Tønsberg

Ny og flott leilighet med heis, carport og balkong! Midt i hjertet av sentrum - stille og rolige omgivelser!

Storgaten 15B , 3126 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Jens Roland Pettersen
Jens Roland Pettersen Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 85 m²
Bruksareal 88 m²
Bruttoareal 94 m²
Tomt 710 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 260
Energimerking D
FINN.no 180452893
Sist endret 10.08.2020 12:14
Prisantydning 4 975 000
Totalpris 5 109 019
Ligningsverdi 1 087 455,-

Beregnet totalkostnad

4 975 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 134 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 109 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 3. etasje (toppetasjen!)  og inneholder foruten adkomst via trapp eller heis:
Entrè/gang med stor skyvedørsgarderobe, stor stue/spisestue med utgang til stor balkong, praktisk kjøkken som ligger i åpen løsning til stuen, master bedroom med adkomst til garderoberom og igjen direkte adkomst til bad med romslig dusj. Soverom, vaskerom/toalettrom, bod.
1 utvendig bod tilhørende denne seksjonen. Stort, gulvet lagringsloft.
Carport i gårdsrommet. Tilgang til frostfri, felles lagringsbod i nabogården ( ideelt for lagring av f.esk høytrykkspyler el.).

Standard

Velkommen til Storgaten 15! Gjennomført og nydelig leilighetskompleks, perfekt tilpasset vår sjarmerende by, i fin og sjarmerende stil, med et moderne preg. Her kan du leve det enkle liv med alle byens fasiliteter rett utenfor døren. Selve leiligheten ligger i 3. etasje og kan beskrives som meget moderne og forseggjort med løsninger de fleste vil sette stor pris på. Til tross for et moderne og stilrent preg, vil vi si at den har en sjarmerende uttrykk og virkelig en lun og varm atmosfære. Her er det bl.a. vannbåren varme i gulvene, med unntak av baderommet og vaskerommet, som har elektriske varmekabler. Kjøkkenet og stuen ligger i åpen løsning og i tilknytning til hverandre. Rommene danner tilsammen ett stort og herlig rom, her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Praktisk rom med god veggplass, for kunst eller bokreoler, om man ønsker. God takhøyde i stuen, noe som gir en god og luftig romfølelse. Selve kjøkkeninnredningen , type Harmoni, en praktisk og funksjonell innredning med integrert oppvaskmaskin. Smekre fliser over benken, i stil og i tråd med innredningen forøvrig. Lekkert dusjbad med stor og romslig dusj, vegg montert toalett og stilig baderomsinnredning i hvit høyglans. Stilrene og smakfulle fliser på gulv og vegger. Vaskerommet har utslagsvask og veggmontert toalett samt baderoms innredning, type Hafa - rommet i stil og i tråd med baderommet.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning og vannbåren varme. Bygningen er utstyrt med automatisk slukkeranlegg. Sprinkelanlegg i leiligheten.
Branndetektor i leiligheten som er tilknyttet brannalarmanlegget. Porttelefon til inngangsparti med elektronisk åpner fra leiligheten. Innlagt bredbånd og opplegg til TV. Abonnement er inkludert i fellesutgiftene. Det medfølger også en bod på fellesarealet. Denne er lokalisert under den flotte takterrassen som er felles for alle beboerne. Interiørmessig gjennomgående lyst og lekkert - virkelig en stilren, dog samtidig en lun og varm atmosfære. Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo i en ny leilighet i Tønsberg sentrum med det urbane liv rett utenfor døren.
Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

I Storgaten 15 bor du midt i bykjernen av Norges eldste by! Sørbyen består i stor grad av eldre, ærverdig trehusbebyggelse fra århundreskiftet, og særlige mer sentralt kan du neppe bo i byen!
Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Caféer og spisesteder ligger på rekke og rad og det er kun et par minutter å spasere til "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn. Tønsberg bibliotek ligger ca. 50 meter fra Storgaten 15. Farmandstredet, Vestfolds største kjøpesenter, ligger noen hundre meter unna og det er kort gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler.
Kort vei også byens parker og rekreasjonsområder. Gunnarsbøparken, Slottsfjellparken, en rekke lekeplasser og balløkker i umiddelbar nærhet. Kort gangavstand også til Tønsberg Svømmehall. Buss- og jernbanestasjon kun få minutters gange unna. Velkommen til en supersentral og hyggelig beliggenhet!

Tomt

Areal: 710 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal med en svært hyggelig bakgård. Den er opparbeidet med fin, felles terrasse, sittegrupper og grillmuligheter.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Carport i gårdsrommet, tilhørende denne seksjonen. Gårdsrommet er lukket med låsbar port som har automatisk portåpner.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Træleborg Skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

3 723 pr. mnd. inkluderer: TV og internett grunnpakke fra Telenor (altibox), bygningsforsikring, fjernvarme (a-konto), revisjons- og forretningsførerhonorar, generell drift og vedlikehold, strøm fellesarealer og andre driftskostnader m.m

Sameie

Sameiet Storgaten 15, org.nr. 916856172, består av 15 seksjoner - fordelt over x etasjer.
Styreleder i sameiet er Pål Espen Vistung.
Forretningsfører i sameiet er Heimtun Regnskap Rådgivning AS v/ Bente.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

21 193

Forsikring

Codan Forsikring Polisenummer: 490277773

Regnskap

Vedtatt regnskap m.m for 2019 er foreløpig ikke klart.
Regnskapet for 2018 viste et minusresultat på kr. 32.893,-. Underskuddet overføres til vedlikeholsfondet klassifisert som egenkapital. Egenkapitalen pr. 31.12.2018 utgjør kr. 169 705,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Eiere av husdyr plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende bestemmelser om husdyrhold - herunder regler om båndtvang. Eier plikter å påse at ekskrementer blir plukket opp og kastet i beholderne for restavfall. Før husdye anskaffes skal det søkes til styret, ref. husordensregler.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

2

Byggeår

2016

Byggemåte

Storgaten 15B, som leiligheten ligger i, er bygget helt nytt i 2016 og er oppført i hht TEK 10. Bygget er oppført med bærende konstruksjoner i betong, stål og noe tre. Saltak med betongtakstein.
Leiligheten er beliggende i 3 etg (toppleilighet) og har inngang fra repo og egen balkong. God takhøyde med 2,48 meter i alle rom, utenom i stue som har skråtak og 3,14 meter på det meste. Leiligheten er nyere og fremstår å være pent holdt og i god stand. Overflater er fra 2016 og alle vegger er malt i 2019, utom bod/garderoberom. Parkett på gulv. Malte flater på vegger og i himlinger. Vannbåren varme i alle gulv, utenom på bad og toalettrom/vaskerom som har varmekabler. Fliselagt bad med varmekabler. Dusjdører, innredning og vegghent toalett. Fliselagt vaskerom/tolatterom med varmekabler. Toalett, innredning, opplegg for vaskemaskin og skyllekum i stål. Kjøkken med hvite profilerte fronter og laminat benkeplate. Ventilator. Opplegg for vaskemaskin. Kjøkkenøy er ny i 2018. Høyglans hvite fronter og laminat benkeplate. VVS opplegg med "rør i rør system" og VVS skap. Avløpsrør og sluk i plast. Bygget har sentralfyr og radiatoroppvarming og varmtvann i kjeller i nabobygg, Storgaten 15A. Sikringsskap med automatsikringer med jordfeilbrytere. Boligventilasjon med varmegjenvinner er montert. Loft med lagringsrom. Gulvet og innlagt lys. Egen bod i sidebygg under felles terrasse. Egen biloppstillingsplass. Bygget har brannvarslingsanlegg med sprinkler. Heis er montert. Forøvrig henvises til rapportens enkeltpunkter med tilstandsgrader.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk datert: 26.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 14.10.2016. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Det som i godkjente byggetegninger er tegnet inn som vaskerom/bad/wc er delt opp i to nå, hvor et er bad og det andre er i dag innredet som garderoberom/bod.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 94 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, vaskerom/toalettrom, bad, 2 soverom hvorav et har eget garderoberom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 26.05.2020 utført av takstmann Sturla Teisbekk. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Leiligheten har vannbåren gulvvarme. Varmekabler på bad og vaskerom/toalettrom. Bygget har sentralfyr og felles oppvarming og varmtvann.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 5 576 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 5 576,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 619 pr. år

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Tv og internett grunnpakke fra Telenor/Altibox er inkl. i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 087 455 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 914 838 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse - blokkbebyggelse, fortau, båndlegging etter lov om kulturminner, bevaring kulturmiljø og angitt bebyggelse og anleggsformål kombinert med andre angitte hovedformål i henhold til reguleringsplanen for Storgaten 15 med PlanID 3803 20120066 vedtatt 04.09.2013
Området som eiendommen er beliggende i, omfattes av kommunedelplan-sentrum, byplan 2018-2030 vedtatt 22.05.2019.
Relaterte planer:
"Haugartunnellen fra Slagenveien til Nedre Langgate", 23.04.2014 PlanID 00109 og "Sørbyen" PlanID 00114, 07.12.2016.
For mer informasjon kontakt megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende pengeheftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Seksjonering, tinglyst 29.01.2016, dagboknr. 82782 gjelder: Denne matrikkel har seksjonsnummer 15, formål: bolig - sameiebrøk 96/986.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin og komfyr. Kjøleskap kan eventuelt medfølge etter nærmere avtale.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jens@bs-partners.no eller SMS: 90 96 48 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, salgsoppgaver kr.3.300,-, garantipremie kr.2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.