Vestskogen

Nydelig leilighet med praktfull utsikt utover Vestfjorden - 3 soverom - 2 p-plasser i oppvarmet garasjeanlegg - heis!

Munkerekkveien 94E , 3142 Vestskogen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jens Roland Pettersen
Jens Roland Pettersen Eiendomsmegler
Caroline Wivestad Grøtt
Caroline Wivestad Grøtt Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 114 m²
Bruksareal 118 m²
Bruttoareal 130 m²
Tomt 2 243 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2015
Gårdsnummer 3
Bruksnummer 39
Energimerking C
FINN.no 181091193
Sist endret 08.07.2020 10:17
Prisantydning 6 500 000
Totalpris 6 671 519
Ligningsverdi 1 129 684,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 171 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 671 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Munkerekkveien 94 E er en lekker leilighet fra 2015 beliggende i 3 etasje med heis, i en moderne stil. Beliggenheten er særdeles flott, med vidstrakt utsikt over Vestfjorden. Boligen holder en høy standard, innvendig som utvendig. Store panoramavinduer bader rommene i lys og ivaretar utsikten på mesterlig vis. Materialvalget er gjennomført utsøkt - plukket fra øverste hylle. Med familievennlig planløsning er alt duket for god trivsel. Boligen har inngang fra underetasjen og første etasje med heis og trapp helt opp. Her får du en romslig entre med skyvedørsgarderobe, praktisk bod/vaskerom, kjøkken med en stor spiseplass som har plass til et stort spisebord, fra stuen er det utgang til en stor terrasse med utsikt over Vestfjorden og Stokke land. Videre inn er det 3 soverom av god størrelse og leiligheten har 2 stk. bad. I underetasjen er det 2 parkeringsplasser og en stor bod.

Standard

Leiligheten har høy kvalitet både hva det gjelder materialer og løsninger. Stilen er gjennomført og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. I alle rom med unntak av bad og vaskerom er det en-stavs parkett på gulv. Hele leiligheten er godt belyst med downlights og det er opplegg for gasspeis. Her ligger alt til rette for å nyte det Tønsberg og Vestfold er mest kjent for: Solrike dager ved eller på sjøen. Sameiet har også en hyggelig felles platting på baksiden av bygget. Her kan morgenkaffen nytes,
Entré - Boligen har adkomst via steinbelagt og betong inngangsparti med tak med spotlights over inngangsdør. Entreen er innbydende med parkett på gulv, lun gulvvarme og downlights i himling. Veggene er holdt i en delikat lys tone som går igjen i flere rom. Porttelefon er utstyrt med kameraløsning.
Kjøkken - Kjøkkenet er holdt i et strømlinjeformet design som understreker boligens moderne standard. Den takhøyde innredningen har mørke fronter med integrerte håndtak, benkeplate i heltre, og en smart barløsning/kjøkkenøy i eksklusiv Larvikitt benkeplate med underlimt vaskekum ut mot stuen -  gode løsninger med to stk. strømuttak og flotte underskap i glass med belysning. Kjøkkenet er rikt utstyrt med integrerte hvitevarer i form av stekeovn, kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin og en induksjonstopp. Platetopp og stekeovn er begge fra kvalitetsleverandøren Siemens. Spisesonen har god plass for langbord hvor du kan dekke til flere gjester, og de store vindusflatene gir en god romfølelse og så klart en praktfull utsikt. Det er montert screening på vinduet for å skjerme fra solen etter ønske.
Stue - Stuen er et fantastisk allrom i åpen løsning med det lekre designkjøkkenet. Store vindusflater ivaretar utsikten på mesterlig vis og bringer den godt inn i rommet. Gjennom det hele strømmer dagslyset fra hele siden. Med vindu i gang så får man i tillegg et behagelig gjennomlys i leiligheten. Veggflatene er glatte og holdt i en delikat lys gråtone, mens himlingen er hvitmalt med downlights rundt det hele. Gulvet, i en stavs parkett, understreker den eksklusive stilen. Stuen lar seg enkelt møblere med sofagruppe og annet møblement. Fra stuen er det utgang til den skiferbelagte terrassen som en kan nyte kveldsolen og den praktfulle utsikten over Vestfjorden. Her er det 2 motoriserte markiser (heldekkende), 2 varmeovner som gir ekstra varme på de sene kvelder.
Bad - Boligen inneholder to delikate bad. Badene er smart plassert med ett i hver ende, og har en unison utforming som gir harmoni. Det ene badet har direkte adkomst fra hovedsoverom og her får man en-suite løsning som vil falle godt i smak. Badet er lekkert innredet med en delikat dusj for ekstra velvære. Den øvrige innredningen består av dobbeleservant som er et ekstra bredt servantmøbel, stort speil som dekker den ene veggen, håndklærvarmer, spotter i taket og veggmontert toalett. Det andre badet har servant på 85 cm bred skapeseksjon, speil med spotter i taket, veggmontert toalett, samme delikate dusj som det andre badet. Begge badene har grå delikate fliser på veggene, lyse fliser på gulv og gulvvarme.
Soverom og garderobe - Leiligheten har hele tre gode soverom. Hovedsoverommet ligger slik til at det har en god utsikt og godt med garderobeplass. Som beskrevet over så har hovedsoverommet også direkte tilnytning til hovedbad. Boligen har ellers skyvedørsgarderobe i entreen godt med lagringsplass i bod i parkeringshuset

Beliggenhet

Bo på Nøtterøys solrike og sjønære vestside! Eiendommen ligger i et idyllisk, barnevennlig og koselig villaområde i Munkerekka i Færder kommune. Eiendommen ligger fantastisk til mot vest på en av områdets kanskje mest solrike tomter hva angår ettermiddags- og kveldssol.
Området har nærhet til skoler for alle alderstrinn, barnehager, bussholdeplass samt et utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Munkholmen, som ligger en kort spasertur fra boligen, er en populær badeplass med stor gresslette, strand og toalettanlegg. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men her er det også fine muligheter for turer i skog og mark. Teieskogen ligger kun få minutter unna, og Aktiv familiesenter med både treningssenter og badeland er i nabolaget.
Her er det også kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper og svømmehall, samt den flotte golfbanen på Borgheim. Ved Teigar ungdomsskole ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km.
Til Teie Torv er det kun 5 minutter med bil og her er det et variert utvalg av en rekke servicetilbud. Tønsberg sentrum ligger ca. 4 km fra eiendommen, og byr på alle typer bymessige fasiliteter og servicetilbud. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 20 min. Rett på utsiden av leiligheten er det busstopp på begge sider som raskt kan ta deg videre utover Nøtterøy eller inn til Tønsberg By. Ønsker man å benytte sykkel eller gå, så er det kort og trygg vei.

Tomt

Areal: 2 243 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

2 parkeringsplasser i felles garasje i byggets underetasje. Her er det montert elbil-lader. Det er i tillegg en felles gjesteparkering på gårdsplassen, samt en felles parkering i garasjen.
Boden er også plassert i underetasjen og er innredet med hyller.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Vestskogen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Felleskostnader

4 241 pr. mnd. inkluderer: kabel-tv/bredbånd (grunnpakke), bygningsforsikring, renhold og strøm fellesarealer, alarm, andre driftskostnader, regnskap m.m.

Sameie

Sameiet Vestkanten Terrasse, org.nr. 916 863 594, består av 7 seksjoner.
Styreleder i sameiet er Ragnar Johansson.
Forretningsfører i sameiet er Balanse Økonomi v/ Ellen Lian
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Codan Forsikring Polisenummer: 1092434

Regnskap

Sameiets driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 351.177,-. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 366.773,-. Årets resultat på minus kr. 15.597,- fremkommer i resultatregnskapet og er blitt foreslått overført fra egenkapital. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene.

Vedtekter / husordensregler

Husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Ved ønske om å anskaffelse av husdyr må det søkes styret om godkjennelse. Det er en selvfølge at husdyret ikke er til sjenanse for de andre beboerne.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2015

Antall soverom

3

Byggeår

2015

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 3. etasje i terrassert boligblokk. Oppført i betong og tre i 2015. Leiligheten disponerer en bod i tilknytning til felles garasjeanlegg i blokkens underetasje. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2015. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i hovedbad. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2015. Vanlig bruksslitasje. Leiligheten gir et godt inntrykk.
Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 29.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.12.2015.

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 118 kvm, Bruttoareal: 130 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue/kjøkken, 3 soverom, bad/wc, bad/wc (hovedbad).
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom/bod.
I tillegg følger en bod på ca. 5 kvm i underetasjen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 28.05.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler i begge bad. Vannbåren gulvvarme for øvrig. Ventilering via ventilasjonsanlegg.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 8 412 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8 412,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 659 pr. år Gjelder for vann og avløp fastledd, samt renovasjon. I tillegg kr. 12,26 pr m3 vann og kr. 23,60 pr. m3 avløp - vann og avløpsgebyr etter måler.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Kabel-tv/bredbånd grunnpakke er inkl. i felleskostnader.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 129 684 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 066 861 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse, utforming, vei, parkering, annen veggrunn-tekniske anlegg og lekeplass i henhold til reguleringsplanen for Munkerekkveien vedtatt 18.09.2013.
I henhold til kommuneplanen er området avsatt til boligbebyggelse og gang/sykkelvei jfr. kommuneplan vedtatt 31.01.2018.
Det er igangsatt planlegging mot områdeplan for Vestskogen som er under utarbeidelse. For mer informasjon kontakt megler.

Offentlige planer

Det er mottatt nabovarsel for bygging av flermannsbolig på gbnr. 3/29.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende pengeheftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Erklæring/avtale - tinglyst 11.03.1941, dagboknr. 585 - gjelder: Jordskifte
Erklæring/avtale - tinglyst 25.09.2013, dagboknr. 814337 - gjelder: elektriske kraftlinjer, bestemmelser om nettstasjon, elektriske ledninger/kabler, adkomstrett og bebyggelse.
Seksjonering - tinglyst 18.03.2014, dagboknr. 224089 - gjelder: Denne leilighet har seksjonsnummer 6, formål bolig, sameiebrøk 116/929.
Reseksjonering - tinglyst 18.01.2016, dagboknr. 224089 - gjelder: kun bygningsmessige endringer av plassering av boder.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen har vannmåler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp, kjøl/frys).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jens@bs-partners.no eller SMS: 90 96 48 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, salgsoppgaver kr.3.300,-, garantipremie kr. 2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.