Tønsberg

Ørsnes Park - Moderne, romslig og tiltalende leilighet med balkong, sjøutsikt og parkering.

Kanalveien 4H , 3127 Tønsberg

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 87 m²
Bruksareal 87 m²
Bruttoareal 94 m²
Tomt 4 826 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 1004
Bruksnummer 93
Energimerking B
FINN.no 183419910
Sist endret 06.08.2020 11:18
Prisantydning 4 690 000
Totalpris 4 814 019
Ligningsverdi 931 611,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 124 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 814 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ørsnes Park er et meget flott sameie der utbygger har lagt vekt på trivsel og sjøutsikt. Anlegget har en rekke unike tilleggsfasiliteter som blant annet et utvendig, oppvarmet svømmebasseng, kajakkrom og et felles allrom/treningsrom. Dersom du får besøk og har behov for ekstra overnattingsplass disponerer sameie to gjesteleiligheter som står til disposisjon for beboere og deres gjester. Prosjektet har heis fra samtlige etasjer til garasjeanlegget i underetasjen, der det finnes sykkelparkeringer og kjellerboder.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, gang/garderobe/tekn. rom og bad/wc.
- Parkeringsplass i kjeller
- Bod i kjeller

Standard

Stilren og moderne leilighet beliggende sjønært til i flotte omgivelser på populære Ørsnes! Leiligheten er gjennomgående med balkong ut mot Kanalen. Flott utsikt utover innseilingen til Tønsberg samt innover mot Tønsberg brygge. Balkongen er lun og overbygget. Man kommer inn i en romslig hall med skyvedørgarderobe. I denne gangen finner man også et soverom samt bad med vaskesøyle med opplegg for vaskemaskin samt tørketrommel. Kjøkkenet er velutstyrt og har integrerte hvitevarer. Det er åpent ut mot en romslig stue. Her har man flott sjøutsikt og utgang til overbygget balkong. Hovedsoverom er ytterst mot vannet med eget bad samt et garderoberom/kontor. Begge soverommene har skyvedørgarderobe. Leiligheten er meget praktisk innredet og oppleves som lys og romslig. Trappefri adkomst til fellesområde med svømmebasseng, samt utgang på bakkeplan. Det er parkering i kjeller med heis. I tillegg er det en romslig bod i kjeller. Her har du en arealeffektiv leilighet med mye lys og utsikt.
Flytt rett inn og nyt tilværelsen!

Beliggenhet

Ørsnes Park har en sentral beliggenhet ved sjøen. Kort vei til både Teie Torv og Tønsberg sentrum - det er faktisk omtrent den samme korte avstanden til begge steder. Det er flotte turområder, badestrender og båthavner i nærmiljøet. En kort spasertur hjemmefra kan ta deg til Tønsberg by sitt allsidige tilbud eller til det koselige handelssenteret på Teie med Apotek, Vinmonopol, restauranter og butikker. Eller hva med en skogstur i Teieskogen? Med fellesrom for kajakker ved Ørsnes Park er kanskje terskelen lav for en padletur i Tønsbergfjorden - kanskje du også får besøk via sjøveien?
Med gangavstand til Tønsberg sentrum med blant annet Tønsberg Torg, Farmandstredet, restaurantene på Brygga og Tønsberg jernbanestasjon, vil du kunne ta i bruk byen på en helt ny måte. Tønsberg har også et rikt kulturliv. Med alt dette innen gangavstand, vil du helt sikkert bruke bilen mindre enn tidligere - denne kan stå trygt og godt i garasjekjeller.
I løpet av ca. en time og 20 minutter med bil/tog kan man være i Oslo sentrum. Kort vei til Torp flyplass.

Tomt

Areal: 4 826 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles eiet tomt som er nydelig opparbeidet med blant annet steinlagte gangarealer, gressplen, og ulik beplantning. Selve hjertet av fellesarealene ligger mellom bygningene og gir en "syden"- aktig stemning med felles oppvarmet badebasseng og flere solplasser. Her vil du garantert kose deg! I tillegg er det brygge mot sjøen hvor man kan sitte og nyte sol og båtliv.

Etasje

2. Etasje

Garasje / Parkering

Det er heis fra alle leilighetsplanene og ned til P-huset og bodene til leilighetene. Hver av sameiets leilighetsseksjoner har rett til leie av 1 stk. garasjeplass i garasjeanlegget på eiendommen som.( Leiepris pr. tiden kr 844,- pr. mnd, som er inkludert i andel fellesutgifter) kan kun justeres årlig ihht. økning i konsumprisindeks.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

3 466 pr. mnd. Tv og internett fra Vikenfiber (grunnpakke), vannbåren varme og varmtvann(akonto), parkeringsplass, forsikring (utvendig), strøm og renhold fellesarealer, vedlikehold fellesområder og basseng, samt forretningsførsel.

Sameie

Sameiet Ørsnes Park, org.nr. 919263393, består av 94 seksjoner.
Styreleder i sameiet er Jan Fredrik Kveil.
Forretningsfører i sameiet er Kuba Norge ved Lena Onarheim, OBOS eiendomsforvaltning vil overta forretningsførselen den 01.01.2020.
Får du besøk og har behov for ekstra overnattingsplass, er det to leiligheter med bad til benyttelse for beboere og deres gjester som kan leies for kr. 350,- første natt,- deretter kr 250,- pr  natt. Rommene kan reserveres for 3 netter, og kan forlenges dersom rommet er ledig. Disse gjesteleilighetene er beliggende i 1. etasje i A-blokken og er utstyrt med dobbeltseng med dyner og puter. Bad med toalett, vask og dusj. Garderobestang med kleshengere. Leietaker må selv holde sengetøy og håndklær. NB Prisene kan endre seg.
Det er også et fint felles allrom ved siden av gjesteleilighetene som kan leies. Allrommet er utstyrt med:
- Bord og stoler for 22 personer,
- Servise, glass og bestikk.
- Kjøkken med oppvaskmaskin og kjøleskap (det er ikke kokemuligheter).
- Kaffetrakter og vannkoker.
Allrommet benyttes ellers til daglig som trimrom som er utstyrt med apparater og utstyr for kondisjon og styrke. Den som trener er ansvarlig for å rydde etter seg, samt vaske det utstyret som er brukt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 1427710

Regnskap

Regnskapet for 2018:
Selskapet totalkapital kr 279.247,- Selskapets årsresultat er negativt med kr 140.871,-
Styret har foreslått å dekke årets underskudd på kr 140.871,- med overføring fra annen egenkapital.
For nærmere beskrivelse av regnskapet, se vedlagt årsregnskap i prospekt. Årsregnskapet for 2019 foreligger ikke pr nå da årets sameiemøte ikke blir avholdt før 26.08.2020.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og trivselsreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt med husdyrhold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

2

Byggeår

2016

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 2. etasje i boligblokk oppført i betong i 2016/-17. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc/vaskerom. Ingen unormal fukt registrert. Rommet er fra 2016/-17. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad/wc. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2016/-17. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert:11.06.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Kanalveien 4A og B datert 04.12.2018.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 94 kvm
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, gang/garderobe/tekn. rom og bad/wc.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 11.06.2020 utført av Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i gulv, bortsett fra på baderom, hvor det er elektriske varmekabler. Balansert ventilasjonssystem m/varmeveksler - leiligheten har eget ventilasjonsaggregat med innvendig, veggmontert betjeningspanel.
Akonto vannbåren varme avregnes årlig via ISTA pr.31.12

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Leiligheten har vært utleid, oversikt over strømforbruk foreligger derfor ikke.

Kommunale avgifter

Kr. 6 000 pr. år I tillegg betales det kr. 10,63,- pr. m3 vann og kr, 18,46,- pr. m3 avløp. De kommunale avgiftene vil derfor variere.

Løpende kostnader

.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 931 611 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 353 798 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN.no-annonse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger/kontor, felles parkeringsplass, gangvei og felles gårdsplass, med plannavn Kanalveien 2A og 4, vedtatt 10.09.2008 (plan-ID 3803 65220). I henhold til kommuneplan er området eiendommen ligger i avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (bolig/ forretning/ kontor/industri/bevertning/parkering), ref. kommunedelplan - Sentrum byplan 2018-2030 TBG (vedtatt 22.05.2019)  For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale - tinglyst 04.12.1975, dagboknr. 6594 - gjelder: rett for TAU til å anlegge avløpsledninger på gbnr. 1004/93.
Erklæring/avtale - tinglyst 25.10.1977, dagboknr. 6157 - gjelder: rett for TAU til å anlegge avløpsledninger på gbnr. 1004/93.
Bestemmelse om vann/kloakkledninger - tinglyst 15.02.2016, dagboknr. 130956 - gjelder: eiendommen gbnr. 1004/49 har rett til å anlegge felles stikkledninger for vann og avløp fra eiendommen gbnr. 1004/93. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlige for ledningenes drift og vedlikehold.
Erklæring/avtale - tinglyst 15.02.2016, dagboknr. 130956 - gjelder: eiendommen gbnr. 1004/49 har rett til å etablere felles avkjørsel samt gangareal over gbnr. 1004/93.
Seksjonering, tinglyst 23.05.2017, dagboknr. 541782.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,95 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.990,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.