Sem

Stor, spennende og innholdsrik enebolig med dobbel garasje - Solrik tomt- 7 soverom - 2 kjøkken - 2 bad!

Åshaugveien 29 , 3170 Sem

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 225 m²
Bruksareal 301 m²
Bruttoareal 338 m²
Tomt 1 205 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1986
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 41
Energimerking E
FINN.no 174545311
Sist endret 15.05.2020 14:45
Prisantydning 4 490 000
Totalpris 4 616 269
Ligningsverdi 1 376 800,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 616 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Spennende og meget innholdsrik bolig beliggende solrikt og rolig til på barnevennlig hagetomt. Boligen inneholder bl.a. hele 7 soverom, 2 bad og 2 kjøkken. Underetasjen er innredet som egen leilighet med egen inngang. Perfekt for store barn/ungdommer.

Innhold

1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
2. etasje: 3 soverom, loftstue og 2 boder.
Underetasje: Vindfang, kjellerstue, 2 soverom, kjøkken, bad/vaskerom og 3 lagringsboder.

Standard

Spennende og meget innholdsrik enebolig med solid og god standard. Det er parkett og flis på gulvflater, veggene er malt panel, tapet eller malte flater.
Man kommer inn i en romslig gang med garderobeplass. Stuen er meget lys og åpen og  har en koselig og effektiv peis. Fra stuen er det utgang til solrik og lun terrasse. Kjøkkenet er stifult i tidsriktig mørk innredning med integrerte hvitevarer. Badet er flislagt. I 2. etasjen er det 3 soverom. Underetasjen er innredet som en leililghet med egen inngang. Her er det en vindfang, 2 soverom, kjellerstue, bad og kjøkken. Leiligheten er pt. ikke omsøkt som egen boenhet, men er i dag perfekt for gjester eller store barn/ungdom. For ytterligere teknisk standard se vedlagte boligsalgsrapport utarbeidet av takstmann Tore Rønning.
Her har du en solid og moderne bolig perfekt for en travel storfamilie!

Beliggenhet

Kort vei til Semsbyen med forretninger av ulike slag, barnehage, skole, idrettsanlegg etc. Nærhet til friarealer og turområder. Utmerket beliggenhet for pendlere med kort vei til E-18 og ca. 5 minutters kjøring til Tønsberg. Semsbyen er et populært boligstrøk, og er et satsningsområde for Tønsberg kommune. Nylig har området fått trafikksikker miljøgate, med fortau og sykkelsti. Tilbudene er mange og varierte.

Tomt

Areal: 1 205 kvm, Eierform: Eiet tomt
Barnevennlig og solrik hagetomt opparbeidet med plen. Det er gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Frittliggende dobbel garasje med lagringsloft via fast trapp fra utsiden.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Sem skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Gjensidige forsikring

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1986

Antall soverom

7

Byggeår

1986

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1986. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller. Frittliggende dobbel garasje oppført i tre på støpt betongplate. Grunnmur av Lecablokker. Vegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Dører og vinduer i tre. Saltak tekket med takstein. Drenering (fra 1986). Vinduer i tre. Isolerglass (fra 1986). Noen glass av nyere dato. Haspe/beslag ved et vindu er knekt.
Det er utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen fukt ble registrert. Rommets/overflatenes alder er ukjent men kan ikke utelukkes at disse er fra 1986. Dusjkabinett er installert. Dette forlenger trolig rommets/overflatenes forventede levetid. Det er utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad/vaskerom i kjeller. Ingen fukt registrert. Det er motfall til sluk fra deler av gulv. Rommets/overflatenes alder er ukjent men kan ikke utelukkes at disse er fra 1986. Dusjkabinett er installert. Dette forlenger trolig rommets/overflatenes forventede levetid. Det er grunn til å tro at flisarbeid etc. i våtrommene har blitt utført av tidligere eiere ved egeninnsats.
Vanlig værslitasje i utvendige overflater. vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 12.03.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse for enebolig datert 14.01.1987, med følgende vilkår som da måtte utbedres:
1. Terrenget skal planeres med fall fra veggen.
2. Utvendig kjellernedgang skal sikres med rekkverk.
3. Kjellermurer skal pusses.
4. Avsluttende arbeider i kjelleren.
5. Ventiler må monteres på loftet.

Boligens areal

Primærrom: 225 kvm, Bruksareal: 301 kvm, Bruttoareal: 338 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, kjellerstue, kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og vindfang.
Sekundærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 boder.
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom.
1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken, 2 soverom, trapperom og bad/wc.
2. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang og 3 soverom.
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.
Garasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Sekundærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garasjerom og uinnredet loftsrom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 09.03.2020 utført av Tore Rønning i Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i begge bad samt i kjellerstue, trapperom og vindfang i kjeller. Varmepumpe. Ved. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Estimert energiforbruk foreligger ikke da eiendommen er utleid og selger ikke har kjennskap til dette.

Kommunale avgifter

Kr. 11 980 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Oppstilling over de løpende kostnadene ved bruk av boligen foreligger ikke da eiendommen har vært utleid og ikke bebodd av selger.
Dette er normalt kostander forbundet med forsikring, strøm, Tv/internett og vedlikehold vei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 376 800 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 956 478 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man til Kjelle og kjører mot Jarlsberg Hovedgård. Ta til venstre i rundkjøringen ved hovedgården og Sem kirke, følg veien og ta til venstre i rundkjøringen ved Biltilsynet. Ta så til høyre inn i Åshaugveien. Deretter første stikvei til høyre. Eiendommen ligger innerst her. Det vil bli skiltet med visningsskilt ved fellesvisninger, og eiendommen er merket med "til salgs"-plakat.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter eller heftelser på eiendommen gbnr. 14/41.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen gbnr. 14/114:
Utskiftning, tinglyst 31.01.1933, dagboknr. 900410.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 03.10.1950, dagboknr. 4053 - gjelder: eier av gbnr. 14/36 har rett til utvei over utlagt gate over gbnr. 14/3 til Sørlandske hovedvei. Likeså rett til å føre kloakkledning over nevnte eiendom.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 23.10.1952, dagboknr. 501015 - gjelder: bestemmelse om vann/kloakkledning, m.m.
Bestemmelse om vannledning, tinglyst 12.04.1962, dagboknr. 501226 - gjelder: bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, m.m.
Jordskifte, tinglyst 26.02.1974, dagboknr. 501307.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Adkomst fra privat vei og offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert 2 avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 22.09.2014.
Avvikene iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:
1. Kjeller - Sotluken har for liten avstand til brennbart materiale.
2. Kjeller - Sotluken er defekt (lås defekt).
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900,-, tilrettelegging. kr. 12 500,-, internettannonsering kr. 10 990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Selger har aldri bebodd boligen og har derfor begrenset kunnskap om eiendommens tilstand og standard. Det henvises til tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.