Tønsberg

Tangen/Husvik - Solid og velholdt bolig beliggende på barnevennlig tomt med kort vei til sjø og strand!

Tangenveien 19 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 185 m²
Bruksareal 222 m²
Bruttoareal 248 m²
Tomt 1 046 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1981
Gårdsnummer 157
Bruksnummer 207
Energimerking G
FINN.no 177449712
Sist endret 27.05.2020 11:17
Prisantydning 4 590 000
Totalpris 4 718 769
Ligningsverdi 1 361 772,-

Beregnet totalkostnad

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 718 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Solid og velholdt bolig som inneholder:
1. etasje: vindfang, hall m/trapp, lys og romslig stue med utgang til terrasse, flott kjøkken med mye skap - og benkeplass, 2 soverom, bad og separat wc, samt garasjerom.
Underetasje: vindfang, trapperom/gang, lys og hyggelig stue, 2 soverom, dusjbad, vaskerom og separat wc, samt 2 praktiske boder.

Standard

Klassisk og innholdsrik bolig med alle funksjoner på en flate. I tillegg er det en innredet underetasje perfekt for barnelek, overnattinger eller trening.
Boligen gir inntrykk av å være solid og godt vedlikeholdt og holder gjennomgående god standard. Eiendommen grenser til friområder og har utsyn over bla jorder. Lun, solrik og rolig atmosfære!
Hovedetasjen har en romslig vindfang med garderobeplass.  Videre har man en hall med trapp ned til underetasjen. Stor og åpen vinkelstue med utgang til solrik og lun terrasse. Terrassen er overbygget og usjenert. Her ligger alt til rette for lange sommerkvelder. Stuen er lys og åpen med store vindusflater. Her har man utsyn over omkringliggende jorder.  Videre finner man et lyst og romslig kjøkken med praktisk kjøkkenøy samt sitteplasser langs benken. Det er integrerte hvitevarer og rikelig med skap- og benkplass. På andre siden av hallen har man en  soveromsavdeling med 2 soverom, et nyere bad samt et separat toalettrom. Underetasjen inneholder en hyggelig stue med flere bruksmuligheter. Meget praktisk for ungdom eller gjester. Videre er det 2 soverom, toalettrom, praktisk vaskerom, samt et bad og 2 romslige boder. Det er direkte utgang fra underetasjen til hagen. Så underetasjen har store muligheter.
Boligen ligger på en solrik, barnevennlig, lun og romslig tomt med kort gåavstand til sjø og strand. Det er kun få minutters gange til Husvik småbåthavn samt  Jarlsø med bla dagligvare samt  en herlig, vestvendt sandstrand.
Her har du en velholdt, innholdsrik og meget barnevennlig eiendom med sjø og strand i umiddelbar nærhet!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Husvik/Tangen i Tønsberg kommune ca. 6 km fra Tønsberg sentrum og ca. 1 time og 15 min fra Oslo. Det er også kort vei til Husvik barneskole og offentlig kommunikasjon.
Husvik er mest kjent for sin nærhet til skjærgården, et ekte eldorado for kajakkpadlere blant annet. Her finner du flere perler av noen badeplasser og badestrender. Kyststien er populær og kan føre deg til blant annet Jarlsø som har dagligvare, velværesenter, sandstrand, samt populær kafé/restaurant. Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. Ellers byr Flint på et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Det er også kort vei til lekeplass, klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter.
Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Fergen Ole III tar deg over til Husøy med og uten sykkel. Det er ikke uten grunn at det heter "Sykkelbyen Tønsberg". Her får du bruk for både terreng- og landeveissykkelen din direkte utenfor døra!
Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. På vinteren, når forholdene tilsier det, er det kun 20 minutter med bil til Re og Storås, hvor mange kilometer med flotte oppkjørte langrennsløyper tilbys publikum.

Tomt

Areal: 1 046 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt som er lett skrånet. Hagen er beplantet med plen og gårdsplassen er stenlagt.

Garasje / Parkering

Garasje integrert i boligen. God plass til utendørs parkering på egen stenlagt gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Husvik skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 7745325

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1981

Antall soverom

4

Byggeår

1981

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1981. Boligen er oppført i en etasje samt underetasje og loft. Garasje i tilknytning til boligens 1. etasje. Grunnmur i Lecablokker. Ytterveggerover grunnmur i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående kledning. Saltak tekket med takstein. Drenering (fra 1981). Grunnmurplast har dels løsnet fra topplist. Det er ved hjelp av fuktindikator registrert fukt i deler av grunnmur/gulv mot grunnen. Synlig saltutslag i samme område. Dette ses i sammenheng med bygningens utvendig drenering, fuktopptrekk og/eller fuktsikring.
Det er utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen fukt ble registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk - er tilnærmet flat konstruksjon. Selger opplyser at rommet ble ombygd i 2015 og at sluk også ble skiftet. Det er utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i underetasje. Ingen fukt ble registrert der heller. Selger opplyser at rommets overflater er fra 2015. Det er også utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom i underetasje. Ingen fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk - er motfall. Rommet betraktes ikke som våtrom etter dagens standard og krav til utførelse selv om det er sluk i gulvet. Tydelige skjevheter/setninger/planavvik i betonggulv/bjelkelag. Selger opplyser at taktekkingen ble impregnert våren 2020. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et vanlig godt inntrykk. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 27.04.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av enebolig med garasje datert 13.09.1982.

Boligens areal

Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 222 kvm, Bruttoareal: 248 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: trapperom/gang, stue, 2 soverom, vindfang, dusjbad, vaskerom og wc.
Sekundærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.
1. etasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, vindfang, stue, kjøkken, 2 soverom/kontor, bad og wc.
Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garasjerom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 21.04.2020 utført av takstmann Tore Rønning i Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad i 1. etasje, samt i hele underetasjen unntatt i boder og på vaskerom. Peis i stuen. Panelovner. Eswa takvarme. Selger opplyser at Eswa takvarme ikke har vært benyttet på flere år og at det er usikkerhet knyttet til om Eswa takvarme fungerer som forutsatt. For øvrig ikke vurdert av takstmann.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 26 000 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 112 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Internett og tv fra Viken Fiber utgjør ca. kr. 1 200 per mnd.
Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 4 480.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 361 772 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 902 378 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører du Halvdan Wilhelmsens allé forbi Kilen mot Husvik. Ved rundkjøringen i Presterødkrysset tar du til høyre inn Narverødveien som du følger forbi Kiwi på Råel og tar til høyre i rundkjøringen mot Jarlsø. Ved neste rundkjøring tar du til høyre inn Husvikveien. Tangenveien er så første vei til høyre. Eiendommen ligger på høyre side. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse, byggegrense og strandlinje sjø i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vann/kloakkledninger mv - tinglyst 22.03.1984, dagboknr. 3879 - gjelder: rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger- Eier av gbnr. 157/207 skal man ikke foreta bygningsmessige eller terrengmessige arbeider, herunder beplanting, som vanskeliggjør adgangen til ledningene eller utsetter disse for trykk, frost eller annen skade.
Bestemmelse om kloakkledninger mv - tinglyst 13.06.1988, dagboknr. 8112 - gjelder: bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, m.m.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert 1 avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 15.10.2019.
Avviket iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:
1. Kjeller: Ildstedet Dovre cinderella er feil montert, det skal stå minst 100cm fra direkte brennbart materiale (sikkerhetsregler i monteringsanvisningen). Avviket har fått gradering 2.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig.
Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.