Tønsberg

Nydelig leilighet over 2 plan - Takterrasse og balkong - 3 soverom - Garasjeplass - Hyggelig boområde på Eik!

Bårdsvei 8 D , 3123 Tønsberg

VISNINGER

12. august onsdag kl. 17:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 106 m²
Bruksareal 110 m²
Bruttoareal 120 m²
Tomt 3 237 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1991
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 13
Energimerking F
FINN.no 181871225
Sist endret 07.08.2020 14:10
Prisantydning 3 520 000
Totalpris 3 775 769
Ligningsverdi 876 740,-

Beregnet totalkostnad

3 520 000,- (Prisantydning) 150 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 670 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 91 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 670 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 775 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. og 3. etasje og inneholder:
2. etasje: Entré, mellomgang, soverom, bad og åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong.
3. etasje: Loftsstue med utgang til stor takterrasse, 2 soverom og toalettrom.

Standard

Nydelig og svært innholdsrik leilighet  som går over 2 plan (2. og 3. etasje) på attraktive Eik. Her får man virkelig eneboligfølelsen! Sameiet har nettopp malt opp alle fasader og gir et godt førsteinntrykk. Utvendig trapp til inngangsparti i 2. etasje. Du kommer inn i en hyggelig entré med fliser og varmekabler i gulvet. I tilknytning til entréen er det en romslig bod. God plass til oppbevaring i skap og hyller.. Videre kommer man inn i mellomgang/hall, her er det mulighet for å henge fra seg ytterklær og sko i praktisk nisje. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, i et svært tiltalende rom med  store vinduer fra to sider som slipper inn godt med naturlig lys. Disse rommene til sammen er selve hjertet i leligheten. Her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og vener. Solid og praktisk heltre kjøkken. Rikelig med oppbevaring i over- og underskap, samt god benkeplass. Kjøkkenet er innredet med integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Fra kjøkkendelen er det utgang til koselig balkong!  2. etasje har et romslig hovedsoverom med god plass til seng og garderobeløsning. Stort bad med fliser og varmekabler i gulvet. Badet er utstyrt med servant med underliggende servantskap, speil med sideskap, vegghengt toalett og dusjkabinett. I 3. etasje er det innredet en koselig loftsstue med utgang til stor og herlig takterrasse. God plass til utemøbler og blomsterkasser. Videre er det i 3. etasje 2 soverom og toalettrom.
Dette er virkelig en flott leilighet som oser av ordentlighet og god atmosfære! Koselig boområde og supersentralt med kort vei til sentrum og alt av servicetilbud! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Koselig og barnevennlig beliggenhet på Eik. Kort vei til alt man trenger som barnehager, barneskole, ungdomsskole, Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter. Eiktoppen tilbyr ulike servicefunksjoner som Menysenteret, post, frisør, legesenter, apotek og andre shoppingmuligheter. Rett i nabolaget finnes flott idrettsanlegg med et godt idrettsmiljø. Forøvrig kort vei til nydelige tur- og friluftsområder med lysløyper og oppkjørte skiløyper på snørike vinterdager, også ideelt for løping og sykling. Messeområdet ved gressbanen må også fremheves, her finnes ny, stor og flott turnhall, innendørs og utendørs tennisbaner, ishall, friidrettsanlegg og treningssenter. Ellers kan vi nevne god busskommunikasjon med Tønsberg sentrum. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Tomt

Areal: 3 237 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er fellesareal. Seksjonen disponerer egen hageflekk. Pent opprabeidet med blomsterbed, gressplen og trær. Vedlikehold av egne hageflekker må hver seksjon ta selv. Se vedlagt kart.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Ja, 1 garasjeplass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering på sameiets egen tomt.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Eik skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

3 306 pr. mnd. TV/bredbånd (grunnpakke), felles forsikring, felles strøm, snømåking og plenklipping fellesarealer, betjening av felles lån, avsetning til vedlikehold, styrehonorarer og forretningsførsel.

Sameie

Sameiet Bårdsvei 6-12, org.nr. 995 450 305, består av 13 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon.
Styreleder i sameiet er Per O. Skåre.
Forretningsfører i sameiet er Svane forvaltning AS.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det avholdes to dugnader i året, en på våren og en høstopprydding på høsten. Huset har nylig blitt renovert med ny kledning og maling, dette har ført til fellesgjeld på leiligheten. Styreleder opplyser om at det snart vil bli avholdt årsmøte, men dato er ikke fastsatt. Det vil på dette årsmøte komme forslag på økning av felleskostnadene med et par hundrelapper, da fasadeoppgraderingen ble noe dyrere enn planlagt
Leiligheten dispnerer en liten hageflekk til høyre for trappeinngangen. Seksjonseier har ansvaret for at denne hageflekken holdes ryddig.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

150 000

Andel formue

19 754

Forsikring

If forsikring Polisenummer: SP1724128

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene er vedlagt i salgsoppgave. Alle intressenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedktekter.

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1991

Antall soverom

3

Byggeår

1991

Byggemåte

Selveierleilighet i firemannsbolig hvor denne leiligheten ligger i 2 og 3 etasje. Byggeår 1991. I disse dager oppgraderes utvendige veggflater med ny veggkledning og maling. Alt utvendige vedlikehold av tak, vegger, vinduer og lignende er sameiets ansvar. Innvendig fikk leiligheten ny kjøkkeninnredning med hvitevarer ca år 2000. På samme tid ble badet fornyet med veggmontert wc og nytt dusjkabinett. Ny varmtvannstank. Vanlig vedlikehold med maling av tak og veggflater er utført opp gjennom årene. Ut over dette er leiligheten i original stand fra byggeår. Det er utført søk med fuktindikator i badet. Ingen unormale fuktverdier ble påvist, men gulv og veggflater i badet har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid. Dette er en forenklet tilstandsrapport som bare tar for seg de innvendige flatene tilknyttet denne leiligheten. For utvendig vedlikehold samt vedlikehold av fellesarealer vises til sameiets vedtekter og budsjetter. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1991. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Til leiligheten hører egen utvendig bod på 4 kvm. Det vises til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 25.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for gbnr. 83/13 - Nybygg bolig, datert 01.11.1991. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
I 2008 ble det meldt inn nytt påbygg/loftsutbyggning. Megler har ikke mottatt ferdigattest på påbygget.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 120 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, soverom, entre med trapp, bad/vaskerom/wc, stue og kjøkken med utgang til
balkong.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Loftsetasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trappegang, stue med utgang til balkong, 2 soverom og wc.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 i henhold til tilstandsrapport:
- Badegulvet har overflater av fliser fra byggeår.
- Veggene på badet er tekket fliser fra byggeår.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 25.05.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Termostatstyrte varmekabler i vindfang og bad. For øvrig elektriske panelovner. Elektrisk "peisovn"

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 10 837kwh. Dette ifølge Skagerak Energi.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 10 837,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 367,50 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. I tillegg betales det kr. 8,50,- pr. m3 vann og kr. 14,77,- pr. m3 avløp. De kommunale avgiftene varierer etter forbruk.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Årlig TV og internett fra Altibox, inkludert i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 876 740 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 156 265 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør forbi gressbanen og ta inn til Eik i rundkjøringen. Følg Eikveien og ta inn til Bårdsvei på vesntre side. Ta første avkjørsel til vesntre. Man kan parkere på oppmerkede plasser på tomten. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale, tinglyst 29.10.1991, dagboknr. 12869, gjelder: Bestemmelse om adkomstrett med bil samt gangvei.
Pantsettelseserklæring, tinglyst 30.10.1991, rettighetshaver: Sameiet, gjelder: Panterett for sameiet med kr. 5 000,- i hver seksjon med pr. innenfor 1. gangs kjøpesum uten opptrinnrett.
Seksjonering, tinglyst 30.10.1991, dagboknr. 12984.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

I henhol til opplysninger fra Vestfold interkommunale brannvesen er det i deres database ikke registrert noe ildsted i leiligheten. Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

- De integrerte hvitevarene på kjøkkenet medfølger handelen.
- Elektrisk peisovn i stuen medfølger i utgangspunktet ikke med.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rikke@bs-partners.no eller SMS: 40 64 71 53 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 30 000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4 900,-, tilrettelegging. kr. 12 500,-, internettannonsering kr. 10 990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.