Sem

Attraktiv bolig solsrikt beliggende - dobbel garasje og potensiale for utleie!

Åshaugveien 23AB , 3170 Sem

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 190 m²
Bruksareal 258 m²
Bruttoareal 293 m²
Tomt 891 m² / Fellestomt
Soverom 5
Byggeår 1948
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 24
FINN.no 179069611
Sist endret 02.06.2020 14:22
Prisantydning 4 290 000
Totalpris 4 401 019
Ligningsverdi 1 049 172,-

Beregnet totalkostnad

4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 401 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Standard

Pen og solid enebolig over 2 plan. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og holder en gjennomgående god standard. Du kommer inn i en romslig entré med pene fliser med varmekabler på gulvet. Det er god plass til oppbevaring av ytterklær og sko i entréen. Fra entréen kommer du inn i en romslig stue med utgang til solrik og lun terrasse og hage.  I stuen står det en hyggelig peis som genererer godt med varme.  Pent kjøkken med lys profilert kjøkkeninnredning. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap/frys. Godt med skap- og benkeplass. Boligen har i alt 3 soverom, alle beliggende i 2. etasje. Alle rommene har god plass til seng og garderobeløsning. Pent flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet er innredet med glasservant på skap, innfliset badekar og frittstående toalett. Dusj i hjørne med forheng. I boligens underetasje er det entré, stue, kjøkken med hybelkjøkken, trappegang med god lagringsplass og flislagt bad.
Over garasjen er det innredet leilighet med romslig åpen stue- og kjøkkenløsning, 2 soverom og flislagt bad.
Innholdsrik eiendom med flere muligheter! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Kort vei til Semsbyen med forretninger av ulike slag, barnehage, skole, idrettsanlegg etc. Nærhet til friarealer og turområder. Utmerket beliggenhet for pendlere med kort vei til E-18 og ca. 5 minutters kjøring til Tønsberg. Semsbyen er et populært boligstrøk, og er et satsningsområde for Tønsberg kommune. Nylig har området fått trafikksikker miljøgate, med fortau og sykkelsti. Tilbudene er mange og varierte.

Tomt

Areal: 891 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Dobbel garasje med innredet loft, ellers bra med parkering på egen gårdsplass

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Sem skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1948

Antall soverom

5

Byggeår

1948

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1948, påbygd i 1985 samt ombygd i 2000. Boligen er oppført i halvannen etasje, kjeller samt krypeloft. Frittliggende dobbelgarasje oppført i tre på støpt betong i 2007. Redskapsbod oppført i tre. Ukjent byggeår. Selger har ikke bebodd eiendommen og det foreligger av denne grunn begrenset med opplysninger om boligens tilstand/historie. Det er utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk - er motfall til sluk fra deler av gulvet. Rommets alder er ukjent/mulig 2007.
Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i kjeller. Ingen unormal fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk - er motfall til sluk fra deler av gulvet. Rommets alder er ukjent/mulig 2007. Utvendige glasslister på enkelte vinduer må utbedres. Råte i del av rekkverk ved veranda. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overlater.
Garasje: det er utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen fukt registrert. Det antas at rommet er fra ca. 2007. Det er grunn til å tro at innredning av leilighet i garasje ikke er byggemeldt/omsøkt.
Redskapsbod:
Bygningen har tydelige skjevheter grunnet manglende sideavstivning. Bygningen må rettes opp og sideavstives.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 14.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Jfr. byggemeldte tegninger innhentet fra kommunen så samsvarer ikke dagens planløsning/innredning med hva som er beviselig byggemeldt/omsøkt. Dette gjelder blant annet innredning av leilighet over garasje. Enebolig er byggemeldt i 1948. Fasadeendring og nytt tak ble byggemeldt i 2000. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 190 kvm, Bruksareal: 258 kvm, Bruttoareal: 293 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, "kjøkken"/kjellerstue og bad/wc.
Sekundærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.
NB! Takhøyde er ca. 1,92 meter. Del av kjeller er ikke måleverdig i hht takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15 fordi det har takhøyde ca. 1,85 meter. NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom. P - rom er oppgitt som ca.
1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: hall m/trapp, trapperom, wc/"vaskerom", stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: trapperom/gang, 3 soverom og bad/wc.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: bod.
Loft: Arealet er ikke måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Garasje:
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garasjerom.
2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom.
Krypeloft:  Arealet er ikke måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Redskapsbod:
Bruksareal: 6 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: redskapsbod.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 06.05.2020 utført av takstmann Tore Rønning i Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut. Hybelen over garasjen er i dag utleid for kr. 8 000,- per mnd inkludert strøm og har 3 mnd. gjensidig oppsigelse.

Oppvarming

Varmekabler i bad i kjeller og i 2. etasje. Varmepumpe. Ved. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Estimert energiforbruk foreligger ikke da eiendommen er utleid og selger ikke har kjennskap til dette.

Kommunale avgifter

Kr. 11 400 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Avgiftene gjelder både Åshaugveien 23 A og B.

Løpende kostnader

Oppstilling over de løpende kostnadene ved bruk av boligen foreligger ikke da eiendommen har vært utleid og ikke bebodd av selger. Dette er normalt kostander forbundet med forsikring, strøm, Tv/internett og vedlikehold vei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 049 172 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 777 018 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man til Kjelle og kjører mot Jarlsberg Hovedgård. Ta til venstre i rundkjøringen ved hovedgården og Sem kirke, følg veien og ta til venstre i rundkjøringen ved Biltilsynet. Ta så til høyre inn i Åshaugveien. Det vil bli skiltet med visningsskilt ved fellesvisninger, og eiendommen er merket med "til salgs"-plakat.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Utskiftning, tinglyst 31.01.1933, dagboknr. 900410.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 03.10.1950, dagboknr. 501015 - gjelder: rett for bnr. 36 til utvei over utlagt gate til sørlandsk hovedvei, samt rett til å føre kloakkledning over d.e.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 23.10.1952, dagboknr. 501015 - gjelder: rett til utvei over gbnr. 14/3, samt rett til å føre vannledning og kloakkledning over nevnte eiendom.
Bestemmelse om vannledning, tinglyst 12.04.1962, dagboknr. 501226 - gjelder: medlemmer av Nordre Aas vannverk gir fri grunn for vannledning over sin eiendom, samt forplikter seg også til å la vannverket foreta nødvendige reparasjoner på ledningen.
Jordskifte, tinglyst 26.02.1974, dagboknr. 501307 - gjelder: grensejustering.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, salgsoppgaver kr.3.300,-, garantipremie kr.2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning.

Diverse

Selger har aldri bebodd boligen og har derfor begrenset kunnskap om eiendommens tilstand og standard. Det henvises til tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.