Nøtterøy

SOLGT- VISNING AVLYST - Stor, meget velholdt og stilfull enebolig med utleiedel! 5 soverom og garasje

Skarphagaveien 81B , 3140 Nøtterøy

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 261 m²
Bruksareal 319 m²
Bruttoareal 351 m²
Tomt 1 063 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1987
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 389
Energimerking E
FINN.no 179719468
Sist endret 03.06.2020 12:08
Prisantydning 7 290 000
Totalpris 7 486 019
Ligningsverdi 1 700 351,-

Beregnet totalkostnad

7 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 180 000,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 196 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 486 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stilfull og særdeles velholdt enebolig med utleiedel som inneholder følgende:
1. Etasje: Trappegang, soveromsgang, soverom , bad med wc, vaskerom, spisestue, stue med utgang til terrasse og kjøkken.
2. Etasje: Trappegang, 2 soverom, stue og bad med wc.
Sokkeletasje/kjeller: SOKKELLEILIGHET: gang, stue , kjøkken, bad/wc/vaskerom, bod og teknisk rom. HOVEDDEL : Hall med trapp, wc, stue/soverom og lagerrom
- Dobbelgarasje på 33 kvm.
- Lekker hagestue/ lysthus på 16 kvm.
- Terrasser på til sammen 94 kvm!

Standard

Særdeles velholdt og gjennomført enebolig i flotte omgivelser på Nøtterøy, boligen har pent opparbeidede og solrike uteområder med vidstrakt utsyn! Stor gårdsplass og dobbel garasje gir god tumleplass for unge og voksne!
Innvendig fremstår boligen som gjennomgående lys og lekker med sine mange vindusflater og gode materialvalg.
Man kommer inn i en romslig og pen hall med varme i gulv, lyse veggflater og grålig tidsriktig gulv som står i flott kontrast til hallen forøvrig. Flere gode lagringsmuligheter i skap som medfølger. Vis-a-vis hallen er det en flott flislagt stue/soverom som er perfekt for unge som soveværelse eller aktivitetsrom. I boligens 1. Etasje har man en stor og lekker stue med flott innmurt peisovn med tre glassflater, downlights i himling og godt med plass til større sofagruppe og tv-møblement. (Gulv i stue og kjøkken er fra 2019). Fra stuen er det utgang til vestvendt og solrikt uteområde med elektrisk terrassevarmer, markise og lekker hagestue oppført i 2010, perfekt til lystige lag!  Vis-a-vis kjøkkenet er det god plass til større spisestue samt i overgangen er det et flott areal for å nyte den vidstrakte utsikten. Kjøkkenet er stort og innehar gode lagringsløsninger i de brede kolonialskuffene og i de sorte overskapene, som står flott i stil med benkeflatene som er i hardfør og eksklusiv Larvikitt. Praktisk kjøkkenøy med barløsning, fint til frokoster eller måltider på travle hverdager. Det medfølger integrerte hvitevarer som steketopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, side-by-side kjøleskap med kjøl, frysedel samt vann/isbitfunksjon og avtrekksvifte.
Lekkert flislagt bad i boligens 1. etasje med varmekabler i gulv, pene larvikittfliser, downlights i himling, stor og praktisk baderomsinnredning, belyst speilskap, vegghengt toalett, dusjkabinett og plassbygget sittegruppe. Badet har adkomst fra soveromsgang samt hovedsoverom.
Stort og praktisk vaskerom med veggehengte skaper, vaskekum og møbler for integrering av vaskemaskin og tørketrommel, adkomst fra soveromsgang i 1.Etasje og med utgang til veranda.
I boligens 2. Etasje har man to soverom, utgang til vestvendt takterrasse på ca. 10 kvm og hendig loftstue som er perfekt til spill og lek. På samme plan har man baderom med dusjhjørne, servant og vegghengt toalett.
Uteleiedel med alle funksjoner på et plan, egen inngangsdør under overbygget inngangsparti som fører deg rett inn fra gårdsplassen. Det er mulighet for å åpne fra hall i hoveddel og inn til leiligheten for å implementere dette arealet i hoveddelen.
Denne vil begeistre! - Velkommen til visning i flotte omgivelser.
Tekniske installasjoner:
Waterguard vannsikring i alle etasjer.
Fjernstyrte screens/solskjerming mot sør og øst.
Syv meter elektrisk markise mot veranda i vest.
Elektrisk terrassevarmer med timer.
Fjernstyrt og nøkkelstyrt garasjeport ca fra 2010
Verisure komplett alarmanlegg.
Yale Doorman med appstyring-integrert i alarmsystemet.
Elbillader ved hovedhus 20 amp.
300 liters varmtvannsbereder.

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget gunstig til i Herstadåsen med supre sol- og utsiktsforhold. Boligen har en barnevennlig beliggenhet med umiddelbar nærhet til skoler og barnehage med ca.100 m til nærmeste (Herstad) samt kort vei til Borgheim og Teie som tilbyr mange sentrumsfasiliteter. Kort vei til det gode liv ved sjøen med båthavn, strender og svaberg. Det er også gangavstand til Nøtterøy kulturhus med yrende kultur liv og Nøtterøy golfbane som regnes for et av landets flotteste golfanlegg. Gode bussforbindelser til Tjøme/Tønsberg/Oslo med flere avganger i timen like i nærhet til tomten.
Det er ca. 3 km til Tønsberg sentrum.

Tomt

Areal: 1 063 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i dobbel garasje. Forøvrig gode parkeringsmuligheter i egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Herstad skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

IF Forsikring Super Polisenummer: 0744013 Premie: 6482

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1987

Antall soverom

5

Byggeår

1987

Byggemåte

Frittliggende enebolig med innredet hybelleilighet i sokkeletasjen. Byggeår 1987. Hybelleiligheten ble innredet av selgere i 2005. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.
Selger har i løpet av de senere år utført følgende oppgradering på boligen:
- 2019, skiftet på vaskerom + 3 vinduer i 2. etg.
- 2019, lagt nye parkettgulv i stuer og kjøkken
- 2018, skiftet terrassedør øst
- 2016, skiftet varmtvannsbereder
- 2014, satt inn nytt kjøkken med hvitevarer i 1. etg
- 2010, modernisert baderom 2. etg
- 2007, modernisert baderom 1. etg
Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1987. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Frittliggende garasje og hagestue er oppmålt og inspisert, men er ikke tilstandsvurdert. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 18.05.2020.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 i eneboligen:
- Dreneringen er den opprinnelige fra byggeår. Kjelleren virket tørr og luftig på takstdagen, men generelt påpekes at utforede trevegger i kjelleretasjer er å regne som en risikokonstruksjon, som erfaringsmessig kan få fukt/mugg/
råteskader.
- Takrenner og beslag fra byggeår med mindre avflassinger.
- Bad i hybel: Gulvflisene er lagt på det opprinnelige gulvbelegget av vinyl. Belegget er fra 1987 og gis TG 2 ut fra beleggets forventede levetid.
- Sokkeletasje/kjeller/bad/wc: Ved hjelp av fuktindikator er det kun påvist normale fuktverdier. Membran / slukmansjett er ikke synlig i sluket, kan være dekket av flislim. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførelsen fra selger.
- Vaskerom: Ved hjelp av fuktindikator er det kun påvist normale fuktverdier. Lokalt fall til sluket. Vinylbelegget er det opprinnelige fra 1987 og gis TG 2 pga alder.
- Boligen er bygget i skrått terreng. Vann fra terrenget på oversiden av boligen renner inn mot yttermuren.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.
Det foreligger stemplede byggetegninger datert 19.08.2009 for lysthus/hagestue.
Det foreligger stemplede byggetegninger for etablering av utleiedel fra 2007.
Det foreligger stemplede byggetegninger for huset datert 1987.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 261 kvm, Bruksareal: 319 kvm, Bruttoareal: 351 kvm
2.etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 2 soverom, stue, bad med wc.
1. etasje:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 121 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, soveromsgang, soverom , bad med
wc, vaskerom, spisestue, stue med utgang til terrasse, kjøkken.
Sokkeletasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Hybel - gang, stue , kjøkken, bad/wc/vaskerom, Hoveddel: Hall med trapp, wc, stue og soverom.
Sekundærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, teknisk rom, lagerrom.
I tillegg følger dobbel garasje fra 1988 på ca. 33 kvm og hagestue fra 2010 på ca. 16 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 14.05.2020 utført av Takstkonsulent Helge Semb AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.
Eiendommen har en hybelleilighet i underetasjen. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen, hybelen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Innmurt peisovn i stuen. Termostatstyrte varmekabler i alle P -rom i underetasjen. Luft til luft varmepumpe i 1. etg, installert 2011. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
Nedgravd brenseltank på nordsiden av boligen. Selger opplyser at tanken er renset og sanert og videre at Færder kommune er søkt og varslet om saneringen.
Felles hovedsikringer for hybel og hoveddel i sikringsskap i hall. Hovedsikringer på 3 x 63 A. 26 kurser i hall + 8 kurser for lys og oppvarming plassert i eget skap i hybeldel. Automatsikringer med jordfeilbryter. Hovedsaklig skjult forlegning. Elanlegget ble oppgradert med ny innmat i sikringsskapet i 2005. Elanlegget er for øvrig ikke vurdert av takstmann.
300 liters varmtvannsbereder i kjeller. Berederen er fra 2016.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 35.000kWh pr. år. ifølge selger
Energiforbruk kan variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 26 156 pr. år

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor (grunnpakk) kr. 489,-+599,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 700 351 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 121 265 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroa og følger nøtterøyveien rett frem, forbi Teiehøyden(Shell på venstre side) over i Kirkeveien. Ta inn til venstre ved Herstad skole inn i Skarphagaveien. Etter ca. 200 meter, er det en stikkvei på venstre side, Eiendommen ligger i enden av gaten, og skrån. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel 31.01.2018. For mer informasjon kontakt megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Den er ikke tinglyst noen pengeheftelser på eiendommen.
Det er tinglyst følgende rettigheter på gbnr. 13/389:
Erklæring/avtale - tinglyst 18.02.1986, dagboknr. 2954 - gjelder: Bestemmelse om vann og kloakkledning: rett til å tilkoble seg de kommunale vann- og kloakkledninger beliggende på min ovennevnte eiendom, samt rett til å ha og vedlikeholde disse i fremtiden.
Erklæring/avtale - tinglyst 02.05.1986, dagboknr. 7056 - gjelder: Bestemmelse om adkomstrett: Rett til bruk av utvei over gbnr. 13/42 i Færder kommune.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Eiendommen har felles private stikkledninger sammen med andre eiendommer ut til det offentlige ledningsnettet. Adkomst via privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alt av hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,95 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, salgsoppgaver kr.3.300,-, garantipremie kr. 2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.