Veierland

Idyll på herlige Veierland! Båtplass - Solrik tomt - 5 soverom - Ingen boplikt!

Tangenveien 30 , 3144 Veierland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 149 m²
Bruksareal 155 m²
Bruttoareal 173 m²
Tomt 1 489 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1976
Gårdsnummer 141
Bruksnummer 264
Energimerking F
FINN.no 161543478
Sist endret 05.05.2020 10:35
Prisantydning 3 790 000
Totalpris 3 898 649
Ligningsverdi 926 473,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 649,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 898 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Eneboligen inneholder følgende:
1. Etasje: Trapperom/gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc
Underetasje: Hall m/trapp, 3 soverom, vaskerom/dusjbad, wc og bod.
- Krypeloft.
- Utvendig frittstående bod.
- Lagringsplass under veranda.
- Båtplass nr.39 ved Tangen bryggeanlegg.

Standard

Tiltalende enebolig beliggende på den idylliske øya Veierland i ytre Oslofjord ved Nøtterøy og Tjøme. - Her finner du roen og det behagelige liv både sommer som vinter.
Boligen er omkranset av flotte uteområder samt en stor veranda på hele ca 88 kvm, uteområdene er vendt mot både øst, sør og vest, så her har du gode solforhold og masse boltreplass til å invitere venner og familie til hyggelige sammenkomster på sommeren.
Innvendig fremstår boligen som romslig og arealeffektiv med gode løsninger for storfamilien med sine hele fem soverom. Stuen må fremheves med sin gode takhøyde, hyggelige atmosfære og utsikt. Det er god plass til stuemøblement samt spisestue. Vis-à-vis spisestuen er kjøkkenet i egen sone med rikelig med skap og benkeplass, brede kolonialskuffer, downlights i himling, side-by-side kjøleskap med isbiter og vannfunksjon, stekeovn med steketopp, oppvaskmaskin samt avtrekksvifte.
Hovedbadet er stilrent og tiltalende med lysegrå fliser på gulv med varmekabler, som står i flott kontrast til de lyse veggflisene, downlights i himling, dusjkabinett, wc, baderomsinnredning gode oppbevaringsløsninger, smekkert speil med overlys av downlights, og krommet ett greps blandebatteri. Ekstra toalettrom i underetasje, samt vaskerom med dusjkabinett.
Forøvrig fem romslige soverom, samt stor hall i underetasjen. - Her vil man trives!

Beliggenhet

Eiendommen ligger svært idyllisk til på Veierland omgitt av fantastisk naturskjønne omgivelser uten biltrafikk. Veierland er et ferie paradis med kort vei til sjøen med gode bademuligheter og småbåthavner for utfart i en nydelig skjærgård. Eiendommen ligger sentralt i Vestfold med kort vei til både Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg. Tilkomst til Veierland er via ferge (offentlig kommunikasjon) fra Tenvik på Nøtterøy. Flotte turmuligheter på sommeren og vinteren med turområder i både skog og langs sjøen. Veierland er en nydelig øy med et rikt dyreliv, mye sopp og et idyllisk fugleliv på Myra.

Tomt

Areal: 1 489 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eneboligen disponerer en biloppstillingsplass i Tenvik i nærheten ved fergekaien merket med skilt "nr. 2"
Det tilbys også en parkeringsplass samt det er mulighet for plass i garasjesameie etter venteliste. Merk at overnevnte krever at man har permanent bostedsadresse på Veierland. For fastboende og bevegelseshemmede er det mulig å få permanent kjøretillatelse, for motorvogn utenom bil.
For ytterligere informasjon om kjøretøytillatelse se link/Færder kommune sine sider: https://www.faerder.kommune.no/tjenester/vei-og-havn/vei-og-veitrafikk/kjoretillatelse-pa-veierland/

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Brattås skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

JBF Polisenummer: 605275

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1976

Antall soverom

5

Byggeår

1976

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1976. I følge kommunale opplysninger ble det utført noe tilbygging av veranda i 1988. Fundamentering ukjent. Grunnmur i Lecablokker. Drenering fra 1995 (i følge opplysninger fra selger/selgers egenerklæring). Det er ved hjelp av fuktindikator registrert fukt i deler av grunnmur/gulv mot grunnen. Dette ses i sammenheng med bygningens utvendig drenering, fuktopptrekk og/eller fuktsikring. Yttervegger i bindingsverk av tre med trepanel/kledning fra 1976. Råte i del av enkelt kledningsbord. Sprekk i enkelte kledningsbord. Vanlig værslitasje/elde.
Vinduer i tre med isolerglass fra ca. 1976. Punktert glass. Under henvisning til glassenes alder kan ytterligere punktering påregnes. Vanlig værslitasje/elde. Noen vinduer ble skiftet i 2012. Dører i tre fra 1985/2002. Selger opplyser at det ble lagt ny taktekking samt nye takrenner og takbeslag i 2019.  Veranda i tre med rekkverk som ikke tilfredsstiller gjeldende standard og krav til utførelse (for store åpninger). Diverse skjevheter i søyler under veranda (tegn til noe utgliding). Det opplyses videre at sikringskap ble oppgradert/nytt i 2017.
Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen fukt registrert. Selger opplyser at rommet ble renovert i 2003 og at arbeidene ble utført av fagfolk. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom/bad i underetasje. Ingen fukt registrert. Selger opplyse at gulv- og veggoverflater er fra 2006. Takstmann opplyser at det er bom i enkelte veggfliser på toalettet. Innvendige vannledninger i kobber (fra 1976). Innvendige avløpsledninger i plast/pvc fra 1976. Utvendig ledningsnett ukjent. Det kan ikke utelukkes at deler av ledningsnett kan være i annen utførelse enn beskrevet over.
Vanlig værslitasje i utvendige overflater for øvrig. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 01.05.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for oppføring av enebolig datert 24.10.1975.
De gjenstående arbeidene som er kommentert i den midlertidige brukstillatelse er følgende:
1. Overgangen gulvbelegg og tapet på badet må gjøres forsvarlig.
2. Terrasse ved terrassedør.
3. Permanente søyler for tak over terrassene.
4. Planering utv. med fall fra murene. (kfr.brev av 16.6.76)
5. Støpe i bunnen av feieluken.
Det er usikkert om arbeidene er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.
Jfr. byggemeldte tegninger innhentet fra kommunen så samsvarer ikke dagens innredning av soverom mot sørvest i underetasjen med hva som er byggemeldt. Dette er på byggetegninger oppgitt som bod. Boligen selges slik som den fremstår på visning. Dette rommet som i dag benyttes som soverom er i salgsoppgaven også omtalt som soverom.

Boligens areal

Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 155 kvm, Bruttoareal: 173 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: hall med trapp, 3 soverom, vaskerom/dusjbad og wc.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: bod.
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold.
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: trapperom/gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc.
Kryploft: Arealet er ikke måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 29.04.2020 utført av takstmann Tore Rønning i Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler på bad i 1. etasje, samt i hall/trapperom i underetasje. Vedfyring. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 12 000 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 8 374 pr. år De kommunale avgiftene blir betalt kvartalsvis.

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 5 640,-
Årlig havneavgift utgjør ca kr 4.000,-
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 926 473 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 335 302 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjør man over kanalbrua og rett frem i rundkjøringen. Hold høyre felt mot Tjøme. Følge denne veien et godt stykke forbi Borgheim sentrum og ta så til høyre inn på Tenvikveien mot Tenvik. Følg denne veien til enden ved sjøen og brygga i Tenvik. Det går ferje fra Tenvik til Veierland og man skal av båten på andre stopp (Tangen). Se vedlagt kartskisse i FINN.no for nærmere veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til "unyansert formål (uvurdert formål - planvedtak med kun bestemmelser", med plannavn "byggeområder Veierland" vedtatt 03.09.2008 jf. reguleringsplan: Alle områder på Veierland som i kommuneplanens arealdel er avsatt til eksisterende eller fremtidig boligområde. - Det er avsatt en tomt til en enhet som ikke grenser til denne eiendommen, men ligger nord vest for gjeldende eiendom (nr 34 i kommuneplan.)  I eksisterende boligområder kan det ikke fradeles tomter under 1 mål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
I henhold til kommuneplan vedtatt 17.06.2015 ligger eiendommen i et område som er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, og boligbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende rettigheter som følger eiendommen:
- Bestemmelse om veg, tinglyst 18.12.1975, dagboknr. 6984 - gjelder: rett til kloakk og vei, samt rett til å bore etter vann.
- Bestemmelse om vannledning, tinglyst 21.08.1986, dagboknr. 13485 - gjelder: gbnr. 141/7 har godkjent at vannledning for Farrisvann til gbnr. 141/263 og gbnr. 141/264 er koblet på eiendommen, og at eventuell vedlikehold av den utføres av gbnr. 141/263 og 141/264.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

I henhold til informasjon fra Færder kommune har eiendommen adkomst via privat vei og privat avløp. Avløp deles med to andre eiendommer (slamtank). Gråvann går til grøft/terreng. Det kan komme pålegg om utbedring av avløp. Offentlig vann i henhold til informasjon fra Færder kommune.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert 1 avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 02.10.2018.
Avvikene iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:
1. Det mangler godkjent takstige for sikker atkomst til feiing og tilsyn av skorstein.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig.
Rapporten er vedlagt i salgsoppgave.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900,-, tilrettelegging. kr. 12 500,-, internettannonsering kr. 10.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.