Tønsberg

Sjarmerende skatt rett i utkanten av sentrum!

Kjærlighetsstien 22 B , 3112 Tønsberg

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 97 m²
Bruksareal 97 m²
Bruttoareal 110 m²
Tomt 822 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1900
Gårdsnummer 1006
Bruksnummer 175
Energimerking G
FINN.no 181088128
Sist endret 04.08.2020 18:43
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 204 019
Ligningsverdi 729 699,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 104 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 204 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje: Entrè/gang med garderobeskap og trapp opp til 2. etasje, separat toalett med servant og med kott, kult og tidsriktig kjøkken med åpen løsning til stor spiseplass, stue med tøff vedovn og utgang til terrassen og hagen via doble glassdører.
2. etasje: Loftstue, 3 soverom hvorav det ene har skyvedørsgarderobe, dusjbad/wc med servant og opplegg for vaskemaskin.
Kjeller: Nedgang fra utsiden. Her har selger tidligere hatt ekstra kjøle- og fryseskap.
1/2-part av dobbel garasje med lagringsloft.

Standard

En virkelig sjarmerende eiendom med nydelig fasade og interiør! Opprinnelig en eldre enebolig som ble modernisert og påkostet i perioden 1999-2003. I den senere tid er det påkostet og modernisert ytterligere med nyere gulv i stue- og kjøkkendelen. Stilren og moderne kjøkkeninnredning i hvit høyglans (2010). Alt av integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kombinert kjøl-/frys. Kjøkkenet ligger i forbindelse med stor spiseplass, og rommene danner til sammen et hyggelig allrom og samlingssted. Her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Badet i 2. etasje er påkostet og modernisert (desember 2017). El. anlegget er oppgradert med nytt sikringsskap, automatsikringer og jordfeilbryter på hver sikring (2011). Det ble satt inn ny AMS-strømmåler i 2018. Nyere varmepumpe er installert. Stor og fin terrasseplatting med utgang fra stuen (2012). Stilrent og moderne i kombinasjon med en atmosfære som oser av nostalgi og sjarme! Dette vil appellere til de aller fleste!
Velkommen til en liten perle rett i utkanten av sentrum!

Beliggenhet

Nydelig villastrøk og et meget attraktivt boligområde! Rolig beliggenhet tett på Tønsberg sentrum med gangavstand til så også si alt av byens fasiliteter. Sykehuset og jernbanestasjonen ligger kun få min. gange fra eiendommen. Perfekt for ansatte på sykehuset eller pendlere med direktetog til Nationaltheatret. Nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, Kilen handelspark og et godt utvalg av servicetilbud. Det er blant annet nærhet til Fresh treningssenter med lange åpningstider. Tønsberg sentrum er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, i tillegg til et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Det er også kort vei til kino, bibliotek, flere idrettsanlegg og spesielt svømmehallen som ligger et par steinkast unna. Tønsberg stadion ligger innen gangavstand og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen, sommer som vinter. Det er lysløype på ca. 3 km og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. Slottsfjellet ligger også i gangavstand, ca. 10 minutter, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt. Gangavstand til buss og jernbanestasjon og ca. 5 minutters gange til torget. Fra Tønsberg sentrum er det 5 - 10 minutter til populære og attraktive badestrender.

Tomt

Areal: 822 kvm, Eierform: Fellestomt
Andel av 822 kvm, hvorav denne disponerer egen hagedel ihht seksjoneringsbegjæringen. Nydelig, oaselignende hage. Helt inngjerdet med tett og fin hekk rundt hagen. Hagen er anlagt med plen og beplantet med en nydelig busk som kommer med rosa blomster på våren. Fra det gamle hyllebærtreet, som står i hjørne av hagen, kan man lage deilig hyllesaft. Ellers nydelige rosebusker av den gode gamle sorten. Stor terrasseplatting med utgang direkte fra stuen. Her kan man sitte i svært solrike og helt usjenerte omgivelser uten innsyn fra ytre omgivelser. Innkjørselen er asfaltert og gårdsplassen/gårdsrommet er belagt med fin belegningsstein.

Garasje / Parkering

1/2-part av dobbel garasje. En parkeringsplass utenfor garasjen samt en privat parkeringsplass ved siden av huset.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Træleborg skolekrets. Umiddelbar nærhet til skole og barnehage.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7263125

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1900

Antall soverom

3

Byggeår

1900

Byggemåte

Vertikalt delt tomannsbolig opprinnelig fra 1900. Boligen ble ombygget og modernisert innvendig og utvendig i perioden 1999 - 2003. I tillegg har selger:
- renovert baderommet i 2. etasje des 2017.
- 2017, montert vannstopper på rørene til og fra baderommet.
- skiftet varmtvannstank i kjelleren i 2017
- 2017, lagt om avløpsrørene i kjelleren
- 2015, montert varmepumpe.
Bygningen er fundamentert med gråsteinsmurer på løsmasser. Kjellermurer og gulv uten varmeisolasjon. Eldre sprekker i gråsteinsmurene som følge av setninger over tid. Hus av denne årgang har normalt drensrør av tegl. Ingen tetting av "vortepapp" rundt grunnmuren. Iflg opplysninger i tilstandsrapport fra GULAG AS ble det lagt ned nye drensrør langs grunnmuren på øst og nordsiden. Ikke montert vortepapp. For øvrig er dreneringen fra byggeår. Selger opplyser at vann har trukket inn i kjelleren flere ganger. Selger har nå lagt om deler av dreneringen og lagt Epoxy på kjellergulvet. Ikke hatt problem med vann i kjelleren etter dette. Ved hjelp av fuktindikator ble det påvist fukt i gulv og nedre del av kjelleryttervegger.
De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt. Det er utført søk med fuktindikator i badet. Ingen unormale fuktverdier er registrert. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1900 og ved oppgraderingene i 2003. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 27.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.
Dette ble ikke utstedt for tiltak omsøkt før 01.01.1998.
Det foreligger ferdigattest for fasadeforandring og diverse reparasjonsarbeider datert 04.10.1961.
Det foreligger ferdigattest for innredning av WC og dusjrom datert 01.10.1962.
Det foreligger ferdigattest for oppføring av garasje datert 02.03.1987.
Det foreligger ferdigattest for 2-mannsbolig tilbygg datert 08.09.2010.

Boligens areal

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 110 kvm
Kjeller: takhøyde er ca. 1,65 meter, derfor ikke måleverdig areal etter Norsk standard, men et gulvareal på 19 m².
1. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré med trapp til 2. etg., kjøkken med spiseplass, stue med utgang til terrasse og wc.
2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: trappegang, 3 soverom og bad med wc.
Garasje:
Bruksareal: 20 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: en bilparkeringsplass.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 25.05.2020 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Termostatstyrte varmekabler i trappegang, wc og baderom. Luft til luft varmepumpe installert 2015. Service utført i oktober 2019, iflg. selger. For øvrig elektriske panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 15 818 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 500 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Internett og tv fra Telenor utgjør ca. kr. 998 per mnd.
Alarm fra Sector alarm utgjør ca. kr. 449 per mnd.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 729 699 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 626 916 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør Nedre Langgate mot Kilen og over det store lyskrysset. Ta til venstre i påfølgende lyskryss. Ta så første vei til venstre igjen. Kjærlighetsstien går deretter til høyre. Eiendommen ligger inn en stikkvei til høyre, i andre husrekke. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Bakke Sørvik & Partners AS og det vil bli skiltet til felles visninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vei, tinglyst 23.07.1963, dagboknr. 2109 - gjelder: eier av Kjærlighetsstien 20B har full bruksrett til innkjørselen på Kjærlighetsstien 22B, samt rett til tilkobling på vann - og kloakkledning. 
Diverse påtegning, tinglyst 20.03.2003, dagboknr. 3438 - gjelder: hjemmelshavere av gbnr. 1006/175 og 1006/176 erklærer at felles adkomst til eiendommene fra Kjærlighetsstien kan benyttes av ytterligere en boenhet tilliggende hver av eiendommene, i forbindelse med fradeling eventuell seksjonering av eksisterende eiendommer. Eventuelle nye boenheter deltar i felles vedlikeholdsplikt.
Seksjonering, tinglyst 23.09.2004, dagboknr. 13696.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Septiktank på eiendommen som fortsatt er i bruk. Deles med nabo. Tanken vil bli tømt før overtagelse.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert 1 avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 14.10.2015.
Avviket iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:
1. Kjeller: ubenyttet røykrør i skorstein er ikke tillatt, røykrøret må fjernes og hullet tettes på godkjent måte.
Kjøper overtar ansvaret for forholdet. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Kjøleskap/fryser, oppvaskmaskin, komfyr og kjøkkenvifte.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.