solgt

Tønsberg - Husvik , Stålveien 13

Type Enebolig
Primærrom 368m²
Bruksareal 402m²
Bruttoareal 432m²
Tomt 1 611m²
Oppholdsrom
Soverom 5
Byggeår 1975
Gårdsnummer 157
Bruksnummer 12
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 13 750 000,-
Totalpris 14 058 399,-
Ligningsverdi 1 911 780,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

13 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 292 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 308 399,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 14 058 399,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hovedhus:
1 etg: Vf, hall med trapp, kjøkken, stue, spisestue, tv-stue,  vaskerom, toalettrom og hobbyrom/vevestue
2. etg: Gang, 5 soverom, kontor/trimrom, pc-rom, bad og toalettrom
Kjeller: gang, dusjbad/vaskerom, badstue og div lagringsrom (badstuen er pt ikke i bruk og frakoblet strøm. Uvist standard)

Standard

Stor, velholdt strandeiendom barnevennlig og solrikt beliggende i rolig gate uten gjennomgangstrafikk. Eiendommen er opprinnelig fra ca 1870 med ble på -70 tallet ombygget helt. Boligen fremstår i dag som meget innholdsrik og har bla hele 5 soverom. Selve tomten er eiendommens høydepunkt. Det er unikt med ca 1,6 mål strandeiendom på populære Husvik. I tillegg har tomten egen, lang sandstrand samt en solid dypvannsbrygge fra 2007.

Eiendommen består av et stort hovedhus over 3 plan. Her finner man bla 5 soverom, 3 toaletter, 3 stuer, 2 bad, badstue, vaskerom, kjøkken, kontor samt stor stue med utgang til en lun og usjenert terrasse med nydelig utsikt over Jarlsøsundet og utover Tønsberg skjærgården.

I år 2000 ble det oppført et frittliggende anneks (kalt Bungalowen) Dette er innredet og isolert. Er i dag pt utleid for kr 7500,- pr mnd, Men det er ikke godkjent som en selvstendig boenhet. Inneholder stue, 3 soverom, bad og kjøkken.

i 2009 ble det oppført en stor, flislagt garasje. I tillegg er det en garasjen integrert i boligen samt det er 2 frittliggende boder/sjøboder på tomten.

Her har man en stor og innholdsrik eiendom med lang strandlinje, sandstrand samt en solid brygge.
Se vedlagte tilstandssrapport/takst fra takstmann Tore Rønning for ytterligere detaljer.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Husvik/Tangen i Tønsberg kommune ca. 6 km fra Tønsberg sentrum og ca. 1 time og 15 min fra Oslo. Det er også kort vei til Husvik barneskole og offentlig kommunikasjon.

Husvik er mest kjent for sin nærhet til skjærgården, et ekte eldorado for kajakkpadlere blant annet. Her finner du flere perler av noen badeplasser og badestrender. Kyststien er populær og kan føre deg til blant annet Jarlsø som har dagligvare, velværesenter, sandstrand, samt populær kafé/restaurant. Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. Ellers byr Flint på et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Det er også kort vei til lekeplass, klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter.

Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Fergen Ole III tar deg over til Husøy med og uten sykkel. Det er ikke uten grunn at det heter "Sykkelbyen Tønsberg". Her får du bruk for både terreng- og landeveissykkelen din direkte utenfor døra!

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. På vinteren, når forholdene tilsier det, er det kun 20 minutter med bil til Re og Storås, hvor mange kilometer med flotte oppkjørte langrennsløyper tilbys publikum.

Tomt

Areal: 1 611 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor, nydelig og parkmessig opparbeidet hagetomt. Gressplen og egen sandstrand mot Jarlsøsundet. Meget barnevennlig og solrikt.

Garasje / Parkering

Frittliggende garasje oppført i tre over grunnmur i 2009. Samt en garasje inntegrert i boligen

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik barneskole og Presterød ungdomsskole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Forsikring

If forsikring Polisenummer: 1918495

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1975

Antall soverom

5

Byggeår

1975

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1860 (antatt ca oppføringsår) og tilbygd 1974. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller (under deler av boligen og loft. Enkel garasje i tilknytning til boligen. Frittliggende garasje oppført i tre over grunnmur i 2009. Innredet sidebygning oppført i tre over grunnmur i 2000. To sport-/redskapsboder oppført i tre. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen fukt registrert. Selger opplyser at rommets overflater ble oppgradert/fornyet i 2009 og at det ble lagt påstrykningsmembran før nye gulvfliser ble lagt på eksisterende fliser samt at det ble montert Litexplater på veggene som underlag for fliser. Arbeidene ble for det meste utført ved egeninnsats. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i dusjbad/wc/vaskerom i kjeller. Ingen fukt registrert. Selger opplyser at rommet er fra 2000 og at arbeidene for det meste ble utført ved egeninnsats. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i dusjbad i kjeller. Bom i diverse gulvfliser samt registrert fukt i betonggulv mot grunnen. Rommet er fra 1974 og det er grunn til å tro at konstruksjonen(e) ikke har tilfredsstillende membran(er). Ved eventuell videre bruk av rommet somdusjbad bør gulvflisene fjernes for deretter å legge smøremembran og nye fliser. Diverse punkterte glass. Værslitasje/elde i utvendige overflater. Bruksslitasje/elde i innvendige overflater.

Sidebygning: Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i sidebygning. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2000. Det forutsettes
fortsatt bruk av dusjkabinett i sidebygning så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Diverse skjevheter/planaavik i sidebygning. Vanlig vær-/brukssslitasje/elde for øvrig. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 05.05.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 12.06.1975.

Boligens areal

Primærrom: 368 kvm, Bruksareal: 402 kvm, Bruttoareal: 432 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, vindfang, dusjbad/wc/vaskerom, dusjbad, badstue og gang.
Sekundærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.

1. etasje:
Bruksareal: 193 m².
Primærrom: 189 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, stue-/spisestue, trapperom, gang, kontor, hobbyrom/vevstue, vaskerom og wc.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

2. etasje:
Bruksareal: 163 m².
Primærrom: 152 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, 5 soverom, soverom/hobbyrom, pc-rom, bad og wc.
Sekundærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 Boder/garderobe og kott.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 05.05.2019 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad/wc/vaskerom i kjeller og bad i 2. etasje. Varmekabler i stuer og kjøkken. Ved. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 26 900 kwh. pr år (inkl. Bungalowen)
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 26 900,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 440 pr. år

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV-og internettilknytning fra Viken Fiber, ca kr. 1 035,- pr. mnd.
Kabel-tv fra ca. kr. 199,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 911 780 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 882 409 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører du Halvdan Wilhelmsens allé forbi Kilen mot Husvik. Ved lyskrysset i Presterødkrysset tar du til høyre inn Narverødveien som du følger forbi Kiwi på Råel og tar til høyre i rundkjøringen mot Jarlsø. Ved neste rundkjøring tar du til høyre inn Husvikveien. Stålveien ligger da på venstre side. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til boligbebyggelse, bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone og byggesone, og følger kommuneplan datert 03.02.2016. Eiendommen ligger innenfor 100-metersbeltet mot sjø iht. kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering og planstatus, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bruksrett - tinglyst 07.08.1992, dagboknr. 9694 - gjelder: Bruksrett på bryggeplass.

Det er tinglyst følgende rettigheter på andre eiendommer:
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 01.12.1916, dagboknr. 900258.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 01.02.1917, dagboknr. 900448.
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 01.12.1920, dagboknr. 900407.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 08.08.2006, dagboknr. 11019.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Privat vei (Stålveien) og offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Elisabeth Bakke
Daglig leder / Eiendomsmegler
Elisabeth Bakke

90 05 54 88

elisabeth@bs-partners.no

VERDIVURDERING