Nøtterøy

Rambergåsen - Flott, påkostet enebolig - Fantastisk utsikt fra solrike, skjermede uteplasser - Stor garasje!

Ramberg terrasse 6 , 3128 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jens Roland Pettersen
Jens Roland Pettersen Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 201 m²
Bruksareal 239 m²
Bruttoareal 270 m²
Tomt 847 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1991
Gårdsnummer 129
Bruksnummer 450
Energimerking D
FINN.no 176743817
Sist endret 28.07.2020 11:44
Prisantydning 5 950 000
Totalpris 6 114 769
Ligningsverdi 1 355 860,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 164 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 114 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Standard

Entré - Boligen har adkomst fra skiferbelagt uteplass med overbygg. Herfra leder en nyere ytterdør inn til entreen som er åpen mot kjøkken og spisestue. Rommet har direkte adkomst til vaskerom, en praktisk løsning, ikke minst for barnefamilier. Boligen har ellers adkomst i andre etasje, via terrasse. Denne entreen har et praktisk lagringskott som gir bra oppbevaringsplass.
Kjøkken - Kjøkkenet fra 2014 er lekkert og holdt i en klassisk stil som kler boligen godt. Den takhøye innredningen har hvite, profilerte fronter, belyste vitrineskap med kryssprosser, benkeplate i sort granitt, underlimt vaskekum med varmtvannskran fra Quooker, samt en flott kjøkkenøy som gir flere spiseplasser og ekstra skapplass. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte kvalitetshvitevarer fra bl.a. Miele og Siemens i form av stekeovn,
induksjonstopp, mikrobølgeovn, kjølehjørne og oppvaskmaskin. Over kokesonen er det laget en lekker grueløsning med dels innebygd ventilator i børstet stål. Rommet har rikelig med downlights i tak, vinduer som gir gjennomlys, og en stilfull, opmurt peisovn for ekstra hygge. I enden av rommet er det egen spisestueavdeling med god plass for langbord som kan dekkes til flere gjester. Fra kjøkkenet er det tofløyet glassdør inn til stuen, ytterdør direkte ut, samt balkongdør ut til en deilig terrasse med sol og utsikt.
Stue - Stuen i første etasje har direkte adkomst fra kjøkken/spisestue via tofløyet glassdør. Rommet har 1-stavs eik parkett på gulv, gulvvarme, downlights i tak, lysmalte vegger og god plass for sofagruppe med tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til hagen.
Boligen har i tillegg en flott stue i andre etasje, denne med nyere panoramavinduer som formelig trekker utsikten inn i rommet. Stuen har parkett på gulv, lysmalte vegger, downlights i himling og overlys fra takvinduer. Rommet får hygge og varme fra en peis med innsats, og har utgang til en luftig balkong. Stuen er også utstyrt med en egen kjøkkendel der innredning er fra 2014. Innredningen er stilren med mørke, glatte fronter, benkeplate i kompositt, vaskekum og fritthengende ventilator i børstet stål. Kjøkkenet har integrert stekeovn, induksjonstopp og nisje for vinkjøler. Kjøkkendelen ligger praktisk plassert, nær utgangen til skjermet markterrasse og hagen på øverste nivå.
Bad - Boligen inneholder et lekkert bad, et separat wc og et vaskerom/bad som alle ble pusset opp i 2014. Badet ligger i andre etasje og har grå fliser på gulv med gulvvarme, tilsvarende fliser på vegg, downlights i tak og små sprossevinduer som gir naturlig lysinnslipp.
Innredningen er moderne og består av heldekkende servant på hvit skuffeseksjon med høyglansfronter, speilskap med overlys, elektrisk håndkletørker, veggmontert toalett og dusjhjørne med skyvedører. I hjørnet av rommet er det også montert et deilig boblebad for ekstra velvære.
Vaskerom - Vaskerommet er plassert i første etasje og utstyrt med polerte, sorte fliser på gulv, hvitmalte panelvegger, gulvvarme og dusjkabinett i størrelse 100x100 cm av typen Showerama. Vaskerommet er smakfullt innredet og har skap med hvite, profilerte fronter, benkeplate med nedfelt vaskekum, veggskap med vitrinedel, skittentøysjakt, kott, samt nisje med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Soverom og garderobe
Eneboligen har tre lyse og gode soverom med god plass for garderobeløsning. Ett av rommene benyttes pr. i dag som kontor med walk-in-closet. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. garderobekott i entré, flere lagringskott, lagring i knevegg, uisolert lagringsloft, utendørs bod og lagringsloft over garasje.
Garasjeuthus anneks til bolig - Hyggelig stue med hybelkjøkken i åpen løsning. Romslig bad med toalett, dusj og servant i innredning. Soverom med god plass til garderobeløsning.

Beliggenhet

Nydelig beliggenhet med sol fra tidlig morgen til kveld. Ramberg Terrasse er et svært populært boligområde med flotte friområder som nær nabo. Det er i nærområdet kort vei til lekeplass og få minutters gange til Ramberg terrasse badeplass. Ca. 15 minutters gang til Tønsberg med alle sentrumsfunksjoner, samt barnehage, badeland/treningssenter, flotte rekreasjonsområder og offentlig kommunikasjon. Kort vei til "nye" Kaldnes bydel og gangbroen som fører over til bryggeområdet med restauranter, cafeer, shopping og kulturtilbud.

Tomt

Areal: 847 kvm, Eierform: Eiet tomt
Boligen har en meget god beliggenhet, innerst i blindvei, på solrik utsiktstomt. Fra boligen er det direkte skue over fjorden mot Slottsfjelltårnet, samt landskapet og bebyggelsen rundt. Eiendommen oppleves som usjenert og har en deilig hage over to nivåer. Her er det gode plenarealer, i tillegg til gjerde, mur, hekk, trær og prydbusker som gir god skjerming.
Fantastiske solforhold kan nytes fra boligens flotte uteplasser. På øverste plan er det en dels overbygd terrasse med markise og ekstra hygge fra utegrill. Denne terrassen har også direkte adkomst til et nyere kjøkken som ligger i loftstuen, en meget praktisk løsning. Uteplassen vender ut mot del av hage som er skjermet av mur og fjellknaus, med steinbelagt gangareal og trapp ned til neste nivå.
På motsatt side har boligen en stor terrasse med rikelig plass for loungemøbler og spisegrupper. Terrassen er dels overbygd av en luftig balkong i andre etasje hvor utsiktsforholdene er optimale. I tillegg er det terrasse utenfor underetasjen av garasjen, skiferbelagt og overbygd uteplass ved inngangspartiet, samt en romslig, steinsatt gårdsplass som gir et godt førsteinntrykk.
Boligen er pent plassert på tomta, der både underetasjen av garasje og bolig er holdt i hvitmalt, strukturpusset mur. Hagen hviler på massive natursteiner som understreker idyllen, og stuen i andre etasje har nyere panoramavinduer.

Garasje / Parkering

Det er parkering i stor garasje med elektrisk port, og biloppstillingsplasser på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Vestskogen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 83392867 Premie: 7300

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1991

Antall soverom

4

Byggeår

1991

Byggemåte

Enebolig oppført i mur og tre i 1991 og tilbygd i 1996. Boligen er oppført i halvannen etasje samt krypeloft. Frittliggende garasje oppført i mur og tre. Bygningen er oppført i to plan hvorav underetasjen for det meste er innredet som bolig. Innredning av underetasje i garasjebygget er ikke byggemelt/omsøkt.
Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen fukt registrert. Er svakt fall til sluk selv om gulvet ikke har forskriftsmessig fall til sluket (tilfredsstillende fall til sluk vil være 1:50 i dusjens nedslagsfelt og/eller 1:100 på gulvet forøvrig). I følge opplysninger i tidligere boligsalgsrapport ble rommet pusset i 2014 og at diverse arbeider som membran og flisarbeider ble utført av tidligere eier ved egeninnsats.
Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom/dusjbad i 1. etasje. Ingen fukt registrert. Rommet ble i flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport pusset opp i 2014. Arbeidene ble utført dels ved egeninnsats. Rommet betraktes ikke som våtrom etter dagens standard og krav til utførelse selv om det er sluk i gulvet. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse.
Diverse skjevheter/planavvik i veranda mot øst. Nåværende eiere har påkostet boligen med bla.a. ny varmepumpe og ny verandadør/vindu i 2. etasje.
Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et "vanlig godt" inntrykk. Garasjebygg har dels tydelige skjevheter/setninger/planavvik. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema.
Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
I tilstandsrapporten har følgende fått tilstandsgrad 2 eller 3:
- Vinduer i tre fra 1989/-91 - vanlig værslitasje/elde
- Takvindu i tre har hull i del av sinkbeslag - utbedring må påregnes.
- Renner/beslag er gitt tg2 - gjelder vanlig værslitasje/elde
- Tydelig skjevheter/planavik i veranda i 1. etasje mot øst. Veranda i 2. etasje har et par åpninger som er for store ved rekkverk. Ellers vanlig værslitasje/elde.
- Enkelte skjevheter/planavik etasjeskillere - aldersslitasje.
- På bad i 2. etasje er det svakt fall til sluk, selv om gulvet ikke har forskriftsmessig fall til sluket. Antydning til bom i diverse gulvfliser. Vanlig bruksslitasje/elde.
- varmtvannsbereder fra 2003
- Garasje: Tydelige skjevheter, setninger og planavvik. Grunnmur er utforet med trekonstruksjon under terreng. Utført fuktsøk ved hjelp av
fuktindikator. Ingen fukt registrert. Konstruksjonen betraktes som risikoknstruksjon med erfaringsmessig høyere skadefrekvens enn grunnmur uten trekonstruksjoner/organisk materiale på innsiden. Værslitasje/bruksslitasje.
- På rom som er innredet som bad i garasjens 1. etasje er det ikke fri avrenning til sluk fra gulv utenfor dusjhjørne. Er motfall til sluk fra deler av gulvet. Vanlig bruksslitasje/elde. Tg 2 også på veggene her.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 22.04.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eneboligen datert 24.05.1991. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Det foreligger byggetegninger på garasjen fra kommunen, men ikke noe ferdigattest. Ihht. referat fra forhåndskonferanse med kommunen 22.09.2016 er underetasjen innredet uten at det er byggemeldt/omsøkt. Kontakt megler for mer informasjon. Rommene i garasjens underetasje har fått rombenevnelser selv om de ikke er godkjente som det. I salgsoppgaven er "soverommet" i garasjens underetasjen kalt soverom og medtatt i totale soverom selv om det ikke er godkjent for rom for varig opphold, samme med bad.
Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 201 kvm, Bruksareal: 239 kvm, Bruttoareal: 270 kvm
Enebolig:
1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, stue, dusjbad/vaskerom, trapperom, soverom og wc.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom og garderobe.
2. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad/wc, kontor/omkledningsrom, trapperom og soverom.
Sekundærrom: Kott. Kott er ikke måleverdig ihht takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.
I tillegg følger garasje fra 1996:
Underetasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, "soverom", bad/wc/vaskerom.
I tillegg en bod på ca 5 kvm - bruken av rommene avviker fra hva som er byggemeldt/omsøkt. Areal/rombenvenelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling/godkjenning og/eller krav til oppholdsrom.
1.etasje:
Bruksareal: 36 m².
Sekundærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Loftet over garasjen er ikke måleverdig ihht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 22.04.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS v/Tore Rønningen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Arealet i underetasjen av garasjen har tidligere vært utleid, men er ikke søkt godkjent bruksendret eller som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i flere rom og stedvis panelovner. I tillegg er det vedovn fra 2014 i stuen i første etasje, og vedovn fra 2000 i stuen i andre etasje. Varmpepumpe montert i 2016. Ventilasjonen har mekanisk avtrekk fra våtrom og kjøkken. Varmtvannsbereder fra 2003, på ca. 300 liter, er plassert i kott på vaskerom.
Deler av VVS-anlegget er oppgradert i forbindelse med arbeid utført på kjøkken og våtrom. Sikringsskapet har automatsikringer og er plassert i vaskerom. Deler av el-anlegget ble skiftet i forbindelse med oppussing og oppgraderinger i 2014. Arbeid ble utført av fagmann. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter er plassert i bad i garasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 26 100 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 767 pr. år

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader: (energi, villaforsikring, komm.avg., festeavg, velavg etc.)
Tv/Internett fra Telenor utgjør ca. kr. 828 per mnd.
Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 7 300 pr. år.
Alarm fra Nokas utgjør ca. kr. 405 per mnd.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold av vei utgjør ca. kr. 2 200.
Innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 355 860 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 881 097 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjør over Kanalbroen mot Nøtterøy og ta til høyre i rundkjøringen. Følg veien mot Badeland og ta til høyre opp Stalsbergveien. Følg veien helt til toppen av Rambergåsen. Ta Ramberg Terrasse til høyre og ta så liten stikkvei inn til venstre - Ramberg terrasse 6 ligger rett frem.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boliger ihht. reguleringsplan Rambergåsen vedtatt 27.01.1986 - denne er varslet opphevet ifølge info fra selger. Når reguleringsplanen for Ramdalsområdet oppheves vil bestemmelser og retningslinjer etter kommuneplanens arealdel være styrende for nye tiltak i området.
Det er igangsatt planleggingsarbeid om ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy Tjøme som området vil bli berørt av, PlanID 3811 2019001. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Eiendommen ligger i ett område som vil berøres av planene om ny veipakke for Nøtterøy-Tønsberg. Det er gitt to planforslag for ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy/Tjøme. Ta kontakt med megler for ytterligere spørsmål.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert noen servitutter på denne eiendommen.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Adkomst fra privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle integrerte hvitevarer medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jens@bs-partners.no eller SMS: 90 96 48 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, garantipremie kr.2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt 3 stk inkludert. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.