Tønsberg

KALDNES - Tøff toppleilighet med balkong og rå utsikt! God takhøyde - 2 soverom - Garasjeplass

Fagerheimgaten 36B , 3115 Tønsberg

VISNINGER

8. juni mandag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 70 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 74 m²
Tomt 11 502 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1986
Gårdsnummer 129
Bruksnummer 2
Energimerking F
FINN.no 177473249
Sist endret 04.06.2020 14:30
Prisantydning 2 830 000
Totalpris 3 066 920
Ligningsverdi 591 917,-

Beregnet totalkostnad

2 830 000,- (Prisantydning) 153 331,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 983 331,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 74 570,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 983 331,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 589,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 066 920,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entré, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til takterrasse på ca. 10 kvm, soveromsgang med 2 soverom og bad. I underetasjen disponerer leiligheten 1 garasjeplass, samt bod på innsiden av garasjeplassen.

Standard

Flott toppleilighet med balkong og helt rå utsikt. Denne leiligheten har virkelig noe ved seg! Du kommer inn i en entré med god plass til ytterklær og sko. Stuen og kjøkkenet ligger i en åpen løsning, i et meget hyggelig rom med hele 3,55 m under taket på høyeste punkt. Store vinduer fra gulv til tak, samt takvinduer gir godt med naturlig lys til rommet. Pent kjøkken med hvit glatt kjøkkeninnredning og frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Det er godt med oppbevaring i over- og underskap. Ved kjøkkenet er det plass til spiseplass.
I stuen er det god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Nyere Nordpeis generer godt med varme til leiligheten. Fra rommet er det utgang til romslig takterrasse på ca. 10 kvm med plass til utemøbler. Takterrassen må fremheves - her sitter man lunt og skjermet. Helt rå utsikt mot Slottsfjell og Tønsberg by.
Leiligheten har 2 soverom. I gangen, hvor det idag er bokhylle, er det mulighet for å sette inn stor skyvedørsgarderobe. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng. Det er god lagringsplass i kott og under kneveggene. Soverom nr. 2 er idag i bruk som kontor/gjesterom.
Lyst og pent bad med fliser i gulvet (antatt fra 1986) og malt strie på veggene. Badet er innredet med servant med underliggende servantskap, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Ventilering via vifte i himling samt luftespalte i dør.
Virkelig en tøff leilighet som må oppleves - Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Meget attraktivt beliggende i rolig boligstrøk på Kaldnes med gangavstand til Tønsberg by og flott turterreng i Teieskogen. Ca. 5 min. gange til brygga på Kaldnes med restaurant, bar, dagligvareforretning og gangbro over til sentrum og Tønsberg Brygge.  Ellers er Tønsberg en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder og vidstrakt utsikt over Vestfolds vakre landskap.

Tomt

Areal: 11 502 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Hyggelig opparbeidet fellesareal med lekeplass, gressplen busker og trær.

Etasje

3. etasje.

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass. Den er lukket, men deles med 2 andre seksjoner. Bak garasjeplassen er det lukket bod. I tillegg er det biloppstillingsplass utenfor garasjer.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Teie skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Felleskostnader

3 000 pr. mnd. Internett og tv (grunnpakke) fra Canal Digital, felles forsikring, utvendig vedlikehold og vedlikehold av innvendige fellesarealer

Sameie

Sameiet Fagerheim Terr., org.nr. 975 525 996, består av 34 seksjoner.
Styreleder i sameiet er Rolf Lie.
Forretningsfører i sameiet er Agenda Regnskap.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På grunn av gjennomført takutbedring på alle 4 byggene er det fellesgjeld på leiligheten. Ifølge styreleder er det ingen planlagte arbeider som medfører låneopptak.
Den enkelte sameier har ansvar for innvendig vedlikehold av sin seksjon. Selger opplyser om at vask av trappeganger og oppganger vaskes av sameierne og går på rundgang etter vaskeliste. Se §4 i vedtektene om vedlikeholdsansvar for sameierne og sameiet. Protokoll fra årsmøte 2019 er vedlagt i salgsoppgaven. På grunn av coronasituasjonen er ikke årsmøte for 2020 avholdt.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

153 331
Andel fellesgjeld 153 331,-
Lånet er hos Handelsbanken og er på totalt 5 213 262,- pr. 31/12.
Annuitet 4,25%, 12 avdrag i året.
Nedbetalt i 2036.

Forsikring

Sparebank 1 Polisenummer: 2214318

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter og husordensregler.

Husdyrhold

Det henvises til husordensreglene § 4 om dyrehold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1986

Antall soverom

2

Byggeår

1986

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 3. etasje i terrassert boligblokk oppført i mur og tre i 1986. Leiligheten disponer en bod samt biloppstillingsplass i bygningens underetasje. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormal fukt registrert. Bom i flere gulvfliser. Det antas at rommet er fra 1986. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater Leiligheten gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapport:
- Vinduer i tre. Isolerglass (fra 1986). Punktert glass. Under henvisning til glassenes alder kan ytterligere punktering påregnes. Vanlig værslitasje/elde.
- Terrassedør i tre (fra 1986).
- Takvindu i tre (fra 1986).
- Støpt betongdekke. Diverse skjevheter/planavvik.
- Gulv på bad: Fliser (antatt fra 1986) på støpt betong. Bom i flere gulvfliser. Ingen unormal fukt registrert. Vanlig bruksslitasje/elde. Tg. 2 er valgt selv om forventet levetid betraktes som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt.
- Ventilering via vifte i himling samt luftespalte i dør.
- Innvendige vannledninger i kobber (fra 1986). Innvendige avløpsledninger i plast/pvc (fra 1986). Det kan ikke utelukkes at deler av ledningsnett kan være i annen utførelse enn beskrevet over.
- Varmtvannsbereder på 200 l. (fra 2002).
Selger opplyser om følgende:
- Utvidet kjøkken og entre ved skråtak. Utført ved egeninnsats.
- Har vært fukt i bod i underetasje - utbedret/tiltak utført i regi av sameiet.
- Ikke tilfredsstillende rekkverkshøyde (er noe lavere enn 0,9 m).
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 20.04.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Fagerheimgaten 36 (samtlige leiligheter) datert 29. desember 1986. Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av skorstein datert 13. september 2013.
Det foreligger ferdigattest for Fagerheimgaten 36(samtlige leiligheter) datert 29. desember 1986. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. I henhold til godkjente tegninger mottatt fra Færder kommune er 3. etasje (som leiligheten ligger i) tegnet inn som loft. I seksjonering tinglyst 09.12.1986 er leiligheten tegnet inn slik den fremstår i dag.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 74 kvm
Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, gang, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe og kott.
Kott er ikke måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15. Største takhøyde 3,55 m.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 20.04.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Sameierne kan fritt omsette, pantsette eller leie ut seksjon. Kjøperen av en seksjon i Sameiet forutsettes å bebo eierseksjonen minimum ett år etter overdragelsen, før seksjonen eventuelt leies ut. Eierskifte og utleie må dog meldes til styret for registrering. Ved utleie av leilighet og/eller garasje er det eierens plikt å informere styret om dette. Navn på leietaker skal oppgis. Eieren plikter å informere leietaker om de vedtekter og husordensregler som gjelder for sameiet. Se vedtekter §2 avsnitt 3.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Ved. Panelovn for øvrig. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 6 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 6 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 334 pr. år Beløpet blir fordelt på fire terminer. Alle gebyrer er oppgitt inkl. mva.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Canal Digital (grunnpakke) inkludert i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 591 917 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 130 902 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

- Varmekabler i bad. Ved. Panelovn for øvrig.
- Varmtvannsbereder på 200 l. (fra 2002).
- Hovedsikringer på 63 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16 A. Anlegget er utstyrt med skrusikringer.
- Lecapipe. Peisovn (2013).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen og tar til høyre i rundkjøringen mot Kaldnes. I rundkjøringen på Kaldnes tar man Sundveien opp til venstre og deretter første vei til høyre som er Fagerheimgaten. Følg veien helt til toppen og sving mot høyre. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, med plannavn Valhalla Midtåsen vedtatt 07.05.1974. I henhold til kommunedelplan vedtatt 31.01.2018 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vei, tinglyst 21.10.1986, dagboknr. 914224, gjelder: Megler har ikke lykkes med å innhente denne servitutten.
Jordskifte, tinglyst 20.01.2009, dagboknr. 41587, gjelder: Justering av grenser.
Bestemmelse om vann/kloakkledninger mv - tinglyst 19.09.2018, dagboknr. 1293545 - Gjelder: Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Eiendommen har felles private stikkledninger sammen med andre eiendommer. Se vedlagte kart.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rikke@bs-partners.no eller SMS: 40 64 71 53 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris 35 000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900,-, tilrettelegging. kr. 12 500,-, internettannonsering kr. 10 990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.