Nøtterøy

Omtalt som Oslofjordens perle! Vestvendt, egen liten odde - svaberg, dypvannsbrygge, stupebrett og lagune med sandstrand

Storebuktveien 21 , 3140 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 399 m²
Bruksareal 445 m²
Bruttoareal 499 m²
Tomt 2 674 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1927
Gårdsnummer 91
Bruksnummer 16
Energimerking B
FINN.no 181871833
Sist endret 03.08.2020 12:46
Prisantydning 42 000 000
Totalpris 43 066 019
Ligningsverdi 1 440 213,-

Beregnet totalkostnad

42 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 1 050 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 42 000 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 066 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 43 066 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder nydelig, overbygget og skiferbelagt inngangsparti med en vakker, dobbelfløyet inngangsdør:
1. etasje: Hall med plassbygget garderobeskap og vakker trapp opp til 2. etasje, gang med garderobeskap, separat toalett med servant, praktisk vaskerom med skapplass og utgang ut, praktisk spiskammers, kjøkken med spiseplass, glassveranda/stor spiseplass med utgang ut til terrasse og sjøen, stue.
2. etasje: Oppgang, master bedroom avdeling som inneholder garderoberom og direkte adkomst til privat bad fra soverommet. Badet inneholder dusj, toalett, badekar og dobbel servantinnredning med speilskap, 4 øvrige soverom og dusjbad/wc med skapplass.
Underetasje: Nedgang, trimrom/spaavdeling med massasjebad for luft og vann massasje. Sparommet har utgang ut til basseng og soldekke, dusjbad/wc kinorom, garderoberom med plassbygget skap, badstue med dusjrom ved siden av, teknisk rom, basseng og maskinrom, hobbyrom, bod.
Orengeri/drivhus: Nydelig og helt fantastisk orangeri med peis. Oppført med gammeldags teglsten og vakre vinduer (hentet fra et gammelt industriområde i Holmestrand). Gulvet er skiferbelagt. Dette er et smykke på eiendommen.

Standard

Velkommen til Arima - eiendommen som har alt og er nærmest en egen liten odde ut i Oslofjorden! Eiendommen ble bygget av en hvalskytter i 1927. Hvalskytteren seilte på fangst i Japanhavet i 16 år og besøkte der badestedet Arima som er et badested med varme kilder. Når han kjøpte denne eiendommen på Nøtterøy, oppkalte han den etter badestedet.
Stedet ble også omtalt som Oslofjordens perle i Aftenposten. Eiendommen ligger helt usjenert, innerst i veien og for seg selv. Her har man svaberg, sandstrand, dypvannsbrygge, stupebrett, saltvannsbasseng og store solplasser! Kan man ønske seg mer? Et paradis av et feriested eller bosted!
Bryggen: molo med plass for båt opptil ca. 45 fot, og dypvannsbrygge utenfor moloen med plass til større båter. Her er lagt opp til vann og strøm.
Basseng: 9,16X4,6 meter oppvarmet saltvannsbasseng med dyser, skimmere og LED belysning. Varmeanlegget med bergvarmepumpe på 9,6 KW er koblet mot bassenget om sommeren via en egen sirkulasjonspumpe og varmeveksler. Stor platting omkring bassenget, type Accoya.
Kinorommet: Svært avansert og kostbart lydanlegg, kinolys og 82 tommer tv. Rommet er innredet med akustiske plater.
Boligen: Boligen er ombygget, svært påkostet og modernisert. Alle vinduer har ytterglass som er herdet. Påkostet el. anlegg med 3X80 A hovedsikringer. Det aller meste er LED belysning. Det er integrert solcellepanel i yttertaket mot øst og syd. Anlegget leverer strøm til huset og overskuddstrømmen overføres energiverket. Interiørmessig fremstår boligen som svært innbydende og lekker. Kjøkkenet må fremheves, klassisk og smakfull innredning i herregårdsstil. Svært praktisk og funksjonell innredning med lys i alle skuffer. Innredningen er montert med spacere mellom hver seksjon, som gir et  kvalitetsuttrykk. Historiske håndtak. Alt av integrerte hvitevarer som 2 komfyrer (hvorav den ene har dampfunksjon), ekstra bred steketopp, kjøleskuff, oppvaskmaskin og ventilator nedfelt i benken (type Faber). Benkeplate i heltre og sten. Hyggelig spiseplass i forbindelse med kjøkkenet. Baderommene fremstår som tidløse og stilrene, og er flislagt på gulv og vegger.
Underetasjen/spaavdelingen må fremheves: En fantastisk underetasje som har store og gode rom. Når man går ned trappen fra hovedetasjen, får man sjøen og utsikten rett mot seg. Denne etasjen er svært fleksibel og har mange muligheter. Man må nesten oppleve dette for å forstå hvor bra det egentlig er.
Interiørmessig gjennomgående lekkert! Hele veien er det benyttet materialer av god kvalitet. Selger er svært bevisst og det fremkommer helt tydelig - her får man gjennomtenkte løsninger og det er en rød tråd hele veien. Klassisk, tidløst, delikat og lekkert! For den som er opptatt av interiør, dette vil tiltale deg. Her kan man virkelig flytte rett inn! Bildene er bra men virkeligheten er bedre. Velkommen til en sjelden mulighet og en helt rå eiendom!
NB se vedlagt tilstandsrapport med detaljert og informativ informasjon rundt det tekniske.

Beliggenhet

Boligen ligger nydelig til innerst i blindvei, vestvendt med seneste kveldssol. Svært idylliske og naturskjønne omgivelser. Dette er et stille, rolig og etablert område med både hytter og boliger rett ved Vestfjorden. Flott turområder fra boligen som bringer deg rundt hele Nøtterøy til skogs og langs vannet. Kort gangavstand til Glomsteinstranda hvor det er hyggelig badestrand. Området er et sommereldorado med nærhet til den flotte skjærgården rundt Nøtterøy og Tjøme. Vestfjorden er også et utmerket utgangspunkt for vannsportaktiviteter og båtliv. Det er kun en kort båttur til sommerbyen Tønsberg, kjent for sine konserter og yrende bryggeliv. For golfentusiaster er det kun få minutter med bil til Nøtterøy Golfbane. På Borgheim sentrum finner du også Rema 1000, Nøtterøy bakeri samt flere småforretninger og nisjebutikker. God bussforbindelse. Er du eller barna glad i idrett, ligger Tømmerholt idrettsplass rett i nærområdet. Velkommen!

Tomt

Areal: 2 674 kvm, Eierform: Eiet tomt
Nydelig tom bestående for det meste av herlige svaberg, skiferbellagte uteplasser, opparbeidet plen, egen sandstrand og helle belagte gangstier. Gårdsplassen er asfaltert med kanter av brostein. Hele tomten oser av kvalitet og gjennomtenkte løsninger. Her det bare å flytte seg rundt i takt med sol og vind. Solen kommer inn på tomten tidlig formiddag og er til langt utover kvelden. Det er lekker stålport inn til gårdsplassen og gjerde mot nabo. Ellers grenser tomten mot skrånede fjell og resten er sjølinje.
Sjøboden med ca. 311 kvm skal fradeles og tillegges naboeiendommen som har eksklusiv bruksrett på dette arealet. Gjerde mot nabo i syd godkjent og oppført i 1968 står ikke helt i grense, det er avvik på ca. 0,7 meter til begge sider. Hvis det må flyttes bekoster selger det. Det endelige arealet på tomten vil dermed bli ca. 2363 kvm.

Garasje / Parkering

Parkering på egen asfaltert gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Brattås skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81684330

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1927

Antall soverom

5

Byggeår

1927

Byggemåte

Stor og påkostet herskapelig enebolig i 1 1/2 etasje, med innredet kjeller som er i gammel stil. Boligen er ombygget og tilbygget fra 2005 til 2020, det vesentlige er utført fra 2013 til 2019. Arbeider i 2019 skyldes en mindre brannskade. Yttertak, grunnmur, drenering og yttervegger inkludert vinduer og dører er oppgradert. Glasert takstein er eldre, men i god stand. Nytt kobbertekket tak samt takrenner, beslag etc. i kobber.
Innvendig er gulv rettet opp og i stor grad lagt nye.
Teknisk:
- Nytt VVS anlegg med "rør i rør system" og VVS skap.
- Vannbårent gulvvarmeanlegg tilkoblet bergvarme/brønn.
- Nytt el-anlegg med automatsikringer, solcelleanlegg og lader for Tesla.
- Sikkerhetsanlegg med video og sikkerhetsglass i vinduer.
- Balansert boligventilasjon med kjøling fra bergvarme/brønn.
- 2 pipeløp. Vedovn i stue.
- Sentralstøvsuger.
- Basseng for sjøvann med oppvarming via bergvarme/brønn.
- Opparbeidet hageanlegg med lyssetting, lydanlegg etc.
- Brygge med flere båtplasser, lys og strøm.
Som det fremgår av rapporten fremstår boligen ombygget og renovert og i god stand. Det er gjort omfattende arbeid. Det aller meste av bygget virker å være nytt/bygget om, og det er kun deler av bærende konstruksjon i grunnmur, yttervegger og noe tak som er beholdt. Påkostet teknisk anlegg samt uteområde. Dette er en forenklet oppsummering av boligen. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk datert: 11.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Her foreligger kun midlertidig brukstillatelse datert 4/4-2017. Selger vil besørge og bekoste ferdigattest innen overtagelse.

Boligens areal

Primærrom: 399 kvm, Bruksareal: 445 kvm, Bruttoareal: 499 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 174 m².
Primærrom: 144 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med dør ut, garderoberom, trimrom, badstue med dusjrom, hobbyrom, TV/kino rom, spa med boblebad og kjøkken og dør ut til basseng og bad.
Sekundærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom, bod og teknisk rom for basseng.
Eier opplyser at eldste del av kjeller er registrert med takhøyde under 1,9 meter i kommunen. Gulv er pigget opp og senket i fbm renoveringen, men dette er ikke meldt kommunen. Spa i underetasjen med kino, bad og teknisk rom er ikke tegnet inn i godkjente byggetegninger.
1. etasje:
Bruksareal: 149 m².
Primærrom: 145 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp til 2 etasje, toalettrom, vaskerom med gang og trapp til kjeller, kjøkken og stuer.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: utebod.
Takstmann opplyser om at utvendig bod er ikke tegnet inn og er avvik på godkjente byggetegninger.
2. etasje:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 5 soverom, hvorav et med eget bad og garderoberom og bad med opplegg for vaskemaskin.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: bod.
Selger opplyser om at innvendig inndeling har noe avvik fra godkjente byggetegninger i 2 etasje.
Hagestue/orangeri:
Bruksareal: 10 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: hagestue/orangeri.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 25.05.2020 utført av takstingeniør Sturla Teisbekk. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Ny vedovn i stue. '
Vannbårent gulvvarmeanlegg i alle gulv i 1. og 2. etasje. Vannbårent gulvvarme i u.etg/kjeller med unntak av teknisk rom, hobbyrom, badstue, dusj ved badstue og gang ved badstue. Gulvvarme i SPA, bad ved SPA, kino, trimrom, omkledningsrom og gang i tilbygg. Gulvvarmeanlegg med fire fordelingsskap med akkuatorer (elektriske ventiler) styrt av termostater for de enkelte rom, via kontrollenheter i hvert skap.
Energikilden er berg varmepumpe fra Quantum Energi med effekt på ca. 9,6 KW og forbruk på ca. 2,4 KW. Den henter energien i bergvarmen via kollektor i et borehull på 160 meter dybde ned i grunnfjellet. Det er i tillegg 3x5KW elkjele i kombibereder på 120 +( 200 liter) forbruksvann, samt akkumulatortank på 200 liter i varmeanlegget med egen sirkulasjonspumpe. Varmeanlegget varmer huset om vinteren og er koblet mot bassenget om sommeren via en egen sirkulasjonspumpe og varmeveksler på 75.000 BTU i syrefast stål 316.
Balansert ventilasjonsanlegg med til- og fraluft og fri kjøling fra bergvarmebrønnen. Anlegget henter frisk luft i et inntak i kobber og syrefast stål på terrassen. Anlegget har varmekabel på inntaksboksen for snøsikring som benyttes om vinteren. Ventilasjon aggregatet er plassert på eget ventilasjonsrom over kino som har vanntett sveiset belegg av PVC med sluk for evt. lekkasjer og kondens. Aggregatet er tilkoblet avløp for kondensvann. Det er kjølebatteri i ventilasjons aggregatet som er tilknyttet returvannet fra kollektoren i berget, og dermed får man kjøling i boligen uten annen kostnad enn vannpumpen som sirkulerer den kalde vesken.
Det er også snøsmelteanlegg i inngangsterrasse for effektiv fjerning av snø og is, men dette har det ikke vært behov for å benytte. Manuell innkobling.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 41415 kWh pr. år. Det ble montert solcelleanlegg høst 2019, og dette vil trolig redusere årlig strømforbruk.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 112 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Internett fra Telenor utgjør ca. kr. 990 per mnd.
Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 23 366.
Alarm fra Sector alarm utgjør ca. kr. 550 per mnd.
Årlig betaling for snømåking utgjør ca. kr. 2 500. 
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 440 213 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 184 766 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbrua og følger Kirkeveien utover mot Tjøme. Etter ca. 7 km ta Brattåsveien til høyre. Følg denne til du kommer inn på Tenvikveien. Ta til venstre i Tenvikveien og så Glomsteinveien inn til høyre. Ta så Storebuktveien til venstre og følg denne til du får gul garasje på venstre hånd, ta stikkveien som går til høyre bakover merket "15 - 33" og følg denne helt til enden av veien.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 31.01.2018.
Hele eiendommen ligger innenfor 100 - meters belte. Alle tiltak på eiendommen er derfor søknadspliktige.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter eller heftelser på eiendommen.
Det vil bli tinglyst en heftelse på eiendommen vedr. fradeling av areal og sjøbod, se vedlegg.

Vei/vann/avløp

Privat vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er renseanlegg fra Klaro på eiendommen. Anlegget er montert i 2012, med godkjent utslippstillatelse av renset spillvann.
Boligen har sanitæranlegg fra 2005 med utvidelse i 2013-2014. Forbruksvann er distribuert via 3 fordelingsskap med rør i rør system. Varmtvannsbereder kombinert (120 liter varmeanlegg) og 200 liter forbruksvann. Avløpsanlegg i PU og PVC og Wavin Asto (lydisolert) fra nytt bad i soverom i stuetak. Bad i SPA ved svømmebasseng og boblebad har separat pumpe på avløp fra spillvann og WC med kvernpumpe. Dette er koblet mot avløpsledningen med syrefast manifold. Egen vannforsyning med borehull med ny pumpe i 2019. Det er kalkholdig vann og filter for antikalk i hobbyrom, i tillegg til grovfilter med returspylefunksjon og finfilter for å rense overflate vann til borehull. Filterinnsatser for fin og kalkfilter medfølger.
Vannuttak på vegg for kaldt vann syd og på molo og varmt og kaldt vann nord/øst.
Kommunal slamtømming.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert 3 avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 07.01.2020.
Avvikene iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:
1. Kjeller: Sotluken har for liten avstand til brennbart materiale.
2. Kjeller: Sotluken er defekt (defekt hengsle).
3. 2. etasje: elementskorstein er kledd inn på 3 sider. Elementskorstein skal være synlig for kontroll på minst 2 sider.
Selger informerer om at hengsel til sotluken er reparert etter tilsyn.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig.
Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alle hvitevarer medfølger:
- 2 oppvaskmaskiner,
- Kjøleskuffer,
- 2 komfyrer,
- 1 platetopp,
- 1 avtrekk i benk,
- 1 kjøleskap,
- 1 kombinert kjøl/fryskeskap, 
- 1 fryseboks,
- 1 fryskeskap under benk,
- 1 vaskemaskin,
- 1 vask/tørk,
- 1 tørketrommel.
- Hjemmekinoanlegg med skjerm og lydsystem.
Alle lysekroner og øvrige innbo kan medfølge mot vederlag (ikke inkludert i kjøpesum). 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, salgsoppgaver kr.3.300,-, garantipremie kr.2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.