Tønsberg

Tønsberg - Stor arkitekttegnet enebolig med solrik tomt og sentral beliggenhet. Innerst i blindvei!

Kjærlighetsstien 16 , 3112 Tønsberg

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 248 m²
Bruksareal 326 m²
Bruttoareal 349 m²
Tomt 913 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1969
Gårdsnummer 1006
Bruksnummer 89
FINN.no 179096633
Sist endret 04.06.2020 12:24
Prisantydning 5 490 000
Totalpris 5 636 019
Ligningsverdi 1 514 017,-

Beregnet totalkostnad

5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 000,- (Dokumentavgift) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 636 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og tiltalende med enebolig som inneholder følgende:
1. Etasje: Yttergang, entré med trapp, kjøkken, vaskerom, spisestue, stue, soverom og garasjerom.
2. Etasje: Trappegang, 4 soverom, 2 baderom, wc og bod.
Kjeller: Kjellergang med trapp, kjellerstue, wc, fyrrom og 4 lagerrom.

Standard

Den innholdsrike og tiltalende eneboligen over 3 plan har en opprinnelig god og solid standard fra sin tid. Huset fra 1969 er arkitekttegnet og har gjennomtenkte og gode løsninger som gir et flott bomiljø. Huset er nylig malt utvendig. På hovedplanet tas man i mot i entré med skapplass og en meget romslig hall med fine trappeløp til husets øvrige plan.  Lekker overbygget terrasse, her sitter man skjermet for innsyn, med beplanting mot hagen og et hyggelig plenområde på utsiden. En stor og flott stue med peis gir mange møbleringsmuligheter. Stuen har rikelig med lys gjennom vinduer i 3 retninger. Fra stuedelen som benyttes som spisestue har man tilkomst til et romslig kontor/soverom, og det sjarmerende kjøkkenet med spiseplass og kjøkkeninnredning. Ved siden av kjøkken ligger vaskerommet. Her er det utgang direkte til inngangstram, tørkeplass og hage. På øvre plan ligger 3 soverom på den ene siden av en luftig soveromsgang. På den andre siden av gangen ligger toalett, dusjbad, og det fjerde store soverommet. Dette soverommet har eget klesrom, og inngang til bad med badekar. Fra dette badet kan man også komme inn på toalettet. Fin lagringsplass i bod med tilgang fra det separate toalettet. Huset har full kjeller med store luftige rom, bl.a stor kjellerstue, gode boder, kald matkjeller, teknisk-/fyrrom samt toalett. I tillegg stort hobbyrom/verksted med vann og avløp.
Dette er en stor, spennende og sjarmerende familiebolig med mange muligheter og en ideell beliggenhet for de som ønsker å bo sentrumsnært!

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på Træleborg, kun en liten gåtur fra Tønsberg sentrum, biblioteket, kjøpesenter/forretninger, båthavn og bryggeområdet med sine restauranter og yrende liv sommerstid. Svømmehall og flere grønne parker er det også i nærområdet. For de kulturinteresserte ligger både Haugar kunstmuseum og Slottsfjellet i nærheten. Det er ca.10 minutter å gå til Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold. Til jernbanestasjonen er det ca. 12 minutter og da har du tilgang til tog på Vestfoldbanen. Med E-18 er veien til Oslo, Drammen og øvrige Vestfoldbyer heller ikke lang. Ypperlig beliggenhet for de aller fleste. Velkommen!

Tomt

Areal: 913 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje tilknyttet boligen. Parkering på tomten.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Træleborg Skolekrets. Det er flere barnehager i området.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Storebrand Forsikring Polisenummer: 26307033 Premie: 6444

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1969

Antall soverom

5

Byggeår

1969

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget i halvannen etasje + kjeller. Byggeår 1969. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført.
I løpet av de senere år er følgende oppgradering utført:
- 2019, skiftet alle vinduene i 1. etasje
- 2019, montert ny kjøkkeninnredning
- 2019, skiftet ut varmtvannsbereder
- 2019, lagt nye laminatgulv i entrè og kjøkken
- 2002, skiftet to kjellervinduer
Ut over disse påkostningene er boligen i hovedsak den opprinnelige fra byggeår. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men bad og vaskerom tilfredsstiller ikke dagens krav til standard og oppussing må påregnes. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1969. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
I tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2:
- Enkelte oppsprekkinger er observert på yttermurene som følge av eldre setninger i grunnen.
- Mindre fukt og avflasset maling/saltutslag på gulv og nedre del av kjelleryttervegger. Hus av denne årgang har ikke plastfolie under kjellergulvet. Fukt kan derfor lett trekke opp fra jordbakken under gulvet. Ny drenering og ny grunnmurplate må monteres på utsiden av kjellermuren om fuktinntrengningen til kjelleren skal stoppes. Kjelleren virket tørr og luftig på takstdagen, men generelt påpekes at utforede trevegger i kjelleretasjer er å regne som en risikokonstruksjon, som erfaringsmessig kan få fukt/mugg/råteskader.
- Ytterkledningen er den originale fra byggeår. Deler av den utvendige veggkledningen er værslitt, særlig øst og sørveggen. Utskiftninger må påregnes på noe sikt.
- Nye vinduer satt inn i 1. etg i 2020. TG = 0, To nyere vinduer fra 2002 i kjelleren. TG 1, Øvrige vinduer fra byggeår er slitte og modne for utskifting, TG 2.
- Dørene er fra byggeår. Har utette pakninger, stedvis slitte overflater. Terrassedører i stuen kan ikke åpnes.
- Lukket takkonstruksjon i skråtak. Luftespalte synlig i takutstikkene. Noe misfarging av takbord på loftet. Dette skyldes at utlufting av loftsrommet er for dårlig. Det må lages 5 cm brede luftespalter i gesimskassene og over isolasjonen for å gi tilfredsstillende utlufting av loftsrommet.
- Teglstein fra byggeår, noe slitte overflater. Slitte vindskier og begynnende råte i deler av israfter. På loftet er det spor etter vannlekkasjer ved pipa og rundt luftehattene. Beslagene er av eldre dato og trenger utskifting.
- Kondensvann fra røykgassene har trukket ut av pipa på loftet. Pipen er fra byggeår, utbedring av pipen med nytt innvendig røykrør må påregnes på noe sikt. Utvendig pipebeslag er slitt og modent for utskifting.
- Deler av gulvflatene er fornyet med laminatgulv. Kraftig knirk i parkettgulvet i stuen. Avflasset maling på deler av kjellergulv pga fuktgjennomgang.
- Badet er utdatert. Rommet har avtrekk via vifte plassert på loftet. Viften er defekt.
- Tilfeldige fuktmålinger er foretatt i rommet. Ingen unormale fuktverdier ble påvist.
- Nedgravd brenseltank på tomten. Selgere kan ikke gi opplysninger om tankens alder eller tilstand. Må undersøkes nærmere. Oljetanker / fyring med fossile brensler skal fases ut innen 2020.
I tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2:
- Ved hjelp av fuktindikator er det kun påvist normale fuktverdier, men baderommene har ikke vært i bruk på flere måneder. Gulvene regnes ikke lenger som vanntette. Badene tilfredsstiller ikke dagens krav til standard og oppussing må beregnes.
- Ved hjelp av fuktindikator er det kun påvist normale fuktverdier, men baderommene har ikke vært i bruk på flere måneder. Baderommene er foreldet. Veggene regnes ikke lenger som vanntette. Badene tilfredsstiller ikke dagens krav til standard og oppussing må beregnes.
- Ved hjelp av fuktindikator er det kun påvist normale fuktverdier, men baderommene har ikke vært i bruk på flere måneder. Gulvet regnes ikke lenger som vanntette. Vaskerommet tilfredsstiller ikke dagens krav til standard og oppussing må beregnes.
Se forøvrig tilstandsrapport for mer utfyllende informasjon.
I selgers egenerklæring opplyses følgende fra selger:
- Tenvik Elektro AS flyttet diverse elektriske punkt og la opp ny kurs til varmtvannsbereder i 2019
- ABK Rørservice AS installerte ny 300 liter Høiax breder i 2019.
- Vestfold Bygg AS satte  inn nye vinduer og erstattet samtlige vinduer i 1. etg, april 2020
- Monstad Bygg AS la nytt gulv i hall/første etasje i 2019
Det som er gjort med egeninnsats:
-Kjøkkeninnredning fra Elkjøp AS, installert 2019. Eksklusiv ventilator fra Whitt installert på samme tidspunkt.
- Huset er vasket og malt utvendig, mai 2020
- Nytt gjerde ved solplass, etablert april 2020
- Nye utelamper mai 2020
- Kjøkken, vaskerom, gang/hall, stue/spisestue og soverom i første etasje malt april 2020
- Trappegang til andre etasje, gang og soverom andre etasje malt mai 2020.
- Oseberg Miljø/Renhold AS utfører flyttevask og nedvask av boligen mai 2020. Følgelig overdras boligen rengjort, lik forevist på visning.
- Forrige eier opplyste at skyvedør i stue var malt igjen. Denne er fremdeles malt igjen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.12.1969. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 248 kvm, Bruksareal: 326 kvm, Bruttoareal: 349 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellergang med trapp, kjellerstue og wc.
Sekundærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Fyrrom og 4 lagerrom.
1. etasje:
Bruksareal: 144 m².
Primærrom: 120 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang, entré med trapp, kjøkken, vaskerom, spisestue, stue med utgang til terrasse og soverom.
Sekundærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 4 soverom, 2 badrom og wc.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 14.05.2020 utført av Takstkonsulent Helge Semb AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen oppvarmes nå kun med elektrisitet. Boligen har sentralfyranlegg. Fyrkjele fra 1989. Vannrør og radiatorer fra byggeår. Oljefyren er ikke i bruk.
Etter 2019 ble det forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger. Man kan muligens få tilskudd/støtte til utfasing og bytte til mer miljøvennlige oppvarmingskilder - se www.enova.no for mer informasjon. Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven. Det er uviss tilstand på fyringsanlegg- det anbefales at man tar kontakt med fagmann. Kjøper overtar dette som det er.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Estimert årsforbruk er 37.000 kWh pr år ifølge Skagerak Energi.

Kommunale avgifter

Kr. 11 980 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og feieavgift

Løpende kostnader

Selger har ikke bebodd eiendommen og oversikt foreligger derfor ikke.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 514 017 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 450 461 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no annonse
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende pengeheftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Erklæring/avtale - tinglyst 21.10.1943, dagboknr. 2554 - gjelder: Bestemmelse om gjerde. I henhold til skjøte fra når tomt ble fradelt og solgt er det bestemt at tomten skal holdes inngjerdet og at alminnelig byggeregler opprettholdes.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr og oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, salgsoppgaver kr.3.300,-, og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.