Borgenhaugen

Borgenhaugen - Prosjektert moderne enebolig på solrik tomt - barnevennlig og etablert område

Rolighetsveien 16 , 1738 Borgenhaugen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 117 m²
Bruksareal 127 m²
Tomt 550 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2019
Gårdsnummer 1048
Bruksnummer 565
Sist endret 27.04.2020 17:04
Prisantydning 4 390 000
Totalpris 4 409 002

Beregnet totalkostnad

4 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 710 000,-)) -------------------------------------------------------- 19 002,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 409 002,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppvarming

Boligen leveres med varmekabel på bad og gang. I stuen er det et frittstående ildsted med toppmontert stålpipe.
Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med høyeffektiv varmegjenvinner. Frisk, forvarmet og renset luft tilføres oppholdsrommene.

Beskrivelse

Møller & Partners presenterer Rolighetsveien 16 og 18, to prosjekterte eneboliger med moderne utførelse og god standard. Boligene vil få en stilig fasade med store glassflater som slipper inn mye lys og gir et ekslusivt preg. Planløsningen er praktisk og gjennomtenkt, tilpasset husstander som ønsker seg god plass og en enkel hverdag.
Når man kjøper ny bolig går man mange år med problemfritt hushold i møte. Dagens byggteknikk legger til rette for lavt energiforbruk og lave faste kostnader. Her vil man kunne bo romslig og stilig, men samtidig slippe tid og kostnader med vedlikehold og oppussing.
Boligene selges etter bustadoppføringsloven, og kjøperene vil få muligheten til å tilpasse løsninger og stil etter eget behov og ønsker.
Boligene får integrert garasje, slik at man kan gå direkte fra garasjen og inn i første etasje. Her finner man også 2 soverom, vaskerom, to boder og gang. I andre etasje ligger oppholdsrommene, med en åpen stue/kjøkkenløsning og utgang til balkong. I denne etasjen ligger hovedsoverommet som har eget bad og romslig walk-in-closet. Planløsningen gjør at man får fullt utbytte av de store glassvinduene, som gir gode lysforhold og herlig romfølelse.
Utbygger undersøker med kommunen om det er mulig for å trekke garasjen ut av boligen slik at boligarealet kan økes med ca 18 kvm.
Gjennomføring av prosjektet forutsetter at kommunen godkjenner tegninger og planer.

Innhold

U.etg: Hovedinngang, 2 soverom, bad/vaskerom, bod/teknisk rom, sportsbod. Integrert garasje med egen inngang til boligen.
1.etg: Bad, hovedsoverom med walk-in garderobe, stort allrom med åpen kjøkken- og stueløsning.

Standard

Boligene oppføres med fokus på arealeffektive løsninger og god standard, hvor det er lagt vekt på kvalitet og komfort. Her vil man sette pris på BoligPartners lange erfaring og brede kunnskap, slik at man får en bolig hvor alle hensyn er ivaretatt.
Overflater:
3-stavs eikeparkett fra Kährs i alle rom.
Fliser fra Fagflis på bad, vaskerom, i sportsbod, bod, gang og ved garasjeinngang.
Vinduer og dører:
Norgesglassvinduer med 3-lags superenergiglass.
Hvitmalte dører fra Kloppen Trevare. Heltre.
Kjøkken:
Innredning type Uno fra Sigdal. Integrert Siemens komfyr og induksjonstopp.
Bad
Flismønstret våtromsplater fra Forissmo. Innredning fra Alterna og dusjhørne fra Viking bad.
Fullstendig leveransebeskrivelse fås ved bestilling av salgsoppgave. Nærmere beskrivelser og avtaler gjøres i dialog mellom utbygger og interessent.

Beliggenhet

Eiendommen befinner seg i et etablert boligområde som ligger sentralt plassert på Hafslundsområdet. Herfra er det kort vei til dagligvarehandel og servicetilbud. Barneskole, ungdomsskole og barnehager ligger også i nærheten. Det er ca. 2,5 kilometer til Sarpsborg sentrum, hvor det er et rikelig utvalg av kafeer, butikker og tjenester. Området har godt kollektivtilbud, med hyppige bussavganger og kort vei til jernbanestasjonen.
Her bor man sentralt og praktisk, samtidig som man befinner seg i et boligområde med flere barnefamilier og nærhet til gode turmuligheter.

Estimerte felleskostnader

.
Felleskostnader dekker bl.a. vaktmester/renhold, honorar til styret i sameiet, forretningsførsel, bygningsforsikring, fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, betales forholdsmessig av den enkelte eier. Ovennevnte kostnader er stipulert av og vil iht. budsjett beløpe seg til ca. kr. ...,- pr. m² BRA pr. leilighet pr. mnd. Endelige felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/sameiets styre ved overtagelse. I tillegg vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, kommunale avgifter osv.
Løpende kostnader.....
Kommunale avgifter er ikke fastsatt ennå da boligene ikke er bygget og seksjonert. #Feil!Object variable or With block variable not set!¤ fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette.
Kommunale avgifter faktureres direkte til enhver kjøper fra #Feil!Object variable or With block variable not set!¤

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon..
Fastsettes normalt av Skatt Øst i etterkant av at man har overtatt boligen. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Boligens areal

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 127 kvm
1 . etasje:
Bruksareal: 72,8 m².
Primærrom: 45,9 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hall, bad/vaskerom, og 2 soverom
2 . etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/vaskerom, soverom, walk-in garderobe, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Vei/Vann/Avløp

Boligen vil bli tilknyttet kommunal vei, vann og kloakk.

Betalingsbetingelser

Betaling- og kontraktsbetingelser:
1. Boligene oppføres i henhold til Bustadoppføringslovens regler og utbygger stiller bankgaranti for ferdigstillelse på 5% av kjøpesummen i 5 år etter overtagelse.
2. Oppstart straks kommunen har godkjent planene og kontrakt signert. Byggetid er ca 6 mnd.
3. Første avdrag ved betaling er tomtekjøp. Kjøper får da tinglyst skjøte på sin tomt med en gang slik at alt byggverk som tilføres tomten da blir kjøpers eiendom suksessivt.
4.Kontrakts/betalingsbetingelsene er som følger:
Avdrag 1: tomtekjøp kr. 710.000,-
Av resterende kontraktssum
Avdrag 2: 20%, straks grunnarbeider/grunnmur/platting er ferdig
Avdrag 3: 25%, straks huset er tettet og under tak
Avdrag 4: 25%, straks innvendige gulv/vegger/tak er på plass
Avdrag 5: 20%, straks alle innvendige/utvendige arbeider er ferdig
Avdrag 6: 10%, ved overlevering av boligen
            =   100%
Arbeidene vil bli overvåket av ansvarlig søker Joakim Wallentin ved hvert avdrag, slik at leveransene dokumenteres levert overfor Møller & Partners AS som foretar oppgjørene.
Eventuelle endringer/tillegg/forandringer avtales etter forutgående tilbud fra SM Eiendomsutvikling og faktureres fortløpende fra megler.
Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen.Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosesse

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.