for flere muligheter.
Under 1 km til barneskole og kort vei til barnehager. Området har nærhet til offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. I nærheten finnes også seilforening, idrettsforening og speidergruppe. Det er kort vei til lekeplass, idrettshall, skøytebane, småbåthavn og friluftsområder.
Området har en kyststi som går rundt hele øya. Kyststien passerer forbi en rekke badesteder omkranset av vakker natur, og med fine båt- og bademuligheter er sommeridyllen sikret. Ved Borge hotell finnes også en mindre korthulls golfbane.
Det tar få minutter å kjøre til populære Fjærholmen - Nøtterøys største badeplass. Denne har bandestrand, gresslette og lekeapparater.
I nærområdet finner du også Nøtterøy golfbane, kjent som et av Norges beste golfanlegg. Her er også lysløype og skiløper på snørike vintre. Det er kort vei til Teie Torv og Tønsberg sentrum med alt av bymessige fasiliteter.

Tomt

Areal: 1 627 kvm, Eierform: Eiet tomt
Nydelig naturtomt med flotte trær og vintergrønn beplantning. Tomten mot vest er anlagt med plen som er inngjerdet - perfekt for de som har hunder. Tomten gir muligheter for varierte aktiviteter og kan innredes etter behov på begge sider av huset. Stor og herlig, overbygget veranda utfra stuen. Verandaen har utepeis og fungerer som stue nr. 1 fra tidlig vår til sen høst. Verandaen er ca. 40 kvm.

Garasje / Parkering

Parkering i carport under verandaen. Ellers god plass til parkering på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Boligen sogner til Føynland skolekrets i Færder kommune.
Føynland skole ligger ca. 1. km fra bolig på gang- og sykkelvei. Rudolf Steinerskole i Vestskogen.
Det er privat FUS Barnehage på Husøy.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Forsikring

Codan Forsikring Polisenummer: 10408296 Premie: 7920

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1974

Antall soverom

7

Byggeår

1974

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget med underetasje og hovedetasje. Byggeår 1974.
De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt vedlikeholdt, men har eldre taktekking, eldre vinduer og eldre utvendig kledning.
Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men badet i underetasjen har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid.
Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1974.
Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.
Det vises for øvrig til tilstandsrapportens enkelte punkter.
Ovenstående informasjon er hentet fra tilstandsrapport avholdt av ing./byggmester Helge Semb, datert 11.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.04.1972 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 255 kvm, Bruksareal: 273 kvm, Bruttoareal: 306 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, entré med trapp, kjellerstue, 4 soverom, gang, kjølerom, dusjbad, tidligere badstue, bod/verksted.
Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjølerom, tidligere badstue, bod/verksted.
Det er 7 soverom i boligen. Det ene av disse er kalt soverom selv om rommet ikke tilfredsstiller dagens krav til rom for varig opphold (ikke tilfredstillende rømningsvei på grunn av for små vinduer.
Deler av innredning avviker fra opprinnelige byggetegninger idet enkelte boder er bygget om til P -rom.
Hovedetasje:
Bruksareal: 145 m².
Primærrom: 145 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, gang, wc, vaskerom, kjøkken, tv-stue, spisestue med utgang til overbygget veranda, soveromsgang, 3 soverom, bad med wc.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 11.05.2020 utført av ingeniør/byggmester Helge Semb.  Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Peis uten innsats i stuen. Larvikitt innramming. Termostatstyrte varmekabler i vindfang, entré, kjøkkengulv og begge badegulv. Selger opplyser at ny luft til luft varmepumpe er installert 13.12.2018.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 30 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 30 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 706 pr. år

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Eiendommen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av TV (grunnpakke) og internett forbindelse, kostnad på kr. 1.088,- pr. mnd.
Årlig betaling for snømåking av vei utgjør ca. kr. 1100,- (varierer)
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 435 831 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 168 991 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

NB dersom man benytter GPS - legg gjerne inn adressen Kleivveien 10 - da eiendommen nylig har byttet adresse fra Kleivveien 10 til Solbakken 10. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, med plannavn Husøytoppen (vedtatt 24.05.2006). Relaterte planer til eiendommen er Medusatomta. Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 03.02.2016. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ikke langt unna ligger Maxbo som ønsker å utfase deres butikk der på sikt. Da er det planer om å bygge boliger på denne tomta. Prosjektet heter "Medusatomta" og har planID 20150109. Ta kontakt med megler eller gå inn på Tønsberg kommune sine nettsider for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Eiendommen var tidligere festet. Denne festeavtalen ble opphørt i 20.12.2016 og eiendommen fikk eget gårds- og bruksnummer.
Nabo i Kleivveien 4 benytter Kleivveien 10 sin vei for ankomst til sin garasje. Det foreligger ingen tinglysning av denne avtale.

Vei/vann/avløp

Privat vei og offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.