solgt

Tønsberg - Sem , Auliveien 13

Type Enebolig
Primærrom 186m²
Bruksareal 211m²
Bruttoareal 235m²
Tomt 1 220m²
04/03/2020 10:30
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1982
Gårdsnummer 43
Bruksnummer 128
Energimerking E
Sist endret
Prisantydning 3 885 000,-
Totalpris 3 985 119,-
Ligningsverdi 1 076 751,-

Beregnet totalkostnad

3 885 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 100 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 985 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Pen og tiltalende enebolig som inneholder følgende:

1. Etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad/wc, trapperom og wc.

Kjeller: Kjellerstue, bad, vaskerom, pc-rom, soverom, 2 boder og trapperom.

- Loft

- Garasje med to porter.

Standard

Pen og tiltalende enebolig med romslig tomt, garasje, og lettstelte uteområder. Innvendig fremstår boligen som moderne med tidsriktige fargevalg og store rom. Stue og spisestuen oppleves som lys med sine store vindusflater som sørger for mye naturlig sollys. Stilrene gulv som står i flott kontrast til fargen Duggblå på veggene og de hvite himlingene. Tidløst og innholdsrikt kjøkken med slette flater, store arbeidsflater som innbyr til kokkelering, takhøye overskap med lys og brede kolonialskuffer. Det medfølger integrerte hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn, steketopp, mikrobølgeovn og lekker avtrekksvifte i sølv utførelse. Plass til spisebord/frokostbord. - Perfekt for enkle måltider på travle hverdager. I boligens 1. etasje har man et baderom samt toalettrom hvorav baderom innehar varmekabler. Baderommet har lyse veggfliser, mørke gulvfliser, baderomsinnredning med brede kolonialskuffer, wc, krommet ett-greps blandebatteri, krommet dusjarmatur samt innfellbare glassdører i dusjen. Forøvrig tre soverom av god størrelse i denne etasjen. I boligens underetasje har man en stor og hendig stue som er perfekt for ungdommen eller for barna å boltre seg. - I samme etasje er det også et soverom, baderom med badekar, pc-rom og vaskerom.

Velkommen til visning i denne flotte og anvendelige boligen!

Beliggenhet

Kort vei til Semsbyen med forretninger av ulike slag, barnehage, skole, idrettsanlegg etc. Nærhet til friarealer og turområder. Utmerket beliggenhet for pendlere med kort vei til E-18 og ca. 5 minutters kjøring til Tønsberg. Semsbyen er et populært boligstrøk, og er et satsningsområde for Tønsberg kommune. Nylig har området fått trafikksikker miljøgate, med fortau og sykkelsti. Tilbudene er mange og varierte.

Tomt

Areal: 1 220 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pen og solrik tomt som er lett å vedlikeholde med sine flate uteområder.

Garasje / Parkering

Garasje med to porter. Forøvrig parkering i egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Sem skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Forsikring

Nemi Forsikring Polisenummer: 3881857

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1982

Antall soverom

4

Byggeår

1982

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1982. Boligen er oppført i en etasje samt kjeller. Frittliggende garasje oppført i tre i 1982 og senere tilbygd/forlenget. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk - er tilnærmet flat konstruksjon. Rommet er fra 2007 i flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i kjeller. Ingen unormal fukt registrert. Gulvbelegg har dels løsnet fra underlag ved sluk samt at det er sprekk i diverse beleggskjøter (utett belegg). Antatt ingen membran bak veggflisene. Det antas at rommet/rommets overflater er fra 1982. Rommet bør/må påregnes ombygd og det forutsettes kun tradisjonelt karbad i bad i kjeller så lenge rommet har sin nåværende utførelse.

Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom i kjeller. Ingen unormal fukt registrert. Rommet betraktes ikke som våtrom etter dagens standard og anbefalte krav til utførelse selv om det er sluk i gulvet. Vanlig værslitasje/elde i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 02.01.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av enebolig datert 11.10.1982.
Det foreligger stemplede byggetegninger av garasje, datert 23.02.1991.

Jfr. byggemeldte tegninger som ferdigattest er gitt på innhentet fra kommunen, så samsvarer ikke dagens planløsning/innredning med hva som er beviselig byggemeldt/omsøkt. Dette gjelder pc-rom, soverom og bad i kjeller. Disse rommene er i byggetegninger benevnt som kjellerrom og boder. Merk at soverom ikke tilfredsstiller krav til rom for varig opphold, og vindu på soverommet tilfredsstiller ikke krav til godkjent rømningsvei. Kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.
Det gjøres oppmerksom på at rom som blir brukt til soverom i kjeller er omtalt i salgsoppgaven som soverom selv om det ikke er godkjent.

Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.

Boligens areal

Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 211 kvm, Bruttoareal: 235 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 79 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, bad, vaskerom, pc-rom og soverom.
Sekundærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og trapperom.

1. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 107m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad/wc, trapperom og wc.

Loft: For det meste gulvet loft. Takhøyde mot møne ca 1,65 m. Arealet er ikke måleverdig i hht takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Garasje:
1.etasje:
Sekundærrom: 35 m².

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 16.12.2019 utført av Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Oppvarming

Varmekabler i begge bad.
Varmepumpe.
Peisovn.
Panelovner

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 22.000 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 10 462 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Månedlig internett og tv tilknytning utgjør kr 999,- Tv-tuner eller parabol medfølger ikke.
Årlig kostnad for forsikring utgjør kr 9468,- Levert av Nemi Forsikring.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 076 751 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 876 303 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til felles avkjørsel, jf. reguleringsplan: "Åskrysset og gang/sykkelvei langs E18", vedtatt 18.09.1984.
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Erklæring/avtale - tinglyst (05.10.1981), dagboknr.( 506929) - gjelder:
Erklæring om veirett. Undertegnede, eier av gnr. 43, bnr. 43 i Sem Asbjørn Rui, erklærer herved at tomt bnr. 128 utskilt fra gnr. 43/43 Sem, skal ha rett til vei 4 meter bred langs nordgrensen av bnr. 43/43 fram til Auliveien.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert 1 avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 18.08.2014.
Avvikene iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:
1. Det mangler typegodkjent takstige for sikker atkomst til feiing og tilsyn av skorstein. Dersom høyden på skorstein er mer enn 1,2 meter over tak der hvor feieren står for å utføre feiing og tilsyn, må det også monteres plattform (skorstein er derfor ikke kontrollert på tak).

Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Eiendomsmeglerfullmektig
Preben Rakfjord

92 46 85 90

preben@bs-partners.no

VERDIVURDERING