Tønsberg

Nydelig villa på solrik tomt - dobbel garasje - 5 soverom - 2 bad!

Gauterødveien 62 , 3114 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 176 m²
Bruksareal 231 m²
Bruttoareal 267 m²
Tomt 1 187 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1928
Gårdsnummer 145
Bruksnummer 5
Energimerking G
FINN.no 181871423
Sist endret 10.08.2020 12:39
Prisantydning 5 690 000
Totalpris 5 848 269
Ligningsverdi 932 163,-

Beregnet totalkostnad

5 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 158 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 848 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nydelig, sjarmerende bolig i Mansard stil. Eiendommen har gjennom nyere tid vært gjenstand for omfattende modernisering og påbygging og fremstår i dag som en velholdt, innholdsrik familiebolig med bra standard! Her har du bla hele 5 soverom, 2 bad, 2 terrasser og dobbel garasje! Flytt rett inn!

Innhold

1. etg: Hall, 2 soverom, bad/vaskerom, garderoberom,  toalettrom, stue og kjøkken.
2. etg: 3 soverom og 1 bad.
Lagringskjeller og lagringsloft samt dobbel garasje med uinnredet loft.

Standard

Enebolig oppført ca. 1928 og påbygget i 2015. Boligen er vesentlig oppgradert de siste 15 årene med bla ny kledning, vinduer, baderom, kjøkken, innvendige overflater, vvs anlegg samt det meste av det elektrisk anlegg. Boligen fremstår som lys, tidsriktig og moderne.  Det bør spesielt bemerkes tiltak som er gjort i forbindelse med oppvarming og energi. Det er montert balansert ventilasjonsanlegg, varmepumpe samt ny klebersteinsovn i stuen. Det ble også etterisolert innvendig med 5 cm i deler av huset. Alle gode tiltak for godt inneklima og energibesparelser. Boligen ble påbygget i 2015 med 2 soverom, bad/vaskerom samt klesgarderobe. Utrolig praktisk løsning med tanke på hovedsoverom som da har eget walk in closet og eget bad. Videre så har boligen en stor hall med skyvedørsgarderobe. Kjøkken med innredning fra Ikea i 2006. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, koketopp og komfyr. Stuen er lys og åpen og har utgang til en solrik, usjenert og koselig terrasse med overbygg. Her kan lange og gode sommerkvelder nytes. I boligens annen etasje finner man 3 soverom og et bad. Perfekt barneavdelig! Forøvrig er det: sentralstøvsuger, alarmanlegg, Kabel tv fra Canal Digital, bredbånd fra Telenor. Se vedlagt boligsalgsrapport og selgers egenerklæring med vedlegg for mer informasjon om boligens tilstand.
Boligen har bra med lagringsplass. Det er en romslig kjeller med inngang fra utsiden. Delvis gulvet loft med adkomst via trapp i luke. Nyere dobbel garasje med uinnredet loft med stort potensiale!
Dette medfølger ikke handelen: kjøleskap på kjøkken, fryseskap, vegghengt tv-benk i stuen, grå vegghengte hyller på det minste soverommet i 1. etasje. Et lite epletre, rabarbra plante og en liten busk vil bli fjernet før overtagelse.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i veletablert og attraktivt boligområde på Gauterød. Det er kort vei til Sandeåsen barneskole, samt Olsrød Park med blant annet dagligvareforretning, bank, frisør, treningssenter, diverse forretninger og kafé. Umiddelbar nærhet til Kiwi Gauterød (som også har søndagsåpent) og kort avstand til områdets badestrender, da i underkant av 3 minutter med bil til Vestfold kanskje flotteste badestrand, Ringshaugstranda. Det er også kort avstand til Slagenhallen, Flint-idrettspark og øvrige idrettsfasiliteter. Gode bussforbindelser, og sykkel- og gangvei til skoler, barnehager og til Tønsberg by. Umiddelbar nærhet til flotte friområder. Det er ca. 4 km til Tønsberg sentrum med god bussforbindelse

Tomt

Areal: 1 187 kvm, Eierform: Eiet tomt
Romslig og lettstelt hagetomt perfekt for barnelek. Deilig vestvendt og lun uteplass i forbindelse med inngangspartiet. Tomten er flott opparbeidet med plen, diverse busker og trær med eget "hemmlig" sted for barna inni et av trærne. Tomten er avskjermet med hekk. Stor og asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

Nyere frittliggende dobbel garasje fra 2012. Forøvrig gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Sandeåsen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Sparebank 1 BV Polisenummer: 22328510 / 2

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1928

Antall soverom

5

Byggeår

1928

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1928 og senere tilbygd samt tilbygd i 2015. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller og loft. Frittliggende dobbel garasje oppført i tre i 2012. Grunnmur dels i betong med sparestein og dels Lecablokker. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon i tre tekket med skifer. I flg. opplysning i tidligere boligsalgsrapport ble det drenert rundt deler av boligen i 2000 og 2005. Omfang ikke kjent. Selger opplyser at det har vært noe fukt i hjørne i kjeller.
Det er utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2006 i flg. opplysninger fra tidligere eier. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad/vaskerom i 1. etasje. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2015. Selger opplyser at arbeidene ble utført av fagfolk. Boligen har blitt oppgradert ved forskjellige anledninger som f.eks. skiftet vinduer samt ny kledning i 2002/-03, skiftet innvendige vann-/avløpsledninger i 2002 og nyere, oppgradert/fornyet deler av elektrisk anlegg m.m. samt tilbygd 1. etasje i 2015. Vanlig værslitasje/elde i utvendige overflater. Vanlig brukslitasje/elde i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 10.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eneboligen.
Dette ble ikke utstedt for tiltak omsøkt før 01.01.1998.
Det foreligger ferdigattest for garasje datert 13.05.2013.
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av pipe datert 23.10.2013.
Det foreligger ferdigattest for riving av garasje og tilbygg til enebolig datert 02.06.2020.

Boligens areal

Primærrom: 176 kvm, Bruksareal: 231 kvm, Bruttoareal: 267 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: boder.
Takhøyde 1,90 meter +/-. Det er beregnet areal selv om deler av takhøyde er i underkant av 1,90 meter.
1. etasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, trapperom, stue/kjøkken, 2 soverom, omkledningsrom, bad/wc/vaskerom og wc.
2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, 3 soverom og bad/wc.
Loft: uinnredet loftsrom. Arealet er ikke måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Garasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: garasjerom og bod.
Takhøyde er 1,87 meter. Gulvet areal ca. 20 m². Arealet er ikke måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 04.06.2020 utført av takstmann Tore Rønning i Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmepumpe i kjeller og i 1. etasje. Varmekabler i begge bad. Varmekabler i hall, omkledningsrom samt begge soverom i 1. etasje. Vedovn i stuen.
Panelovner for øvrig. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 28 000 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 460 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Internett og tv fra Canal Digital utgjør ca. kr. 509 per mnd.
Årlig forsikringspremie (ikke innbo) utgjør ca. kr. 7 275.
Alarm fra Sector alarm utgjør ca. kr. 416 per mnd.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 932 163 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 355 785 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg følger man Rv 303 mot Åsgårdstrand og holder rett frem i rundkjøringen på Presterød og Olsrød. I rundkjøringen på Gauterød tar man til venstre og deretter til høyre etter Kiwi butikken. Gauterødveien 62 kommer på venstre side av veien. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om kloakkledninger - tinglyst 20.01.1931, dagboknr. 900559 - gjelder: bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Dette medfølger ikke handelen: kjøleskap på kjøkken, fryseskap, vegghengt tv-benk i stuen, grå vegghengte hyller på det minste soverommet i 1. etasje. Et lite epletre, rabarbraplante og en liten busk vil bli fjernet før overtagelse. 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger dersom det er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld.
I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,-, salgsoppgaver kr.3.300,-, garantipremie kr.2.000,-  og elektronisk spørring kr.1.250,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.