Tønsberg

Original funkis, stilren og tøff arkitektur! Interiørmessig kult og moderne! Vakker hage som oser av nostalgi!

Kjellengveien 10 , 3125 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 215 m²
Bruksareal 220 m²
Bruttoareal 247 m²
Tomt 1 404 m² / Festet tomt
Soverom 7
Byggeår 1936
Gårdsnummer 51
Bruksnummer 56
Energimerking G
FINN.no 188152100
Sist endret 30.09.2020 12:36
Prisantydning 6 500 000
Totalpris 6 663 019
Ligningsverdi 1 325 890,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 1 500,- (Overføring av festekontrakt) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 163 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 663 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
U. Etasje: Entrè, stue/stort soverom, 2 soverom, vaskerom, dusjbad/wc med servant i innredning, bod.
1. Etasje: Stort kjøkken med stor spiseplass, stue med peis og utgang til delvis overbygget terrasse og hagen, tv-stue.
2. Etasje: Oppgang/gang, 4 soverom, dusjbad/wc med servant i innredning.
Loft: Gulvet lagringsloft.
Frittliggende, dobbelt garasje. Innredet hybel over garasje med adkomst via utvendig trapp på østsiden: Entrè, stue/kjøkken, soverom og dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin.

Standard

En fantastisk skatt av en eiendom! Stor og flott tomt, vestvendt beliggende med flott utsikt og gode solforhold! Arkitektonisk en stilren og tøff bolig - god, orginal funkisstil. Interiørmessig gjennomgående tidsriktig og moderne. Her er foretatt vesentlige oppgraderinger og påkostninger de senere år. Det er gravet opp og lagt ned ny drenering og grunnmursplater på yttermurene øst og syd vegg (2011 - med ytre isolasjon). Vestsiden i 2012. Ytterveggene på sør og vestveggen ble skiftet ca år 2000. De aller fleste ytterdørene og vinduene er skiftet i perioden 2011 - 2014. Yttertaket ble lagt om i 2012 og er tekket med metallplater samt sink renner og nedløp - en kul detalj som også kler huset meget godt. I 2011 ble gulvet i underetasjen hugget opp, lagt ny pukk, isolasjon og nytt betonggulv med varmekabler. El. anlegget er påkostet og modernisert med automatsikringer (perioden 2011 - 2014). Kjøkkenet ble ombygget, påkostet og modernisert i 2011. Det ble åpnet helt opp og satt inn ny kjøkkeninnredning i hvit høyglans utførelse og med heltre benkeplate. Alt av integrerte hvitevarer som komfyr i høyden, ekstra bred induksjonsteketopp, oppvaskmaskin samt helt kjøleskap (nytt i 2019). Svært praktisk og funksjonelt kjøkken med som har er moderne uttrykk. Stor spiseplass i forbindelse med kjøkkenet. Rommene tilsammen er selve hjertet i huset og fungerer som husets møteplass. Her kan man dekke langbord til hyggelige for familie og venner. Denne etasjen fremstår som utrolig hyggelig! Her har man en åpen følelse samtidig som man har flere soner/romavdelinger - 2 stuer i tillegg til allrommet - ideelt for storfamilien. Den ene stuen har utgang til hyggelig, overbygget terrasse, hagen og hagestuen. Store og fine vinduer som gjør at utsikten enkelt kan nytes samt at her slippes inn rikelig med herlig dagslys. Begge bad er påkostet og modernisert. Badet i 1. etasje ble pusset opp i 2016 og fremstår som tidsriktig med stilrene fliser på gulv og slette vegger. Tøff servant og tilhørende speil. Badet i 2. etasje ble pusset opp i 2014. Romslig og kult innredet med tøffe fliser på gulvet og slette vegger. Moderne baderomsinnrening med tilhørende speil og tøff belysning. Begge bad er tidsriktig og moderne innredet i stram utførelse, i stil og i tråd med huset. Selgerne er opptatt av interiør og design, det fremkommer helt tydelig. Selger er bevisst og har forvandlet boligen! Kombinasjonen tidsrikt og og moderne mot orginaliteter og nostalgi! Boligen har virkelig en god atmosfære! Eiendommen må sees - velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger vestvendt og nydelig til i Kjellelia, rett utenfor sentrum av Tønsberg sentrum og i umidelbar nærhet til Eik. Kombinasjon av gangavstand til sentrum og et stille og rolig nabolag med nærhet til natur og friområder. Passer godt for barnefamilier. ). Området er en skjult perle, for de som ikke er fra byen. Etablert villastrøk i naturskjønne omgivelser. Som nevnt, umiddelbar nærhet til Eik, enkelt adkomst via skogen. Kort vei til barnehager, skoler, Wang Ung og Wang Toppidrett, Greveskogen videregående mm. Nydelige tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, som for eksempel Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet som tilbyr  ishall, tennisbaner og friidrettsarena. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for den som liker løping, sykling, ski- og spaserturer i skogen. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap,som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien. Ellers har man gangavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter. Kort vei til E18 mot Oslo og Kristiansand. Kort kjøreavstand til Torp Lufthavn (ca.19 km). Velkommen til en super beliggenhet!

Tomt

Areal: 1 404 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 2699, Festekontrakten er uendelig. Neste regulering er 2020, den reguleres etter KPI. Bortfester skal samtykke på skjøtet. 1 500,- i gebyr for overføring av festekontrakt .
Stor, flott og ærverdig tomt - av den gode, gamle sorten. Hagen er anlagt med plen og beplantet med frukttrær, busker, flotte trær (må fremheve den flott blodlønnen). Her bugner av ulike godsaker, stauder og buskvekster - nøye planlagt og gjennomtenkt av nåværende eiere. At selgerne har interesse for hage, fremkommer helt tydelig. Det er nylig bygget en herlig, overbygget hagestue nedenfor terrassen- her kan man sitte lunt og beskyttet for vær og vind - da kan man forlenge sommeren med flere uker mht utesitting. Flere fine soner i hagen, deler av disse er anlagt med nydelig elvegrus. Utedusj tilkoblet hageslangen. Dette er virkelig en nydelig - velkommen!

Garasje / Parkering

Frittstående garasje. Ellers god plass til parkering på egen eiendom.
Innredet hybel over garasje med adkomst via utvendig trapp på østsiden: Entrè, stue/kjøkken, soverom og dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin.
Det er ikke søkt om innredning av garasjen med boligrom.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Eik skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 4874546

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1936

Antall soverom

7

Byggeår

1936

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget over tre plan. Byggeår 1936.
De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.
Selger har i løpet av de senere år utført følgende oppgradering på boligen:
- 2015, renovert baderommet i underetasjen
- 2014, renovert bad i 2. etg + skiftet vinduer i baderommet
- 2011, hugget opp gulv i underetasjen, lagt ny pukk, isolasjon og nytt betonggulv med varmekabler
- 2011, satt inn ny varmtvannsbereder
- 2011 - 2014 skiftet de fleste ytterdører og vinduer
- 2011 - 2014 oppgradering av elanlegget
Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene i boligen. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men badet i har utlevd mer
enn halvparten av sin forventede levetid.
Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til den byggeskikk som gjaldt i 1936. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Frittliggende garasje oppført i 1999. Det er ikke søkt om innredning av garasjen til boligrom. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 12.08.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for 2-mannsbolig i tre, mur og betong datert 28. oktober 1954. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Dette er opprinnelig en tomannsboløig, som i senere tid er gjort om til enebolig. Alle etasjene fraviker fra de godkjente bygningstegningene datert 14.06.1952.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 215 kvm, Bruksareal: 220 kvm, Bruttoareal: 247 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellergang med trapp, vaskerom, bad med wc, tv-stue og 2 soverom.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, stue med utgang til terrasse, tv- stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 4 soverom og bad med wc.
Garasje:
1. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Sekundærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom og bod.
2. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad med wc, stue/kjøkken og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 12.08.2020 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Oppvarming

Peisovn i kjøkken. Termostatstyrte varmekabler i boligrommene i underetasjen. Ny varmepumpe i 2019. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 42 400 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 42 400,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 077,35 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Årlig TV og internett fra Telenor og Canal digital satelitt, kr. 1 018,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 325 890 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 773 204 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man til høyre i rundkjøringen på Kjelle og følger Jarlsberglinna mot Jarlsberg Hovedgård. Ta deretter til høyre i neste rundkjøring (inn mot legevakten og ambulansestasjon) og deretter  Kjellengveien til høyre. Eiendommen ligger inn stikkvei til venstre (inn ved rød postkasse). Se etter til salgs skilt og der vil bli skiltet til fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kjellengveien 4 har meldt bygging av 2 stk. boliger, meldt i 2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt med vilkår - tinglyst 08.02.1936, dagboknr 304 - løpetid: For bestandig, bortfester: Stamhuset Jarlsberg. Festekontrakten med bortfesters opplysninger er vedlagt i salgsoppgaven.
Bestemmelse om deleforbud - tinglyst 08.02.1936, dagboknr. 304 - Gjelder: Bestemmelse om bebyggelse, gjerde og forbud mot å felle eiketrærne uten samtykke av bnr. 1.
Bestemmelse om kloakkledninger - tinglyst 17.12.1936, dagboknr. 3340. Gjelder: Tillatelse til å anlegge kloakkledninger.
Bestemmelse om kloakkledninger - tinglyst 11.08.1952, dagboknr. 500334 - Gjelder: Bestemmelse om utgifter og nyanskaffelser. Gbnr. 51/1 og gbnr. 51/56 deler likt på kostnadene.
Bestemmelse om skjønn, tinglyst 21.03.1960, dagboknr. 500918, gjelder: Ekspropriasjonen, beslutning.
Erklæring/avtale, tinglyst 11.07.1960, dagboknr. 502072, gjelder: Overleveringsforretning på grunnlag av ekspropriasjon, kommunen settes i besittelse av rettigheter.
Det vil bli tinglyst avstandserklæring som innebærer at eiendommen gbnr. 51/388 kan oppføre 1,8m høy støyskjem langs felles tomtegrense. Erklæringen ligger vedlagt i salgsoppgaven.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Leieboer har sagt opp 29.07.2020 og er ut av hybelen 30.10.2020. Fortsettelse av leieforhold kan diskuteres.
'Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.