Tønsberg

KALDNES - Moderne 3-roms hjørneleilighet - BTA 76 kvm - Stor solrik balkong - Garasjeplass - VV gulvvarme - Sentrumsnært

Rambergveien 10A , 3115 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 1 319 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2015
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 342
Energimerking C
FINN.no 176731208
Sist endret 10.08.2020 09:50
Prisantydning 4 150 000
Totalpris 4 262 769
Ligningsverdi 822 599,-

Beregnet totalkostnad

4 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 112 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 262 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder: Entré med skyvedørsskap og dør inn til bod, 2 soverom, bad og åpen stue- og kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til stor og solrik balkong. I tillegg disponerer leiligheten 1 garasjeplass i kjelleren, samt bod ved garasjeplassen. Utrolig praktisk!

Standard

Pen 3-roms leilighet beliggende perfekt og solrikt til på hjørnet i 4. etasje - her får du godt med naturlig lys inn fra to sider. Leiligheten holder en gjennomgående god standard - flytt rett inn! Du kommer inn i en hyggelig entré med god plass til oppbevaring av ytterklær og sko i skyvedørsgarderobe. I tilknytning til entréen ligger en praktisk innvendig bod - god lagringsplass også her! Entréen har 3-stavs eikeparkett på gulvet og lyse glatte vegger, noe som er gjennomgående for resten av leiligheten. Videre ligger stuen og kjøkkenet i en åpen løsning, i et svært tiltalende rom med store vinduer fra gulv til nesten tak. Taket i stuen og kjøkkenet er nedsenket og det er satt inn spotlightbelysning. Pent kjøkken med lys og tidsriktig kjøkkeninnredning fra HTH og pen benkeplate med matchende veggplate. Kjøkkenet er innredet med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmakskin og kjøl/frys. Godt med lagringsplass i under- og overskap. Fra rommet er det utgang til stor og solrik balkong. Balkongen må fremheves - den er på ca. 17 kvm og ligger i L-form rundt huset. Her er det gode møbleringsmuligheter og du kan flytte deg etter solen! Fra balkongen er det sjøgløtt mot bryggen og behagelig utsikt ellers. Ekstra høyde på rekkverket gjør at man sitter lunt og godt. Enkelte leiligheter har glasset inn balkongen. Dette kan gjøres etter avtale med styret. Leiligheten har 2 soverom, hvorav hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og skyvedørsgarderobe. Soverom nr. 2 er idag brukt som gjesterom/kontor. Romslig bad med fliser og varmekabler i gulvet. Badet oppleves som romslig. Her er det dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i glass, servant med underliggende servantskap og opplegg til vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet på badet og leiligheten forøvrig varmes opp via vannbåren gulvvarme (betales akonto, er inkludert i felleskostnader og avregnes 1 gang i året).
Dette er en utrolig praktisk leilighet med stor og solrik balkong. Særlig enklere liv får man kanskje ikke - med heisadkomst til garasjeplass i garasjekjelleren under bygget og tøffelavstand søppelrom, sykkelbod og matbutikken... Leiligheten må oppleves - Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Bo med sjøen rett utenfor døren og kort vei til et yrende byliv i Tønsberg sentrum. Virkelig nydelig beliggende rett i nærheten av vannkanten. Kaldnes Brygge er del av er en ny bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid.  En tur langs Kaldnes Brygge gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes Brygge har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 200 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord og 70 min til Oslo S.

Tomt

Areal: 1 319 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. På baksiden av bygning er det koselig opparbeidet fellesareal med busker og gressplen, sittebenker og internveier.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Garasjeplass i felles garasjekjeller. Det er mulighet for å koble seg på "el-bil sløyfe", dette må søkes om hos styret og påkostes selv.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

3 238 pr. mnd. Garasje, akonto fjernvarme, kabel-TV og internett fra Telenor (grunnpakke), felles bygningsforsikring, forretningsførsel, styrehonorarer, vaktmestertjenester, felles renhold og løpende drift og vedlikehold.

Sameie

Sameiet Dockside 1, org.nr. 915 000 320, består av 64 seksjoner.
Styreleder i sameiet er Berit Lien.
Forretningsfører er OBOS, og revisor er BDO AS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På grunn av coronasituasjonen har ikke årsmøte for 2020 vært avholdt, megler har derfor kun fått årsmøte for 2019. I henhold til årsberetning for 2018 hadde styet 11 møter i 2018 og behandlet 83 saker.
De ordinære driftsoppgaver tar det meste av oppmerksomheten og i fjor kom Dockside 6 også på plass, slik at vi nå teller fem sameier med behov for koordinering av enkelte oppgaver. Viktig for oss har vært å få en teknisk splitting av brannalarmer, slik at hvert hus sørger for seg; felles alarm utløses ikke umiddelbart. Unntaket her er sprinkelanlegg i garasje. I tillegge det montert nye deksler for brannmeldere og døråpnere ved brann.
Ivaretakelse av eiendommens estetikk fortsetter og hver etasje fikk montert historiske bilder fra skipsbygging på Kaldnes. Behovet for en høyere kvalitet på malte veggflater i korridorene resulterte i to malte etasjer, 2. og 7, mens 4 ble tatt året før. Styret planlegger å ferdigstille resterende 3, 5 og 6. etasje i år. Infrastruktur for ladestasjoner til El- og hybridbiler er på plass og det er bestilt et system for automatisk åpning av garasjeportene gjennom skiltgjenkjenning. Dette gir et topp moderne garasjeanlegg og virker positivt inn på husets verdi. Felleskostnadene ble økt 10% f.o.m 01.12.2019.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei/Nei

Andel fellesgjeld

Pt. har ikke sameiet lån.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6648469

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1 748 083,-. Dette er kr 47 083 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak andre inntekter i form av
betaling for balkongrenhold, kfr. regnskapsposten andre inntekter.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 1.810 408,-. Dette er kr 148 098,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak
- høyere á konto betaling for kommunale avgifter.
- økte drift og vedlikeholdskostnader
- økte energi og fyringskostnader
- økte andre driftskostnader
Årets resultat er på kr -59 348 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Sameiet har ingen lån med avdrag på langsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til vedtekter § 3-2(2)(3) er husdyr tilltatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Enhver reptil er forbudt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2015

Antall soverom

2

Byggeår

2015

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 4. etasje i boligblokk oppført i betong i 2014/-15. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2015. Vanlig bruksslitasje i innvendige oveflater. Leiligheten gir et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 13.04.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av boligblokk datert 25.09.2017. Ferdigattesten ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjelleren på ca. 6 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 13.04.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Vannbåren gulvvarme for øvrig. Sameiet har akonto innbetaling av fjernvarme og avtale med ISTA for avregning en gang pr. år.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 5 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 801 pr. år I tillegg betales det kr. 8,50,- pr. m3 vann og kr 14,77,- pr. m3 avløp. De kommunale avgiftene varierer etter forbruk.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Internett og TV (grunnpakke) fra Telenor, inkludert i felleskostnader.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 822 599 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 961 355 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som i reguleringsplan "Kaldnes felt F og G"(plan-ID 3803 65215, vedtatt 01.02.2006) er avsatt til felles gangareal, annet byggeområde(bolig/næring) og felles gårdsplass. Relaterte planer til eiendommen er Havegaten (vedtatt 13.09.2013), Kulturparken - Kaldnes (vedtatt 06.09.2006), Scanrope(20.06.2007) og Kaldnes, gnr. 1003 bnr. 79(vedtatt 12.12.2001). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende pengeheftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Erklæring/avtale, tinglyst 25.08.2014, dagboknr. 706465, gjelder: Evigvarende rett til adkomst via felles nedkjøring og gjennom garasjekjeller beliggende på gbnr. 1003/34. Adkomsten gjelder til fots og for kjøreadkomst for parkering i garasjekjeller beliggende på gbnr. 1003/342. Gjensidig rett for rømningsvei for gbnr. 1003/34 og 1003/342. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Rettightshaver gbnr. 1003/34 og gbnr.  Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven. Kostnader knyttet til adkomstretten (drift og vedlikehold av port(er), feiing/vask av kjørebane, snørydding og oppvarmning fordeles.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 25.08.2014, dagboknr. 706595, gjelder: Gjensidig adkomstrett og gjensidig bruksrett til felles lekearealer for gbnr. 1003/34 ig 1003/342, kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
Erklæring/avtale - tinglyst 25.08.2014, dagboknr. 706595 - gjelder: Gbnr. 1003/34 har evigvarende adkomstrett til boder m.v, felles søppelrom og feles vaktmesterbod og tilkomstarealer beliggende på gbnr. 1003/342.  Bestemmelse om adkomstrett, benyttelse, radop-/TV-anlegg, fjernvarmeanlegg, og anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
Erklæring/avtale - tinglyst 25.08.2014, dagboknr. 706595 - gjelder: Gjensidig rett til etablering/tilknytning og vedlikehold av strøm, svakstrøm, fjernvarme, vann og avløpsledninger. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
Seksjonering, tinglyst 19.12.2014, dagboknr. 1122058. Sekjsoneringen er vedlagt i salgsoppgaven.
Rettigheter fra andre eiendommer:
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 26.05.2016, dagboknr. 467364, gjelder: Adkomstrett gjennom kjelleretasje til parkeringsanlegg, Adkomstrett til underetasje, adkomst via felles nedkjøring for parkering i garasjekjeller.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen. Etter avtale med selger kan øvrige hvitevarer overtas om det skulle være ønskelig.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kaja@bs-partners.no eller SMS: 92 05 54 43 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 35 000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900,-, tilrettelegging. kr. 12 500,-, internettannonsering kr. 10 990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.