Husøysund

Unik og sjelden mulighet! Fantastisk vakker og eksklusiv eiendom, strandlinje, egen brygge - vestvendt i Ekenessundet!

Berglyveien 6 , 3132 Husøysund

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 327 m²
Bruksareal 479 m²
Bruttoareal 516 m²
Tomt 1 193 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1971
Gårdsnummer 19
Bruksnummer 178
Energimerking E
FINN.no 178275361
Sist endret 29.07.2020 11:33
Prisantydning 35 000 000
Totalpris 35 891 019
Ligningsverdi 1 779 881,-

Beregnet totalkostnad

35 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 875 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 35 000 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 891 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 35 891 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
1. etasje: Inngang via dobbeltfløyet dør, hall med plassbygget skapplass, garderobe med skyvedørsgarderobe, plassbygget skap og kjølehjørne, direkte adkomst til garasje (herfra kan man også gå direkte ut til terrassen), vaskerom, forstue med nydelig trapp opp til 2. etasje, romslig stue med peis og utgang til solrik terrasse, romslig kjøkken med stor spiseplass, stue/biljardrom med doble dører ut til terrassen.
2. etasje: Stue med utgang til stor balkong via doble dører, 4 soverom hvorav hovedsoverommet har plassbygget seng og plassbygget garderobeskap (sengen er strategisk plasser slik at utsikten ivaretas), ett av soverommene har plassbygget seng som kan løftes opp og inn i veggen, de to øvrige soverommene har begge også plassbygget seng og plassbygget skapplass, romslig hovedbad som har stor dusjnisje, plassbygget baderomsinnredning og dobbel servant, toalett og badekar - direkte adkomst til walk-in closet fra badet. Gjestebad som har dusj, toalett og dobbelt servantinnredning.
Kjeller: Stor og god kjeller som har eget dusjbad/wc (perfekt for gjester eller etter man har badet i sjøen), stort åpent lagerrom, samt 2 boder.
Dobbel garasje med direkte adkomst inn til huset og direkte utgang til terrassen som ligger på sjøsiden.
Sjøbod/gjesteanneks i strandkanten.

Standard

Velkommen til Berglyveien 6! Vakker strandeiendom som ligger ned til Ekenessundet. Egen strandlinje, flott bryggeanlegg og gjestehus/anneks helt nede ved vannet. Dette er en særdeles lekker og innbydende bolig som går over 1 og 1/2 plan i tillegg til kjeller. Boligen ble totalt ombygget og tilbygget i 2005/2006. Kun mindre deler av grunnmur og yttervegger fra det opprinnelige huset fra 1971 er gjenbrukt, slik at boligen fremstår som en bolig fra 2006. Ombyggingen og påkostningene er nøye gjennomtenkt og planlagt, her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Gjennomgående materialvalg og høy kvalitet. Alt av garderobeløsninger, skap og bokhyller er plassbygget, utført av møbelsnekker og smekkert tilpasset alle rommene. Svært funksjonell og praktisk familiebolig, med gode og romslige romløsninger. Hallen og forstuen må fremheves - når man kommer inn i den romslige hallen ser man rett gjennom huset og ut på vannet. Forstuen er romslig og har en lekker, meget solid trapp som fører opp til 2. etasje. Legg også merke til overganger, tak og vegg, vakker og solid belistning. Svært velutstyrt og påkostet kjøkkeninnredning, type Star. Innredningen ble etter montering lakkert i 90 glans. Benkeplate i heltre og alt av integrerte hvitevarer som ventilator, gassbluss, induksjon platetopp, stekeovn og microovn ( i høyden), fryseskap, kjøleskap og oppvaskmaskin. Svært hyggelig kjøkken som har stor spiseplass ved vinduene som vender mot vannet, her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Hovedsoverommet må fremheves - plassbygget seng og strategisk plassert slik at man kan nyte sjøutsikten. Interiørmessig fremstår boligen som klassisk og lekker i kombinasjon med det moderne. Selger er detaljorientert og det fremkommer helt tydelig - hele veien kvalitet - dette er virkelig en eksklusiv bolig. Det oser av lun og god atmosfære - velkommen til en sjelden mulighet og en drømmeeiendom!
Kort fortalt
- Praktfull eiendom med eksklusiv standard
- Renovert og særs påkostet i 2006
- Garasje med direkte adkomst til boligen og ut til terrassen på vestsiden
- Parkmessig opparbeidet tomt i første rekke mot sjøen
- Nydelige sol-/lysforhold og en fantastisk utsikt
- Egen strand og flott dypvannsbrygge
- Plassbygget garderobeløsninger, skap- og bokhyller utført av møbelsnekker
- Kjøkken av høy kvalitet
- Tre lyse stuer
- 3 bad, samt gjestetoalett 
- Vaskerom
- Fire soverom
- Kjølerom
- Tak, sort glassert takstein

Beliggenhet

Eiendommen har en praktfull beliggenhet i Ekenessundet. Sjelden vakker eiendom, egen strandlinje og et flott bryggeanlegg med god dybde. Svært solrikt, med nydelig utsikt over Husøysundet og innseilingen til Tønsberg. Den gamle Føynlandsbroen ligger som nærmeste nabo og gir boområdet et meget maritimt og sjarmerende preg. Broen benyttes i dag kun som gang/sykkelsti.
Eiendommen ligger helt vestvendt og bader i sol fra tidlig til sent. Fantastiske lysforhold og solnedganger  - dette er vanskelig å beskrive med ord og må bare oppleves! Eiendommen har en lun og god beliggenhet og har kort vei til det aller meste. På Føynland finner du barnehage, kjøpesenter med et lite utvalg butikker, frisørsalong og dagligvarebutikk. Det er kort vei til Teie sentrum med alle sentrumsfasiliteter og det finnes sykkel- og gangsti som går helt inn til Tønsberg. Kort vei Fjærholmen med seilforening, badestrender, svaberg og flere fine turområder i skog og mark. 5 minutter med bil til 18 hulls golfbane på Nøtterøy golfklubb.
Velkommen til en drømmeeiendom! Idyll å kunne sitte på terrassen, nyte sol og sommer og følge båttrafikken i Ekenessundet.

Tomt

Areal: 1 193 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fantastisk tomt som er parkmessig opparbeidet. Eiendommen har egen strandlinje og er anlagt med gressplen hele veien ned til stranden. Solid og flott bryggeanlegg som har hele 3 vannuttak og rikelig med lyspunkter. Bryggen er ca. 50 meter lang og har en bred platting helt ytterst, hvor nåværende eiere legger ut solsenger på sommerstid. Gårdsplassen må fremheves, anlagt med vakker brostein (fra 1892). Utstrakt bruk av sprengssteinsmur og flotte bed som bugner av godsaker. Gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen i tillegg til garasjen. Innbydende, overbygget inngangsparti med flott, dobbeltfløyet inngangsdør- på sydsiden av huset, en vakker portal med meget pent opparbeidet gangvei/trapp ned til hagen og stranden. Hele veien rikt beplantet av ulike prydbusker og blomster. Alt på denne eiendommen er nøye planlagt og gjennomtenkt, herunder beplantning og opparbeidelse av tomt og hage. Bildene er gode, men opplevelsen i virkeligheten er bedre!  Stor og herlig terrasse på vestsiden ut mot vannet  - her kan man sitte i helt usjenerte omgivelser, nyte sol og sommer, helt uten innsyn fra ytre omgivelser. Egen brygge nedenfor huset - idyll å starte dagen med et bad fra egen brygge. Velkommen til en drøm av en eiendom! MÅ OPPLEVES!

Garasje / Parkering

Dobbel garasje i tilknytning til boligen. Man kan gå direkte inn i huset fra garasjen og det er utgang til terrassen som ligger på sjøsiden. God lagringsplass.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Føynland skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 4494095

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1971

Antall soverom

4

Byggeår

1971

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget i halvannen etasje. Kjeller under vestre deler av bygningen. I hovedsak ble nytt bygg oppført i 2005-2006. Kun mindre deler av grunnmur og yttervegger fra det opprinnelige huset fra 1971 er gjenbrukt. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeforskrifter fra 1997. Boligen har i hovedsak overflater og innredninger fra 2005-2006. Boligen er godt vedlikeholdt, men som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 21.03.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig datert 05.10.1971.

Boligens areal

Primærrom: 327 kvm, Bruksareal: 479 kvm, Bruttoareal: 516 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 122 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad med wc.
Sekundærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder, samt stort åpent lagerrom.
1. etasje:
Bruksareal: 203 m².
Primærrom: 167 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, vaskerom, gang til garasje, wc, hall med trapp til 2. etasje, kjøkken, tv-stue, stue med utgang til terrasse, samt biljardrom.
Sekundærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garasje.
2. etasje:
Bruksareal: 154 m².
Primærrom: 147 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue med trapp til 1. ett., 4 soverom og 2 bad med wc.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garderobe.
Hagebod:
Bruksareal: 10 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: lagerrom.
Det opplyses om at  det er råteskade i deler av ytterveggene på boden, samt skjevheter i bygningen pga. svak fundamentering.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 12.03.2020 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Gasspeis i stuen. Vannbåren gulvvarme i alle rom i 1. etasje + bad i 2. etasje. På biljardrommet er varmesløyfen vest i rommet defekt. Varmemagasinet til vannbåren varme fyres via gassbrenner i kjeller.
Selger opplyser at det ligger en nedgravd gasstank på tomten. Tankens volum er på. ca. 2,7 m3.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 44 000 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 373 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Internett fra Telenor utgjør ca. kr. 270 per mnd.
Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 10 196.
Alarm fra Sector alarm utgjør ca. kr. 517 per mnd.
Årlig betaling til Berglyveien Veilag utgjør ca. kr. 1 250.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 779 881 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 407 572 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbrua til Nøtterøy og holder til venstre i veidelet. Kjør over Teie Torg og følg Smidsrødveien utover til det står skiltet til Føynland og Husøy til venstre. Ta første vei til venstre etter brua, Føynveien, og følg denne rett frem til den går over i Berglyveien som går til høyre. Eiendommen er beliggende på venstre hånd.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse og byggegrense i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 31.01.2018.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter eller heftelser på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen har felles private stikkledninger sammen med andre eiendommer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Robotgressklipper
Følgende medfølger ikke i handelen: Alle hengelamper i huset.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr 4 900,-, tilrettelegging. kr. 12 500, internettannonsering kr. 10 990. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.