Tønsberg

Tønsberg Sentrum - Stor, moderne & lys leilighet med 2 soverom! Flytt rett inn!

Øvre Langgate 25F , 3110 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 947 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1988
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 135
Energimerking D
FINN.no 172750336
Sist endret 27.04.2020 17:28
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 663 769
Ligningsverdi 716 797,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 663 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 2. etasje med felles inngang/oppgang og inneholder: Entré med godt med skapplass samt speil og benk, kjøkken med åpen løsning til spiseplass, stue i åpen løsning til kjøkkenet, 2 soverom hvorav begge har godt med skapplass, dusjbad/wc med servantinnredning og opplegg for vaskemaskin.

Standard

Stilren og flott leilighet beliggende i svært sentrale omgivelser av Tønsberg by. Leiligheten er nøye planlagt og gjennomtenkt mht praktiske løsninger, interiør og innredningen. Stilren, klassisk og moderne kjøkkeninnredning i hvit med slette flater og med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, steketopp og komfyr. Vifte i rustfritt stål. Stilrene, hvite fliser over benken (svært praktisk mht rengjøring). Kjøkkenet har åpen løsning til stor spiseplass. Videre er her åpen løsning til stuen, slik at kjøkken og stue danner et stort og flott rom med god plass. Stuen har fransk balkong ut mot bakhagen, en praktisk og fin finesse. Leiligheten er meget godt utstyrt med garderobeskap i entré og begge soverom. Alle gulv er belagt med lekker eikeparkett i hvitoljet/matt type. Porttelefon. Interiørmessig gjennomgående lyst, delikat og lekkert. Særdeles arealeffektiv og tiltalende leilighet - BØR SEES! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt og fordelaktig i Tønsberg sentrum. Kun få minutters gange til Tønsberg torv. Midt i bykjernen, dog allikevel rolig område. Gangavstand til alle slags sentrumsfunksjoner og alt annet Tønsberg sentrum har å by på. Haugar med kafé og kunstutstillinger ligger like ved og det samme gjelder Tønsberg brygge med uteliv, båtliv og restauranter. Flotte grøntområder i umiddelbar nærhet som bla Gunnarsbøparken eller ved Haugar. Kun få minutters gange til Kaldnes brygge med flott lekepark - ideelt for barn og barnefamilier. Det er ca. 5 minutter å gå til jernbanestasjon og rutebilstasjon og man har Farmandstredet, treningssentre innenfor gangavstand. Dagligvarehandelen kan du ta på Kiwi like nedenfor leiligheten hele uken og på søndager! Særdeles sentral beliggenhet i hjertet av Norges eldste by. Ønsker du å nyte kafelivet og leve urbant eller er du en pendler - da er dette den ideelle leilighet for deg. Velkommen!

Tomt

Areal: 947 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

2. Etasje

Garasje / Parkering

Flere muligheter for leie av parkeringsplasser i området, samt søke Tønsberg kommune om beboerparkering.
Forøvrig gratis å parkere på de kommunale parkeringsplassene i tidsrommet fra kl: 18:00/20:00 til kl: 09:00

Barnehage / skole i området

For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

3 470 pr. mnd. Tv og internett (grunnpakke), vaktmestertjeneste, avdrag fellesgjeld, renhold, snørydding, felles utvendig bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Sameie

Sameiet Øvre Langgate 25, organisasjonsnummer 984 775 563.
Styrets leder er: Even Ingmar Hansen tlf: 40091303
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ifølge referat fra generalforsamlingen har følgende skjedd i gården:
Sak 1/19: Styrets årsberetning og regnskap
Styrets årsberetning og regnskap ble lagt fram og det var ingen innvendinger. I årsberetningen ble det opplyst at vaktmestertjenesten blir utført av vaktmester.no, vask av Support Service Partner og regnskapet av Tønsberg økonomisenter. I en kommentar ble det opplyst at avfallsordningen ikke fungerer optimalt, men det skal ble rettet opp.
Regnskapet m/noter ble lagt fram av styremedlem Petter Vistnes. Han nevnte at en årsak til overskuddet i regnskapet var at vi har relativt lav rente på lånet i DnB som vi tok opp i forbindelse med renoveringen. Da fikk vi en rente på 3,85 %, som er lavt for et sameie. Det skyldes, i følge banken, at vi har en god og sunn økonomi.
Det ble spurt om vi skulle binde renten, men det var det ikke interesse for, siden den fastrentesatsen ligger mye høyere enn flytende rente.
Revisjonsberetningen for sameiet er positiv.
Sak 2/19: Budsjett for 2019.
Formannen refererte budsjettforslaget, og det ble presentert med et overskudd. I budsjettet foreslår styret å kutte felleskostnadene med 10 %, noe som ble tatt godt i mot.
Til vaktmestertjenesten ble det satt av et ekstra beløp, fordi dersom vaktmester blir brukt til ekstra tjenester blir vi fakturert med kr 475 per time.
Det er satt av kr 5000 til dugnaden, fordi det kan være behov for å kjøpe inn hjelpemidler.
Beløpet til inventar gjelder eventuelle små anskaffelser.
Planter bør det være på begge sider av bygningen.
Budsjettet ble enstemmig vedtatt.
Sak 3/19 Styrehonorar.
Styrehonoraret ble foreslått til kr 30000 med kr 25000 til leder og kr 2500 til hver av de to styremedlemmene. Enstemmig vedtatt.
Sak 4/19 Saker
a) Nye vedtekter
b) Nye husordensregler
Vedtektene ble enstemmig vedtatt.
I forbindelse med husordensreglene ble det diskutert noen episoder med røyking, og sameierne ble enige om å ta hensyn til hverandre.
Andre kommentarer: Ulovlig parkering på planet over garasjen, søppelordningen (som vi nå skal få orden på, særlig om vinteren mht snørydding) og støy og bråk når beboerne kommer hjem på natterstid.
Sak 5/19 Valg
Styret ble gjenvalgt med formann Even Hansen for ett år, Styremedlemmene Petter Vistnes og Bjørn Pettersen for to år.
Varamedlemmene var ikke på valg.
Sak 6/19 Eventuelt
Vaktmester: Vi er enige om å beholde den avtalen vi har.
Dugnad: Det skal være en dugnad før sommerferien, og styret kommer tilbake med nærmere dato og hva som skal gjøres på dugnaden.
Telefonutgifter: Formannen sjekker hva dette er.
I bodene er det noen setningsskader i veggene, men de har ikke blitt verre de siste årene.
Ventilasjonsanlegget på loftet bør fjernes. Her skal vi ta en befaring med vaktmester.no.
Det må vaskes i mellomgangen.
Møtet ble hevet kl 21:15.
Bjørn Pettersen

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånetaker: Sameiet Øvre Langgate 25
Resterende fellesgjeld kr 1.349.328,- pr 06.03.2020
Lånenummer 1213.59.44384
Lånetype Annuitet
Rente 4,25%
Antall forfall pr år 12
Reell innfrielsedato 28.10.2032

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 82939675

Regnskap

Budsjett for 2019, samt årsregnskap for 2018 ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Årsregnskap foreligger ikke ennå for 2019, trolig ferdigstilt til det årlige sameiermøtet som skal ifølge vedtektene avholde hvert år innen utgangen av mars.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det kan søkes styret om tillatelse til å holde hund eller katt. Styret må i hvert enkelt tilfelle vurdere omfanget av ordningen.
Søkeren må oppgi rase til registrering hos styret. Dyrene må ikke luftes i gården og båndtvang gjelder . Ved gjentatte klager fra naboer vil styret vurdere inndragelse av tillatelsen. Førerhund og tjenestehund (politihund) har forrett ved konflikter.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1988

Antall soverom

2

Byggeår

1988

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 2. etasje i flermannsbolig oppført i tre i 1988.
Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc.
er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Rommet/rommets overflater er fra 2010 i flg.opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Det er ikke kjent om sluk, varmekabler etc også ble oppgradert/skiftet i forbindelse med oppussingen.
Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir for øvrig et godt inntrykk.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 05.03.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 10.02.2011.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 84 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 29.02.2020 utført av Tore Rønning.
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.
Ved utleie av leiligheten plikter eieren å informere:
- Leietakeren om husordensreglene
- Styret om leietakerens navn, telefonnummer og e-post.
- Styret om hvor eieren er å treffe i utleieperioden

Oppvarming

Varmekabler i bad. Varmepumpe. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 4.566 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 10 618 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 716 797 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 389 323 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Stoltenbergsgate ta ned St. Olavs gate og ta så videre til høyre inn på Øvre Langgate. Boligen kommer på høyre hånd etter ca. 130 meter. Leiligheten har inngang mellom Øvre Langgate 25 og Øvre Langgate 27. Inngangsdøren finner du på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligformål og sentrumsformål i henhold til kommuneplanens arealdel( Kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030) vedtatt 22.05.2019. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende servitutt er tinglyst og følger eiendommen:
Erklæring/avtale, tinglyst (13.08.1926), dagboknr. (900242) gjelder: Bestemmelse om adkomstrett for naboeiendom på oppsiden av 25 F.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fraTønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Adkomst fra offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.990,-
Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.