Tønsberg

Særdeles lekker toppleilighet med seneste kveldssol - sjøutsikt - heis - garasje - svømmebasseng!

Kanalveien 4B , 3127 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 85 m²
Bruksareal 90 m²
Bruttoareal 96 m²
Tomt 4 826 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 1004
Bruksnummer 93
Energimerking C
FINN.no 190575647
Sist endret 01.10.2020 11:01
Prisantydning 5 550 000
Totalpris 5 697 769
Ligningsverdi 993 206,-

Beregnet totalkostnad

5 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 138 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 550 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 147 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 697 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Godt holdt og moderne toppleilighet som inneholder følgende:
Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc, bad/wc/ vaskerom og bod/tekn.rom.
- Bod i kjeller på ca 5 kvm.
- Parkeringsplass med trappefri adkomst.
- To gjesteleiligheter i sameiet.
- Svømmebasseng i fellesområdet
- Felles kajakrom i kjeller.
- Allrom som kan bookes ved behov.

Standard

Lekker leilighet beliggende i 5. etasje i populære Ørsnes Park. Leiligheten har en av de beste beliggenhetene i komplekset med flott sjøutsikt og sol fra tidlig morgen og helt til den går ned!
Leiligheten holder gjennomgående høy standard med bl.a. en stavs parkett på alle gulv, unntatt baderommene som er flislagt. Vegger er slette, i lys tidsriktig farge. Man kommer inn i en romslig hall med skyvedørgarderobe. I denne gangen finner man også et soverom og ett bad med opplegg for vaskemaskin. Videre har man stue og kjøkken i en åpen løsning og der er det god plass til både langt spisebord og en stor salong. Kjøkkenet er velutstyrt og har i tillegg til granitt/sten benkeplate også integrerte hvitevarer som stekeovn, micro, oppvaskmaskin og steketopp fra Siemens. Balkongene er romslig samt lune, og døren til balkongen i stuen kan åpnes helt opp slik at balkongen blir en forlengelse av stuen! Det at det er balkonger på begge sider av stuen og kjøkkenet gjør at det slippes inn svært mye lys og skaper en god og lun atmosfære! Begge uteområdene har nyere, elektrisk markise som skjermer godt for sol. Hovedsoverommet ligger innerst ved stuen. Her har man også et dusjbad og et praktisk garderoberom. I tillegg har begge soverommene skyvedørgarderobe. Denne leiligheten er meget praktisk innredet og oppleves som svært lys og hyggelig.
Det er parkering i kjeller med heis direkte opp til leiligheten. I tillegg disponerer leiligheten en romslig bod i kjeller. Her har du en av Ørsnes Parks beste leiligheter med tanke på beliggenhet i forhold til sol og utsikt! - Velkommen til visning!

Beliggenhet

Ørsnes Park har en sentral beliggenhet ved sjøen. Kort vei til både Teie Torv og Tønsberg sentrum - det er faktisk omtrent den samme korte avstanden til begge steder. Det er flotte turområder, badestrender og båthavner i nærmiljøet. En kort spasertur hjemmefra kan ta deg til Tønsberg by sitt allsidige tilbud eller til det koselige handelssenteret på Teie med Apotek, Vinmonopol, restauranter og butikker. Eller hva med en skogstur i Teieskogen? Med fellesrom for kajakker ved Ørsnes Park er kanskje terskelen lav for en padletur i Tønsbergfjorden - kanskje du også får besøk via sjøveien?
Med gangavstand til Tønsberg sentrum med blant annet Tønsberg Torg, Farmandstredet, restaurantene på Brygga og Tønsberg jernbanestasjon, vil du kunne ta i bruk byen på en helt ny måte. Tønsberg har også et rikt kulturliv. Med alt dette innen gangavstand, vil du helt sikkert bruke bilen mindre enn tidligere - denne kan stå trygt og godt i garasjekjeller. I løpet av ca. en time og 20 minutter med bil/tog kan man være i Oslo sentrum. Kort vei til Torp flyplass.

Tomt

Areal: 4 826 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

5. Etasje

Garasje / Parkering

Det er heis fra alle leilighetsplanene og ned til P-huset og bodene til leilighetene. Hver av sameiets leilighetsseksjoner har rett til leie av 1 stk. garasjeplass i garasjeanlegget på eiendommen som.( Leiepris pr. tiden kr 798,- pr. mnd, som er inkludert i andel fellesutgifter) kan kun justeres årlig ihht. økning i konsumprisindeks.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Træleborg skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

3 455 pr. mnd. Fordeles på: Garasjeleie kr.798,-, Oppvarming kr.675,-, Felleskostnader kr.1.483,- og Altibox kr.499,-.
Inkluderer: Tv og internett fra Vikenfiber (grunnpakke), vannbåren varme og varmtvann(akonto), parkeringsplass, forsikring (utvendig), strøm og renhold fellesarealer, vedlikehold fellesområder og basseng, samt forretningsførsel og styrehonorar.

Sameie

Sameiet Ørsnes Park, org.nr. 919263393, består av 95 seksjoner- fordelt på 94 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (garasjeanlegget).
Styreleder i sameiet er Hans Petter Undrum.
Forretningsfører i sameiet er OBOS eiendomsforvaltning.
Får du besøk og har behov for ekstra overnattingsplass, er det to leiligheter med bad til benyttelse for beboere og deres gjester
som kan leies for kr. 350,- første natt,- deretter kr 250,- pr  natt. Rommene kan reserveres for 3 netter, og kan forlenges dersom
rommet er ledig. Disse gjesteleilighetene er beliggende i 1. etasje i A-blokken og er utstyrt med dobbeltseng med dyner og puter.
Bad med toalett, vask og dusj. Garderobestang med kleshengere. Leietaker må selv holde sengetøy og håndklær. NB Prisene kan
endre seg.
Det er også et fint felles allrom ved siden av gjesteleilighetene som kan leies. Allrommet er utstyrt med:
- Bord og stoler for 22 personer,
- Servise, glass og bestikk.
- Kjøkken med oppvaskmaskin og kjøleskap (det er ikke kokemuligheter).
- Kaffetrakter og vannkoker.
Allrommet benyttes ellers til daglig som trimrom som er utstyrt med apparater og utstyr for kondisjon og styrke. Den som trener er
ansvarlig for å rydde etter seg, samt vaske det utstyret som er brukt.

Utdrag fra siste årsberetning- styrets arbeid

Byttet forretningsfører til OBOS- har redusert honorar med 117.000 pr.år.
Positiv utvikling i styrking av egenkapital.
Vurderer å kjøpe mer møbler og annet utstyr til all-rommet.,
Styret har forhandlet frem bedre avtale med Altibox- lavere pris (512 til 499 pr mnd). Fiberbredbånd økt fra 50/50 til 200/200.
Innhentet tilbud på bassengdrift.  Vært skade/lekkasje ved bassenget - utbedret av utbygger uten kostnad for sameiet.
Samarbeid med kommunen og styret i Kanalveien 2 for å sikre tilfredstillende løsning ifm. tilknytning til ny kommunal kloakkledning i Kanalveien.
Startet prosess med å innhente juridisk og byggteknisk kompetanse for å kunne ta en vurdering av seksjonering og vedtekter for å optimalisere formuleringer i vedtekter, og fordeling av felleskostnadene i sameiet.
Engasjert Multiconsult Norge AS til å utarbeide befaringsrapport og gi byggteknisk bistand ifm. mangler i bygget for å bistå styret i møte med utbygger.
Garasjekjelleren- vært i kontakt med garasjeutleier Ørsnes Park AS vedr. renhold. Garasjeutleier har besluttet at garasje skal vaskes/spyles 1. gang pr.år. Støvsuging 4 ganger i året. Vannavsuging etter behov.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 1427710

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 324.925,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter vedtatt 26.08.2020, trivselsregler og bassengreglement følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge trivselsregler tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

2

Byggeår

2017

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 5. etasje i boligblokk oppført i betong i 2017. Leiligheten disponerer også en bod samt  biloppstillingsplass i kjeller. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2017. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad/wc/vaskerom. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2017. Leiligheten gir et godt inntrykk.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 01.09.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Kanalveien 4A og B datert 04.12.2018.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 96 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc, bad/wc/ vaskerom
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/tekn.rom.
- Et rom er benevnt som /tekn. rom selv om rommet sgså fungerer som adkomst til bad/wc.
- Bod i kjeller på ca 5 kvm.
- Parkeringsplass i felles garasjekjeller.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 01.09.2020 utført av Takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut. I vedtektene er det tatt inn begrensning i adgangen til korttidsutleie - jfr. eierseksjonslovens §24 - slik at vedtektene nå lyder:
(3) Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
(4) Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr.
Utleie til Airbnb eller lignende skal meldes til styret senest tre dager før utleie. I utleieforhold, herunder ved utleie til Airbnb eller tilsvarende, plikter seksjonseier å gjøre leietaker kjent med ordensreglene. Vedkommende seksjonseier er også ansvarlig i forhold til sameiet for økonomisk tap som påføres av leietaker. Ved all form for utleie forholder styret seg til seksjonseier.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i gulv, bortsett fra på baderom, hvor det er elektriske varmekabler. Balansert ventilasjonssystem
m/varmeveksler - leiligheten har eget ventilasjonsaggregat med innvendig, veggmontert betjeningspanel.
Akonto vannbåren varme avregnes årlig via ISTA pr.31.12

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 458 pr. år Det betales i tilegg for vannforbruk kr.36,35 pr. m3. Det er felles vannmåler for sameiet som kommunen så avregner ift. eierbrøk. Det ble derfor fakturert for 130 m3 i 2019 - tilsvarende kr.4.725,-. Dette beløpet vil variere ift. forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 993 206 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 575 540 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN.no-annonse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger/kontor, felles parkeringsplass, gangvei og felles gårdsplass, med plannavn Kanalveien 2A og 4, vedtatt 10.09.2008 (plan-ID 3803 65220). I henhold til kommuneplan er området eiendommen ligger i avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (bolig/ forretning/ kontor/industri/bevertning/parkering), ref. kommunedelplan - Sentrum byplan 2018-2030 TB (vedtatt 22.05.2019)  For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale - tinglyst 04.12.1975, dagboknr. 6594 - gjelder: rett for TAU til å anlegge avløpsledninger på gbnr. 1004/93.
Erklæring/avtale - tinglyst 25.10.1977, dagboknr. 6157 - gjelder: rett for TAU til å anlegge avløpsledninger på gbnr. 1004/93.
Bestemmelse om vann/kloakkledninger - tinglyst 15.02.2016, dagboknr. 130956 - gjelder: eiendommen gbnr. 1004/49 har rett til å anlegge felles stikkledninger for vann og avløp fra eiendommen gbnr. 1004/93. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlige for ledningenes drift og vedlikehold.
Erklæring/avtale - tinglyst 15.02.2016, dagboknr. 130956 - gjelder: eiendommen gbnr. 1004/49 har rett til å etablere felles avkjørsel samt gangareal over gbnr. 1004/93.
Seksjonering, tinglyst 23.05.2017, dagboknr. 541782.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Tilkoblet kommunalt vann og avløp. Stikkledninger ut til det offentlige ledningsnettet er sameiets ansvar.

Tilbehør

Hengelampe over spisebord medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.