Tønsberg

Jarlsø - Toppen av Tårnet - Unikt - Spektakulær utsikt og solforhold! Må oppleves!

Jarlsøveien 84 , 3124 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 99 m²
Bruksareal 115 m²
Bruttoareal 125 m²
Tomt 3 124 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 162
Bruksnummer 27
Energimerking D
FINN.no 178980793
Sist endret 04.06.2020 18:36
Prisantydning 10 200 000
Totalpris 10 439 019
Ligningsverdi 1 101 027,-

Beregnet totalkostnad

10 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 230 000,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 239 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 439 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bygget er oppført i betong og glass. Materialene til fasaden er blant annet valgt med tanke på minimalt vedlikeholdsbehov i fremtiden. Utvendig fremstår Tårnet med lyse farger og en betydelig andel glass. Glasset tar til seg mye av fargespillet fra vann og himmel og gir bygget et skiftende utrykk i takt med værforhold og årstider. Målet med den utstrakte bruken av glass var ønske om at bygget skulle fremstå som mest mulig transparent fra utsiden. I samspill med lyse betongvegger med overflate i slipt hvit marmor fremstår Tårnet som tidsriktig og flott, med en diskret tilnærming til det fantastiske skjærgårdsmiljøet. Kommer du sjøveien fra Østfold, ser du Tårnet på lang avstand.
Hele første etasje er satt av til ulike fellesrom for beboere, med både praktiske og innbydende funksjoner. Etter å ha passert inngangsdøren blir man møtt av et lekkert "lobbyområde". Fra lobbyen er det inngang til et stort fellesrom/stue. Lokalet er møblert med sittegrupper og minikjøkken, og her kan beboerne avholde sameiemøter, ta en kaffe, eller ha private møter. Innenfor fellesstuen ligger "gjestekabinen" - et rom med hotellstandard og tilhørende bad der beboerne kan innlosjere overnattingsgjester ved behov. Videre finner man et velutstyrt  treningsrom og garderober, samt en romslig badstue og en god massasjestol. Det er i tillegg utgang til en terrasse og kort vei ned til badeplass. Så her er det lettvint med både morgen- og kveldsbad. Tårnet har i 10. etasje en 80 kvadratmeter stor og unik felles takterrasse. Herfra er det storslagen utsikt og sol nesten hele dagen, inklusive kveldssolen til den går ned. Takterrassen har 2 soner, hvorav den ene er innglasset. Til alle leilighetene følger et privat låsbart vinskap i vinrommet. Skapene har ulike soner for regulering av temperaturer for hvit- og rødvin, samt for champagne. Hvert skap har plass til 46 flasker, og har uttrekkbare hyller i tre.

Standard

Lekker leilighet beliggende i toppetasjen på Tårnet. Leiligheten er gjennomgående med balkong både mot øst og vest. Hele bygningsmassen til Tårnet oser av kvalitet og man får hotellfølelsen straks man kommer innenfor hovedøren. Her møtes du av en eksklusiv felles hall med heis som fører deg videre opp i etasjene. Når man kommer ut av heisen blir man møtt av et teppebelagt rom som igjen gir denne dempende hotellfølelsen. Selve leiligheten består av en romslig hall med skyvedørgarderobe og utgang til vestvendt balkong. Her finner man også et lite gjestebad med dusj og toalett. Videre kommer man inn i en åpen stue/kjøkken løsning.  Her får man nærmest hele Oslofjorden inn i rommet. Skue fra dette rommet er mektig. Det er sjelden man kommer så opp i høyden og det gjør noe med deg. Man blir overveldet av utsikten og naturen! Den må oppleves! Stuen har god plass til spisebord, har gasspeis og utgang til en stor, innglasset balkong. Balkongen er på ca. 16 kvm. og man kan lett justere glassveggene inn og ut etter behov. Kjøkkenet er lekkert og velutstyrt - Her er det bra med skap- og benkplass. Benken er i lys Silestone sten. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, stekeovn, dampovn, varmeskuffer og steketopp. Hovedsoverom har plassbygget garderobe og eget bad med opplegg for blant annet vaskemaskin. I tillegg har leiligheten en romslig bod samt et soverom som i dag brukes som kontor/gjesterom.
Her har man en unik leilighet med høy standard og spektakulær utsikt ! Må oppleves!

Beliggenhet

Tårnet ligger ytterst på Jarlsø, og markerer innseilingen til Tønsberg fra store deler av Ytre Oslofjord. Bygget er 12 etasjer høyt og har 30 leiligheter med høy standard. Leiligheten ligger øverst i 12.etasje og har storslagen utsikt mot bla Oslofjorden, Vallø, Torgersøya og Østfold mot øst og mot vest ser man til Tønsberg sentrum samt langt innover i landet. Tårnet grenser til en liten skog som brer seg ut mot Oslofjorden ytterst syd på Jarlsø. Her kan man gå tur blant gamle furuer, villkaprifol, markjordbær og mosetepper. På sydspissen ligger Jarlsøs eget fyr, som fortsatt er i drift. Og litt bortgjemt i moselandskapet - to gamle steinbunkerser. På resten av øya utvikles det nye botaniske miljøer utformet i samarbeid med landskapsarkitekter med sans for å spille på lag med naturen. Pil, siv og ulike prydgressorter benyttes, arter inspirert av karakteren på det omliggende fjordlandskapet. I tillegg blir det plantet roser, småtrær, prydbusker, store gressplener og rullesten. Dette er hagen til beboerne på Jarlsø!
I bryggeområdene mot vest på øya er det bygget en 150 meter lang, flott trepromenade, med sjøboder og sittebenker. Det er også opparbeidet en stor og flott sandstrand som har sol hele dagen. Det er etablert flere gode tilbud for beboere og besøkende på Jarlsø som bl.a.  søndagsåpen matbutikk, frisør og velværeklinikk med dyktige friøserer, hudpleiere og massører, samt fotterapi. I tillegg har flere maritime bedrifter etablert seg i de renoverte industrihallene. Mange av beboerne setter stor pris på det sosiale livet og det arrangeres både petanque og lesesirkler, sykkel- og gåturer for de som er interessert i å delta.

Tomt

Areal: 3 124 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

12. etasje.

Garasje / Parkering

Leiligheten har egen garasjeplass som medfølger, på kjellerplan i byggets oppvarmede p-hus. Automatisk port holder anlegget avlåst (åpning med
fjernkontroll). Laveste høyde i garasjen er cirka 210 cm. Fra garasjeanlegget er det adkomst til leiligheten via heis og trapp.
Det er også etablert felles biloppstillingsplasser på fellesarealer. Dette arealet er asfaltert, oppmerket og ligger i tilknytning til byggets inngangsparti.
(P-plassen som tilhører denne leiligheten har ekstra bredde enn normalen)

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Felleskostnader

4 772 pr. mnd. Bredbånd og tv, felles bygningsforsikring, boliggass, drift og vedlikehold.

Sameie

Sameiet Jarlsø Østsiden 1 består av 30 leiligheter. Til hver leilighet medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg og en bod.
Sameiet har en ansatt - vaktmester (som også er seksjonseier) Geir Amundsen.
Forretningsfører er Heimtun og Bryn Regnskapskontor AS.
For mer info om Jarlsø se:
www.jarlsoe.no.
Til info har 20 av sameierne og utbygger vært i tvist. Saken har vært oppe i retten.
Denne seksjonen har aldri vært en del av dette søksmålet. Kfr. megler for mer info.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble på årsmøtet våren 2019 bestemt at sameiet ønsker å avsette midler i håp om å gå med overskudd i 2019. Derfor ble husleien økt med 3,5%.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 83743312

Regnskap

Regnskapet for 2019 er ikke vedtatt ennå. Det er planlagt at sameiermøte skal avholdes 27/5.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2013

Antall soverom

2

Byggeår

2013

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 12. etasje i høyblokk oppført i betong i 2013/-14. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc/vaskerom. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2013/-14. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad/wc. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2013/-14. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 11.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 27.02.2014.

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 115 kvm, Bruttoareal: 125 kvm
Leiligheten ligger i 12. etasje og inneholder følgende:
Primærrom: 99 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/ vaskerom
Sekundærrom: 16 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong og bod.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i 1. etasje på ca. 5 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 11.05.2020 utført av Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.
Ethvert utleieforhold skal meldes til sameiets styre og forretningsfører for registrering

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med peisovn i stuen og vannbåren gulvvarme.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge Skagerak energi følgende ca. 2 237 kWh pr. år.
I tillegg er det ca. 581 kWh i forbruk for tappevann og 4 998 kWh for fjernvarme.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 394 pr. år Det betales tillegg for forbruk. Vann: 8,5 kr. per m3. Avløp: 14,77 kr. per m3.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 101 027 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 963 696 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man Nedre vei mot Åsgårdstrand. I første lyskryss etter Kilden kinosenter tar man til høyre inn Narverødveien og holder denne forbi Kiwi på Råel. I første rundkjøring etter Kiwi holder man til høyre. Følg denne rett frem også i neste rundkjøring. Leilighetsbygget ligger på østsiden, på pynten ut mot sjøen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boligbebyggelse, strandlinje og byggegrense langs sjø. Eiendommen ligger innenfor 100m-beltet. For ytterligere opplysninger om regulering, ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Seksjonering, tinglyst 18.11.2013, dagboknr. 994653.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.