Torød

Nøtterøy - Rett ved strand. Flott sjøutsikt! Utleiemuligheter - 6 soverom -3 kjøkken-2 bad- INGEN BOPLIKT!

Middelborgveien 3B , 3135 Torød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jens Roland Pettersen
Jens Roland Pettersen Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 211 m²
Bruksareal 227 m²
Bruttoareal 244 m²
Tomt 592 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1977
Gårdsnummer 55
Bruksnummer 47
Energimerking F
FINN.no 148920819
Sist endret 03.08.2020 14:26
Prisantydning 4 490 000
Totalpris 4 616 269
Ligningsverdi 935 458,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 616 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligen er godt vedlikeholdt og svært romslig, mulig utleie på over kr. 100 000,-  i året fra deler av huset. Dette vil ved behov dekke det aller meste av rentekostnader for lånefinansiert kjøp. Det er muligheter for båtplass fra privat leie eller via medlemskap i den lokale båtforeningen.

Standard

Frittliggende enebolig med utsikt fra 1977. Påbygget med èn etasje i 1986.
3. etasje har en fantastisk utsikt. Her har du et hyggelig lyst kjøkken montert i 2017. Integrert koketopp og stekeovn, over- og underskap med profilerte fronter. Parkett på gulv, panel i pen hvitfarge på vegger og tak. Åpen løsning mellom kjøkken, spisestue og stue. Flotte store vinduer, både på vegg og i tak som slipper inn godt med lys. Utgang fra stue og kjøkken til balkong mot øst. Stort soverom med skyvedørsgarderobe. Utgang fra soverom og spisestue til balkong mot vest på 11 m² med vid havutsikt. Soverom 2 fremstår i lyse farger på vegg og parkett på gulv. God plass til noe møblering. Hyggelig kontor med en sovealkove. Det er også beliggende et praktisk toalettrom i øverste etasje.
2. etasje har egen inngang  hvor man kommer inn i en stor hall. Vegger i lyse farger. Stuen er romslig og gode muligheter for møblering. Det er parkett på gulv og slette vegger og tak. Utgang fra stue i 2. etg til vestvendt terrasse i trykkimpregnert tre. Arealet av terrassen er 45 m². Det er elektrisk stor motorisert markise under balkong. Stort kjøkken fra 2014 med pen innredning. Mye benke- og skapplass, parkett på gulv og god plass til et større kjøkkenbord. Badet ble oppgradert i 2017 og består av servant i innredning, frittstående toalett og dusjkabinett. Våtromsplater på vegg samt vinylbelegg på gulv. Stort soverom med god plass til garderobeløsning, utgang til balkong mot øst.
1. etasje består av et hyggelig vindfang som leder inn til en romslig hall. Både vindfang og hall har fliser på gulv. Et større soverom med god plass for stor seng, samt garderobeskap og andre oppbevaringsmuligheter. Pene fargevalg på vegg og det er lagt parkett på gulv. Soverom 2 har fliser på gulv og malte vegger. Gang og stort soverom har ny tapet. Kjøkken av eldre dato med ny integrert keramisk koketopp samt stekeovn. Innredningen består av benkeplate av tre,  med over- og underskap. Heldekkende servant. Det er opplegg til vaskemaskin og avtrekksvifte på vegg. Badet er flislagt med varmekabler i gulv. Servant i innredning samt overskap, frittstående toalett og dusjnisje. I etasjen er det også et stort rom for oppbevaring.
Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og er svært romslig. Det er god tilgang til båtplass både fra privat leie eller gjennom medlemskap i den lokale båtforeningen.
Eiendommen har andelsbrev i Geiteskjær - en idyllisk øy med stupetårn mellom nordre og søndre Årøy.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i Middelborgveien i Årøysund. En meget koselig blindvei med sjarmerende sørlandsbebyggelse, umiddelbar nærhet til sjø og vakker skjærgård. Boligene her benyttes som helårsboliger eller fritidsboliger. Fra eiendommen er det gangavstand til brygger og flotte badeplasser ved kommunebrygga og Tollstasjonen. Kort vei til Torød med stor badestrand, skole, barnehage og en rekke fritidstilbud som fotballbane, ballbane med asfalt som toppdekke hvor det kan det spilles tennis, håndball, sandvolleyball og basket. Banen islegges og benyttes som skøytebane om vinteren. I samme område finnes alpinbakke med skitrekk (150 m nedfart). Umiddelbar nærhet også til lysløype, kultur -og natursti samt flotte friområder. Ca. 9 km til Teie Torg med butikker, vinmonopol, kafeer og kjøpesenter. Ca. 13 km til Tønsberg med alle tilgjengelige fasiliteter.

Tomt

Areal: 592 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Frittstående enkel garasje. Garasjen har romslig bredde med plass til 1 bil, sykler og kajakker ved siden av bilen

Barnehage / skole i området

Eiendommen sokner til Torød skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

IF Polisenummer: 0630858 Premie: 9000

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1977

Antall soverom

6

Byggeår

1977

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget med (sokkeletasje/ 1. etasje, 2. etasje og 3. etasje med skråtak. Byggeår 1977.
De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.
Selger opplyser at følgende oppgradering er utført på boligen:
- 2017, pusset opp badet i 2. etg med nye veggplater
- 2017, bad 1. etg fikk nye fliser på gulv og vegger, smøremembran og nytt sluk ved Nøtterøy Rørservice.
- 2014, satt inn nytt kjøkken i 3. etg
- 2014, skiftet terrassedør mot øst og vinduer mot sør i stuen i 3. etg
- 2014, lagt nye parkettgulv i stue og kjøkken, 3. etasje
- 2014, bygget ny balkong mot vest ut for 3. etasje
- Selger opplyser at gang, bad og vaskerom i 2. etg ble pusset opp i 2012 av forrige eier med egeninnsats på overflater forøvrig
Nøtterøy Rørservice
Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men vaskerom og bad har utlevd mer
enn halvparten av sin forventede levetid.
Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal
slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1977.
Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor
påpekes et avvik i forhold til dagens standard.
Frittliggende garasje. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 29.04.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for enebolig datert 4.9.1979.Boligen er tilbygget i 1986 med èn etasje. Det foreligger tegning på tilbygget fra kommunen, men ikke ferdigattest i kommunens arkiv.

Boligens areal

Primærrom: 211 kvm, Bruksareal: 227 kvm, Bruttoareal: 244 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 75m².
Primærrom: 59m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré med trapp, 2 soverom,, bad med wc, vaskerom/kjøkken
Sekundærrom: 16 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, lagerrom
2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang , vaskerom, bad med wc, trappegang, kjøkken, soverom , stue med utgang til balkong
3. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, kjøkken, 3 soverom, stue med utgang til balkong, wc
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst datert 29.04.2020 utført av Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Nåværende eier har brukt boligen som fritidseiendom hvor de har disponert 3. etasje samt deler av 2. etasje om sommeren. 1. etasje og deler av 2. etasje er utleid. Leietaker disponerte egen markterrasse på ca.10 m2 skjermet i bakkant av garasjen. Selger har i snitt de siste 6 årene hatt en leieinntekt årlig på kr. 110.000,-.
Utleiedelen er ikke omsøkt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming samt varmepumpe

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 18 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 18 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 279 pr. år

Løpende kostnader

Kabel-tv og internett ca. kr. 490,- pr. mnd.
Det er installert alarm fra Verisure, men det er ikke aktivert.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 935 458 pr. 28.05.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 367 650 pr. 28.05.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører en over Kanalbroen og videre mot Tjøme. Ved Teie veidele tar man til venstre over
Teie torg og følger Smidsrødveien videre ut Berganveien forbi Aras brygge og videre mot Årøysund. Følg Årveien frem til Middelborgeveien går til
Høyre. Eiendommen er beliggende på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i regulert område tilknyttet reguleringsplan for del av Årøysund sentrum. vedtatt 17 august 1967. Reguleringsformål: Bolig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Best. om felles brygge, tinglyst 31.03.1982, dagboknr. 3826-2 gjelder: Rett for gnr. 55, bnr. 27, 31, 45 og 47 til en bryggeplass hver.
Best. om båt/bryggeplass, tinglyst 31.03.1982, dagboknr. 3830-2.
Bryggeplass er overført til annen eiendom.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jens@bs-partners.no eller SMS: 90 96 48 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt provisjon 1,1% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, garantipremie kr.2.000,- og elektronisk spørring kr.1.250,-.. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.